snofi
Naslednji Pil izide 3. decembra

Nova številka
November 2021

Revija
Izid: 5. 11. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Jaz, slavna vnukinja 8.del

Jaz, slavna vnukinja 8.del

13
LL iz HP❤️❤️
Hej, danes kot obljubleno dooolg del.
Uživajte!
:ring::ring::sparkling_heart::sparkling_heart:

PHOEBE:
S Silvio in Diano smo se odpravile iz vlaka. Diana je pomoje v glavi že načrtovala, kako bomo skupaj vkorakale na Bradavičarko. Toda potem jo je, hvala bogu, poklical Hagrid (ja, še vedno je živ, čeprav ima zdaj sive lase pa brado), ker gredo prvi letniki z njim v čolne. S Silvio sva se odpravili na kočijo, sva bili sprva sami. Nato je prišla gruča deklet. Na sredini je bila, jasno, - Bloom. Najbolj priljubljena punca v 5. letniku. Bila je tudi branilka naše ekipe za quiditch. Letos sva s Silvio nameravali iti na avdicijo za zasledovalki, ker sta lani dve končali šolo. Bloom je opazila, da je edina prosta kočija najina, in je vzdihom prisedla. S Silvio sva se navdušeno spogledali. Poskusili sva začeti pogovor, a je Bloom ves čas molčala. Ko smo prišli v Veliko Dvorano, sva se s Silvio hitro vsedli. Nato so prišli prvi letniki. Nisem poslušala, kam so šli, dokler ni profesorica Hyes, poklicala moje sestre. Šla je do Klobuka Izbiruha in....

DAVID:
Posedli smo se v čolne. Pristal sem skupaj z Diano, tisto punco in njeno prijateljico. Ko sem pogledal vsako, me je čudno zaščemelo. Kmalu so prišli do... "Ooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!" se je zaslišalo iz vseh strani, ko smo zagledali Bradavičarko. Ostal sem brez besed. Bila je še bolj veličastna, kot sem si jo predstavljal! Nato smo se izkrcali in neka profesorica z črno kito, nas je spustila noter. Povedla nas je v Veliko Dvorano. Tam sem videl polno neznanih obrazev. Na odru je stal stol, na njem pa zelo zelooo star klobuk. Bil je zelo zakrpan. Naenkrat je dobil usta: "Ne bojte se me, dragi otroci! Sem klobuk Izbiruh, in izbral bom dom za vas. Morda Spolzgad, dom zvitih lisjakov. Mogoče Piffpuff, kjer marljivi in delavni so spoštovani. Morda Drznvraan, kjer pamet nekaj velja. Mogoče pa Gryfondom, kjer pogum je doma. Le nataknite si me! Letos bom razvrstil tudi Velikih Pet! Ja, po 3000 letih, bo z nami spet Peti Otrok" Vsi so se začudeno spogledovali. Velikih Pet? Peti Otrok? Nihče ni še nikoli slišal za kaj takega. Ravnateljica je razburjeno dregnila profesorja Speedya. Toda pozabila je, da je duh, in je skoraj padla. Bila je zelo razburjena. Očitno je vedela, o čem je govoril klobuk. Nato pa se je začelo. "Cairstairs, Emma!" prijateljica tiste punce si je nadela klobuk. "DRZNVRAAN!" Sedla je k omizju na skrajni desni. Nato je bil neki Nico Fairchild, ki je prišel v Gryfondom. Nato pa... "Malfoy Granger Weasley, David!" Začuda, nisem bil živčen. Vseeno mi je bilo, v kateri dom pridem. Šel sem do klobuka, si ga nataknil in čakal. Zaslišal sem glas: "Uuu, otrok Weasleya in Malfoya! Pameten si ja, po Grangerjevih, kajne? Tudi zelo iskren in pogumen! Moj bog pa kako! Torej.... GRYFONDOM!" Bil sem vesel. Dom moje mame in mojih starih staršev!( Ron in Hermiona, ne Dreco). Nico mi je dal petko in začela sva se pogovarjati. Skoraj sem zamudil tisto punco. Slišal sem samo, da ji je ime Lucy. Vsi so utihnili. Nico je zašepetal: "O moj bog! Potter! Upam, da pride v naš dom" "DRZNVRAAN!" Lucy je navdušeno kriknila in stekla k Emmi in še eni rdečelasi punci, ki je zastokala in zarila glavo v dlani. Predvideval sem, da je njena sestra.

RON:
Scorpius je glasno vprašal: "Kje je?? Je živ?? Lahko grem k njemu?!?" "V Svetem Mungu je..." dlje Harry ni prišel, ker se je Scorpius že izdejanil. Rose je vstala: "Oprostite, za njim moram. Mami, pošlji mi sovo kasneje" Hermiona je prikimala, Rose pa se je izdejanila. Albus je rekel: "OK. Vse se ujema. Če je pobegnila, se nama verjetno želi maščevati. Mislite, da bo spet poskusila obuditi Mrlakeinstaina?" "Ne more ga. Ministrstvo je uničilo čisto vse časotreske, potem, ko ste ti, Scorpius in Delphi naredili tisto. Nista bila vidva kriva, stara sta bila 14!" je nežneje dodala Hermiona. Albus je zardel in zamrmral: "Moj oči je pri 14, zmagal na Trišolskem turnirju" "Zdaj se moramo pogovoriti, kako bomo rešili otroke" sem glasno rekel.

DIANA:
Bradavičarka je bila zelo lepa, čeprav sem jo zagledala par minut kasneje kot drugi. Kujala sem se ker nisem smela s Phoebe. Ko sem bila na vrsti za Izbiruha sem začela šepetati: "Drznvraan... Drznvraan.... Drznvraan.... Drznvraan.... " A Klobuk je dejal: "V sebi nimaš lastnosti Drznvraana. Drug dom ti pripada" Skoraj glasno sem dejala: "Poslušaj, me klobuk. Jaz grem v Drznvraan in pika. Drugače te bom raztrgala!" 2 minuti je premišljeval, nato pa: "DRZNVRAAN!" Oddahnila sem si. Če bi ga raztrgala, bi me verjetno izključili. Stekla sem k Drznvraanovskemu omizju. Objela sem Phoebe-vsaj mislila sem, da je Phoebe zaradi rdečih las. Izvila se je iz mojega objema. Ko sem videla kdo je, sem razprla oči od presenečenja. Bila je Phoebejina sestra.

DELPHI:
Percy je bil navdušen, ko sem mu povedala načrt. Začarala sem, da njegovi dokumenti na Bradavičarki niso prikazovali pravih podatkov. Naučila sem ga, kaj mora reči: njegov novi priimek... Povedala sem mu tudi, da nihče ne sme izvedeti, da zna leteti in, da je luskust. Odpravil se je, in zaželela sem mu srečo. Nisem se mogla otresti občutka, da bo šlo nekaj zelo narobe in da sina pošiljam v nevarnost.

SEAMUS:
Dreco se je zbudil. Zamežikal je in me zmedeno pogledal pogledal. "Kaj delam tukaj?" "Se ne spomniš? Delphi te je pri pobegu skoraj ubila in prinesli so te sem" sem mu razložil. Takrat so se odprla vrata in vstopil je moški, ki je bil zelo podoben Drecu (ko je bil še mlad). Dreco je presenečeno dejal: "Scorpius?! Kaj počneš tukaj?" Sramežljivo je odvrnil: "Živjo, oči. Prišel sem k tebi. Albusov oči mi je povedal, kaj se je zgodilo" Gledala sta se brez besed. Takrat je prihitela ženska, očitno Scorpiusova žena. Imela je Hermionine lase in Ronove oči. Nasmehnil sem se: Ronova in Hermionina hčerka se je poročila z Drecovim sinom?!


Ok. Konec je, upam da ste uživali. Saj bi še naprej pisala pa nisem vedela kaj bi še. :thumbsup: in komentirajte!

:heartbeat::gift_heart::heart::revolving_hearts::kiss::heartpulse::hibiscus::ring::sparkling_heart::ring::ring::ring:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super!:heart::heart::heart:
4
 
Hvalaaaa💍💖
 
LL iz HP❤️❤️
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super je
3
 
Hvalaaaa🌺💗
 
LL iz HP❤️❤️
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!
Ne morem čakat novega dela! Če ne pride hitro bom umrla! Na mojem grobu bo pisalo: "Umrla, ker ni bilo novega dela!":joy::joy::joy::joy::joy:
Srugače pa ZAKON, ZAKON, ZAKON, ZAKON, ZAKON, ZAKON, ZAKON, ZAKON, ZAKON,
4
 
I LOVE DANCE! KDAJ PRIDE NOV DEL HP PO VOJNIIIIII?????
 
Hvalaaaa💍💖🌺💗😂🤣
Super sister mene tudi to zanima
 
LL iz HP❤️❤️
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Alo nov del!!!!!
4
 
Ok😂
 
LL iz HP❤️❤️
Pišem ga še
 
LL iz HP❤️❤️

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.
Pisalnica

No Name

Volkodlakinja 5. del

Ogledov: 15 Odgovorov: 2
 
7
Sovražim svoje življenje

Zamegljena 5. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 0
 
1
Blank

DIVJE SANJE 2. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 2
 
3
I love dance:)

Harry Potter- Po vojni 67. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
4
No Name

Volkodlakinja 4. del

Ogledov: 48 Odgovorov: 8
 
12
Writingwitheva

Harry Potter pred vrati 2. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
1
Zoe (comp)

Moje življenje 2. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 3
 
6
Zoe (comp)

Moje življenje 1. del

Ogledov: 31 Odgovorov: 3
 
7
Trash potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Sola

Oj
Torej letos se mi je ucni uspeh res poslabsal (8.r) torej do zdaj sem bla vedno odlicna, zaenkrat pa sem pravdobra! In ne to ni ok! Naslednji teden imam 5 ocenjevanj in drzavno in nocem vsega zakvackati:sob: Enostavno skoraj vsak teden dobim eno 4ko in taksnih v gimnazijo ne sprejemajo:sob:(pa se o zoisovi stipendiji sem sanjala da bi je mela) prosim, povejte kaj naj storim da pridem nazaj v formo? Zares se sekiram pa se strah me je da mi bosta starsa zacela omejevati fon ipd! Najhuje pa je, da se cele popoldneve ucim in jih zabijem v sobi, potem pa fasem 4ko...pri športu je se huje ker me uciteljica sovrazi in mi brez razloga daje 3ke
HELP
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ste že kupili plišastega Šnofija?
Seveda!
(39)
Ne, ampak ga bom kmalu.
(73)
Ne, ampak ga bom malo kasneje.
(322)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Cool dogy Sky je odgovoril/a na
uau kok kul nism vedla tega z beli barvo:scream:
 

dragon girl je odgovoril/a na
Imam že od prej :)
 

Sophie :) je odgovoril/a na
JAAAAAAAA!!!! Js pa mami sva nori na to oddajo ...
 

Cool Girl je odgovoril/a na
res je lepo in vidi se ves uložen trud v ...
 

Cool Girl je odgovoril/a na
zanimive ideje!! vidt je da si se zelo potrudla ...
 

Cool Girl je odgovoril/a na
všeč mi je :)) kar tko naprej
 

Cool Girl je odgovoril/a na
res lepo!! :snowflake:
 

Cool Girl je odgovoril/a na
čudovito!!
 

Cool Girl je odgovoril/a na
zelo lepo!! čist božični stil xD :snowflake::sparkles:
 

Ana Rao je odgovoril/a na
yes
 

ClashRoyale je odgovoril/a na
Lahko jo s kom iz clana menjaš... ali pa ...
 

FairyGirl je odgovoril/a na
zelo lušno:heart: vsec so mi lizike🥰
 

FairyGirl je odgovoril/a na
HOW??? are you human? you wrote like a ...
 

RobausRaws je odgovoril/a na
superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr spremammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
 

animalllover je odgovoril/a na
heheh na katerem taboru pa si bla