snofi
Naslednji Pil izide 5. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: SOLVED KINGDOM / Fawn

SOLVED KINGDOM / Fawn

12
Spet uvajam posvetila mojim novim in zvestim bralkam :blush:!
Poglavje 'Fawn' posvečam moji na novo spoznani bralki, dragon girl, ki je navdušena nad zgodbo bolj kot jaz sama, za kar sem ji neskončno hvaležna. Komentirala je skoraj vsak del in vsakič glasno navija za hitra nadaljevanja. Še enkrat hvala :kissing_closed_eyes:!

Prejšnjič...

»Res se bo znašla,« je bolj sebi kot Garelu pritrdil Legolas in se povzpel na konja ter se skupaj z bojevnikom dvomeče napotil proti mestu ob Temnem gozdu, kamor ga je poslal kralj.

Vrnil se bo na večer pojutrišnjem in nazaj bo, preden se bo Auriel lahko udobno in mirno namestila v naslonjač ter mu prevedla besede, za katere je prosil.

Še sanjalo se mu ni, da ima Auriel drugačne načrte.

FAWN

Sestradana kot volk se je napotila v jedilnico in le zavila z očmi, ker je prestrašila kuharskega vajenca, ko mu je kar izpred nosu sunila lepo začinjenega lososa in nekaj pečenega korenja. Še preden bi se ubožec zavedel, je z drugo roko pograbila kos robidove pite in zdrvela po hodniku do sobe, v kateri je noč prej našla Legolasa in Wyatta.

Soba je bila prazna in zaradi zgodnjega jutra ni bilo slišati niti ptičjega petja ali ropota z dvorišča. Krokar je priletel na okensko polico in jo nedolžno opazoval, medtem ko je jedla. Odprla je okno in mu vrgla nekaj drobtinic pite, katere je s krempeljci lačno pograbil, nato pa odletel v nebo.

Vsedla se je na posteljo in zavonjala prinčev vonj po borovcih in se zamislila; kje lahko bi vendarle videl ali slišal te besede, za katere je bila ona sama prepričana, da v zadnjih letih še ni naletela nanje. Na listek je pripisal, da nekam odhaja in da pride nazaj šele čez slaba dva dneva, torej je imela dovolj časa za hiter obisk Predorov.

V želodcu jo je stisnilo že ob misli na ta nenavaden kraj, pa vendarle ga je morala ponovno obiskati. Nekaj ji je pravilo, da bo tam našla odgovor, a prej se je morala nekako izmuzniti iz gradu in zagotoviti, da kralj slučajno ne bi pomislil, da je skrila rep med noge in pobegnila.

Bila je prepričana, da sama ne bo našla najkrajše poti, zato je nameravala nekoga vzeti s seboj. Dora seveda ni bil ena od možnosti in brez da bi dolgo premišljevala, sklenila, da bo šel z njo Wyatt. Čisto vseeno ji je bilo, ali je sonce komaj vzšlo, morala ga je najti čim prej in poskrbeti, da bosta varno prišla nazaj, še preden bi se Legolas vrnil. Verjetno mu ne bi bilo ravno všeč, če bi izvedel, da se bo sama izpostavljala nevarnosti, medtem ko je le nekaj večerov prej za las ušla smrti.

Pri svojem načrtovanju odhoda pa ni pomislila na dejstvo, da je Wyatt tudi uslužbenec kraljeve vojske in ne more za nekaj dni kar izginiti z obličja Zemlje.

»Oprosti, Auriel,« ji je dejal, medtem ko je jedel kos kruha in delal običajen jutranji obhod po gradu, »ne morem s teboj. Nadomeščam Legolasa in zadolžili so me za varnost pri načrtovanju zimskega solsticija*.«

Ni se slišalo ravno pomembno ali tvegano delo, pa vendar je razumela obveznost.
»Kaj ni šele čez dober mesec?« se je začudila.

»Je, vendar prve pošiljke pridejo že danes. Pri nas je to največje praznovanje in vedno vsi vložimo ogromno truda, da noč preživimo čim lepše,« ji je pojasnil.

Zavila sta v hrupen hodnik in nista se menila za prestrašene poglede dvorjank, ki so se ravno odpravljale na zajtrk in trepetale vsakič, ko so videle pero.

»Saj mi ne boš preprečil, da grem kajne?« ga je sumničavo vprašala. »Želim priti nazaj še preden se Legolas vrne in me nadere zaradi moje nepremišljenosti.«

Samo skomignil je z rameni. »Šla boš v vsakem primeru, tudi če se ti nebo podere na glavo.«

Malo jo je zbodlo, saj je vedela, da ima prav.

»Legolas pa bo nadrl še mene, če te spustim ven brez spremstva,« je povedal. »V orožarni sem ravno videl Fawna in prepričan sem, da bi z veseljem šel s teboj.«

»Fawna?« se je namrdnila.

»Ja,« je pritrdil in že sta zavila po stopnicah navzdol. »Z nami te je šel iskat v Pariz. Pozna pot do Predorov.«

V tišini sta hodila naprej in prišla do velikega odprtega prostora, v katerem je svoje puščice ravno čistil visok postaven vilin, ki se je obrnil v trenutku, ko sta vstopila.

»Fawn, bi lahko peljal Auriel do Predorov? Princ ji je nekaj naročil in želi si jih ponovno ogledati,« je zanimalo Wyatta.

»A, tako,« se je začudil in ji pomežiknil, da je zardela, »seveda bom lepotičko peljal. Kdaj lahko greva?«

»Najbolje, da čim prej,« mu je odgovorila in si ga ogledala.

Res je bil eden od tistih, ki so jo ujeli in če se dobro spomni, je bil najzgovornejši v skupini. Da je čeden, je morala priznati; speti črni kodri so mu padali čez hrbet, njegove oči pa so bile temne kot noč in jamice so se mu pokazale v licih, ko se ji je nasmehnil.

»Imela boš čast potovati z najboljšim lokostrelcem v deželi,« ji je rekel Fawn in ji podelil enega njegovih šarmantnih nasmeškov.

Dvignila je obrv, Wyatt pa je samo zavil z očmi ter odkorakal skozi vrata.
»Ne pozabita se vrniti pred jutrišnjim večerom. Legolas bo znorel, če vaju ne bo,« jima je zaklical s stopnic.

»Čez pol ure na dvorišču?« je predlagala Fawnu in si v mislih že sestavljala seznam stvari, ki jih mora vzeti s seboj.

»Me vabiš na zmenek?« jo je hudomušno vprašal in med prsti vrtel puščico.

»Ne,« mu je jedrnato odgovorila in se napotila do svoje sobe. »Niti pod točko razno.«

:speaking_head:En ekstra dolg del za moje ekstra potrpežljive bralke!

*Solsticij - Zimski/poletni Sončev obrat, ki se zgodi 2x na leto; 21.12 in 21.6. Na zimski solsticij je dan najkrajši, noč pa najdaljša, ravno obratno pa pri poletnem.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Čakaj, kaj?! Ta del si namenila meni?! O moj bog hvala hvala hvala hvala. Joj, pa še tako dooober je! Odlična posateljica in še
boljša zgodba. Obožujem te, dobesedno.
Nimam niti ene micene pripombe, razen tega da sem jezna ker gre Auriel z Fawnom! Ma neki se plete, ker vidim. Ampak jaz navijam za Auriel in Legolasa!!! Aaaa! Drugače pa super:innocent::kissing_heart:
Ly,
Tvoja dg
P.s. Prideš kdaj na klepet bi bilo super klepetati s tabo :wink:
0
 
Ni problema, draga moja!
Vsak pisatelj bi takoj posvetil del taki pridni bralki :)
Veliko stvari se plete.... upam, da bom le znala razplesti <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jaz bom zdaj znorela! Resnično nisem vedela, da lahko tako mladi ljudje kot si ti pišejo tako dobro, dih jemajoče, fantastično...skratka popolno! Ta zgodba je...VAU!
Se strinjam z dragon girl! Legolas in Auriel sta tista, ki sta za skupaj, če bo imela Auriel zdaj kaj s tem Fawnombom bom imela napad (hecam se).
Prisežem Alison, da imaš takoo dober občutek za pisanje, da si lahko reees zeloooo ponosna!
Rotim te za nov del!!! Prosim, prosim!
In pa HVALA, da si napisala daljši del (čeprav menim, da ko gre za tvojo zgodbo je vedno vsak del prekratek).
Resno!
Kapo dol, punca! Kapo dol!
Največja oboževalka,
JustLilly
1
 
Ljubezenske strune se bodo nedvomno mešale, to moram priznati...
Poskusim pisati daljše dele, vendar ko ne gre, ne gre... saj veš...<3
Presrečna sem, da ti je všeč in se klanjam tvoji potrpežljivosti glede zgodbe :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
JA!!1 Kokk sm se razveselila za noovv del! jiojjjjj, kok dobrrrrrrrrr! To je tko najjj zgodba na pisalnicu in drugooodddd! Jst sm čist navdušena. Zgodba je čisto moj tip, in s takim užitkom jo berem, ti profesjnalka! pri vsakem delu sem čisto šokirana, kako dobro pišeš! WAW! Zelo dobro opisješ, da si vse znam predstavljati, potem je res zakon tudi da pišeš slovnično ker pripomore k lažjemu branju, da si predstavljaš kot da bereš pravo knjigoo! Vsi stavki so tako polni in berljivi! Rees zakoooon! ŽIVIM za to zgodbo. LJUBIM to zgodbo! WAW! Pa hiiitro nov delll! Legolas, Legolas, Legolas! Auriel, Auriel, Auriel! :heart::heart::heart::heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation::two_hearts::two_hearts::two_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartpulse::heartpulse::heartpulse::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::cupid::cupid::cupid::gift_heart::gift_heart::gift_heart::heart_decoration::heart_decoration::heart_decoration:

Lp, Tvoja WW
0
 
Vesela, presrečna, najbolj presrečna, da imam tako prijazne bralke!
Tisočkrat hvala :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor

(napisala sem že cel komentar in ga zbrisala, sovražim svoje neznanje upravljanja računalnikov)
Pa sem se celo spomnila komentirat. Naj me nekdo že nauči rednega komentiranja! Vedno znova me presenečaš, puščaš odprtih ust. Citiram mojo učiteljico slovenščine (se opravičujem, ampak bom za premi govor uporabljala kar ta znak: ", ker sem tak genij, da ne vem kje so narekovaji): "In, če pustimo vsebino na strani. Vse je slogovno in pravopisno popolnoma ustrezno! (sledi še gora graj, ker 'nihče v razredu ne naredi takšnega besedila', ampak, pustimo to)" konec citata. Še njo bi zadel infarkt, čeprav točke na testih kar letijo (hm, če bom v naslednjem življenju (v kar sicer ne verjamem, pač po mojem mnenju se zgodi kar se mora, pustila se bom prsenetiti ) točka, bom najbolj prijazna, ker se bom zasidrala in se ne bom pustila premakniti (VEM, VEM, da je to v vsakem primeru NEMOGOČE)). Spet citiram: "Vsebinsko: vključuje vse kar mora vključevati, profesionalno in kvalitetno napisano," konec citata. Moje mnenje je tu sicer identično, le ravnokar norim, zaradi Fawna, namreč! Mislim, kako si drzne!!! Samo mene spominja na Sharmerja? Samo, da (srčno upam) ni tako zabit in strahopeten. Ampak še vedno! Naj pusti Auriel!! Ona je lahko samo in edino z Leogolasom!!! Zaradi njega mojemu najlepšemu svinčniku grozi, da se bo zlomil!
In najlepša hvala, da dodajaš ljubezenske zaplete v ravno pravi meri. Da zgodba ni ne preveč hladna (s tem mislim, da ne vključuje čustev), ali preveč pocukrana (kot napirmer vampriski romani). Si ravno pri tisti zlati sredini, in prosim lepo, da tam tudi ostaneš.
Draga AlisonLouisa! res ne vem več kaj naj napišem! S tvojo zgodbo norim in se jezim (in lomim svinčnike ...), se režim (ob vsaki drugi Wyattovi (je pravilno napisano?) pripombi). jokala na srečo še nisem, bom pa najverjetneje takoj, ko mi ubiješ katerega od likov (upam sicer, da ne, ampak glede na to, da se zgodi v skoraj vsaki zgodbi ... me že, čisto iskreno skrbi).
Samo, da ne ubiješ Wyatta! Umrla bi brez njegovega odličnega simslka za humor (ki ga sicer pripisujem lahko samo tebi, ampak, saj veš kaj mislim). Celo moj najljubši del zgdobe (do zdaj) je eden izmed Wyattovih stavkov!! (»Kar naprej se zaletava in na vsake toliko časa se nekaj odloči v smislu ¨hej, dajmo pasti v kakšno jamo, in Wyattu zagrenimo življenje¨ in potem naju upočasnjuje,« je povedal smrtno resno, a komaj se je zadržala, da ni planila v smeh, ko je oponašal njen glas.) Ob tem sem se tako režala, da me je moj brat vprašal, če sem res v redu:joy:.

Lp,
:eight_spoked_asterisk:j:eight_spoked_asterisk:
0
 
Joj...., res si se potrudila in če bi tvoja učiteljica to videla, bi ti nedvomno dala plus točke (lahko pošlješ kontakt pa se kaj zmenim z njo....hahahah)!
Ogromno (ne, čakaj, ooooooooooooooooooooogrooooooooooooooooooooooomnooooooooooooooooooo) mi pomeni tale tvoj komentar in sploh si ne zamišljaš kako sem počaščena glede tega.
Wyatt bo nedvomno trd oreh in če k temu dodamo še malo ljubosumja (joj, ne morem verjeti, razkrivam lastno zgodbo), nastane super duper zaplet, za katerega bom potrebovala več noči, da se domislim njegovega razpleta (bravo, jaz, bravo)!
Pusti svinčnike za geometrijo in obljubim, da dodam še kakšen Wyattov zanimiv stavek, čim bo priložnost :)
S toplimi objemi,
Alison
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!! In zdajle se tolčem po glavi, da dela nisem videla že prej, ampak sem vsaj zdajle skakala do stropa.
Mislim da ti v vsakem komentarju že itak povem eno in isto, tako da sploh ne vem zakaj še nakladam stvari kot so: dobra pisateljica si, najboljša na pilu,... ker to itak že sama veš ;)
Ampak mi je strašansko všeč kako postopoma dodajaš nove karakterje, ker imam pri marsikateri zgodbi in knjigi težave s karakterji (ker si jih ne zapomnim, ampak to lahko pripišem samo svojemu slabemu spominu, ki pa vseeno ne velja za številke; znam 12 decimalk števila pi XD (ampak to seveda ni pomembno in jaz spet nakladam)).
Ressss mi je všeč Fawnov karakter, pa ne zato ker obožujem take fante, v resnici jih naravnost SOVRAŽIM, ampak zato ker takšen karakter naredi zgodbo dejansko zanimivo.
Upam samo, da se mu ne bo Ariel 'uklonila', kar je seveda nemogoče ampak saj veš, nikoli ne reci nikoli ;)
Sedaj pa bom nehala nakladati, ker sem prepričana da imaš boljše delo od branja mojih neumnih komentarjev ;)
0
 
12 decimalk števila pi je kar impresivno (seveda sem potem tukaj še jaz, ki se komaj spomnim, da je 3.14 - še zdaj sem morala pomisliti, hahah) in čisto te razumem, tudi sama se ob navalu vseh karakterjev v kakšnih zgodbah pogosto izgubim...
Nimam boljšega dela, imam pa le slabše (in to je učenje fizike za jutrišnji test - btw ura je 21.45 in še vedeno ne znam nič) in z veseljem prebiram vse komentarje :)
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pisalnica


Objava:

Apocalypse 74. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 2
 
3
Kr ena pisalka zgodb
Objava:

Iskanje ravnovesja 7del

Ogledov: 6 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Šepet smrti, 2. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Dnevnik Aishe 1. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

Apocalypse 73. del

Ogledov: 31 Odgovorov: 1
 
3
Nova tuki
Objava:

Gugalnica pred prepadom

Ogledov: 26 Odgovorov: 1
 
4
Avatar lolouete potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

frendica

hojj, jaz imam eno frendico in z njo se fajn razumem, sam ona se skos hoče družt z mano. pač skor vsak dan pride k men in pozvoni( sploh ne živi bliz) ter hoče da se hengava. pač men je kul nevem enkrat na teden, sam že tko se v šoli ful družva, pol pa še...
pač ne vem js mam tut svoj life. in dones je ona rekla kot da misl da se bova cele počitnice sam družili. js pa med počitnicami ponavadi postanem loner in se s frendi vidm sam tko 2krat. to sm ji tut povedala ampak je rekla da je ne briga.
kako naj ji povem da se nism pripravljena skos družt z njo brez da jo užalm, sej jo mam rada ampak a ni nevem 2krat - 3krat na mesec dovolj?
plis pomagajte<3
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali bi te motilo, če veselošolske priloge ne bilo več v tiskani izdaji, ampak samo na spletu?
Da, zelo bi me motilo.
(56)
Ne bi me motilo.
(41)
Ne vem. / Nimam mnenja.
(17)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

TO JE TK LEPOOOO
 
A zdej že poezijo pišeš?!?! O moj bog sedmošolka ...
 
Men je dejansko všeč:smirk: Sicer lahko še ...
 
Myb Babymonster sam one so 3.6. debut mele ...
 
Hah nalogo pričakuješ do dneva ko mam jst ...
 
...pojutrišnjem bo tam celo klanje... ...
 
omg ful dobr:heart::heart::heart::heart::heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart: ...
 
Smash:heart_eyes::heart_eyes::heart::heart: P.S. ...
 
Kr ena pisalka zgodb
Wow ful dobr... Res maš dobro domišlijo... Lovam. ...
 
v kateri številki pa
 
wow :) tvoj style mi je res usec
 
agh i can't to je tok lepo
 
Ful lepo, tko zanimivo in lepo. Kul zgleda.