snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: SOLVED KINGDOM / Halucinacije #3

SOLVED KINGDOM / Halucinacije #3

14
V prejšnjem delu...

Počasi je cvet povohala in se prepustila omamni vonjavi po gozdu in brezskrbnosti. Zaprla je oči in vse težave odrinila na stran, da se je počutila lahko kot peresce in lebdeče kot voda, ki teče po skalah in ribam s svojo peno dela veselje.

Kar naenkrat sta zaslišala trušč, saj je nekdo ravno prijezdil iz stranske poti in se sunkovito ustavil pred njima.

Cvet ji je padel na tla.


HALUCINACIJE #3

»Wyatt?« je zbegano vprašal Legolas, ko se je prah polegel in razkril bojevnikovo postavo. »Kaj za vraga…«

»Ni…časa, Legolas,« je brez sape dejal Wyatt, »smrt prihaja nad Sarlinovo hišo. Pohiteti moraš.«

Čim je Legolas to slišal, je obrnil konja in ga pognal v drnec, ona pa zbegana za njim. Njegov žrebec je bil hiter kot veter, zato ga je kar kmalu izgubila izpred oči in počakala Wyatta, ki je jahal za njima.

»Smrt prihaja nad Sarlinovo hišo? Kaj to pomeni?« ga je vprašala ko se ji je pridružil.

Rabil je trenutek, da je prišel do sape, nato pa ji razložil.
»To preprosto pomeni, da nekdo iz te hiše umira. Pred nekaj trenutki sem to slišal in sem prihitel povedat Legolasu.«

»Zakaj pa se je Legolasu tako mudilo?« se je začudila. »Ali redko kdo pri vas umre?«

»Ne, ni zato,« je odvrnil. »Pravila velevajo, da mora biti človek, s katerim je oseba nazadnje govorila, prisoten ob njeni smrti ali poslavljanju s tega sveta, in izvajati obred prenosa duše. Govorili so, da je bil Legolas zadnji pri njej.«

»In kdo umira?«

»Zblaznela starka, ki jo kličemo Bistroumna,« je povedal.

Auriel ni imela pojma kdo je to in zakaj je zblaznela, še bolj jo je begalo zakaj jo je princ obiskal, a je iz spoštovanja do umirajoče starke izpustila teh nekaj vprašanj.

»In kaj se zgodi, če Legolas ne pride pravočasno?« jo je zanimalo. »Če Bistroumna prej umre?«

»Duša se ne more mirno vrniti v kraljestvo nesmrtnosti. Od kar živim, se to še nikoli ni zgodilo, vedno so prišli pravočasno.«

Svojega konja je pognal naprej in ji pomignil naj mu sledi. »Pridi, da ne zamudiva obreda. Ponavadi je veliko ljudi prisotnih,« ji je zaklical čez ramo.

Odšla je za njim in hitro sta galopirala po poteh in čez travnik, dokler se ni Wyatt sredi ničesar ustavil in skočil s konja. Posnemala ga je, in skupaj sta žrebca odvedla do bližnjega grmovja, ki je rastel pred gozdom. Spustil se je že mrak in sama ni imela namena spet riniti v gozd, a vendar je iz same radovednosti šla za Wyattom, ki se je s hitrimi koraki napotil med drevesna debla.

Sledila mu je in spretno odmikala veje, ki so jima prekrivale pot, dokler nista prišla do velikega odprtega grebena, sredi katerega je bila na dnu ravnina, okoli pa so jo obdajale bele skale, razporejene v krog. V dolini je mrgolelo manjših črnih postav, ki so se zgrinjale čim bližje skalnatemu krogu, z vseh strani grebena pa so še prihajali vilini.

Šele zdaj se je zavedala, kolikšna je vilinska rasa in še nikoli ni videla tako velike črede neoboroženih vilinov zbranih skupaj. Vsi so bili oviti v črna ogrinjala in vsak je točno vedel kam naj se postavi ali kam naj stopi, delovali so kot eno.

Wyatt ji je poveznil kapuco njenega ogrinjala čez glavo in ji velel, naj se ne ozira ali govori. Za njima je prišlo še nekaj vilinov in morala sta biti previdna, da je ne bi odkrili in zagnali panike. Priključila sta se eni skupini, ki se je počasi, tako kot druge, spuščala navzdol po grebenu v koloni eden za drugim.

Vsaka skupina je formirala eno verigo okoli skalnatega kroga in šele ko se je zlila z ostalimi, si je upala pogledati naokoli in poiskati princa. Kar nekaj jih je imelo srebrno-bele lase, a takoj ga je opazila kako je stal skupaj še s tremi vilini čisto v notranjosti kroga in zrl v kamnito ploščad na kateri je ležala postava. Čeprav je priprla oči, ni mogla videti kaj se je dogajalo v središču, vendar bolj ko so se približevali ravnini, bolj jasna je slika postajala.

Počasi se je njuna skupina razvrstila v enega izmed obročev okoli kroga skal in princesa je na kamniti mizi uzrla starko, staro kot sama zemlja, ki je negibno ležala in s steklenimi očmi zrla v nebo. Izza oblakov se je prikazal Mesec in brez kakršnegakoli poziva je Auriel vedela, da se je obred pričel.

:speaking_head: Popoldne začinim z novim delom SOLVED KINGDOM in vam želim čim lepši ostanek nedelje :blush:. Ker gremo smučat, lahko nov del pričakujete šele na koncu tedna, ampak sej boste potrpeli kajne :wink:?
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Šele na koncu tedna?! NEEEEEEEE! Mislim, da ne bom zdržala.
0
 
Seveda, da boš 😁, verjamem vate :)
Tele komentarčke pišem na hitro iz apartmaja, tako da res ne bo šlo še za nov del... Si bom vzela čas ko pridem domov in se pišemo 💙💙💙!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla!
Ne moreš vrjeti, kako sem bila vesela, ko sem zagledala nov del tvoje zgodbe!
Spet sedim pred računalnikom odprtih ust in razmišljam, kaj naj napišem v tale komentar. Navdušena sem nad tvojim besednim zakladom in oblikavonjem stavkov, ki me osupneta in navdušita znova in znova... Tako dobro opisuješ, da si z lahkoto predstavljam dogajanje, Legolasa, Auriel in ostale like ter okolico v zgodbi. V vseh teh delih nisem zasledila še nobene pravopisne napake in to je res vredno občudovanja! Vedno tako fenomenalno zaključiš del, da bralca pustiš v zanimanju, napetosti... Skartka POPOLNO!!!:heart:
Popolnoma se strinjam z NoName, tole res MORA POSTATI KNJIGA!!! In obljubljam ti, da jo bom prebrala takoj, ko jo izdaš. Ko vidim tale naslov in knjigo v knjigarni jo bom kupila takoj, pa četudi takrat ne bom imela denarja pri roki.:joy:
In, ja seveda bomo potrpeli do konca tedna, saj si zaslužiš počitnice. Uživaj na smučanju! Aja, vseeno se zelo veselim novega dela, da ne bo pomote.:joy:
Volley girl
Ps: Prebrala sem prvo knjigo Steklenega prestola, to je tako dobro, da moram, res moram takoj priti do drugega dela!:joy:
0
 
Pozdravljena!
Najprej naj se ti zahvalim za vse spodbudne besede!
Res sem vesela, da ti je knjiga, ki smo jo toliko kovali v zvezde, všeč 😄.
Glede mojega pravopisa: sama vem, da je težko brati pravopisno nedovršene zgodbe, pa naj bodo še tako dobre; zato se trudim, da je čim manj napakic :)

Kot sem že enkrat rekla, sem kar precej dramatičen človek... V razredu sem tisti, ki ve vse o vseh, pa vendar nič o sebi 🤣. Se pa še posebej potrudim, da vas, bralce, pustim v negotovosti!

Na smučanju uživam, lepe počitnice tudi tebi!
LYSM ❤
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Počasi se počutim že kar nekoliko butasto, ko sem nad novim delom tvoje zgodbe tako navdušena, da ne vem kaj naj napišem v komentar in napišem kar nekaj. Vedno me tako razveseliš z novim delom! Ko moje roke "kar same od sebe" oddidejo na pisalnico in vidim nov del tvoje zgodbe začnem od navdušenja skakat po sobi (ampak na sreečo se spomnim in preberem).
Sem se že ustrašila, da nekaj ne bo okej, ko ji je cvet padel na tla ... Mislim, no, saj je bilo, ker je nekdo umrl, kar sicer ni ravno lepo in čudovito, ampak saj veš kaj mislim. In upam, da se kmalu razve tudi Erosova (saj je Eros?) zgodba, drugače me bo od neučakanosti še pobralo.

Uživaj v počitnicah dokler trajajo, in nas ne zasujejo z ocenjevanji!
Lp, :eight_spoked_asterisk:j:eight_spoked_asterisk: (ja, zelo mi je všeč, zato sem se odločila za lepši podpis!!)
0
 
j
Ooooo, hvala 💜💙💜!
Sploh ne veš koliko mi pomenijo taki komentarji... Dajo mi potrditev, da čas vlagam v pravo stvar. Če ni bi bilo vas, vseh mojih bralcev, bi že zdavnaj obupala; pozabila na zgodbo in jo na koncu našla čez ene 10 let v kakšni stari škatli ali mapi 😊!

Hvala za zvesto branje in vesela sem, da ti je všeč podpis :) Jaz tega nisem namenoma naredila, le v posvetilu mi je malo preveč pusto izgledalo, pa sem si rekla " hej, zakaj nebi prilepila še tek dveh zvezdic zraven j ?", in glej, takoj je lepše izgledalo 😉.

P.s. Erosova zgodba je še zame uganka :) Se bom potrudila to čim hitreje vključiti v zgodbo, samo še končamo z obredom.
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jaz kar ne morem in ne morem vrjeti kako ti to uspeva! To je noro dobro in moje srce bo razneslo, ko se bo zgodba enkrat končala. Kakor koli. Upam, da se imaš lepo in ti moji komentarji vsaj malo pomenijo, ker jih pišem šle zdaj in nisem zgodbe spremljala od začetka. Ti oa zagotavljam da jo zdaj!
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Apricot🍑
Objava:

Zgodbe iz dnevnika Nicole Y. Kelly

Ogledov: 30 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Počitnice pa take 9. Del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

V dvoje 1. del

Ogledov: 30 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

Hana’s life 7. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 5
 
2
Objava:

Pogubljeni 1. del

Ogledov: 35 Odgovorov: 2
 
5
Objava:

ADDICTED TO YOU 2. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

ADDICTED TO YOU 1. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 0
 
2
Person123 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Samozadovoljevanje

hi


stara sm 17 pa želim kupit vibrator v dm. A preverjajo starost (da si 18+) al ga lahko samo kupim??
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(143)
Starši so proti.
(41)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(39)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(50)
Nimam časa za branje.
(46)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(107)
Sem naročen/a na Pil.
(226)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Posteljnina :o
 

Shrek je odgovoril/a na
drugače za to obstaja Amazon help center/FAQ. 1. ...
 

:raised_hand_tone1::eye::lips::eye: Kako ...
 

zelo lepa si:) Pa tudi lusno ovratnico imas;)
 

Happy life je odgovoril/a na
awww kok cute
 

Like emojis je odgovoril/a na
~Vzdevek ali ime v "času bivanja na Hogwartsu": ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Oooo kok je cute:heart_eyes::heart_eyes:
 

Doggylover je odgovoril/a na
Ful zanimivo!!
 

I love book je odgovoril/a na
Zivijo, nisem odgovorila na objavo zato ti ...
 

I love book je odgovoril/a na
cestitam haha :)
 

I love book je odgovoril/a na
Hej, Mogoce bo kaksen gugl pomagal, drugace ...
 

kpop fan je odgovoril/a na
Se strinjam, lepo da čas posvetiš drugim. ...
 

Sončnica🌻 je odgovoril/a na
1. Želod 2. Rdeča mušnica 3. Čoln lp:grin:
 

Lover of books je odgovoril/a na
Olivia Gryfondom Vidra Ave zavetnikum Hermiona Minerva Dvorana ...