snofi
Naslednji Pil izide 1. oktobra

Nova številka
September 2021

Revija
Izid: 1. 9. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Jaz, Clara - dekle s strehe: Še eno jutro v NYC 5. del

Jaz, Clara - dekle s strehe: Še eno jutro v NYC 5. del

16
"V največ treh sekundah si si bila zmožna zapomniti registersko tablico, svojega lastnega naslova pa v enem celem tednu ne?"
Prebledim. Glas mi popolnoma odpove. Mrzla kepa se mi začne iz srca širiti po vsem telesu. V notranjosti sem popolnoma mrzla, vendar čutim kako mi po hrbtu teče mrzel pot. Samo strnim v policistovo nagubano čelo. Lesen stol pod menoj postane še bolj neudoben kot sicer.
Zdrznem se, ko znova spregovori: "Odličen spomin imaš Clara."
Sledi mučna tišina, ki jo je moj sogovorec izrabil, da poveča napetost. S težavo zadržim grenko razočaranje, ki se mi želi izrisati na obrazu.
Skloni se in iz predala privleče porumenelo mapo. Pozornost mi pritegne pripeta fotografija. Moja fotografija izpred petih let. Usta imam navkljub pohitreni proizvodnji sline popolnoma suha. Nekaj hočem reči, vendar niti ne vem kaj naj. Kristalno jasno mi je kaj je ta mapa. To je mapa o meni. Pravzaprav če smo bolj natančni o moji pogrešanosti (kako bi se temu sploh reklo?). Srce neha pospeševati in se v znaku predaje zvije v majhen vozel.
"Pred pol leta so me premestili z oddelka za pogrešane osebe v oddelek za preiskovanje večjih kaznjivih dejanj (med ta spadajo tudi ropi) ..." Počaka na dramatičen učinek. "Že ko sem te prvič zagledal si si mi zdela znana. Pobrskal sem po arhivih za pogrešane mladoletnike." Iz mape vzame nekakšnen na roke zapisan obrazec. "Prepoznal sem te, ko si omenila registersko tablico ..."
Pobulim. Prepoznal me je, ko sem omenila registersko kombija? Tole je vedno bolj čudaško.
Nekoliko pomaha z listom. "To je napisala gdč. Samantha Goodman, takrat 34-letna delavka v sirotišnici Rožni baj," mi reče kot da bi to vse razložilo. Začne brati dele zapisanega: "... Mislim, da sem edina, ki je to opazila ... Menim, da tega niti ona sama ne zaveda ... Posvetilo se mi je na delavnici za lansko silvestrovo ... vendar z gotovostjo lahko trdim, da ima Clara Roger fotografski spomin." Pogled dvigne iznad prebranega.
"Ne ... to bo pomota ..." le vse kar lahko izdavim.
Mladi krminalist zavzdihne: "Poglej Clara ... oba veva, da govorim resnico. Pobegnila si iz sirotišnice in si že pet let pogrešana ..."
Komaj zadržujem solze. Konec je. Dobili so me. Sem kot majhna miška ujeta v kovinski mišnici. Če bi bila mišnica vsaj iz lesa, bi jo lahko preglodala in pobegnila. Vendar navkljub temu raje vidim, da je iz kovine kot pa iz česa trdnejšega. Kovina bo napreč enkart zrjavela. Le da bo v resničnosti rja brca v zadnjo plat, ko me bodo vrgli iz sirotišnice ... V znak predaje povesim pogled.
"Svojim nadrajenim lahko sporočim, da sem našel pet let pogrešano osebo," zaslišim nekoliko razočaran (razočaran?) glas "vendar bom tako ob ključen košček sestavljanke."
Privzdignem pogled. Kaj točno mi želi povedati?
Nagne se nekoliko proti meni in me pogleda v oči. Ta pogled je presneto neudoben, celo bolj kot razmajan stol na katerem sedim. "Clara Roger, to kar ti bom ponudil ni legalno ... Ali bi mi (v zameno za moj molk) pomagala pri razrešitvi primera?"

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej, hoj!
Upam, da nov del ni preveč predvidljiv ... ali da pogovor ne poteka nenaravno (s tem mislim, da se zdi, da česa takega noben ne bi nikoli naredil / rekel) ...
Aja, da slučajno ne bo pomote: Registrka tablica je IZMIŠLJENA in morebitna podobnost z vam znano registersko je naključje. Kakršna koli druga morebitna podobnost (npr.: z imeni) je nenamera in naknjučna. (Hja, vem, da se ponavljam, vendar raje večkrat napišem, da ne bi kdo komu kaj zameril ...)

Hvala vsem, ki spremljate mojo zgodbo. Ne veste koliko mi vsak lep komentar pomeni ...:heart: HVALA še enkrat! Lepa hvala blondi, Šubi Dubi-ju in dragon girl za imena (eno sem kot ste morda opazili že uporabila :smiley:). Hvala tudi vsem ostalim za oglede, všečke, malo dobre kritike in spodbudne komentarje. Še vedno velja: Imam nekaj problemov za (angleška) imena likov, ki bodo nastopili v nadaljevanju (ime + priimek). Če ima kdo kakšno dobro idejo za ime, naj mi prosim napiše, vsakega predloga bom vesela :grinning: Ideje potrebujem predvsem za moške in ženke (25 - 45 let), ki dobivajo visoko plačo, otroški vzdevki pa bodo tudi super.
Jutri lahko pričakujete 6. del, potem pa bom morala za nekaj časa nehati, saj se vračam / vačamo v šolo ... Potrudila se bom, da bom vsak teden objavila vsaj en nov del.
:spy::spider:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Meni je full všeč!!!
Zdaj pa imena, hm ....
moški:
Salvador McEfferty
Norman Clarke

ženske
Everleigh Ecclestone

Upam, da so ti všeč
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Waw. Nevem kaj naj napišem v komentar, ker nerazumem kak lahk tak dobr pises. Ta zgodba bi bla po mojem mnenju iz pod rok 30 letnice. Če ne boš izdala knjige se me pazi :smirk::smirk:
Lp,PK
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
super zgodba,le tako naprej! Se veselim nadaljevanja.
2
 
Mike
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Vav. Spet super del. Zelo je napeto in zato mi je tudi tako všeč. Res pišeš super zgodbo. Postati bi morala pisateljica:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
zlo dobr, dej še, še še :grinning::grinning::grinning:
2
 
blondi

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Power Girl

Nič drugega kot LARA 1. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 2
 
2
:')

poezija

Ogledov: 42 Odgovorov: 4
 
7
Super sister
 
3
ManonWhitethorn

Točka preloma 1. del

Ogledov: 30 Odgovorov: 0
 
8
dragon girl

Legenda o zmaju 9. del

Ogledov: 41 Odgovorov: 2
 
3
Šolsko dekle

Čarobni dnevnik Klare Čarovnik

Ogledov: 54 Odgovorov: 2
 
5
Marc Marqez fan

ZA VOGALOM 3. del

Ogledov: 34 Odgovorov: 2
 
5
MY LOVE potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

FANTI BFF JAZ

Zdravo bom kar začela
zaljubljena sem v enega izmed fantov v našem razredu. Ampak vanj je zaljubljena tudi moja BFF lani je bil zaljubljen vanjo in baje da sta že tudi nekaj imela pa ne mislim o spolnih odnosih ampak držala sta se za roke in tako naprej nič resnega zaden mesec lanskega šolskega leta pa sem se še jaz zaljubila vanj letos mi je priznal da je tudi on zaljubljen vame in od takrat naprej se ni več pogovarjal z mano prej, ko pa si še nisva priznala pa je bil čist ok do mene skupi sva se smejala in pač lahk bi rekla, da sva bla BFF. fora pa je v tem, da me ful žre če bi bil res v mene kaj bi rekla o tem moja BFF. opazila sem da od takrat naprej ko je bila zaljubljena vanj sj sma se družle pa vse to ampak ni blo to to. postala je oprostite izrazu samovšečna krava. rekla je da je itak v njo in pač tak js pa sem se ful trudla da moja ljubezen ne bi uničila najinega prijateljstva z prijateljico (BFF). strah pa me je tudi tega ker je vame zaljubljen fant v katerega jaz nisem pa mu ne želi povedati v obraz da nisem vanj.
prosim kaj naj naredim zaradi mojega " fanta " se žrem ne morem se skoncentrirati na svoje delo v šoli pa tudi ne vem kaj naj z vsem ostalim navedenem v pismu
rada vas imam
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Katera naslovnica Pila vam je bolj všeč?
Takšne, kot so bile prejšnje šolsko leto.
(97)
Letošnja!
(72)
Ne opazim razlike.
(47)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

GinnyCat je odgovoril/a na
Predlagam: ''Nič drugega kot Lara'', ''Nisem ...
 

cute girls 1 je odgovoril/a na
še poskušajte majčken namig je kopenska žival:cherry_blossom:in ...
 

Eleven jane hoper je odgovoril/a na
HAHAHA DOBRO SI NAS
 

Potter girl je odgovoril/a na
lina andela
 

dragon girl je odgovoril/a na
Nimam besed.
 

Doglover je odgovoril/a na
jaz sem trenutno v karanteni. v petek pa ...
 

Pomaranča1 je odgovoril/a na
Nova zgodba, juhu!! Kot vedno, T.O.P!:ok_hand: #hitronovidel #zakon #lajkalainkomentir
 

kpop fan je odgovoril/a na
ni moje naj (Alenke) ampak glasujem za Kajo ...
 

kpop fan je odgovoril/a na
iz neznanga razloga me par fotografij spominja ...
 

Daisy123 je odgovoril/a na
sara!
 

Daisy123 je odgovoril/a na
muca
 

Daisy123 je odgovoril/a na
2 in 4. Komentiri mi objave
 

Help Girl je odgovoril/a na
Hej! Zelo rada bi še kakšnega tekmovalca,lahko ...
 

Help Girl je odgovoril/a na
Hey! Vse ki bi bile rade sodnice:Sem zelo ...