snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Polčlovek 12. del (Nova spoznanja in nova vprašanja)

Polčlovek 12. del (Nova spoznanja in nova vprašanja)

27
Annabelle je v rokah držala rdeč paket in bilo ji je zelo nerodno, saj ona ni imela darila za Christana. Ta pa ji je rekel: »Kar odpri ga, to sem ti poleg opravičila še dolžen.« V paketu je bil nov, bleščeč telefon, veliko lepši od tistega, ki ji ga je razbil. V sobi je zavladala nerodna tišina, Annabelle je lahko čutila, da se ji po obrazu širi rdečica. Po nekaj trenutkih je tišino prekinil gospod Xeller: »Annabelle, dolžni smo ti veliko pojasnil… Predlagam, da greva v kuhinjo, tam ti bom lahko na samem vse razložil.« Ni ji bilo čisto jasno, o čem govori gospod Xeller, a šla je z njim v kuhinjo in za sabo zaprla vrata.
Sedla sta za mizo, tako da sta gledala drug drugega v oči in gospod Xeller je začel: »Annabelle, to, kar ti bom zdaj povedal boš zelo težko razumela, mogoče mi sploh ne boš verjela…« Globoko je vdihnil in nadaljeval: »Vsi mi tukaj smo samo polljudje.« Ponovno je vdihnil in nato dodal: »Vsi se lahko spremenimo v živali, zato smo tudi polživali.« Annabelle ni vedela, kaj naj reče, zato je molčala. A gospod Xeller je nadaljeval: »Nikar ne misli, da smo zlobni in zmešani, ker nismo. In ne misli, da smo čarobna bitja, ker obstaja znanstvena razlaga.« Annabelle se je trudila ohraniti mirno kri, a srce ji je bilo kot podivjano. »Zakaj mi to govorite?« je vprašala. »Več razlogov je.« je nadaljeval »Prvič: Christian noče, da se ga bojiš. Drugič: Tvoje teta je lastnica gozda in ta lahko pride v napačne roke, če ga bo prodala. In tretjič: Marco te namerava ubiti.« Annabelle je zadnje zadelo v živo, nehote se je začela tresti in gospod Xeller je ugotovil, da ji je povedal več, kot bi ji smel. Takoj jo je skušal pomiriti, rekoč: »Zaenkrat še nisi v nevarnosti.«, ampak ni pomagalo. »Zakaj?« je vprašala s tresočim glasom. Gospod Xeller ji ni takoj odgovoril, nato pa je le dejal: »Marco je že od samega začetka manipuliral s tabo, tako kot njegov oče »upravlja« s tvojo teto, direktorjem policije, županom in mnogimi drugimi. Hotel te je pridobiti na svojo stran in te naščuvati proti nam. Vem, da se sliši grozno, ampak Contejevi nas sovražijo, ker se spreminjamo v živali. Ko pa si ugotovila, da ni tako popoln, se je odločil, da če ne zlepa, bo pa uspelo zgrda - torej te želi spraviti s poti.« Annabelle pa je drgetala po vsem telesu, kljub ognju, ki je plapolal v kaminu. Takrat je v kuhinjo vstopila gospa Xeller in rekla: »Annabelle, tvoja teta je klicala, domov moraš.« Annabelle se je še enkrat zahvalila, nov telefon je pospravila v žep in odšla stran. Kakor hitro so se za njo zaprla vrata, je Olivia Xeller jezno pogledala moža in mu rekla: »Edward, prestrašil si jo. Zakaj si ji vse povedal tako direktno? Bojim se, da jo je vse to preveč šokiralo.« Nato pa se je spremenila v sovo in odletela skozi odprto okno.
Za Annabelle je bil to najbolj grozen božič vseh časov in prvi, ki ga je preživela brez mame. Vso noč ni spala, zjutraj je bila njena blazina mokra od solza. Naslednjega jutra jo je zbudilo brenčanje novega telefona-dobila je kar nekaj sporočil od Moni in Carol in eno od neznane številke, a je kmalu ugotovila, kdo ji je pisal, saj je bil pod »Oglasi se čimprej, da ti malo lepše razložimo« podpisan Christian. Annabelle je kar brez zajtrka odhitela k njim. Tokrat so bili doma samo otroci. Christian je kar takoj začel: »Oprosti, Annabelle, Edward ti je včeraj vse povedal preveč grobo, ampak nismo vedeli, kako naj ti razložimo… Kar pa ti je povedal je absolutna resnica, tega ne bom zanikal.« Annabelle je postalo slabo in bila je zelo srečna, da ni zajtrkovala. Victoria je prevzela besedo: »Radi bi ti še malo bolj natančno razložili eno stvar in sicer, kdo je umoril Josette. Bil je Marcov oče, Christiana je zvabil v past in tako krivdo zvalil nanj. Seveda nam ne bi nihče verjel, če bi to povedali naglas, saj gospod Conte manipulira z vsemi.« »Zakaj jo je ubil?« je bila zdaj že malo radovedna Annabelle. Tokrat se je oglasil Alfred: »Ker je bila Josette edina v vasi, ki je vedela, da smo polljudje. Marco je bil prepričan, da boš šla k njej po odgovore in ni se motil.« »Ampak…« je začela, toda ugotovila je, da podrobnosti noče poznati. Po minuti tišine se je oglasila še Val: »Poslušaj, še veliko ti moramo razložiti, ampak ker očitno zelo slabo prebavljaš novice, ti bomo povedali vsakič nekaj, zato predlagam, da prideš vsak dan na obisk.« Annabelle se je strinjala. Že je hotela oditi, a zunaj je divjal snežni metež, zato je ostala. V naslednjih dveh urah se je Vicky in Val tako lepo pogovarjala, kot z nikomer do tedaj, Alfred in Christian pa sta igrala igrice. Imela se je tako lepo, da je ob slovesu nazadnje rekla: »Mislim, da bom z veseljem hodila sem. Prav v redu ste.« Vsi so se zasmejali in zvečer je Annabelle zaspala z nasmehom na obrazu.
______________________________
Pa sem le uspela napisati 12. del! Priznam, od vseh delov do sedaj, ga je bilo najtežje napisati. Ogromno truda sem vložila vanj, zato res upam, da vam bo všeč. Ker imam še vedno precej dela, bom tudi s 13. delom še malo počakala (ampak očitno več kot 1 dan ne zdržim brez pisanja!).
Lp, Nena
P.S. Najbrž ste opazili, da v zgodbi igrajo pomembne vloge tudi šestnajstletni Victoria (Vicky) in njena dvojčica Veleria (Val) ter osemnajstletni Alfred, zato bom do naslednjič poskusila poiskati tudi slike, kako si predstavljam njih.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Aweee usec mi je:heart_eyes:spremljam:heart:.
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
fulll mi je všeč!!!!!! se vidi, da si se potrudila!!!!! bravo! le tako naprej! spremljam!
LEPO BODI!:heart_decoration::heart_decoration::heart_decoration::heart_decoration::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging:
P.S. komaj čakam naslednji del.
* ni ti treba hiteti s pisanjem:wink:
Book star:books::star2:
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super!
Odlično zgodbo pišeš in z veseljem jo spremljam! Prosim, hitro nadaljuj!
Lp, No Name
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
HEHEHEHEHE
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
NIMAM BESED:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Nice girl

Krvavi mrak prolog

Ogledov: 19 Odgovorov: 2
 
2
LoveGinnyWeasley

Volkovi

Ogledov: 12 Odgovorov: 1
 
1
Sladkorček

Polkrvna Hči - Aria 2. del

Ogledov: 15 Odgovorov: 0
 
2
Little girl

Kamp skrivnosti in ljubezni 2. del

Ogledov: 17 Odgovorov: 0
 
3
*Galaxy Ginny*
 
7
Blank

ELEMENTI ŽIVLJENJA 3. del

Ogledov: 35 Odgovorov: 4
 
6
Fell for you

Love at it's end

Ogledov: 38 Odgovorov: 1
 
4
smille😀

Mancine počitnice 10. del

Ogledov: 29 Odgovorov: 1
 
2
shark girl potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Dva problema😔

1.*b*frendica*b*: mam eno frendico k mi skos očita če kej nardim narobe. Pravimo ji "the mom of the group" (k mamo eno skupino in pol jo kličemo mama od skupine) anpak men se ne zdi, da se vede kokr mama. Skos me popravlja kaj delam narobe pa tut če so čist majhne stvari. Misli, da je neki ful odgovorna v bistvu pa je sam zlo *b*tečna*b* ko to nardi.in pol k se jst kdaj kej pohecam me ona ful resno pogleda, pa ne zato, ker se bi hecala anpak češ: *i*zakaj si tok glupa*i*. Pač in to me res ful živcira. Mamo eno skupino v k smo notr jst ta *b*frendica*b*, pa še ena prijatlca. No in ta frendica pravi, da smo me tri BFF anpak jst se res nočem več družit z to frendico. Anpak se bojim, da če ji to povem me ne bo več hotla za frendico. Všeč mi je takrat ko se heca in ko je bolj funny.

No prosim, da mi pomagate s tem.

2.*b*darilo*b*: no ja. Moja prijatlca kmal pride prespat k meni(prespi 1.avgusta in bo prespala za tri nočitve.) no in ma pa 29. Julija rojstni dan. In ne vem kaj naj ji dam za darilo. Rada ma kače, kuščarje in zlo obožuje mačke.a naj ji kej takega narišem/kupim? A mate kej idej? Dost okej rišem, ker sem si lih najdla stil risanja k, ga je ful lahko narisat anpak pol ful dobr izpade(bom kej objavla na hvalilnici)

Prosim pomagite mi z tema dvema primeroma... Vsaka pomoč bo štela.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Koliko knjig iz Pilove knjižnice ste prebrali?
Nobene :(
(173)
Več kot eno, manj kot pet.
(228)
Več kot pet!
(161)
Več kot deset!
(158)
Kakšna knjižnica?
(105)

POIŠČI PILOVCA/KO

Zadnji odgovori

Happy Girl je odgovoril/a na
Nujno se baročite!
 

Happy Girl je odgovoril/a na
Bravo!
 

Doglover je odgovoril/a na
Dobrodošla js sem tel šele 2 tedna tko da ...
 

Iskra je odgovoril/a na
Kok kul Kje najdeš te stvari
 

Doglover je odgovoril/a na
Narocila:blush:
 

Iskra je odgovoril/a na
Zelo lepo
 

Doglover je odgovoril/a na
Lahko meni kaj napiseš.:wink:
 

Doglover je odgovoril/a na
Še en vec Jaz
 

April je odgovoril/a na
Hello!! Kolikor jaz vem so Siriusa igrali ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Kok super zate se na boljš spremeni sam mos ...
 

WhoLovesBooksAndMusic je odgovoril/a na
Hoj in dobrodošla na Pilovi spletni strani! ...
 

Marela je odgovoril/a na
Meso spaniraš (moka, jajce, drobtine) in ...
 

Marela je odgovoril/a na
1. Zelo rada jem sushi 2. Sovražim sladoled ...
 

Marela je odgovoril/a na
sushi:sushi: Vaflji🥯 Češnje:cherries: Korenje:carrot: