snofi
Naslednji Pil izide 5. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: SOLVED KINGDOM / Bistroumnina dediščina #3

SOLVED KINGDOM / Bistroumnina dediščina #3

12
Prejšnjič...
»Porota se zavezuje, da bo pravično in verodostojno odločala o usodi obtoženega Doramirja Vaayuna četrtega nosilca imena v svoji rodbini in namestnika enega izmed poveljnikov kraljeve garde, princa Legolasa Zelenolistega…«

BISTROUMNINA DEDIŠČINA #3

Auriel je otrpnila in osupla nehala poslušati. Vedela je, da je Legolas na visokem položaju, pa vendar si ni mislila, da ob vseh kraljevih obveznostih in srečanjih še poveljuje vojski. Občudovanje do njega je iz dneva v dan raslo. Njej je bila sreča naklonjena, saj je imela ne samo eno, ampak kar dve starejši sestri, ki sta jo reševali kraljevih obveznosti, da se je sama lahko posvetila samo urjenju in redkokdaj dolgočasnim večerjam z uradniki.

Z očmi ga je poiskala in ga zagledala, kako je stal nasproti nje, le, da na drugem koncu dvorane. Napeto je poslušal Sewala, kako je ta drdral svojo prisego in bral z zvitka formalnosti, ki so morale biti prebrane pred začetkom vsakega sojenja.

Kralj in porota sta bila strogo varovana; vojaki so hodili na obhode okoli klopi in tako zagotovili preprečevanje izgredov in vpitja, ki se je pojavilo vsakič, ko je bilo omenjeno Doramirjevo ime. Prav tako so se dvorjani bali serafske bojevnice, ki je zdaj brez njihove vednosti stala med njimi in poslušala jecljanje porote ter vse njihove prisege.

Ko je zadnji član porote zaprisegel, je tožilec vstal in oznanil, da je čas za Doramirjevo pričevanje.
Dve vilinji dvorni dami, ki sta sedeli v klopi nekaj čevljev pred njo, sta začeli glasno protestirati in vpiti.
»Izpustite ga, on je nedolžen!« in »Vse skupaj je nesmisel!«, se je razlegalo po dvorani in pritegnilo kar nekaj pozornosti.

Videla je Legolasa, kako se je namrščil in se s hitrimi koraki napotil do njiju. Kmalu so se ženskama pridružili še drugi in spet se je po dvorani razlegel trušč.

»In zato tako sovražim javna sojenja,« si je Auriel zamrmrala sama pri sebi. »Neumni ljudje verjamejo neumnim ljudem.«

Princ je vilinji dami mirno odpeljal ven, ostali bojevniki pa so dokaj hitro poskrbeli za mir med ljudstvom. Sojenje se je lahko nadaljevalo, Legolas pa se je postavil poleg nje.

Vsa pozornost je bila usmerjena v osrednji dve klopi pred prestolom in izgrede, ki so se vrstili eden za drugim, zato se ni prav nihče menil za princa in senco na koncu dvorane.

Ni vedela kaj naj si misli. Od poljuba ga še ni srečala, on pa tudi še ni govoril z njo, zato je sklenila, da se bo pretvarjala, kot da se med njima ni nič zgodilo. Verjetno si je mislil enako, saj zdaj ni črhnil niti besedice.

Auriel je pogledala kralju v obraz. Skrajno se je dolgočasil in med prsti vrtel svoj zlat prstan, medtem pa z nogo nalahno topotal po marmornatih tleh. Ni vedela ali kralja vse skupaj rahlo zabava ali pa se sprašuje, kdaj se bo vse končalo in lahko nehajo s tratenjem njegovega časa.

Naslonila se je na steno, nato pa nekaj začutila na dlani. Legolas se je počasi dotaknil njene roke in v njej je prepoznala zložen listek. Brez besed ga je sprejela in se spet posvetila sojenju.

»Doramir Vaayun je obtožen načrtne prekinitve verskega obreda z nasiljem. Porota bo odločala o njegovem kaznovanju,« je naznanil Sewal.

Auriel je debelo pogledala.
»Kaj ga ne bodo obsodili na poskus umora? Prasec me je skoraj ubil,« je skoraj neslišno vprašala Legolasa.

Ob žaljivki je zavzdihnil, češ 'kaj te mama ni učila primernega vedenja', nato pa se malo zamislil in z očmi prečesal vse člane porote.

»Podkupil je nekaj od njih,« ji je tiho odvrnil in pomignil na ljudi ob kralju.

Ni si mogla predstavljati, kako je Doramirju to uspelo; v Krajini Višav so na zid pribili skoraj vsakega, za katerega so mislili, da se laže ali poskuša izogniti kazni, tukaj pa imajo cel sodni postopek in podkupljivo poroto, ki dopušča, da se še najhujši zločinec izmaže na prostost. Ni bila še priča takemu sojenju, zato je bila kar vesela, ko se je Garel med obhodom čez grad na hitro ustavil pri njej in ji sporočil novico.

Možje v poroti so se skoraj neslišno pogovarjali, a je zaradi presenetljive tišine uspela ujeti nekaj besed.
»…dober možak…ljudstvo…le najboljše…kar je rekel…dober položaj v vojski…ne zameriti…«

Vsi člani porote, kralj, Doramir in Sewal so vstali in se obrnili proti zbranemu ljudstvu.

»Doramir Vaayun je oproščen,« je Sewal svečano razglasil in vilini so odločitev porote pospremili z odobravanjem.

Nekateri so Doramirju veselo čestitali, spet drugi so že vzdigali kozarce in nazdravljali domovini in predvsem dejstvu, da bo ona kmalu visela na vislicah, brez da bi vedeli, da stoji praktično za njimi in jim diha za vrat, kralj pa jo bo pod določenimi pogoji izpustil. Kako so naivni.

Ni se menila za grdo govoričenje, in je le previdno razprla listek. Zastrmela se je v poševno pisavo in namrščeno prebrala vrstice. Začudeno se je obrnila, vendar Legolasa že ni bilo več tam. Z listkom v roki ter neslišno kot senca, v kateri je prej stala, se je napotila v svojo sobo in pričela z delom.

:speaking_head: Jej, končno smo se prebili na zanimiv del! Kaj mislite, da piše na listku?
Napiši v komentarje in naslednjič sporočim kdo se je najbolj približal.
P.S. Podeljujem virtualno nagrado za najbolj izviren odgovor :blush:.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jaaaa. Kok sem happy, da je prišel nov del! Jej. Zdaj pa čim hitreje naslednjega, prosim, ker to zgodbo ljubim. Obsedena sem z njo (v dobrem smislu).
Odlična fenomenalna pisateljica si!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:.
Ostala sem kar brez besed!
Aja listek ... Hmmm ... Vem, da nimam prav ampak bom si nekaj izmislila:joy:.
Pisalo je:
Draga moja Auriel.
Kot že veš, si v hudi nevarnosti in tega ne morem preprečiti. Zato sem sklenil odločitev. Odšla bova. Vem že kam in imam vse zmenjeno. Storil bom vse, pa tudi če tvegam svojo lastno varnost. Ker zate, Auriel, bi storil vse. Ti si moja ljubezen in ne bom dovolil, da se ti kaj zgodi. Začni se pripravljati. Danes točno ob polnoči, pridem pote. Odšla bova do vasi Haritisov*. Tam bova ostala nekaj časa. Če naju najdejo, se bom žrtvoval jaz. Tebe imam preveč rad, da bi ti dopustil karkoli žalega. Zato se pripravi. In še nekaj. Zna biti grozno, namreč Haritisi ne marajo angelov ter vilinov. Zato se bova skrila pri starem znancu (vilinu), ki tam živi.
Lahko le upam, da nama bo uspelo.
Z ljubeznijo, tvoj Legolas.

*Haritisi= Ljudstvo, ki je podobno ljudem, le da imajo čebelja krila in kljun.

Vem, obupna ideja, ampak sem poskusila:joy:.

Res res res komaj čakam na nov del!!!!
Tvoja največja oboževalka dg
0
 
Zdajle bi bil pa že čas, da odgovorim :)
Zelo zanimivo razmišljanje glede pisemca (ljubezenska dušica si, kajne :) ), v prihodnjih delih pa bomo videli, ali tudi Legolas tako misli, kot si ti napisala!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hmm... Lahko bi pisalo:
Auriel!
Bistroumna je imela oporoko. Sicer so mi prebrali le moj del, ampak oporoko sem videl na mizi in prebral, da je bistroumna tudi tebi nekaj zapustila. Ne bom ti povedal, kaj, saj je prenevarno, ampak lahko rečem le to, da je meni zapustila napoj in knjigo, ki se povezujeta s tvojo dediščino. Izvedel sem, da se naši deželi bliža vojska in samo najini dediščini jo lahko nekako ustavita. Moja je nebeški ogenj, ki je zelo eksploziven, v knjigi pa so napisani različni uroki, povezani z njim. Če dobiš še svojo dediščino, vojsko lahko ustavimo, če ne, pa nimamo možnosti. A najbrž je ne boš dobila, saj te moj oče ne mara in niti meni skoraj ni pustil odnesti dediščine. Zato želim, da v svoji sobi prebereš vse knjige o nebeškem ognju in se domisliš najboljšega načina, kako vdreti v zasebne prostore mojega očeta, kjer hrani to, kar ti je zapustila Bistroumna. Pred njegovimi sobanami se z Wyattom dobimo jutri ob enih zjutraj. Prosim, bodi tam.
Z ljubeznijo,
Legolas

Zgodba je fenomalna! Komaj čakam na nov del! (btw GLEJ DA BO KMALU!!!!! :joy::joy::joy::joy:) :purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart_eyes::blue_heart::green_heart::yellow_heart::purple_heart:
0
 
Iz dediščine si kar veliko razpletla in to mi je zelo všeč :)
Ob branju izvirnih (in predvsem domiselnih) komentarjev se včasih vprašam, ali ne bi morda nekdo drug Aurielino zgodbo bolje izpeljal, kot pa jaz, sama?
LY, Manon <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Update : Ko dobim še nekaj odgovorov objavim naslednji del (res bi rada slišala vaša predvidevanja, lol) :heart_eyes:
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej!!!

Tale zgodba me znova in znova pusti brez besed. Tisti bolj romantičen del si tako lepo napisala, da sem ga šla večkrat prebrat.:joy: Kapo dol! Zamisli si vse pohvale, ki obstajajo na tem svetu, pa še teh ni dovolj, da bi povedale, kako super je tvoja zgodba!!!:heart:

Kaj piše na listku? Hm... Pomoje je bil bolj kratek... Lahko bi bilo:
Danes ob polnoči bodi pri konjušnicah. Nekaj nujnega je (morda si imela prav glede mojega očeta)! Molči o tem in nikogar ne sprašuj, niti Wyatta. Bodi pazljiva! Pot, da se ne izgubiš: levo, destno, po stopnicah dol, levo, naravnost, desno, po stopnicah dol, levo. Prosim, pridi! L🤍

Upam, da je OK in da ni preveč podobno kot od MW (MW oprosti, če je podobno tvojemu).

Lp Volley girl

Ps: Komaj čakam nov del!!!
0
 
Hvala, za romantičen del sem se res potrudila <3
Tudi tvoja ideja je resnično zanimiva in lahko bi bilo tudi nekaj takega.
Všeč mi je, da si vpletla dvome, ki jih je Auriel pred obredom omenila Legolasu glede njegovega očeta :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hejla. Zeloooooooooooooooooooooooo sem pozna s temle, ker sem morala dobesedno prečesati pisalnico da sem našla nov del.
Torej, upam da piše na listku kaj v zvezi s poljubom, ker jaz sem ena od tistih punc ki pada na ljubezenske zgodbe:yum::heart_eyes::joy:Ampak verjetno je kaj kratkega, na primer:
Danes ob polnoči pri konjušnicah (uporabila sem idejo Volley girl).
Lp, No Name
0
 
Ve bi morale imeti klub nežnih, ljubezenskih dušic, in kot sem že enkrat nekomu napisala: Moje bralke ste res romantična dekleta (se iskreno opravičujem vsem bralcem moškega spola, če kdo bere in tukaj govorim predvsem o dekletih) in upam, da vas ne razočaram vsakič znova z kakšnim bolj akcijskim prizorom, namesto z tipično dramo, hehheh :)
 
hahahah nikoli ne razočaraš, pa naj bo kakršenkoli razplet!! Ampak upam da Auriel in Legolas kljub vsemu ne pozabita na poljub :)) <33
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Draga AlisonLouisa!
Že nekaj časa poskušam zagristi v tvojo zgodbo! Kar veliko delov je, zato sem težko začela, vendar sem vesela da sem začela ter vgriznila v sveže dele! Lepo sem goltala dele, pršla že na drugo stran, pa na tretjo, čestrto ter peto in vidim da je samo še ena. Uživam naprej, potem pa pridem na zadnjo stran. Spodbudo mi dajo deli ki jih vidim ter berem, drugega za drugim. Pridem do zadnjega. Berem ter berem ter uživam, pridem do konca, grem nazaj po novega pa opazim da jih ni več. Žalostno se vrnem na ta del ter zdaj pišem tole. Torej, noben del zgodbe ti nisem komentirala, zdej pa se moram nujno oglasiti da ti povem vse, kar imam za povedati :):sparkles::sparkles::sparkling_heart::hugging::kissing_heart::sparkling_heart::sun_with_face::smirk::joy::innocent:

Zgodba me znova in znova preseneča, ker je v njen tisti čar, ki zgodbo naredi kot pravo knjigo. Te čarovnije sama rees ne znam uporabiti, ti pa. In to profesionalno! Le 14 si pa tako dobro pišeš. Zgodba je preveč zame....Resno se počutim kot bi brala pravo knjigo. Na listu najljubših knjig si na drugem mestu. Takoj za HP. Pa si prehitela Gospodarja Prstabnov na tretjem mestu <3:innocent::joy::smirk::kissing_heart::sun_with_face::kissing_heart::hugging::sparkles::sparkling_heart:

Pač ne obožujem samo tvoje zgodbe. Tudi tvoj blog. In nasplošno tebe :) Ti si mi tako reeess velik vzor. Obožujem vsak tvoj stavek ki ga napišeš. Na koncu vsakega dela ko narediš to: :speaking_head: obožujem kar napišeš spodaj. Paaač ti si meni taaak vzorrr! Še istega avatarja sem si dala kot ti :) Komaj ampak res Komaj z velikim K Čakam z velikim Č na Svetovno z velikim S Zgodbo z velikim Z! Pa prosim napiši še nov del bloga, ker je rees super in mi tudi zelo pomaga, sploh ker sem nekako na sredini življenja v šoli XX haha....:joy::sparkling_heart::sparkles::hugging::earth_africa::sun_with_face:

Od zdaj naprej lahko vedno računaš na velik topel komentar iz mojega profila pod vsakim novim delom in seveda lajkom! Ubijala bi da bi lahko večkrat lajkala in se večkrat naročila nate <3 Res te obožujem, res! Nevem kako bom prenesla ko se bo zgodba končala.....Ampak zdej ne smemo razmišlajt o tem, ane? No, Lepo Bodi in ko rečem lepo bodi mislim LEPO BODIII!!! LYSMMMM:sparkling_heart::sparkling_heart::sun_with_face::sparkles::earth_africa::hugging::heart_eyes::heart_eyes::sparkles::kissing_heart::sun_with_face:

Wonder Woman-Your biggest fan:sparkles:
2
 
Joj, skoraj sem se sesedla :)
Res si mi napisala pravo poročilo in v njem zajela vse, kar verjamem in za kar se v zgodbi trudim.
Veliko mi pomenijo taki komentarji (ne komentarčki, ker ToLe tvoje je kar obsežno (za kar sem ti neskončno hvaležna)) in mi vlijejo nov zagon.
Prepričana sem, da ti je bilo na začetku težko začeti brati, saj je 'gradiva' kar veliko :) , ampak sem vesela, da si se spravila k delu in tudi dokončala zgodbo! Štejem si v čast, da mojo zgodbo skoraj kličete knjiga in je ena vaših najljubših tu (waw, tvoja celo druga najljubša, omg <3)!
Ponosna sem, da me imate nekateri za vzor (zdaj se počutim kar malo staro, hahah) in najina profila bi bila lahko skoraj sestrska (LY). Profilke si ne rabiš menjati zaradi mene; šele zdaj sem ugotovila, da se to dekle v bistvu kar malo nesramno drži, pa imam profil že kakšno leto... hahah.
Kaj bo z blogom? Definitivno načrtujem nove dele, pa vendar zdajle pišem nadaljevanje Solved Kingdom.
LYSM,
Alison
 
Hahahah hvala lepa! Z veseljem sem tole napisala! Pa naj čim prej pride nov del SK <3
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

Apocalypse 74. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 2
 
3
Kr ena pisalka zgodb
Objava:

Iskanje ravnovesja 7del

Ogledov: 6 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Šepet smrti, 2. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Dnevnik Aishe 1. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

Apocalypse 73. del

Ogledov: 32 Odgovorov: 1
 
3
Nova tuki
Objava:

Gugalnica pred prepadom

Ogledov: 26 Odgovorov: 1
 
4
avani potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

filmi

živjo jst res ne gledam velik filmov tko da ce pliss sam napisete kksne predloge dobrih filmov ce mate kksne ideje
ps. nism lih fen kriminalk:kissing_closed_eyes:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali bi te motilo, če veselošolske priloge ne bilo več v tiskani izdaji, ampak samo na spletu?
Da, zelo bi me motilo.
(58)
Ne bi me motilo.
(41)
Ne vem. / Nimam mnenja.
(18)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

TO JE TK LEPOOOO
 
A zdej že poezijo pišeš?!?! O moj bog sedmošolka ...
 
Men je dejansko všeč:smirk: Sicer lahko še ...
 
Myb Babymonster sam one so 3.6. debut mele ...
 
Hah nalogo pričakuješ do dneva ko mam jst ...
 
...pojutrišnjem bo tam celo klanje... ...
 
omg ful dobr:heart::heart::heart::heart::heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart: ...
 
Smash:heart_eyes::heart_eyes::heart::heart: P.S. ...
 
Kr ena pisalka zgodb
Wow ful dobr... Res maš dobro domišlijo... Lovam. ...
 
v kateri številki pa
 
wow :) tvoj style mi je res usec
 
agh i can't to je tok lepo
 
Ful lepo, tko zanimivo in lepo. Kul zgleda.