snofi oblacek

Nova številka
December 2021

Revija
Izid: 3. 12. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Kamp skrivnosti in ljubezni 7. del

Kamp skrivnosti in ljubezni 7. del

4
Hej!
Danes imam spet malo filozofiranja. Torej, predvidevam, da nisem edina, ki občasno sovraži svoje sestre in brate. No, ampak verjetno tudi nisem edina, ki misli, da so luštkani. Ker po moji logiki so otroci do 5 leta luštkani potem pa samo še lepi. A ne? Vete tista debela lička, prikupne oči in skuštrani laski! Se mogoče staram v babico? Šalo na stran, tukaj je nov del in globoko upam, da vam bo všeč. Jaz sem nad njim navdušena! Samo opozorilo: v tem delu Klara dobi prijazna čustva.
***
Klara
Nedelja, 23. junij
Za zajtrk nisem pojedla dobesedno nič. Popila sem vodo in še to kakor hitro mame ni bilo v bližini jo pljunila nazaj v umivalnik. Zdaj pa mi kruli želodec! V svojih mislih ga prosim, naj bo tiho, ker si res ne želim pridige kako nisem pojedla nič in kako moram pojesti tablico, ki mi jo stlačila v nahrbtnik. Da smo si na jasnem, sovražim jo! Ampak mama se itak dela, kakor da me sliši, ker sem ji samo danes to povedala že 10-krat. Sedim na zadnjem sedežu zraven Mihe. Vmes imava moj nahrbtnik, torbico in jakni. Miha se je nekajkrat poskušal pogovarjati, ampak sem si hitro vtaknila slušalke v ušesa in dala čim bolj naglas. Ko je ugotovil, da ga ne slišim je obupal.
Seveda me moj želodec noče poslušati. Ker zakaj bi me? Saj bi to dobro služilo mojemu telesu (predvsem zgornjim delom telesa, torej ušesom) v katerem je dejansko tudi on.
Mi nekdo prosim pojasni zakaj o želodcu razmišljam kot o osebi?!
»Ljubica, kruli ti. Mogoče si res premalo pojedla.« Mogoče? Človek ljubi, nič nisem pojedla! Zavila sem z očmi in vztrajno strmela skozi okno. Potipala sem za slušalkami, pa mi je mama spet rekla: »Ne, ne, poslušala me boš. Res nisi nič pojedla. Komaj zvečer boš imela večerjo, do česa je še 5 ur!« Mogoče je to res nekam dolgo. Ampak ne bom popustila!
Kot sem napovedala je seveda mogla omeniti še tablico. »Ras bi mogla pojesti tisto tablico, ki sem ti jo dala. Bi Miha lahko prosim odmaknil jakne?« Miha jo je takoj pogledal, kakor da bi čakal samo to. »Seveda.« Priliznjeno reče in odmakne jakni. Kako si lahko z eno besedo že čisto nadležen in priliznjen?! Mama iz nahrbtnika vzame tablico in mi jo odpre. Kot, da sem dojenček! Oprosti, ampak imam 14 let in mislim, da sem se naučila odpreti tablico. Ampak mame so mame in moja tega noče dojeti.
Tablico mi potisne pred nos. Ne primem je in začne mi jo tlačit v usta. Vztrajno imam zaprta usta, ampak tudi ona ne odneha. Na koncu le odprem usta, ker se mi je že malo stopila na ustnicah. Globoko mi jo potisne in skoraj se zadavim. Pljunem jo ven, ampak vmes en del ponesreči odgriznem. Čim hitreje jo hočem pregristi in pogoltniti, da bi okus izginil. Ampak okus me preseneti. Dejansko je dobra, sladka, ampak še vedno sveža. Mogoče mi je dobra, ker sem tako lačna? Ne, ne! Te tablice ne maram in tako bo ostalo.
Ko sem tablico pljunila ven sem mamo še malo poslinila. Zgrozila se je in hitro odmaknila roko. Potem mi je nehala težiti z tablico. Spet se je obrnila naprej in se pogovarjala z Alešem. Pustila me je pri miru in spet sem si vtaknila slušalke v ušesa.
Vozili smo se po zapuščeni makadamski poti skozi gozd. Nisem bila več prepričana, da gremo prav. » Si prepričan, da smo na pravi poti?« Sem vprašala Aleša. To je bil eden redkih primerov, kadar sploh govorim z njim. Ampak ni se nasmehnil ali bil navdušen, kot je po navadi, ko dejansko govorim z njim. Nekako me je to užalostilo. »Ja, itak. Kmalu bomo tam.« Je rekel, ampak ne preveč prepričljivo. Skomignila sem in si spet vtaknila slušalke v ušesa.
Čez par minut je ustavil in stopil ven. Izklopila sem glasbo. Mama nama je rekla: »Aleš je šel samo preveriti, če je kakšna tabla v bližini.« Kako naj bi bila kakšna tabla tukaj? Nikjer ni kakorkoli kazalo, da je bil pred kratkim kdo tukaj. Vse je bilo zaraščeno. Vozili smo se po makadamski potki, ki je bila zelo ozka in ves čas vijugala, vozila mimo nevarnih prepadov in sploh ni bilo ograje. Nikjer! Stopila sem ven. Vzela sem še nahrbtnik in stopila do maminega odprtega okna. »Grem naokoli pogledati , če najdem pravilno pot. Bom šla kar tja in te pokličem, ko pridem do signala.« Mama je pokimala in me poljubila na čelo. Mi vsaj ne bo treba tja priti z Miho. Bi se potem lahko pretvarjala, da nisem njegova pol sestra?
Takrat je vrata odprl še Miha z svojim nahrbtnikom. »Gram jaz s tabo. Če se slučajno izgubiš.« Zakaj?! Mama je veselo prikimala in dejala Mihi: »Super ideja! Se lahko še malo družita.« Miha se je nasmihal, jaz pa ne. Bila sem jezna. Saj nisem dojenček! In res nočem tja priti z njim. Potem bi vsi mislila, da vsa prava brat in sestra in, da ga imam neizmerno rada. Pa kaj še!
»Ne, saj grem lahko sama, res.« Sem poskušala prijazno dopovedati Mihi. »Res mi ni problem iti s tabo.« Je navdušeno rekel in mi pomežiknil, mama pa je še veselo prikimovala. Resno?! Mama je sklonila glavo in nekaj iskala med nogami. Dvignila se je in držala par tablic za pojest in plastenko vode, ter rekla: »Če bosta slučajno lačna. Pa res pokličita!« Mihi je dala steklenico, meni pa tablice. Namrdnila sem se. Nisem bila več prijazna, niti se sploh pretvarjati, da sem. »OK, kaj res ne moreš dojeti, da nočem tja priti s tabo?! Nočem, da vsi vejo, da sem tvoja sestra! Hočem, da me imajo za normalno, ne pa sestro najbolj luštkanega fanta v kampu!« Sem se zadrla, da je kar poskočil. Miha je postal žalosten, mama pa je kakor hitro sem utihnila postala jezna. »Tako se ne govori, mlada dama! On je tvoj brat in z njim boš prišla tja! Vsem boš veslo povedala, da je tvoj brat in definitivno se ga ne boš izogibala. Razumela?« Tudi mama je povzdignila glas in mi vzbudila slabo vest. Gledala sem proti tlom in skoraj neopazno pokimala. Mama se je umirila in Miho pobožala po dlani. Nasmehnil se ji je in že sva se odpravila.
Gledala sem po gozdu in vsake toliko zavila s poti. Pogledala sem do bližnjega ovinka, če je v bližini kamp. Vedela sem, da ni mogel biti oddaljen več, kot 10 minut in približno kako izgleda. Je na veliki jasi nekje sredi gozda. Speljana je bila cesta do tam, ampak smo jo očitno izgubili. V tišini sva hodila, le kdaj pa kdaj sem po tiho zaklela, ko so se mi lasje zapletli v vejo ali sem se skoraj spotaknila ob korenino. Čutila sem, da me je Miha občasno pogledal, ampak ga nisem nazaj. Čez približno 10 minut me je po tiho vprašal: »Zakaj se me sramuješ?« Zavzdihnila sem. »Ne sramujem se te, kot, da bi bil grd ali ogaben, ampak mi gre na živce, da me noben noče spoznati zaradi mene.« Pogledala sva se in se hkrati ustavila. Privzdignil je obrvi in začudeno vprašal: »Kako to misliš?« So fantje res tako slepi? »V šoli me vsi poznajo, kot tvojo sestro, oziroma pol sestro, ki živi s tabo. Ki po njihovo ve vse o tebi. Zanje sem informativna točka zate.« Pogled je spet povesil. Nič ni rekel, zato sem nadaljevala: »Nočem, da sem zanje to tudi tukaj. Hočem, da sem edinka. Kot sem bila vse svoje življenje. Skoraj.« Ob zadnji besedi je dvignil pogled in se nasmehnil. Zdaj sem hotela še njegovo razlago. O najinem odnosu. Nisem prepričana, da to tako imenuješ.
Ker je bil še vedno tiho sem ga spodbudila: »No? Zakaj pa se me ti NE sramuješ?« Zahihital se je in jaz sem se mu pridružila. To je bilo prvič. Ta kamp že čudno vpliva name.
»Veš, nikoli nisem imel bratov ali sester. Vedno sem bil izobčenec. Dokler se nisva preselila sem, sva bila oba izobčenca. Tudi Aleš. Vsi so ga čudno gledali, ker je sam vzgajal dojenčka, ko je bil sam star samo dobrih 25 let. Mene so pa itak čudno gledali, ker sem posvojen. Ampak to naju ni brigalo.«
Začel mi je razlagati svojo globljo življenjsko zgodbo. Najprej sem ga že hotela prekiniti, da bi samo nadaljevala pot, ampak mogoče pa je skrajni čas, da se zares spoznava. No, vsaj malo bolje. Usedel se je na mahov kamen. Prisedla sem poleg njega. Bila sem navdušena in na neki način vesela, ampak on je bil žalosten in potrt. Prijela sem ga za roko, da bi nadaljeval.
Pogledal me je globoko v oči, ter spet spustil pogled. Ko je nadaljeval, je gledal naprej: »Bila sva si dovolj. Samo midva. Njegova žena je umrla, ko mi je bilo samo dobro leto. Vem, da se zato dolgo ni zanimal za druge. Res jo je pogrešal.« Še enkrat je spustil pogled, nato pa ga usmeril proti meni. »Potem sva se preselila sem. Dobil je novo službo in odprla sva novo poglavje. V šoli so me veliko lepše sprejeli, kot si opazila, predvsem punce. Fantje so tudi zelo prijazni in vse. Bilo mi je veliko lepše. Aleš pa je začel hoditi na zmenke. Najprej si je naložil neko aplikacijo in odšel na nekaj zmenkov. Potem pa je tvojo mamo spoznal v telovadnici. Začela sta se dobivati tudi kasneje in kmalu postala par. Bil je veliko bolj nasmejan in kmalu mi jo je tudi predstavil. Čez kakšen teden sva izvedela, da je poročena. Aleša je sesulo in ji je naslednjič tudi povedal. Pojasnila mu je, da se itak želi ločiti. Da njen mož, torej predvidevam, da tvoj oče, ni več takšen kot je bil nekoč. Kakšen naj bi bil nisem izvedel. Kmalu sem spoznal še tebe. Takrat sva zamudila zaradi mene. Nisem bil pripravljen na tako velik korak. Ampak on mi je razložil, da bomo družina. Družina, ki sem si jo vedno želel. Dejansko sva v avtu sedela 20 minut. In nikamor se mu ni mudilo. Razumel me je. Zato ga tudi ne bi nikoli razočaral ali zamenjal. Najboljši je.« Resno? Aleš, da ni priliznjen, bogat drekec? Da ima čustva, drugačna od priliznjenosti in metanju pa moji mami? Sem se mogoče motila?
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
W O W.
Ti si rojena pisateljica!!!
2
 
Ooooo, hvala!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Odlično
Carsko
Super
Najboljše
Zakon
Noro
pišeš!!!!
:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
1
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?
Pisalnica

GinnyCat

Lost in thoughts 1. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 1
 
1
Hermiona 2
 
1
lil_hoe

NEDOTAKNJENO SRCE 1. del

Ogledov: 49 Odgovorov: 5
 
7
flamingo

Božič brez tebe 1. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 3
 
3
volkec

Andov ni na zemljevidu 6. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
1
Lichy

LJUBEZENSKI BOŽIČ ❄ 1. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 1
 
3
Rainbow_dog

PRAZNIKI BREZ VSEGA 1. del

Ogledov: 34 Odgovorov: 1
 
1
ash

IF WE HAD 5 MORE MINUTES 1. del

Ogledov: 28 Odgovorov: 2
 
2
Lichy potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Božič + prijatelji

Hej!
1. Problem
HRČEK
Pač js se velikrat zeloo dolgo odločam, ampak zdej rabim nujno pomoč. Upam da poznate običaj da se napiše kot nekakšno pismo božičku v katerem poveš kaj si želiš. Jaz pojma nimam kaj naj si zaželim. Če bi mami pustila bi si itak psa, ampak tut sama se mi zdi da mam premalo časa za njega. Drugih živali pa mami sploh noče met v hiši. Velikokrat sem slišala da če si želiš psa, da je najbolje najprej imet hrčka al pa kej podobnega. Saj meni so hrčki fuul luštni pa zdi se mi da bi ok skrbela za njega. Ampak mami definitivno nebi dovolila. Moja mami je zeloo trmasta. Kaj naj naredim da mi bo pustila hrčka?
1.Problem
BOŽIČEK
Večina sem že povedala zgoraj. Pojma nimam kaj naj si zaželim. Rada bi nekaj s čimer bi pač se veliko ukvarjala ne pa recimo nekega pliškota ki bi ga že takoj po 1. dnevu vrgla na posteljo in bi le še spala z njim. Kaj predlagate? Hitro povejte ker potem bom poskusila hrčka:sweat_smile:!
2. Problem
ZAUPANJE PRIJATELJIC
Se je tudi že vam kdaj zgodilo da si prijateljici povedala skrivnost ona pa je potem namigovala drugi prijateljici skrivnost. Meni se je. Eni prijateljici za katero sem mislila da ne bo nikomur povedala sem obljubila da sem v mojega sošolca ( dajmo mu ime B). Potem je ona to ves čas namigovala drugi prijateljici. Potem se je zlagala da je očetno druga prijateljica slišala med tem ko je to govorila tretji prijateljici.
Prijateljica = Aj
Druga prijateljica= Ip
Tretja prijateljica= Re
Meni potem ni preostalo drugega kot da Ip povem da sem v B. Nobena moja prijateljica ni marala tega fanta ravno zato sem se bala povedati. Ip je bila malo presenečema vendar me je potem pustila na miru. Potem sem šla do Re. Začela sem
Na srečo sem se potem zlagala da sem govoriti da mi je všeč samo zato ker je prijazen itd. Nato me je Re čudno pogledala in jaz sem jo vprašala: A neveš da sem v B?
Ona pa je bila tako presenečena ker ga ona še zlasti ne mara. Sicer sta Re in Ip skrivnost obdržali ampak Re me je ves čas spraševala a resno mislim. Potem sem se vsem trem zlagala da sem samo preverjala kako bi odreagirale če bi jim povedala da sem v nekoga. Potem sem se še veliko časa kregala z Aj ona pa se je še naprej nekaj izmišljevala. Prva mi je verjela da nisem v B Re, druga Aj in tretja Ip. Ampak ona mi še dolgo časa ni verjela. Ip sem nato priznala da sem bila res vanga. Ona je skrivnost obdržala, vendar hočem da jo tudi Aj obdrži ker imam potem občutek kot da ji ne morem nič zaupati!
2. Problem
PRIJATELJICA
Želim si imeti samo eno prijateljico in to Ip. Ker potem imam lažji občutek da ji lahko zaupam skrivnost, toda ostalih prijateljic ne morem kar zapustiti. Ne morem se pa pogovoriti z njimi in jim reči da bi bila samo z Ip prijateljica (4smo). Kako naj "nevidno" naredim to?
Ali sem sploh pripravljena to narediti?

Hvala vse pomoči!!!!
Naročila se bom na tistega ki mi bo pomagal!!🥲
Še enkrat hvala!!:relaxed::relaxed::relaxed::heart::heart:
Lp
Lichy:christmas_tree:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ste že kupili plišastega Šnofija?
Seveda!
(43)
Ne, ampak ga bom kmalu.
(81)
Ne, ampak ga bom malo kasneje.
(359)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Ruby_UwU je odgovoril/a na
a) KPOPPPPPPP b) BLAAAAACKKKPINKKKKKKKKK c) ...
 

animalllover je odgovoril/a na
ful dobro da boš dobila psa. katere pasme ...
 

GG man je odgovoril/a na
verjetno je res mustang, kot je napisala ...
 

Sladkorček je odgovoril/a na
Omg, GinnyCat!:sparkling_heart: To je preprosto.... ...
 

Mondo je odgovoril/a na
Zanimivo. ;)
 

Mondo je odgovoril/a na
Zanimivo. ;)
 

je odgovoril/a na
Hi, here on the forum guys advised a cool ...
 

Dogy je odgovoril/a na
omg ful je cute in ful žalostno
 

animalllover je odgovoril/a na
a)POP b) ni mi všeč kpop c)ed sheera č)rock d)nobeden ...
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Verjetno je to samo neke vrste otroška igra, ...
 

Helpy je odgovoril/a na
Ful lepo :revolving_hearts::heartbeat::heart:
 

Helpy je odgovoril/a na
Zelo lepo,kako to narediš???:revolving_hearts::thumbsup:
 

Ana Rao je odgovoril/a na
a)pop c)nemorem se odločit mogoče ed sheeran...al ...
 

Helpy je odgovoril/a na
WoW!:heartbeat:Kako se sploh spomniš vseh ...
 

Helpy je odgovoril/a na
Zgledajo slasni in vse je boljše ko delaš ...