snofi
Naslednji Pil izide 2. decembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Sladka zmaga a ne zame 19. del

Sladka zmaga a ne zame 19. del

2
Stečem ven ter se poskušam pomiriti, park je tri kilometre nasproti šole in je znano zbirališče. Globoko vzdihnem in pomislim, da sploh ni pametno iti tja pa še Sky. Ugh, tipična popularna trapa. Visok čop njeni lasje so svetlo rjavi, skoraj blond skozi in skozi je oblečena v roza in še športnica in dodajmo še nesramno obnašanje in bingo.
,,Viktorija je isto sranje!'' zasika Logan. Ignoriram jo Viktorija je drugačna, ker je pač… Ni samo lepa ampak pametna in popularne punce, no ja Sky ni ravno med najboljšimi v razredu. Poleg tega pa me Sky sploh ne mara, najverjetneje bo cel čas sikala proti meni. Mogoče to sploh ni bila dobra ideja lahko se obrnem in grem nazaj.
,,Ampak Viktorijo bi razočarala,'' zacvili Rozi in to me prepriča. Zagledam šolo in najraje bi si nataknila kapuco a je nimam, vse v imenu mode a? Ozrem se in upam, da me nobeden ne bo videl. Pogledam levo in desno in opazim samo skupino dijakov, ki umirjeno klepetajo in se bašejo s čipsom. Višji letniki očitno, oddahnem si in mirno stopim mimo njih. Srce mi bije čisto prehitro in najraje bi se kam skrila. Mogoče v tisti zakajeni bar kamor gredo vedno fjajerji ali pa v trgovino z oblačili, ki imajo mogoče celo katera po mojem okusu. Prisilim se in stopim naprej opazujem golobe, ki letajo po zraku. Nekateri jim pravijo leteče podgane a drugi jih imajo za drone. Eden izmed njih elegantno pristane na žici in se posveti trebljenju peruti, spet drugi pa zleti naprej. Kamor sem namenjena jaz v park narodnega heroja Nejca Hena. Najverjetneje ne bi bil preveč zadovoljen nad njim saj je dostikrat nasmeten jezno pogledam račun, ki se kotali po travi. Plastenka vode in pločevinka piva Jon se valjata, plastična vrečka plapola kakor zastava in nekatera uboga drevesa so dobila okrasitev s sprejem. Vzdihnem in stopim mimo prepolnega koša za smeti in se začnem ozirati naokoli. Zagledam ju prihajata mi naproti in očitno sta tako vpeti v argument, da me niti ne opazita. Napotim se nasproti in umirjam dihanje, saj je le sprehod po parku in ne zmenek. ,,OO Sweetie si prišla,'' napol zavpije Viktorija, ki je očitno spet zamenjala pajkice s temno modrimi strganimi hačami. Sky pa me napol pogleda in nato nekoliko jezno pogleda Viktorijo.
,,Mislila sem, da bo prišla Eva in ne Cukrarna,'' zamrmra dovolj glasno, da jo slišim.
,, Change of plans, ne bodi mona, poskušamo se razvedrit,'' odgovori Viktorija in mi pomigne. Sky zmaje z glavo in sledi ji še njen visoki čop, jaz pa previdno stopim naprej.
Tako nekako samo hodimo vzdolž druga druge dokler Sky ne pripomni: ,,Smo se odločili, da nehamo biti v črno belem filmu, a?'' Pogleda proti meni jaz pa v tla, ker se ne morem odločiti a to meji na pripombo, opazko ali pohvalo.
Viktorija pa le vzdihne in začne: ,, Sprememba je dobra Sky,'' in jo pogleda potem pa spet: ,,sploh pa bi ti za spremembo lahko malo pazila na jezik, vem, da ne maraš govoranc ampak tisto, kar si pljunila v tisto kozo je bilo preveč.''
Sky zavije z očmi in zasika nazaj: ,,Samo ščitim tvoj spraskani hrbet, če ne opaziš!'' Nato pa se ozre proti meni: ,,Daj reč Sweetie a je to, da sem tisti kozi od budale rekla, da naj se briga zase in za svojo mamo preveč?''
Viktorija zdaj zavije z očmi in reče: ,,Rekla si crknjeno mamo, Sky in jo spravila v jok in svoj zabrazgotinjeni hrbet znam pazit sama!''
Sky me pogleda in očitno pričakuje odgovor, globoko vzdihnem in začnem: ,,Pretirano, mrtva mama no,'' pogledam jo a ona pogleda stran. Viktorija jo pogleda, kakor češ saj sem rekla in samo zmaje z glavo.
,,Važno, da stric pa teta ne zvesta pa bo, Ok,'' zavzdihne.
,,Pa kaj ti je Wikipedija no, sam povej, kaj ti je, že cel čas se vedeš čudno,'' zagodrnja Sky.
Viktorija pa odkima in reče: ,,Pridita gremo na sladoled in Sky gre za varnost, Ok?''
,,J***š mi varnost, Viktorija, kaj ma to sploh veze. Viktorija pa neha hoditi in sede na umazano zeleno klop in vzdihne potem pa nama pomigne.
,, Sky in Sweetie saj stavim, da te zanima sej vsakega. Vprašanje!'' reče in naju odločno pogleda.
Pogledam jo in Sky zraven mene tudi Viktorija zadovoljno pokima in nadaljuje:
,,Mislite, da je hipotetični nekdo, ki mi je to naredil dober človek?'' glas se ji vzdigne: ,,Mislita, da je ta nekdo dovolj normalen, da ne bo na poti do cilja ranil dveh ali treh mladoletnic? Če tako mislita sta naivni in to je varnost o kateri govorim.
'' Sky hoče nekaj reči a molči in jaz tudi, kaj bi pa rekla jo vprašala, kdo je hipotetični nekdo.
,,Gremo zdaj na sladoled?'' vpraša Viktorija in obe pokimava, kaj pa bi in tako preostanek časa sedimo tam in molče ližemo. Med potjo iz parka gledam v tla, očitno je bila moja prva bolj socialna izkušnja zanič. Vzdihnem, ko zaslišim: ,,Prav keep your secrets, then in se zabij nekam!'' Očitno ima Sky res slabe živce, ni čudno, da je Viktorija taka kot je. Skoraj že zavijem iz parka, o zaslišim hrustanje peska za sabo in se ozrem.
,,Maš slučajno ti kaj pri tem, a?'' vpraša Sky in me pogleda. Ne vem kaj bi ji rekla zato le zmignem z rameni in upam, da bo to dovolj, da me bo pustila na miru.
,,Ne veš, a? Tipična skrivnostna Viki krema nikol ne veš točn kaj je v njej,'' zasika jaz pa gledam naprej, kljub temu, da se nalahno zahahljam zaradi trapastega vzdevka. Sky pa tokrat odločno ujame korak z mano in tudi, če bi ji želela pobegniti ne bi uspelo, prehitra je. ,,Skrivnostna?'' vprašam in pogledam Sky.
,,K svina že od vrtca, pismo,'' zagodrnja in strese s čopom ter nadaljuje: ,,jp, govoril smo tko o familiji, pa ta jajca in potem pride ona na vrsto in molči, nč ni povedala in v prvem classu tud ne, da nima prave familije sm zvedla v tretjem, jebenti. Do takrat sm mislila, da sta teta, pa stric njena fotr pa mtka pa še zdj nč ne vem, sej ne, da je moj biznis ampak zdi se mi, da ima cela zadeva malo veze s tem.''
Globoko vzdihnem a ne odgovorim, Viktorijo razumem, še preveč dobro, Sky pa vtika nos kamor ni treba.
,,Sej to ni nč tazga, jaz tud živim pri stricu,'' zagodrnjam nazaj.
Sky me pogleda z vprašujočim pogledom in reče: ,,res, no jz mam pa očitno edina normalno familijo tu, Eva živi le z očetom, Viki z stricem in teto in ti s stricem, čudn.''
Zmignem z rameni in se odločim, da zamenjam temo zato vprašam: ,,Viktorijo poznaš od vrtca?'' Sky pokima in zagodrnja: ,,Ja bil sva BFF dokler se ni ta Eva umešala, sej ne, da ni fajn ampak mal zoprna je. Viki je mela tkrt še blond laske pol so pa ratal sivi, jz bi umrla, če b mela take lase. Nek časa se jih je barvala pol je pa nehala, ker škodi lasem, to bi mogla Eva slišat. V vrtcu je bla taka cmera in bala se je kleti k svina.''
Pokimam in si poskušam predstavljat Viktorijo z blond lasmi skoraj nemogoče je in bala se je kleti, Eva pa se barva to pojasni sijoče lase.
,,No ja Cukrarna, jz zdej grem, čao,'' reče Sky in steče stran, pomaham ji in se odpravim naprej. Očitno Viktorija pozna Sky že od vrtca, smešno.
,,Končno, ta punca je pa glasna in tečna,'' zagodrnja Logan. Delno se strinjam z njo ampak saj razumem, če tvoj prijatelj nenadoma dobi kup brazgotin od bogsigavedi kod, si pač zaskrbljen. Sky pa je še vztrajna očitno. Vendar pa, ko stopim za visoko ograjo, ki jo skriva živa meja pomislim na Viktorijin odgovor, le kaj je mislila s tem? Odklenem vrata in se počasi vlečem proti sobi, ko zagledam sestrično. ,, Sori, ker sem te spodila ampak končno si ugotovila, da ne moreš skos čepeti med knjigami ali pa v gozdu, a?'' veselo vpraša in, ker nimam energije, da bi ji razlagala, da je šlo bolj slabo, le pokimam. Sestrična pa se mi nasmehne in zadovoljno pokima proti obleki, jaz pa le zaprem vrata za sabo. Kmalu bom morala spet na drevo…
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hoj!
Vidi se, da si se zelo potrudila s tem (pa tudi prejšnjim) delom. Všeč mi je, da dodajaš opisovanje ljudi in okolice ter paziš, da ni preveč klišejsko :) Pozitovno me je presenetil dialog. Res je realističen in vsak literarni lik ima svoj način govorjenja. To je še najbolj opazno pri Sky, ki uporablja sleng, izpušča samostalnike, preklinja, ostro odgovarja ... Swettie je po drugi strani veliko bolj umirjena, preudarna in sramežljiva. Super, da ti tudi vključila tudi nekaj podatkov o Viktoriji, Sky in Evi, saj zdaj delujejo kot posameznice z lastnim življenjem in delovanjem.
Najbolj pa morem pohvaliti tvoj način pisanja: v popolnem ravnovesju znaš pisati humorno in hkrati opozarjati na družbene težave. Jaz imam s tem velike težave, ti pa imaš to že v malem prstu. Res je odlično! Tudi zadnja poved se mi zdi, da lepo zaobjame celotno zgodbo. Nekateri pravijo, da se najboljše knjige končajo s tropičjem ... (s čimer se ne morem popolnoma strinjati, a za mnoge to drži ;))
Oprosti, ker je tako dolgo časa trajalo, da sem ti odgovorila. Včasih tudi za cel mesec pozabim na PIL, branje in pisanje. Lepo se imej, upam, da nimaš preveč dela v šoli :)
1
 
Živjo!
Hvala za odgovor in vse pohvale.
Za govor junakov sem res hotela, da se razlikuje in vsi ne zvenijo enako.
Z dialogam imam pa kar velike težave, zato me res veseli, da mi ga je uspelo narediti realističnega.
Glede Sky in Eve, pa tudi Viktorije se trudim, da ne bi bile tiste stereotipne popularne punce, ki so samo nesramne in nič drugega. Čeprav moram pri Sky in Evi še malo delati.
Nočem se ponavljati ampak res si me razveselila s pohvalo o slogu. Ne vem kako dober nasvet je to ampak zdi se mi, da je na moj slog vplivalo (pretirano) branje problemskih romanov ( nekateri te res zamorijo tako, da sem včasih poskušala pisati ravno nasprotno). Na kratko, ne vem kako ti je sicer všeč ta žanr, ampak mogoče pomaga, če kakšnega prebereš, če je bolj zamorjen pa poskušaš ugotoviti zakaj. Zdajle mi noben specifičen ne pade na pamet, razen 3Špehbombe. Sicer ne vem če se kvalificira kot problemski ampak po mojem mnenju dobro meša humor in resne zadeve (vojna, prijatelj,ki te zapusti, zafrkavanje zaradi videza).
Še enkrat hvala za pohvale in ni ti treba skrbet, ker zdajle sem tudi jaz precej zasedena:)
Lep pozdrav.
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

Pomaranče

Ogledov: 18 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Tri črke ljubezni 5. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Ponovni vzpon družine Black, 16. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 1
 
0
Kokos🥥 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

poskodba,obisk,pocitnice

ojla jaz imam 2 vprasanji..
1.jaz sem si med poletnimi poškodovala glavo in sem imela pretres mozganov....zdej me zanima a grem lahko smučat?
2.moj oce zivi v drugi državi in ker sem se poskodovala med povitnicami nisem smela na letalo.No in pac 1 mesec nazaj se je zaročil z eno punco k jo ne poznam in ima otroke.In zdej mi je oce reku naj pridem k njemu med novoletnimi počitnicam da spoznam njegovo zaročenko in pac njene otroke.In zdej ful ne vem al bi sla ker sem mislila iti z mami in njenim fantom v Francijo in pac jima ne morm reči zdanji trenutek ne.Kaj nj naredim ker si res želim k očetu ker ga nisem vidla ze 2 leti.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

Super sister je odgovoril/a na
Kul! jaz sem luzerko prebrala samo mi ni ...
 

Čupa, 11 let je odgovoril/a na
Lušten!!! Ful dober je!!!
 

CatCookieLover je odgovoril/a na
Lepo je :leopard::leopard::leopard::leopard::leopard::leopard::leopard::leopard::leopard::
 

CatCookieLover je odgovoril/a na
Jaz sem rešila
 

CatCookieLover je odgovoril/a na
https://1001ideja.si/wp-content/uploads/2019/06/65238772_2523784994349041_7449074613985738
 

CatCookieLover je odgovoril/a na
1. Dumb dumb 2. Mazie 3.(woo!) Maybe that's ...
 

EcoGirl je odgovoril/a na
Hojla, Se lahko se zmeraj prijavim? Tukaj ...
 

Emma Watson💕 je odgovoril/a na
https://www.klavdijabogataj-art.si/slike/elementi-strani/portfolio/artikli/soncni-zahod-da
 

Loona_Lovegod je odgovoril/a na
Pomoje Lily:thinking:
 

Glasbenica je odgovoril/a na
Ful dober blogec in dobre ideje so! :) Sama ...
 

GinnyCat je odgovoril/a na
Ojla!
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Hvalaaaaa ti za ta blogggg
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Nadaljevanje besedila: Maybe that's why Disappointment ...
 

DogLover11 je odgovoril/a na
pozicni zborcek 2-prvi sneg (zan mix) nevem ...
 

Golmanka je odgovoril/a na
Se prijaviimmmm:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::kissing_heart::kissing_heart:! ...