snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: SOLVED KINGDOM / Fawn

SOLVED KINGDOM / Fawn

12
Spet uvajam posvetila mojim novim in zvestim bralkam :blush:!
Poglavje 'Fawn' posvečam moji na novo spoznani bralki, dragon girl, ki je navdušena nad zgodbo bolj kot jaz sama, za kar sem ji neskončno hvaležna. Komentirala je skoraj vsak del in vsakič glasno navija za hitra nadaljevanja. Še enkrat hvala :kissing_closed_eyes:!

Prejšnjič...

»Res se bo znašla,« je bolj sebi kot Garelu pritrdil Legolas in se povzpel na konja ter se skupaj z bojevnikom dvomeče napotil proti mestu ob Temnem gozdu, kamor ga je poslal kralj.

Vrnil se bo na večer pojutrišnjem in nazaj bo, preden se bo Auriel lahko udobno in mirno namestila v naslonjač ter mu prevedla besede, za katere je prosil.

Še sanjalo se mu ni, da ima Auriel drugačne načrte.

FAWN

Sestradana kot volk se je napotila v jedilnico in le zavila z očmi, ker je prestrašila kuharskega vajenca, ko mu je kar izpred nosu sunila lepo začinjenega lososa in nekaj pečenega korenja. Še preden bi se ubožec zavedel, je z drugo roko pograbila kos robidove pite in zdrvela po hodniku do sobe, v kateri je noč prej našla Legolasa in Wyatta.

Soba je bila prazna in zaradi zgodnjega jutra ni bilo slišati niti ptičjega petja ali ropota z dvorišča. Krokar je priletel na okensko polico in jo nedolžno opazoval, medtem ko je jedla. Odprla je okno in mu vrgla nekaj drobtinic pite, katere je s krempeljci lačno pograbil, nato pa odletel v nebo.

Vsedla se je na posteljo in zavonjala prinčev vonj po borovcih in se zamislila; kje lahko bi vendarle videl ali slišal te besede, za katere je bila ona sama prepričana, da v zadnjih letih še ni naletela nanje. Na listek je pripisal, da nekam odhaja in da pride nazaj šele čez slaba dva dneva, torej je imela dovolj časa za hiter obisk Predorov.

V želodcu jo je stisnilo že ob misli na ta nenavaden kraj, pa vendarle ga je morala ponovno obiskati. Nekaj ji je pravilo, da bo tam našla odgovor, a prej se je morala nekako izmuzniti iz gradu in zagotoviti, da kralj slučajno ne bi pomislil, da je skrila rep med noge in pobegnila.

Bila je prepričana, da sama ne bo našla najkrajše poti, zato je nameravala nekoga vzeti s seboj. Dora seveda ni bil ena od možnosti in brez da bi dolgo premišljevala, sklenila, da bo šel z njo Wyatt. Čisto vseeno ji je bilo, ali je sonce komaj vzšlo, morala ga je najti čim prej in poskrbeti, da bosta varno prišla nazaj, še preden bi se Legolas vrnil. Verjetno mu ne bi bilo ravno všeč, če bi izvedel, da se bo sama izpostavljala nevarnosti, medtem ko je le nekaj večerov prej za las ušla smrti.

Pri svojem načrtovanju odhoda pa ni pomislila na dejstvo, da je Wyatt tudi uslužbenec kraljeve vojske in ne more za nekaj dni kar izginiti z obličja Zemlje.

»Oprosti, Auriel,« ji je dejal, medtem ko je jedel kos kruha in delal običajen jutranji obhod po gradu, »ne morem s teboj. Nadomeščam Legolasa in zadolžili so me za varnost pri načrtovanju zimskega solsticija*.«

Ni se slišalo ravno pomembno ali tvegano delo, pa vendar je razumela obveznost.
»Kaj ni šele čez dober mesec?« se je začudila.

»Je, vendar prve pošiljke pridejo že danes. Pri nas je to največje praznovanje in vedno vsi vložimo ogromno truda, da noč preživimo čim lepše,« ji je pojasnil.

Zavila sta v hrupen hodnik in nista se menila za prestrašene poglede dvorjank, ki so se ravno odpravljale na zajtrk in trepetale vsakič, ko so videle pero.

»Saj mi ne boš preprečil, da grem kajne?« ga je sumničavo vprašala. »Želim priti nazaj še preden se Legolas vrne in me nadere zaradi moje nepremišljenosti.«

Samo skomignil je z rameni. »Šla boš v vsakem primeru, tudi če se ti nebo podere na glavo.«

Malo jo je zbodlo, saj je vedela, da ima prav.

»Legolas pa bo nadrl še mene, če te spustim ven brez spremstva,« je povedal. »V orožarni sem ravno videl Fawna in prepričan sem, da bi z veseljem šel s teboj.«

»Fawna?« se je namrdnila.

»Ja,« je pritrdil in že sta zavila po stopnicah navzdol. »Z nami te je šel iskat v Pariz. Pozna pot do Predorov.«

V tišini sta hodila naprej in prišla do velikega odprtega prostora, v katerem je svoje puščice ravno čistil visok postaven vilin, ki se je obrnil v trenutku, ko sta vstopila.

»Fawn, bi lahko peljal Auriel do Predorov? Princ ji je nekaj naročil in želi si jih ponovno ogledati,« je zanimalo Wyatta.

»A, tako,« se je začudil in ji pomežiknil, da je zardela, »seveda bom lepotičko peljal. Kdaj lahko greva?«

»Najbolje, da čim prej,« mu je odgovorila in si ga ogledala.

Res je bil eden od tistih, ki so jo ujeli in če se dobro spomni, je bil najzgovornejši v skupini. Da je čeden, je morala priznati; speti črni kodri so mu padali čez hrbet, njegove oči pa so bile temne kot noč in jamice so se mu pokazale v licih, ko se ji je nasmehnil.

»Imela boš čast potovati z najboljšim lokostrelcem v deželi,« ji je rekel Fawn in ji podelil enega njegovih šarmantnih nasmeškov.

Dvignila je obrv, Wyatt pa je samo zavil z očmi ter odkorakal skozi vrata.
»Ne pozabita se vrniti pred jutrišnjim večerom. Legolas bo znorel, če vaju ne bo,« jima je zaklical s stopnic.

»Čez pol ure na dvorišču?« je predlagala Fawnu in si v mislih že sestavljala seznam stvari, ki jih mora vzeti s seboj.

»Me vabiš na zmenek?« jo je hudomušno vprašal in med prsti vrtel puščico.

»Ne,« mu je jedrnato odgovorila in se napotila do svoje sobe. »Niti pod točko razno.«

:speaking_head:En ekstra dolg del za moje ekstra potrpežljive bralke!

*Solsticij - Zimski/poletni Sončev obrat, ki se zgodi 2x na leto; 21.12 in 21.6. Na zimski solsticij je dan najkrajši, noč pa najdaljša, ravno obratno pa pri poletnem.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Čakaj, kaj?! Ta del si namenila meni?! O moj bog hvala hvala hvala hvala. Joj, pa še tako dooober je! Odlična posateljica in še
boljša zgodba. Obožujem te, dobesedno.
Nimam niti ene micene pripombe, razen tega da sem jezna ker gre Auriel z Fawnom! Ma neki se plete, ker vidim. Ampak jaz navijam za Auriel in Legolasa!!! Aaaa! Drugače pa super:innocent::kissing_heart:
Ly,
Tvoja dg
P.s. Prideš kdaj na klepet bi bilo super klepetati s tabo :wink:
0
 
Ni problema, draga moja!
Vsak pisatelj bi takoj posvetil del taki pridni bralki :)
Veliko stvari se plete.... upam, da bom le znala razplesti <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jaz bom zdaj znorela! Resnično nisem vedela, da lahko tako mladi ljudje kot si ti pišejo tako dobro, dih jemajoče, fantastično...skratka popolno! Ta zgodba je...VAU!
Se strinjam z dragon girl! Legolas in Auriel sta tista, ki sta za skupaj, če bo imela Auriel zdaj kaj s tem Fawnombom bom imela napad (hecam se).
Prisežem Alison, da imaš takoo dober občutek za pisanje, da si lahko reees zeloooo ponosna!
Rotim te za nov del!!! Prosim, prosim!
In pa HVALA, da si napisala daljši del (čeprav menim, da ko gre za tvojo zgodbo je vedno vsak del prekratek).
Resno!
Kapo dol, punca! Kapo dol!
Največja oboževalka,
JustLilly
1
 
Ljubezenske strune se bodo nedvomno mešale, to moram priznati...
Poskusim pisati daljše dele, vendar ko ne gre, ne gre... saj veš...<3
Presrečna sem, da ti je všeč in se klanjam tvoji potrpežljivosti glede zgodbe :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
JA!!1 Kokk sm se razveselila za noovv del! jiojjjjj, kok dobrrrrrrrrr! To je tko najjj zgodba na pisalnicu in drugooodddd! Jst sm čist navdušena. Zgodba je čisto moj tip, in s takim užitkom jo berem, ti profesjnalka! pri vsakem delu sem čisto šokirana, kako dobro pišeš! WAW! Zelo dobro opisješ, da si vse znam predstavljati, potem je res zakon tudi da pišeš slovnično ker pripomore k lažjemu branju, da si predstavljaš kot da bereš pravo knjigoo! Vsi stavki so tako polni in berljivi! Rees zakoooon! ŽIVIM za to zgodbo. LJUBIM to zgodbo! WAW! Pa hiiitro nov delll! Legolas, Legolas, Legolas! Auriel, Auriel, Auriel! :heart::heart::heart::heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation::two_hearts::two_hearts::two_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartpulse::heartpulse::heartpulse::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::cupid::cupid::cupid::gift_heart::gift_heart::gift_heart::heart_decoration::heart_decoration::heart_decoration:

Lp, Tvoja WW
0
 
Vesela, presrečna, najbolj presrečna, da imam tako prijazne bralke!
Tisočkrat hvala :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor

(napisala sem že cel komentar in ga zbrisala, sovražim svoje neznanje upravljanja računalnikov)
Pa sem se celo spomnila komentirat. Naj me nekdo že nauči rednega komentiranja! Vedno znova me presenečaš, puščaš odprtih ust. Citiram mojo učiteljico slovenščine (se opravičujem, ampak bom za premi govor uporabljala kar ta znak: ", ker sem tak genij, da ne vem kje so narekovaji): "In, če pustimo vsebino na strani. Vse je slogovno in pravopisno popolnoma ustrezno! (sledi še gora graj, ker 'nihče v razredu ne naredi takšnega besedila', ampak, pustimo to)" konec citata. Še njo bi zadel infarkt, čeprav točke na testih kar letijo (hm, če bom v naslednjem življenju (v kar sicer ne verjamem, pač po mojem mnenju se zgodi kar se mora, pustila se bom prsenetiti ) točka, bom najbolj prijazna, ker se bom zasidrala in se ne bom pustila premakniti (VEM, VEM, da je to v vsakem primeru NEMOGOČE)). Spet citiram: "Vsebinsko: vključuje vse kar mora vključevati, profesionalno in kvalitetno napisano," konec citata. Moje mnenje je tu sicer identično, le ravnokar norim, zaradi Fawna, namreč! Mislim, kako si drzne!!! Samo mene spominja na Sharmerja? Samo, da (srčno upam) ni tako zabit in strahopeten. Ampak še vedno! Naj pusti Auriel!! Ona je lahko samo in edino z Leogolasom!!! Zaradi njega mojemu najlepšemu svinčniku grozi, da se bo zlomil!
In najlepša hvala, da dodajaš ljubezenske zaplete v ravno pravi meri. Da zgodba ni ne preveč hladna (s tem mislim, da ne vključuje čustev), ali preveč pocukrana (kot napirmer vampriski romani). Si ravno pri tisti zlati sredini, in prosim lepo, da tam tudi ostaneš.
Draga AlisonLouisa! res ne vem več kaj naj napišem! S tvojo zgodbo norim in se jezim (in lomim svinčnike ...), se režim (ob vsaki drugi Wyattovi (je pravilno napisano?) pripombi). jokala na srečo še nisem, bom pa najverjetneje takoj, ko mi ubiješ katerega od likov (upam sicer, da ne, ampak glede na to, da se zgodi v skoraj vsaki zgodbi ... me že, čisto iskreno skrbi).
Samo, da ne ubiješ Wyatta! Umrla bi brez njegovega odličnega simslka za humor (ki ga sicer pripisujem lahko samo tebi, ampak, saj veš kaj mislim). Celo moj najljubši del zgdobe (do zdaj) je eden izmed Wyattovih stavkov!! (»Kar naprej se zaletava in na vsake toliko časa se nekaj odloči v smislu ¨hej, dajmo pasti v kakšno jamo, in Wyattu zagrenimo življenje¨ in potem naju upočasnjuje,« je povedal smrtno resno, a komaj se je zadržala, da ni planila v smeh, ko je oponašal njen glas.) Ob tem sem se tako režala, da me je moj brat vprašal, če sem res v redu:joy:.

Lp,
:eight_spoked_asterisk:j:eight_spoked_asterisk:
0
 
Joj...., res si se potrudila in če bi tvoja učiteljica to videla, bi ti nedvomno dala plus točke (lahko pošlješ kontakt pa se kaj zmenim z njo....hahahah)!
Ogromno (ne, čakaj, ooooooooooooooooooooogrooooooooooooooooooooooomnooooooooooooooooooo) mi pomeni tale tvoj komentar in sploh si ne zamišljaš kako sem počaščena glede tega.
Wyatt bo nedvomno trd oreh in če k temu dodamo še malo ljubosumja (joj, ne morem verjeti, razkrivam lastno zgodbo), nastane super duper zaplet, za katerega bom potrebovala več noči, da se domislim njegovega razpleta (bravo, jaz, bravo)!
Pusti svinčnike za geometrijo in obljubim, da dodam še kakšen Wyattov zanimiv stavek, čim bo priložnost :)
S toplimi objemi,
Alison
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!! In zdajle se tolčem po glavi, da dela nisem videla že prej, ampak sem vsaj zdajle skakala do stropa.
Mislim da ti v vsakem komentarju že itak povem eno in isto, tako da sploh ne vem zakaj še nakladam stvari kot so: dobra pisateljica si, najboljša na pilu,... ker to itak že sama veš ;)
Ampak mi je strašansko všeč kako postopoma dodajaš nove karakterje, ker imam pri marsikateri zgodbi in knjigi težave s karakterji (ker si jih ne zapomnim, ampak to lahko pripišem samo svojemu slabemu spominu, ki pa vseeno ne velja za številke; znam 12 decimalk števila pi XD (ampak to seveda ni pomembno in jaz spet nakladam)).
Ressss mi je všeč Fawnov karakter, pa ne zato ker obožujem take fante, v resnici jih naravnost SOVRAŽIM, ampak zato ker takšen karakter naredi zgodbo dejansko zanimivo.
Upam samo, da se mu ne bo Ariel 'uklonila', kar je seveda nemogoče ampak saj veš, nikoli ne reci nikoli ;)
Sedaj pa bom nehala nakladati, ker sem prepričana da imaš boljše delo od branja mojih neumnih komentarjev ;)
0
 
12 decimalk števila pi je kar impresivno (seveda sem potem tukaj še jaz, ki se komaj spomnim, da je 3.14 - še zdaj sem morala pomisliti, hahah) in čisto te razumem, tudi sama se ob navalu vseh karakterjev v kakšnih zgodbah pogosto izgubim...
Nimam boljšega dela, imam pa le slabše (in to je učenje fizike za jutrišnji test - btw ura je 21.45 in še vedeno ne znam nič) in z veseljem prebiram vse komentarje :)
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pisalnica


Objava:

Ledeno srce 2. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 3. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 43. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 21. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 2. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 42. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 20. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 1. del

Ogledov: 39 Odgovorov: 1
 
0
Zmajcek potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Razvoj

hejjjooouu!!!
No ja js jimam ful neki groznga problema sam sm vidl eno objavo od ene punce in je napisala da jo bolijo prsi. Pac men je zlo cuden ker razvijat sm se zacela tko 2 leti nazaj pa me se nikoli jiso bolele.... pac samo ce pritisnem oz se udarim itd.
Pac a je to normalno da me ne bolijo.
Aja stara sm pa 13,5.
Hvala ce boste odgovorili!!!
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(26)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(17)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(31)
Ne uporabljam Instagrama.
(182)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

A.j.d.a. je odgovoril/a na
oboje je okrogle oblike, oboje lahko poči ...
 

Book star je odgovoril/a na
o kul! fajn se mej v srednji:blush: ti bom ...
 

Angel je odgovoril/a na
Da imata obe besedi črko n?
 

Book star je odgovoril/a na
o kul! a sem lahka zraven? plus a lahka tud ...
 

Book star je odgovoril/a na
zakon ideja! se 100% čudno prijavljam :)
 

Book star je odgovoril/a na
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa and: ...
 

Super girl je odgovoril/a na
Se prijavim
 

glasbenaviolina1 je odgovoril/a na
1.Pomeranec 2. Shicu 3.mini Yorki
 

glasbenaviolina1 je odgovoril/a na
https://bs.wikipedia.org/wiki/Hermione_Granger Me ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
https://www.google.com/search?q=hermione ...
 

smille😀 je odgovoril/a na
Like emojis
 

Tiger je odgovoril/a na
AJA pozabla sem povedat da sem to slikala ...
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
o cool sem zraven:)))
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
hej! Oprosti ampak men to mal ni fer.Jaz ...
 

I love book je odgovoril/a na
hihi se prijavljam to bo zabavno