snofi oblacek

Nova številka
December 2021

Revija
Izid: 3. 12. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Jaz, Clara - dekle s strehe: Še eno jutro v NYC 26. del

Jaz, Clara - dekle s strehe: Še eno jutro v NYC 26. del

6
Okej, ko sem rekla, da sem se vedno želela naučiti samoobrambe, ker se mi to zdi priročno, nisem vedela, da je to tako težko.
"Še enkrat," mi reče McQueen in se postavi v položaj za napad.
Globoko vdihnem in izdihnem, postavim desno nogo nazaj ter dvignem roke. Že vidim, da se bo tudi ta akcija slabo končala. Kriminalist sune z desnico naprej, jaz pa jo dokaj uspešno blokiram. Pri tem me roka že pošteno boli, ker sem pri prejšnjih poskusih dobila prav nadležno modrico. Naslednja kriminalistova poteza je odločnejši napad z levico. Uspešno se ji izognem in pridobim nekaj maneverskega prostora. Ker še ne znam napada ('najprej se moraš naučiti braniti - to je temelj samoobrambe'), lahko samo čakam nanj. Kriminalist začne stegovati desnico. Takoj se odzovem s precej dobro blokado, ko ugotovim za McQueenovo past. Njegova močno stisnjena levica se nevarno približa mojemu nosu. Svojo levo roko hitro zasukam, kar se izkaže napako: policistovi členki oplazijo moja občutljiva senca, v podlahti pa čutim bolečino in najhuje: odkrita sem. McQueen na hitro sune proti mojemu trebuhu in pest znova umakne. Sicer me ne zadane, vendar je to znak, da bi bila v realnosti premagana.
"Odkrita!" me karajoče popravi.
Opravičim se mu. To napako sem naredila že enajstič.
"Ne opravičuj se. V petih urah sva naredila veliko."

Vrata spalnice se sunkovito odprejo. Preden bi se McQueen lahko pritožil nad drago stanovansko opremo, Walker pomaha s telefonom.
"Ura je že 17.34! Zakaj mi nista povedala?"
Ups. Že pred približno eno uro bi morali biti pri vhodu v mrtvašnico.
"Ali moram res jaz za vse poskrbeti?" je razdražena "Prisežem, da vama bom prvi priložnosti priskrbela koledar."
Kljub njenim jeznim besedam, sem vesela, da se je odločila govoriti z nama.

*(ob 17.57)*
V improvizirani sprejemni sobi z nogami bingljam s stola. Vsi smo čudno tiho. Walker nama še vedno precej zameri, vendar je po svoje tudi sama malo kriva. Celo noč ni spala in ko je prišla k nama ob 15.00 je izgledala naravnost izmučeno. Sklepam, da je med pregledovanjem datotek na računalniku v spalnici (ki je poleg kopalnice edina ločena soba), zaspala.
"Kava?" vpraša McQueen. Njegov glas je po dolgem molku hripav.
"Ne hvala, ne pijem," odgovori Walker, ne da bi dvignila pogled s časopisa.
"Še vseeno ti jo priporočam. Manj boš utrujena," skomigne in iz žepa izbrska drobiš.
"Ali imajo kamilični čaj?" izivalno odvrne.
"Ne, ampak imajo ..." Na tem mestu našteje približno petnajst kofeinskih napitkov, ki jih avtomat ponuja. "Vsaj majhno dozo s sladkorjem bi lahko vzela."
"Nisem slišala, da bi imeli kamilični čaj."
"Walker, podočnjake imaš do komolcev. Verjemi, da bi se bolje počutila, če bi zaužila nekaj kafeina in sladkoja," se ne da.
Kriminalistka izvoli dvigniti pogled iznad dnevnega časopisa. Njen pogled naj bi verjetno bil očitajoč, vendar je veliko bolj omehčan kot prej. Vidi se, da se je ohladila. Ampak na žalost to še ne pomeni, da nama popolnoma oprosti.
"Želiš, da se bolje počutim?" reče in pomolči, da McQueen na lahko prikima "Potem pa mi primesi kamilični čaj iz *i*kavarne Ivy*i** (*prevod: (navadni) bršljan*, prva črka je veliki i)."
"Kje je to?" se namršči.
Walker mu z nasmeškom pove naslov, ki mi gre skozi eno uho noter, skozi drugo ven.
McQueenu lokacija kavarne kot kaže nekaj pomeni, saj malo da ne vzklikne: "Saj to je 3/4 ure vožnje od tukaj!"
"Pač. To je moja najljubša kavarna. Tam imajo najboljši kamilični čaj," našteva na prste, pri čemer slednje zelo ukrivi "In še pomembnejše: tja in nazaj bi poteboval najmanj uro in pol, torej mi vsaj eno uro in pol ne bi povzročal skrbi."
Auč, to pa boli.
"Hvala, to res cenim," s poudarjenim sarkazmom odvrne McQueen.
"Ni za kaj," s podobnim tonom reče Walker.
Njun pogovor že meji na pričkanje. Kako otročje. Vendar veliko raje poslušam to izivanje kot resen prepir.

*(čez 6 minut)*
Walkerjin telefon začne glasno vibrirati in premikati proti robu obrabljene, bele, plastične mizice.
"Ja?" dvigne klic.
Na drugemu koncu linije se oglasi nerazumljiv Talley-in glas. Kriminalistkin temni obraz se namršči.
"Kaj je?" zanima McQueena.
Utiša ga z odločnim znakom za *i*stop*i* (razprta, proti njemu obrnjena dlan).
"Prihajamo," je vse kar reče, ko prekine.
Na hitro pospravi časopis in mobitel v torbo ter naju z McQueenom skoraj potisne proti vratom.
"Kaj se je zgodilo?" ponovi kriminalist.
"Ali se bosta že končno zmigala? Pohitita že, no!," je nestrpna med jemanjem temno modrega jesenskega plašča z razmajanega samostoječega obešalnika. Ni mi všeč dvojno uporabljen 'že'. Zavzdihnem. Zakaj nama enostavno ne more pove...
Odpre vrata in v trenutku prepoznam Jessico Talley in par pred mano. Ženska v oprijeti obleki in visokih petah ihti na plastičnem stolu, moški v poslovnem suknjiču in brezgubnih hlačah pa kleči pred njo ter jo miri.
Talley nam nameni utrujen pogled in šepne: "Mislim, da vas bo to zanimalo."* opomba: *i*kavarna Ivy*i* ne obstaja v realnosti (vsaj jaz ne vem zanjo). Predstavljajte si jo kot majhno, domačo kavarno na vogalu ozke, prometne ceste NYC-ja.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dober večer,
končno je tu nov del (saj ne, da kdo to bere). Upam, da sem vas vsaj malo nasmejala in da niste umrli od dolgčasa (no, če to berete, verjetno niste). Vem, da je zadnjih nekaj delov dolgočasnih, ker se nič ne dogaja ... Se bom potrudila za naslednjega.
Kot vedno: prosimmmm napišite čim več angleških imen in priimkov (vem, da jih je na internetu kar nekaj, ampak so ponavadi zelo običajni).
Hvala *i*dragon girl*i* :heart:
Lepo se imejte pa veliko znanja in uspehov v šoli, ;-)

Clara :spider:

Seznam oseb:
Clara Roger: glavna junakinja, lažno ime: Ella East, Ella Thomson
Jonny McQueen: kriminalist, lažno ime: Sam Thomson
Tess Walker: temnopolta kriminalistka, pomaga pri razreševanju primera, lažno ime: Lisa Thomson
Jessica Talley: blond policistka, zaslišala Jamesa Kelly-ja, ima dostop do podatkov o umoru Williama Fremonta
Patrick O'Donell: višji inšpektor z oddelka za preizkovanja umorov

***
William Fremont: žrtev umora, oslužbenec oropane banke

***
James Kelly: odgovorni na gradbišču za veleblagovnico, ?lastnik sobe 79 v starem skladišču, sodeloval pri ropu banke?, levičar
Norman Clarke: duhovnik
Phoebe Halliwell: mlada novinarka
Johnathan Brooks: stari temnopolti knjižničar

Salvador McEfferty: bogat poslovnež elektronskih naprav
Samantha Goldengate: žena Salvadorja McEffertyja
***
Pabrina Carpenter: starejša sestra Samanthe Goldengate, znanka Jamesa Kellya
Carpenter: prejšni mož Pabrine Carpenter, umrl v letalski nesreči
Goldengate: prejšni mož Samanthe Goldengate
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Top del, sem vesel, da sem ga končno lahko prebral :grinning: Najbolj sem se nasmejal pri tistih čajčkih in pričkanju med obema policistoma. Mogoče sta si pa všeč, ker se to kar dogaja pri ljudeh, ki čutijo naklonjenost do drugega pa tega še sami včasih ne vejo :kissing_closed_eyes:
Prosim nadaljuj, meni je to super kriminalka :sunglasses:
1
 
ajtim

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.
Pisalnica

GinnyCat

Lost in thoughts 1. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 1
 
1
Hermiona 2
 
1
lil_hoe

NEDOTAKNJENO SRCE 1. del

Ogledov: 49 Odgovorov: 5
 
7
flamingo

Božič brez tebe 1. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 3
 
3
volkec

Andov ni na zemljevidu 6. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
1
Lichy

LJUBEZENSKI BOŽIČ ❄ 1. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 1
 
3
Rainbow_dog

PRAZNIKI BREZ VSEGA 1. del

Ogledov: 34 Odgovorov: 1
 
1
ash

IF WE HAD 5 MORE MINUTES 1. del

Ogledov: 28 Odgovorov: 2
 
2
Lichy potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Božič + prijatelji

Hej!
1. Problem
HRČEK
Pač js se velikrat zeloo dolgo odločam, ampak zdej rabim nujno pomoč. Upam da poznate običaj da se napiše kot nekakšno pismo božičku v katerem poveš kaj si želiš. Jaz pojma nimam kaj naj si zaželim. Če bi mami pustila bi si itak psa, ampak tut sama se mi zdi da mam premalo časa za njega. Drugih živali pa mami sploh noče met v hiši. Velikokrat sem slišala da če si želiš psa, da je najbolje najprej imet hrčka al pa kej podobnega. Saj meni so hrčki fuul luštni pa zdi se mi da bi ok skrbela za njega. Ampak mami definitivno nebi dovolila. Moja mami je zeloo trmasta. Kaj naj naredim da mi bo pustila hrčka?
1.Problem
BOŽIČEK
Večina sem že povedala zgoraj. Pojma nimam kaj naj si zaželim. Rada bi nekaj s čimer bi pač se veliko ukvarjala ne pa recimo nekega pliškota ki bi ga že takoj po 1. dnevu vrgla na posteljo in bi le še spala z njim. Kaj predlagate? Hitro povejte ker potem bom poskusila hrčka:sweat_smile:!
2. Problem
ZAUPANJE PRIJATELJIC
Se je tudi že vam kdaj zgodilo da si prijateljici povedala skrivnost ona pa je potem namigovala drugi prijateljici skrivnost. Meni se je. Eni prijateljici za katero sem mislila da ne bo nikomur povedala sem obljubila da sem v mojega sošolca ( dajmo mu ime B). Potem je ona to ves čas namigovala drugi prijateljici. Potem se je zlagala da je očetno druga prijateljica slišala med tem ko je to govorila tretji prijateljici.
Prijateljica = Aj
Druga prijateljica= Ip
Tretja prijateljica= Re
Meni potem ni preostalo drugega kot da Ip povem da sem v B. Nobena moja prijateljica ni marala tega fanta ravno zato sem se bala povedati. Ip je bila malo presenečema vendar me je potem pustila na miru. Potem sem šla do Re. Začela sem
Na srečo sem se potem zlagala da sem govoriti da mi je všeč samo zato ker je prijazen itd. Nato me je Re čudno pogledala in jaz sem jo vprašala: A neveš da sem v B?
Ona pa je bila tako presenečena ker ga ona še zlasti ne mara. Sicer sta Re in Ip skrivnost obdržali ampak Re me je ves čas spraševala a resno mislim. Potem sem se vsem trem zlagala da sem samo preverjala kako bi odreagirale če bi jim povedala da sem v nekoga. Potem sem se še veliko časa kregala z Aj ona pa se je še naprej nekaj izmišljevala. Prva mi je verjela da nisem v B Re, druga Aj in tretja Ip. Ampak ona mi še dolgo časa ni verjela. Ip sem nato priznala da sem bila res vanga. Ona je skrivnost obdržala, vendar hočem da jo tudi Aj obdrži ker imam potem občutek kot da ji ne morem nič zaupati!
2. Problem
PRIJATELJICA
Želim si imeti samo eno prijateljico in to Ip. Ker potem imam lažji občutek da ji lahko zaupam skrivnost, toda ostalih prijateljic ne morem kar zapustiti. Ne morem se pa pogovoriti z njimi in jim reči da bi bila samo z Ip prijateljica (4smo). Kako naj "nevidno" naredim to?
Ali sem sploh pripravljena to narediti?

Hvala vse pomoči!!!!
Naročila se bom na tistega ki mi bo pomagal!!🥲
Še enkrat hvala!!:relaxed::relaxed::relaxed::heart::heart:
Lp
Lichy:christmas_tree:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ste že kupili plišastega Šnofija?
Seveda!
(43)
Ne, ampak ga bom kmalu.
(81)
Ne, ampak ga bom malo kasneje.
(359)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

animalllover je odgovoril/a na
ful dobro da boš dobila psa. katere pasme ...
 

GG man je odgovoril/a na
verjetno je res mustang, kot je napisala ...
 

Sladkorček je odgovoril/a na
Omg, GinnyCat!:sparkling_heart: To je preprosto.... ...
 

Mondo je odgovoril/a na
Zanimivo. ;)
 

Mondo je odgovoril/a na
Zanimivo. ;)
 

je odgovoril/a na
Hi, here on the forum guys advised a cool ...
 

Dogy je odgovoril/a na
omg ful je cute in ful žalostno
 

animalllover je odgovoril/a na
a)POP b) ni mi všeč kpop c)ed sheera č)rock d)nobeden ...
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Verjetno je to samo neke vrste otroška igra, ...
 

Helpy je odgovoril/a na
Ful lepo :revolving_hearts::heartbeat::heart:
 

Helpy je odgovoril/a na
Zelo lepo,kako to narediš???:revolving_hearts::thumbsup:
 

Ana Rao je odgovoril/a na
a)pop c)nemorem se odločit mogoče ed sheeran...al ...
 

Helpy je odgovoril/a na
WoW!:heartbeat:Kako se sploh spomniš vseh ...
 

Helpy je odgovoril/a na
Zgledajo slasni in vse je boljše ko delaš ...
 

Helpy je odgovoril/a na
Zelo lepo :heartbeat::revolving_hearts::heart::thumbsup: