snofi
Naslednji Pil izide 4. februarja

Nova številka
Januar 2022

Revija
Izid: 7. 1. 2022
pepca oblacek

Pisalnica - My life feels like a rainbow 1. del

My life feels like a rainbow 1. del

25
Pogledal sem skozi okno moje sobe in se prepustil toplim žarkom sonca. Ko kar naenkrat zaslišim mojo mamo, ki me kliče k zajtrku. Na hitro se oblečem in stečem po stopnicah v spodnje nadstropje. V kuhinji me že čakata mami in moja mlajša sestrica Lana. Na mizi so že čakali krožniki in poleg še veliko hrane, ki sem jo oboževal. Usedel sem se na stol in hitro pojedel saj sem moral iti potem v šolo. Ko sem pojedel moje kosmiče z banano sem šel v mojo sobo, vzel torbo in odhitel ven na svež zrak.
Na poti v šolo so me sončni žarki greli in sem lahko občutil hlad vetra, ki se dotika mojih rok. Pred mojo šolo sem zagledal mojega najboljšega prijatelja Alla. Začnem hitro hoditi saj se mi je zazdelo kot, da me All že zelo dolgo časa čaka. Ko pridem končno do njega me pozdravi z svojim lepim glasom in se mu poleg oči prečudovito svetijo. Ko se najina pogleda sreča se All zasmeji in odideva v učilnico.
Usedeva se na svoje mesto in se med čakanjem učitelja za zgodovino potiho pogovarjava. »Danes sem na poti v šolo videl enega res lepega fanta Jeff.« Prikimal sem in poslušal kako mi razlaga o tem fantu. Ko je razlagal so se mi minute zdele kot ure in vsaka ura je bila zame leto. Govoril je vsako podrobnost, ki me je zabodla v srce. Nekaj mi je pravilo, da to ni prav.
Iz mojih misli me je predramil učitelj ko me je klical h tabli. Ustal sem in se počasi zvlekel do zelene table. Obrnil sem se in videl bele pikice, ki strmijo vame. Vse oči so bile enake razen od Alla. Bile so svetlo modre kakor morje v njih sem se zatopil kot bi res plaval po morju. All takoj ko se je zavedal, da sem ujet v njegovih očeh obrnil pogled proti oknom. »Kaj je narobe Jeff?« Me učitelj vpraša ko ugotovi, da nisem prisoten. »Nič, samo danes nisem ravno pri sebi,« učitelj me čudno pogleda in pošlje nazaj v klop.
Ko hodim nazaj me vse bele pikice čudno gledajo. Usedem se in se zatopim nazaj v moje misli. Nakar nekaj prileti v mojo glavo. Bil je list zmečkan v kroglico. Razprem ga in vidim lepo napisano besedilo.
»Hej Jeff,
kaj se je zgodilo pred tablo? Zakaj si se kar naenkrat izgubil nekje? Lahko mi poveš kaj se dogaja nikoli te nebi izdala.
tvoja Lisa«
Pogledal sem nazaj in se ji z lažnim nasmeškom nasmehnil. Lisa je res dobra prijateljica ampak res nisem pripravljen deliti mojih občutkov s celim svetom. Nekako se mi zdi, da me ne bojo sprejeli. Vem, da bi me All in Lisa ampak kaj pa drugi. Nikoli ne veš kaj se bo zgodilo ko poveš neko skrivnost.
-----------
No to je moja nova zgodba. Če ti je bila všeč lahko stisneš en lajk :heart: ali pa komentiraš :speech_balloon:.
Aja in še zahvaljijem se Bralki saj mi je pomagala z naslovom in z nekaterimi imeni in tudi Neni, ki je tudi pomagala.
lp boby
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
OMG SUPER JE PATAMUSKA:heart::heart::heart:
NEMORM VRJET:heart::heart::heart:
IN ONI SO MI REKL DA BO ZANIC:sparkling_heart::face_palm:‍♀️
NOV DEL TAHTEVAMMM, HVALAAA:heart::heart::heart:
2
 
sej je zanič patamuska😂
drgač pa HVALA❤❤❤
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ljudekkk mojjjjj! to je tok nice rec! meni je ful vsec! lysmmm:heart_eyes:


lp, tani
1
 
hvala lysm❤❤❤❤
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
To je res dobra zgodba. Hitro napiši nov del:heart_eyes::blush::hugging:
1
 
hvala❤❤
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super je patamuškicaaa! Zakooooon Spremljamamamamamamamamamama!:sparkles::sparkling_heart::sparkles::sparkling_heart::sparkles::sparkling_heart::sparkles::sparkling_heart::sparkles::sparkling_heart::sparkles::sparkling_heart::sparkles::sparkling_heart::sparkles::sparkling_heart:
1
 
Pisateljica King
Thats me
 
hvala patamuskaa❤❤❤
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
zanimivo, komaj čakan na 2 del
1
 
hvala❤❤❤❤❤
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
OMG A JE MOZNO DA JE TO SE BOLJSE OD DNEVNIKA DO? :heart_eyes:🤩:heart_eyes:🤩:heart_eyes:🤩:heart_eyes:🤩:heart_eyes:🤩:heart_eyes:🤩:heart_eyes:🤩:heart_eyes:🤩:heart_eyes:🤩:heart_eyes:🤩:heart_eyes:🤩:heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::heart:🧡:yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart:🧡:yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart:🧡:yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart:🧡:yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart:🧡:yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::heart_decoration::heart_decoration::heart_decoration::heart_decoration::heart_decoration::heart_decoration::heart_decoration::heart_decoration::heart_decoration::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2::star2:
1
 
ja cist mozn je😂 LYSM😘😘
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
♪♪𒊹︎︎︎𒊹︎︎︎𒊹︎︎︎:writing_hand:︎♧︎︎︎☟︎︎︎:coffee:︎☟︎︎︎:writing_hand:︎:point_up:︎☟︎︎︎:umbrella2:︎꧁:airplane:︎:airplane:︎꧂:shamrock:︎:shamrock:︎꧂♧︎︎︎♧︎︎︎♪:point_up:︎:point_up:︎:point_up:︎:point_up:︎:writing_hand:︎:umbrella:︎:airplane:︎:airplane:︎:airplane:︎:airplane:︎:writing_hand:︎꧂♧︎︎︎♧︎︎︎♧︎︎︎♪
S.u.p.e.r j.e
1
 
HVALA❤❤❤
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Omg, super zgodba. Spremljala jo bom:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts:. Talent mas
1
 
awwwwwwww hvala❤❤❤
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Komej zdej to vidm :unamused::expressionless:
Pa kužeeeek to je super!! Moj kužeeek je najbolj poseben kužek, ker zna pisati in govoriti. :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart::heart::heart:
Mislim, da mi ni treba povedati, kako super je!!
Aja mam vprašanje: ka pomen to na tvojem profilu? Ta uporabnik obstaja! Narobe si napisala, popravi. (okej, vem, vem ta zadnja poved zveni čudaško)
Kužeeek napiši nov del!!
1
 
Iiii hvalaa cgg❤❤❤okej bom zjutri popravla kr mam na racunalniku kopijo
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
WOW! Zelo zanimiv in super začetek. Zgodba je taka, da kar padeš vanjo. Všeč mi je boby! Vedno bolje pišeš in na koncu boš zagotovo pisateljica.
0
 
hvalaaa❤❤❤
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
o boze js se bm fentala:sob::sob::sob:
zdle sm prsla se enkrat prebrt zgodbo ane no in...sm ugotovila da nism komentirala:sob::sob::sob::sob:oprostite oprostite oprostite oprostite oprostite oprostite oprostitee prosimmm res sm misnla da sm ze komentirala:sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob:
uglavnem moj komentar bo zgledoval takle:
ok ta zgodba ni dobra niti ni super. ammmm nevem kk na povem ampk sm misla da bo dejansko dobr izpadla. AMPAK IZPADLA JE LEGENDARNO,SVETOVNO, ODLIČNO, POPOLNO, PRFEKTNO, NAJBOLSE:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:zdj grem pa komentirat se nasledn del zgodbe ker je res popolna in itr naj napisejo nov del HVALAAAAAAAAAAA:heart::heart::heart::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
0
 
hjo patamuska😂🤦‍♀️ni se treba zarad tega fentat😂🤦‍♀️hvala❤❤
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Cute <33 grem brat naprej!!!!!!!!!
0
 
hvala❤
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.
Pisalnica

Sladkorček

Božič In Jaz 3. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
1
Čupa, 11 let
 
5
Rinesa

Rep tekmovanje

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
0
No Name

Volkodlakinja 14. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 3
 
8
Tajdicas
 
1
ColourMusic

Lenina družina 5. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 2
 
1
Golmanka

Varuhi Gozda 7. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 1
 
5
Gdč. HP fan
 
5
shark girl potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Prijateljica

tole ni nek huge problem ampak še vseeno bi prosil za pomoč. no jst mam eno prijateljico, k je v redu oseba ampak mi je mal tečna:slight_frown:. pač non-stop mi piše,in mi pač to ni najbolj všeč, ker mam rada čs zase. in ona zlo podpira lgbtq+ in mene ampak mi skos pošilja gay stvari in to je že mal tečno, ker se mi zdi, da ona misli kokr, da je vsa moja osebnost o gay stvareh. pa ona misli, da to, da si gay/nonbinary je izbira. grozn se sliš k to rečem ampak kako naj ji na lep način povem, da naj mi neha skos pisat. mal mi je tečna in bi mi blo bolš če je nebi spoznala, ker mi res na vsake pol ure neki pošlje. ne vem a naj jo ignoriram?sam k jo ignoriram se počutim slabo. pač ne vem kaj naj nardim:worried:. help me!!! kaj naj nardim?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako pogosto obiščeš Pilovo spletno stran?
Vsak dan!
(199)
Večkrat na teden.
(129)
1-krat na teden.
(60)
Samo občasno.
(140)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Golmanka je odgovoril/a na
Končno nov dellllll:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes
 

Aurora je odgovoril/a na
Zelo so mi všeč te tvoje premišljene in poučne ...
 

LoveGinnyPotter je odgovoril/a na
Če hočeš videti, moraš gledati s srcem... ~Mali ...
 

Ruby_UwU je odgovoril/a na
iiii the best!! tale je kr dolga in fulll ...
 

Ruby_UwU je odgovoril/a na
hahah men je burk tok dobr sam ga ne smem:sob:
 

No Name je odgovoril/a na
rn - right now (zdaj, takoj, v tem trenutku) gm ...
 

Kally je odgovoril/a na
https://siol.net/media/img/08/f2/9e00ffbaa79a68734318.jpeg
 

Tajdicas je odgovoril/a na
Zelooooo dober del! Odlično pišeš!:heartpulse::smile::v::purple_heart::blue_heart::green_h
 

Daenerys je odgovoril/a na
Super zgodba! Čeprav ni tako napeta, kot ...
 

Dancing queen je odgovoril/a na
ne sprejemam več
 

shark girl je odgovoril/a na
emeline ni dobro povedala, saj pansexual ...
 

Gospa je odgovoril/a na
:yum::yum::yum::drooling_face::drooling_face::drooling_face:
 

Nice girl je odgovoril/a na
rn=nevem kaj pomen sory gm=good morning gn=good ...
 

Sladkorček je odgovoril/a na
Waw, ta del mi je zeloooo všeč!:heart_eyes::sparkling_heart: