snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Otroci polkrvnih 8. del

Otroci polkrvnih 8. del

7
HALZEJ:
»Gremo!« Mack je takoj, ko je Anny prišla obe zgrabil za roko in stekel, midvi pa sva se opotekli za njim. Za nami se je zaslišalo strahovito rjovenje. Najbrž se je zmaj že opomogel od nadležnega viharja in nas iskal s svojimi rumenimi očmi. Nisem si upala pogledati nazaj.
Bili smo že skoraj pri templju bogov, ki je bil še v Percyjevih časih le podest, z dvanajstimi stoli na njem. Zdaj pa je tam stala neverjetna zlata zgradba... Annabeth se je izkazala pri obnavljanju Olimpa.
»PAZITA!« Mackova roka je zdrsela iz moje, zato sta le Mack in Anny preskočila rep. Mene je že drugič v enem dnevu zadel mesnati zmajev dodatek. Zaječala sem in padla po tleh, kolikor sem bila dolga in široka.
Udarec zmajevega repa je v tleh naredi ogromno razpoko, ki se je raztezala čez celoten Olimp, hkrati pa ločevala mojo polovico od templja, Macka in Anny. Najraje bi zajokala. Hotela sem zakričati. A nisem mogla. Začela sem se potit, ko sem opazila, da je zmaj na mojem delu polovice.
»ZABODI GA!« je zakričal Mack, kar mi je v glavi porodilo novo misel. Tale razpoka je vodila naravnost v podzemlje. To sem čutila. Vodila je k enemu izmed mojih očetov..Hadu. Če bi...
»PAZI!« zdaj se je oglasila Anny in me na srečo opozorila na ponoven zmajev zamah z repom. Odskočila sem, a na žalost nerodno. Zmajev rep me je tokrat zadel v noge. Padla sem po tleh in zajavkala. Iz roke mi je začela teči mezeča, ogabna rdeča kri. Moja želja po joku se je le še okrepila.
»Najprej preveri ali imaš kak zlom,« mi je vedno govorila mami, ki je bila poklicna reševalka. Že od nekdaj sem se rada potikala po gozdovih. Sama. Brez kakršnegakoli premljevalca. Ko sem si v gozdu prvič zlomila nogo, mi je mami razložila, kaj moram storiti naslednjič v tem primeru. Zdaj je ta ”drugi” primer bil.
Ozrla sem se gor k zmaju, ki me je preučeval s svojimi rumenimi očmi. Ni bilo časa, za preverjanje. Gre za življenje in smrt.
V gležnju sem nenadoma začutila pekočo bolečino. Preverjanje še potrebno ni bilo. Sigurno je bil zlomljen...Zavzdihnila sem in požrla solze. Prevrnila sem se na vse štiri in se premaknila za tri korake nazaj. Nato sem se obrnila k razpoki in spet nazaj k zmaju.
Dvignila sem meč in ga zalučala naravnost v razpoko. Videla sem le še sivo črn blesk, preden se je meč potopil v temo razpoke.
»NA!« Mack si je opomogel od šoka in pogumnosti mojega dejanja. Svoj Plimni tok je nekaj časa ogledoval, nato pa zamrmral, dovolj glasno, da sem ga slišala čez prepad: »Midva ga ne potrebujeva tako zelo in prav zdaj. Tako in tako imava Annyjino bodalo...Na!« vrgel mi je meč skozi prepad. Spretno sem ga ujela v desno roko in dvignila nad zmaja.
Čim sem Plimni tok dvignila nad sabo, je zmaj razprl krila in odletel v nebo. Potem pa naprej in verjetno v svet smrtnikov, ali kjerkoli že zmaji živijo. Od presenečenja sem izpustila Mackov meč. Na srečo ni padel v prepad, je pa zato nad prepadom lebdel duh.
Anny je od šoka zamrznila, Mack pa je le zmedeno in prestrašeno strmel vame.
»Halzej, Hadova oz. Plutonova hči...«
Suh je svoje brezizrazne oči (ki jih ni imel) uprl vame. Kri mi je zaledenela. Kljub temu, da sem bila otrok boga podzemlja, mi duhovi niso bili ravno pri srcu. Naravnost gabili so se mi.
Duh se ni dvignil bliže, le lebdel je nad temačnim prepadom. Nikomur drugemu se ni posvečal. Le meni.
»Veliko si prestala...« je rekel duh. Njegov glas je bil podoben pihanju neurja. Zdrznila sem se. »Mmh...« sem zamomljala. Vedela sem, da se z duhom ni pametno ravno pogovarjati.
»Vendar pa...Ta razpoka je vpliv zmajevega repa. Zmaji imajo magični rep, ki ti-«
»Vzame vse moči...« je brezizrazno dokončala Anny in se zastrmela vame: »Halzej, pomojem boš izgubila vse svoje mo-«
Duh jo je prekinil in nadaljeval: »Ob moji pomoči lahko razpoko prestopiš. Pravzaprav, bi lahko sama odletela na drugo stran. Lahko bi si sama pozdravila gleženj. A moči te zapuščajo. To je posledica bližine zmajeve magije. Če prestopiš to razpoko, ne boš več nesmrtna. Ostala boš v tej obliki. Ne boš več bog.«
Zmrazilo me je po hrbtu. Ne boš več bog...
»Seveda bosta Mack in Anny umrla, če gresta sama naprej. Odloči se, obrdžiš nesmrtnost, ali pomagaš prijateljem?«
Ozrla sem se k Macku. Gledal me je s svojimi zelenimi očmi, ki so ti prodrle tako globoko v zavest...
»Drugo možnost izberem,« sem zasopla in se poskušala pobrati. V gležnju me je zabolelo. Znova sem se se sesedla na tla.
»Dobra in pogumna izbira, Halzej,« je zašelestel duh.
Nato me je pobrala nevidna meglica in prenesla na drugo stran prepada. Mack se je opotekel k meni, in mi stisnil roko. To mi je pognalo toplino po vsem telesu. Hkrati se je počutila precej izmučeno. Kot bi pretekla tisoč kilometrov.
»In še...preden odidem...,« duh se je obrnil k meni: »Tvoja boljša ljubezenska izbira je Luke Castellan, ne Mack Jackson. Vsaj tako pravi tvoj oče. Jaz...No, jaz menim drugače,« če bi duh imel oči, bi Halzej prisegla, da je pomežiknil.
Mack je ostrmel, duh pa se je razbilinil v meglico in potonil v razpoko.


Haaa, prebili ste se do konca! CONGRATSSSSS!!! Vem, grozno pišem, zato sme še bolj hvaležna za vsak ogled!
Lajk in komentar polepšata dan!
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Super je!

Aja Halzej ne ve kdo je njena mama. Zanjo je skrbela Heistija.

Zakon drugače:heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart:
Lp. fla:heart::bird:
1
 
Hvalaaa za popravekk
 
Samo zanima me ali Halzej je še nesmrtna?
Dobesedno si me malo ustrašila s tem, ker tega nisem pričakovala.
Vesela sem, da nadgrajuješ moj lik
 
Zdaj vidim
Ni več nesmrtna
Neeeeeeeee!
Saj bo na koncu spet?
 
Aja
Pa ni ravno boginja je varuhinja
Lahko bi bila boginja a je to zavrnila
Prosim reci, da ji bo obesek pomagal (obesek, ki jo je naredil nesmrtno, zlate barve, vedno okoli vrtu)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
kaj pa misliš da bom napisala? da mi ni vseč? No, P1 ja... Tvoja zgodba mi ni všeč!!!!!!!!
NEZNOSNO MI JE VŠEČ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
 
Awww tenkssss-klepet? Če ne dans, pa jutr, okej?
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
OMG!!!!!!!!! Ni več nesmrtna!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pa duh tisto kaj je rekel pred Mackom!!!!!!!!!!!:joy::joy::scream::scream:

:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart:

Obožujem to zgodbo!!!!!!!!!!!!
1
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pisalnica


Objava:

Krvavi mrak 9. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

JAZ SEM EVA 1. del

Ogledov: 17 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Mračna sirotišnica 3. del

Ogledov: 28 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Vojna Z 2. del

Ogledov: 15 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Krvavi mrak 8. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Gozdni ključ 1. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Moja pesem

Ogledov: 34 Odgovorov: 1
 
3
122glasbenica144 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

kako dobiti posluh za petje??

Pozdravljeni!!
Jaz imam eno težavico. Vem, da ni polsuh za petje vsem dan ob rojstvu ampak le nekaterim. Jaz zelo rada pojem itd. in ne vem kako dobiti lep posluh ker ko se poslušam se mi zdi da to poje neka punca ki si misli da ima glas kot Ariana Grande:joy:ampak mi je res neprijetno. V glasebno šolo sem hodila ampak sem začela prezgodaj že v 1 razredu in itak je blo prenaporno in ne morem več hoditi ker niti časa nimam k pevskem zboru pa sem hodila kr 5 let in tudi več ne hodim, ker mi ni blo fajn in tudi ob vikendih smo pogosto imeli vaje... tako da glasbena in pevski zbor odpadeta. Kako pa naj doma iz veselja ker rada pojem dobim lep posluh?? A mate kakšne ideje?? A se da glasilke tako natrenirati da imaš lep posluh tudi če nimaš prirojenega?? Če ja kako? Aja pa še ena stvar je. Pač ker imam rada glasbo itd. bi se rada naučila igrati na klavir pač ne oni pianono ker niammo prostora doma:joy:mislila sem tisti kako se reče sintisajzer imeli smo ga ampak je bog ve kje in pač mi ej ful lep zvok klavirja in bis eful rada naučila igrati na klavir ampak kot sem rekla da v glasbeno ne morem. A naj staršem povem da si želim ta sintisajzer tak za rd (nisem razvajena le želim slediti svojim sanjam) verjetno si bi mislili da sem padla na glavo da si želim ta klavir pa še cena je verjento kar draga...
Hvala če mi boste lahko pomagali vesela bom vsake pomoči:musical_score:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(119)
Starši so proti.
(36)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(39)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(42)
Nimam časa za branje.
(43)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(100)
Sem naročen/a na Pil.
(189)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Bookworm je odgovoril/a na
Še lahko mene, prosim?:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
 

sestricna spomincica je odgovoril/a na
Kul, super začetek! Vso srečo z novo zgodbo!
 

Daisy123 je odgovoril/a na
1. - ŠPORTI Z ŽOGO:soccer: ALI.... hm, nevem ...
 

Spring je odgovoril/a na
Odličen blog! :wink: Me prosim obveščaš?:blush:
 

Blank je odgovoril/a na
Hii jaz sem super, ti? :) Neki sem ti napisala ...
 

dragon girl je odgovoril/a na
S ponosom lahko rečem, da je tole eden najboljših ...
 

Nice girl je odgovoril/a na
Ooomg kok je to sad:sob::sob::sob:. Res neverjeten ...
 

LILI je odgovoril/a na
1. ALI JE BOLJ PRAVILNO REČI » RUMENJAK JE ...
 

Charlie je odgovoril/a na
rumenjak je rumen krsta ura je 13, kar ...
 

Happy Girl je odgovoril/a na
Aja pa še to, pozabila sem dodati, jaz te ...
 

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
Zlo žalostno, cool blog:thumbsup:
 

Bookworm je odgovoril/a na
Tu so moji odgovori: 1. Igre z žogo:soccer: 2. ...
 

Happy Girl je odgovoril/a na
komi cakam nov del, obvešči me :sparkles::sparkles::heart::heart::heart: