Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Lomilec src 1. del

Lomilec src 1. del

21
(PROLOG)

Opozorila: govor o smrti, depresija, ubijanje, kri.
Rezek in patetičen smeh je odmeval med stenami. Zarini upehani koraki so odmevali ob tla, ko je zadihana v šprintu poskušala uiti grozoti, ki je kot senca iztegovala svoje kremplje proti njej. Mraz je kot horda nožev neusmiljeno rezal v njene izmučene kosti, a je kljub temu tekla kot veter brez prestanka. Ves njen up o pobegu je stal na visoki pečini in je potreboval le en lahen sunek vetriča, da se je prevalil dol z njega.
Če bi jo Kaavro ujel bi moč iztrgal iz nje. Dobesedno. Vir njene magije je izviral iz njenega srca in če bi ga iztrgal iz nje in prelomil na pol, bi magija začela teči iz njega. Nato bi jo ujel v kozarec, ki je bil v to spremenjen iz safirja s pomočjo črne magije in ga na polno luno spil za večji učinek lastitve tuje magije. Zatem bi jo po vsej verjetnosti ubil. Seveda bi najprej brezsrčno pošast v katero bi jo spremenil uporabil, da bi ujel še Kyla.
Ne, tega ni mogla dopustiti. Če bi dobil njeno srce v dlan, bi njeno magijo uporabil za upravljanje z drugimi kot marionetkami.
Prisotnost hudodelca se ji je približevala z vsakim njenim počasnejšim korakom. Ko pa je ravno lahko slišala njegov obupen in hripav smeh za vogalom, ki ga je ravno naredila se je v svetli meglici pred njo pojavila dobro poznana oseba z vranje črnimi lasmi in temnimi očmi. Olajšano se je nasmehnila in pograbila Kylovo roko, ta pa ji je podaril enega njegovih samozadovoljnih in napihnjenih nasmeškov, za katerega ga bo Zara kasneje brez dvoma igrivo boksnila v ramo. Štirinajstletno dekle je začutilo znani ščegetajoči občutek teleportacije, ki jo je prevzel vsakič, ko jo je izkusila.
Kmalu je zopet stala na trdnih tleh s prepoteno preveliko jopico, ki se ji je lepila na hrbet in njeno roko v Kylovi. Srečna, da se je s Kylom spet izmuznila Kaavru je zadihana od pešajočega adrenalina vrgla roke okoli njega in ga močno objela. Kyle jo je seveda objel nazaj in Zara bi lahko priznala, da je čutila njegov presenečen nasmeh ob njeni rami, ko se je sklonil dol k njej.
Clairini poskoki na stopnicah so bili nezmotljivo glasni a tako hitri, da ko sta se Kyle in Zara odmaknila drug od drugega je Zarina sestra že zdavnaj stala v dnevni sobi, kjer sta pristala s teleportacijo. Z nagajivim nasmeškom ju je premerila potem pa z glasnim "ZARA JE TU!" pritegnila tudi njeno mamo Valerie vključno s Kylovimi starši gospo in gospodom Windsor.
Valerie (ki je bila presenetljivo mladostna za mamo z dvema hčerama, ki sta bili devet in štirinajst) je v manj kot trenutku, prežeta z matero v sebi stisnila Zaro tako močno, da se je ta morala potruditi, da je lahko sploh dihala. Ta se je le izžeto nasmehnila in mamo potrepljala po rami, da bi prišla do zraka. Ko je mamo prvič od blizu pogledala v obraz je lahko zasledila zasušene sledi solz.
"Mama, kje je ati?" je previdno vprašala, ko je s pogledom preletela prostor v katerem so bili vsi razen njega. Valerie je odprla usta, da bi odgovorila a nič ni prišlo ven. Zara je lahko praktično zavohala, da je bilo nekaj hudo narobe.
"Mama?"
"Ko se je postavil proti Kaavru, da bi ga zamotil, ga je ubil," je v pogovor posegla gospa Windsor, ko je videla, da Valerie tega ne bo mogla izdaviti.
Zara je zamežikala. To je bilo naravnost absurdno. Nihče ji ni povedal, da bo hotel zamotiti Kaavra, ko bo ona peljala ljudi na varno. Nejevera se ji je umestila v srcu a majhni del dvoma se je kljub temu naselil na dnu njenega želodca in razbijal po stenah, ki so ga ujemale.
"Hecate se ne?" na obraz si je pripela nejeverni nasmeh in poskušala vse skupaj razumeti kot šalo. Nihče se ni zasmejal.
Clair je pogledala v steno, da drugi ne bi opazili mokrih solz, ki so se ji nabrale v njenih očeh potem pa z zlomljenim glasom šepnila: "Ni ga."
Če ne bi Zare zlomilo že sporočilo, ki so ga nosile njene kratke in težke besede, bi jo počen priton v glasu njene sestre sigurno.
"Zakaj-" Zari se je glas prelomil kljub temu, da ga je poskušala obrdžati nedotaknjenega, "Zakaj nisem vedela, da je šel proti njemu?"
Zdaj so lahko vsi slišali, kako je njena sestra hlipala in se sesedla v eno od sof, postavljenih v prostoru.
V Zarinem prsem košu se je nabrala kepa obupa, ki je silila gor po njenem grlu in se tepla za svobodo z armado solz za sabo. Če bi kaj hotela reči, bi jo preplavila kot voda, ki so jo zapornice končno spustile v prosti pad. Ni si mogla dovoliti, da bi jo edina dva preostala člana njene družine videla tako nizko. Rabili bosta skalo in Zara bo to postala pa če se bo morala raztrgati na pol.
"Ni hotel, da bi te skrbelo. Vedel je, da bo umrl in ga ni niti motilo. Samo šel je. Lahko bi ga ustavila, pa ga nisem," ni si mogla predstavljati, kakšno praznino je morala čutiti njena mama, ko je izgubila osebo, ki ji je vedno stala ob strani.
"Nisi ti kriva, mama. Sam je izbral boj proti njemu, kot sem sama izbrala, da želim iti pomagati rešiti to vas," je tiho rekla in trdno upala, da jo njen nenormalno tanek glas ne bo izdal. Počita se je, kot da bi se je grlo stisnilo skupaj in komaj je dihala a ni je brigalo. Ne, ko so bile na pladnju bolj pomembne stvari za zdržati.
Spomnila se je, kako aneksiozno se je počutila, ko je sprejela odločitev, da bo šla tvegati svoje srce za celo vas ljudi. Kako je pustila svoji moči, da se je ulila z nje in posikala pot do vseh prebivalcev ter jim prišepnila kje morajo iti, da se bodo izognili Kaavru. Kako so jo upoštevali in pobegnili. Kako je slišala v dalji pokanje src pod pritiskom temne magije, ki jo je vsak svetel mag lahko začutil v bližini. Danes je ona odšla, da bi rešila vas polno ljudi, ki jo je prej omenjeni hudobec napadel. Rešila je vse, ki niso že brez src ležali na tleh s praznimi očmi in prerezanimi vratovi.
Žalovanje je prekinilo trkanje na vratih. Clair je skočila pokonci, da bi jih odprla in ne bi rabil iti kdo drug. Stekla je po hodniku do lesenih vhodnih vrat in jih brez dvojnega pomisleka odprla.
Iz hodnika se je naenkrat slišal samo udušen krik in votel padec ob tla. V delčku sekunde je vsaka oseba v sobi stala na nogah in drveli po stopnicah ne da bi se dvakrat ozirali nazaj z vedenjem in skelenjem v srcu, da je dekle, ki je tako dobrosrčno odšla proti vratom zdaj mrtva ležala na tleh s paniko še vedno zrisano na njenem obrazu.
Zara se je nadaljevanja spomnila v meglici dogajanja. Vedela je, da sta se z mamo poslovili od Windsorov za naslednjih nekaj let, preden se zopet snidejo a drugega kot bežnega objema s Kylom ni imela nikoli več moči priklicati nazaj. Kot da bi hotela. Obljubil ji je, da ji bo pisal, da bosta v stiku in to je prelomil.
Dobrodošli v travmatiziranem svetu Zare Angevin.

---
Vem, da sem vas malo na cedilu pustila in da me tukaj ni bilo že pol leta in blazno mi je žal. Če se še kdo spomni Lomilca src je tu prenovljena verzija, ki bo tudi malo temnejša. Tukaj pripenjam povezavo do zgodbe na Wattpadu, da si lahko pogledate opis. Upam, da vam bo prenovljena verzija všeč, kljub temu, da bo večina mojih prvih idej spremenjenih in se to vseeno ne bo poznalo ker prej ni šlo daleč.

~Z ljubeznijo, Raven
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
To je pa ena tistih zgodb, za katero vsake pol minute preverjaš, če je že prišel nov del. Ti res pišeš tako ospuljivo in dih jemajoče, da bolj ne more biti. Prenovljena verzija je še boljša, če je to sploh mogoče. Ti si res ena naboljših pisateljic tukaj! Imaš velik talent, ki ga razvijaš in uporabljaš. Res si mi vzor in tvoje zgodbe so navdih za moje. Takooo zelo si želim novega dela! Komaj čakam, da ga objaviš in da ga lahko z največjim veseljem preberem in komentiram.
P.S.: Bi lahko prebrala katero od mojih zgodb in mi malo povedala, kaj bi lahko spremenila, da bi bila boljša? :no_mouth:
Res si super!
Lp,
Manon :blue_heart:
1
 
Awwwww, hvala za tole! Pišem del že na Wattpadu in bom upam da kmalu lahko dokončala načeto, tvoja mrtva ljubezenska pisma sem že prebrala pa komentirala tak da grem jutri še ostale :)

~Z ljubeznijo, Raven
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Draga Raven!
Upam, da ne zameriš, da komentiram komaj zdaj… Upam, da boš ta komentar videla in, da boš potem hitro napisala nov del te zgodbe. Res ga namreč rabim.
Še zdaj se spomnim kako sem kar požirala tisto prvo verzijo te zgodbe in iskreno mi je malo žal, da iste verzije ne bo več, čeprav je ta verzija svetovna in nepozabna. Brez besed sem. Sploh veš kako dobro pišeš? Mislim, vau! Kot pravi pisatelj, ki piše romane, novele in knjige, ki so potem uspešnice.
Sploh ne morem verjeti, da to piše najstnica. Kar obnemela sem – tako je dobro.
Upam, da, draga Raven, veš kako zelo dobra si v pisanju. Obožujem te!
ROTIM TE, da napišeš nov del. Čisto vseeno mi je, če je najprej objavljen na Wattpadu ali na Pilu. Takoj ga bom prebrala! Verjemi!
Svetovna si!
Rada te imam,
oboževalka JustLilly
1
 
Ojla sweetheart!
Ti pa res veš kako nekomu pogreti srce JustLilly 🤗🤗🤗Pišem naslednji del, tako da ne skrbi. Sem si zadala. Oprosti ker šele zdaj vidim, mimogrede, mi je žal da nisem prej 🥺🥺🥺
Upam da ti bo nadaljevanje všeč! Ti napišem v kotiček, ko ga objavim :)

~Z ljubeznijo, Raven
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Odlična zgodba!!!:heart::heart::heart:
1
 
Hvala Annie!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

The secret of magic 1. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Poučne zgodbe 1. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

The Dreamer 1. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Gospodar prestolov 5. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Rojena v Azkabanu 4. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 3
 
8
Objava:

DREAMS AND TEARS 7. del

Ogledov: 13 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

Zločin brez konca 4. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

V dvoje 2. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 4
 
4
Wiki potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Problem z fanti

Živjo!
Imam težavo z fanti. Mislim pač nimam ravno sreče z njimi. Vedno se je nekaj zapletlo z vsakim ko sva se začela komaj pogovarjat. Verjetno res nisem po njihovih standardih, da bi me nekdo imel za celo življenje. Ampak to še ni tako hudo v 2. letniku sem zaradi enega padla v tako depresijo da nisem jedla po tedne...komaj sem se ga rešila, ker me je psihično uničil...Zdaj na koncu 3. letnika sem spoznala enega dečka, ki je enake starosti kot jaz..pogovarjala sva se 3 mesece, enkrat celo šla ven, ker je kar razdalja med nama ampak za moje mnenje to ni nek problem če imaš nekoga rad...super je bilo, v življenju še nisem s kom ob pogovorih tako uživala in ga dejansko imela rada. Vem da je to na daljavo še kar težko ampak s tem nisem imela problema čeprav z človekom bolj uživam ko se družim z njim. To vse je bilo super, predvsem ko sva drug drugega vzpodbujala pri učenju in se skupaj učila čez računalnik da sva izdelala letnik, vsak večer sva telefonirala in zaspala na klicu...to je bil skoraj edini človek ki me je po vseh teh stvareh kar so se mi zgodile v življenju lahko nasmejal do solz...na koncu pa ta človek meni zabode nož v hrbet in me spravi v jok..Ker si je baje našel drugo kar tako čez noč..in na koncu mi pove kaj use ga moti predvsem moj stil oblačenja čeprav se oblači identično kot jaz..nevem zakaj bi ga neke stvari motile če se v njih jaz počutim udobno..človek je vedel kakšna sem že od začetka in on je zrinil situacijo do tega da sem se jaz zaljubila vanj ko je on očitno izgubil čustva...a mi lahko prosim da kakšen nasvet za v naprej da ne ponavljam vseh napak kot do zdaj ker še zdaj nevem kaj počnem narobe...za človeka se trudim a mu to ni dovolj nerazumem več te generacije..........Lp
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kakšen se ti zdi Pil na TikToku?
Sploh nisem opazil/a, da je Pil na TikToku.
(55)
Sem opazil/a, ampak Pilovi videi niso zanimivi.
(13)
Sem opazil/a in so mi Pilovi TikTok videi všeč.
(11)
Želela bi si še več Pilovih TikTok videov.
(10)
Bolj so mi všeč krajši in bolj udarni videi.
(3)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

The moon girl je odgovoril/a na
uauuuuuuuu!!! kdaj pride nov del? js ne ...
 

Charlie je odgovoril/a na
druga kombinacija
 

LUCIJA22 je odgovoril/a na
R.I.P:sob::sob::sob::sob::sob::sob::sweat::sweat::cry::confounded::tired_face: to ...
 

LUCIJA22 je odgovoril/a na
ne razumem. kaj misliš s tem? hvala lp
 

Charlie je odgovoril/a na
dober začetek....:grinning:
 

LUCIJA22 je odgovoril/a na
jaz nimam pojma:grimacing::grimacing::grin: mislim, ...
 

Happy life je odgovoril/a na
Technoblade never dies RIP:sob::sob:
 

PiLoVkA je odgovoril/a na
js pa tole tretjo ( nimam teh smajlijev) Lp
 

Happy life je odgovoril/a na
o7:sob::sob:
 

glasbenaviolina1 je odgovoril/a na
Cute:heart::heart::heart::heart::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::kissing_heart::kissin
 

Daenerys je odgovoril/a na
Všeč mi je tematika zgodbe in to, da si kot ...
 

gdč. PILovka je odgovoril/a na
R.I.P Počivaj v miru
 

Nice girl je odgovoril/a na
Morda tole: :yellow_heart::blue_heart::purple_heart:
 

A.j.d.a. je odgovoril/a na
Upam, da boš po poklicu pisateljica. S tem ...