snofi
Naslednji Pil izide 5. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: SOLVED KINGDOM / Halucinacije #3

SOLVED KINGDOM / Halucinacije #3

14
V prejšnjem delu...

Počasi je cvet povohala in se prepustila omamni vonjavi po gozdu in brezskrbnosti. Zaprla je oči in vse težave odrinila na stran, da se je počutila lahko kot peresce in lebdeče kot voda, ki teče po skalah in ribam s svojo peno dela veselje.

Kar naenkrat sta zaslišala trušč, saj je nekdo ravno prijezdil iz stranske poti in se sunkovito ustavil pred njima.

Cvet ji je padel na tla.


HALUCINACIJE #3

»Wyatt?« je zbegano vprašal Legolas, ko se je prah polegel in razkril bojevnikovo postavo. »Kaj za vraga…«

»Ni…časa, Legolas,« je brez sape dejal Wyatt, »smrt prihaja nad Sarlinovo hišo. Pohiteti moraš.«

Čim je Legolas to slišal, je obrnil konja in ga pognal v drnec, ona pa zbegana za njim. Njegov žrebec je bil hiter kot veter, zato ga je kar kmalu izgubila izpred oči in počakala Wyatta, ki je jahal za njima.

»Smrt prihaja nad Sarlinovo hišo? Kaj to pomeni?« ga je vprašala ko se ji je pridružil.

Rabil je trenutek, da je prišel do sape, nato pa ji razložil.
»To preprosto pomeni, da nekdo iz te hiše umira. Pred nekaj trenutki sem to slišal in sem prihitel povedat Legolasu.«

»Zakaj pa se je Legolasu tako mudilo?« se je začudila. »Ali redko kdo pri vas umre?«

»Ne, ni zato,« je odvrnil. »Pravila velevajo, da mora biti človek, s katerim je oseba nazadnje govorila, prisoten ob njeni smrti ali poslavljanju s tega sveta, in izvajati obred prenosa duše. Govorili so, da je bil Legolas zadnji pri njej.«

»In kdo umira?«

»Zblaznela starka, ki jo kličemo Bistroumna,« je povedal.

Auriel ni imela pojma kdo je to in zakaj je zblaznela, še bolj jo je begalo zakaj jo je princ obiskal, a je iz spoštovanja do umirajoče starke izpustila teh nekaj vprašanj.

»In kaj se zgodi, če Legolas ne pride pravočasno?« jo je zanimalo. »Če Bistroumna prej umre?«

»Duša se ne more mirno vrniti v kraljestvo nesmrtnosti. Od kar živim, se to še nikoli ni zgodilo, vedno so prišli pravočasno.«

Svojega konja je pognal naprej in ji pomignil naj mu sledi. »Pridi, da ne zamudiva obreda. Ponavadi je veliko ljudi prisotnih,« ji je zaklical čez ramo.

Odšla je za njim in hitro sta galopirala po poteh in čez travnik, dokler se ni Wyatt sredi ničesar ustavil in skočil s konja. Posnemala ga je, in skupaj sta žrebca odvedla do bližnjega grmovja, ki je rastel pred gozdom. Spustil se je že mrak in sama ni imela namena spet riniti v gozd, a vendar je iz same radovednosti šla za Wyattom, ki se je s hitrimi koraki napotil med drevesna debla.

Sledila mu je in spretno odmikala veje, ki so jima prekrivale pot, dokler nista prišla do velikega odprtega grebena, sredi katerega je bila na dnu ravnina, okoli pa so jo obdajale bele skale, razporejene v krog. V dolini je mrgolelo manjših črnih postav, ki so se zgrinjale čim bližje skalnatemu krogu, z vseh strani grebena pa so še prihajali vilini.

Šele zdaj se je zavedala, kolikšna je vilinska rasa in še nikoli ni videla tako velike črede neoboroženih vilinov zbranih skupaj. Vsi so bili oviti v črna ogrinjala in vsak je točno vedel kam naj se postavi ali kam naj stopi, delovali so kot eno.

Wyatt ji je poveznil kapuco njenega ogrinjala čez glavo in ji velel, naj se ne ozira ali govori. Za njima je prišlo še nekaj vilinov in morala sta biti previdna, da je ne bi odkrili in zagnali panike. Priključila sta se eni skupini, ki se je počasi, tako kot druge, spuščala navzdol po grebenu v koloni eden za drugim.

Vsaka skupina je formirala eno verigo okoli skalnatega kroga in šele ko se je zlila z ostalimi, si je upala pogledati naokoli in poiskati princa. Kar nekaj jih je imelo srebrno-bele lase, a takoj ga je opazila kako je stal skupaj še s tremi vilini čisto v notranjosti kroga in zrl v kamnito ploščad na kateri je ležala postava. Čeprav je priprla oči, ni mogla videti kaj se je dogajalo v središču, vendar bolj ko so se približevali ravnini, bolj jasna je slika postajala.

Počasi se je njuna skupina razvrstila v enega izmed obročev okoli kroga skal in princesa je na kamniti mizi uzrla starko, staro kot sama zemlja, ki je negibno ležala in s steklenimi očmi zrla v nebo. Izza oblakov se je prikazal Mesec in brez kakršnegakoli poziva je Auriel vedela, da se je obred pričel.

:speaking_head: Popoldne začinim z novim delom SOLVED KINGDOM in vam želim čim lepši ostanek nedelje :blush:. Ker gremo smučat, lahko nov del pričakujete šele na koncu tedna, ampak sej boste potrpeli kajne :wink:?
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Šele na koncu tedna?! NEEEEEEEE! Mislim, da ne bom zdržala.
0
 
Seveda, da boš 😁, verjamem vate :)
Tele komentarčke pišem na hitro iz apartmaja, tako da res ne bo šlo še za nov del... Si bom vzela čas ko pridem domov in se pišemo 💙💙💙!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla!
Ne moreš vrjeti, kako sem bila vesela, ko sem zagledala nov del tvoje zgodbe!
Spet sedim pred računalnikom odprtih ust in razmišljam, kaj naj napišem v tale komentar. Navdušena sem nad tvojim besednim zakladom in oblikavonjem stavkov, ki me osupneta in navdušita znova in znova... Tako dobro opisuješ, da si z lahkoto predstavljam dogajanje, Legolasa, Auriel in ostale like ter okolico v zgodbi. V vseh teh delih nisem zasledila še nobene pravopisne napake in to je res vredno občudovanja! Vedno tako fenomenalno zaključiš del, da bralca pustiš v zanimanju, napetosti... Skartka POPOLNO!!!:heart:
Popolnoma se strinjam z NoName, tole res MORA POSTATI KNJIGA!!! In obljubljam ti, da jo bom prebrala takoj, ko jo izdaš. Ko vidim tale naslov in knjigo v knjigarni jo bom kupila takoj, pa četudi takrat ne bom imela denarja pri roki.:joy:
In, ja seveda bomo potrpeli do konca tedna, saj si zaslužiš počitnice. Uživaj na smučanju! Aja, vseeno se zelo veselim novega dela, da ne bo pomote.:joy:
Volley girl
Ps: Prebrala sem prvo knjigo Steklenega prestola, to je tako dobro, da moram, res moram takoj priti do drugega dela!:joy:
0
 
Pozdravljena!
Najprej naj se ti zahvalim za vse spodbudne besede!
Res sem vesela, da ti je knjiga, ki smo jo toliko kovali v zvezde, všeč 😄.
Glede mojega pravopisa: sama vem, da je težko brati pravopisno nedovršene zgodbe, pa naj bodo še tako dobre; zato se trudim, da je čim manj napakic :)

Kot sem že enkrat rekla, sem kar precej dramatičen človek... V razredu sem tisti, ki ve vse o vseh, pa vendar nič o sebi 🤣. Se pa še posebej potrudim, da vas, bralce, pustim v negotovosti!

Na smučanju uživam, lepe počitnice tudi tebi!
LYSM ❤
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Počasi se počutim že kar nekoliko butasto, ko sem nad novim delom tvoje zgodbe tako navdušena, da ne vem kaj naj napišem v komentar in napišem kar nekaj. Vedno me tako razveseliš z novim delom! Ko moje roke "kar same od sebe" oddidejo na pisalnico in vidim nov del tvoje zgodbe začnem od navdušenja skakat po sobi (ampak na sreečo se spomnim in preberem).
Sem se že ustrašila, da nekaj ne bo okej, ko ji je cvet padel na tla ... Mislim, no, saj je bilo, ker je nekdo umrl, kar sicer ni ravno lepo in čudovito, ampak saj veš kaj mislim. In upam, da se kmalu razve tudi Erosova (saj je Eros?) zgodba, drugače me bo od neučakanosti še pobralo.

Uživaj v počitnicah dokler trajajo, in nas ne zasujejo z ocenjevanji!
Lp, :eight_spoked_asterisk:j:eight_spoked_asterisk: (ja, zelo mi je všeč, zato sem se odločila za lepši podpis!!)
0
 
j
Ooooo, hvala 💜💙💜!
Sploh ne veš koliko mi pomenijo taki komentarji... Dajo mi potrditev, da čas vlagam v pravo stvar. Če ni bi bilo vas, vseh mojih bralcev, bi že zdavnaj obupala; pozabila na zgodbo in jo na koncu našla čez ene 10 let v kakšni stari škatli ali mapi 😊!

Hvala za zvesto branje in vesela sem, da ti je všeč podpis :) Jaz tega nisem namenoma naredila, le v posvetilu mi je malo preveč pusto izgledalo, pa sem si rekla " hej, zakaj nebi prilepila še tek dveh zvezdic zraven j ?", in glej, takoj je lepše izgledalo 😉.

P.s. Erosova zgodba je še zame uganka :) Se bom potrudila to čim hitreje vključiti v zgodbo, samo še končamo z obredom.
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jaz kar ne morem in ne morem vrjeti kako ti to uspeva! To je noro dobro in moje srce bo razneslo, ko se bo zgodba enkrat končala. Kakor koli. Upam, da se imaš lepo in ti moji komentarji vsaj malo pomenijo, ker jih pišem šle zdaj in nisem zgodbe spremljala od začetka. Ti oa zagotavljam da jo zdaj!
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

Hči morja

Ogledov: 26 Odgovorov: 0
 
4
Objava:

Apocalypse 72. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

NOČNA MORA V INTERNATU

Ogledov: 37 Odgovorov: 1
 
5
Objava:

Pasje življenje 26. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 1
 
2
HARRY POTTER fanica
Objava:

ENOSTAVNO JAZ 2. DEL

Ogledov: 17 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Čas brez sonca 15. del

Ogledov: 36 Odgovorov: 3
 
6
Objava:

Apocalypse 71. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 2
 
4
Pomoc potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Nvnn

punce mene ful zanima ali se ve brijete na spolnem udu kr jaz se ne pa sem 8 r. ali se samo okoli brijete? ali tudi na tem. zanima me ce se, da bom znala ali se moram js tud. drugac sem kar zarascena in ko mam menstro je vse kri na dlakah. se brijetee?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako pogosto bereš prilogo Vesela šola v reviji?
Vedno.
(110)
Pogosto.
(102)
Včasih.
(177)
Nikoli.
(157)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

hej jaz se prijavljam pa a sm lahk plissssssssssssss ...
 
kr_ena_punca
Je malo pozen odgovor, ampak jaz in moja ...
 
Kokica:popcorn: je objavila tako vprašanje ...
 
:heartpulse::heart::heartpulse::heart::heartpulse:
 
lepo, Urbanov prvi dom:)))))))
 
Sori sm men se zdi to nesramno. Da pošiljaš ...
 
Wow, kako lepa slika :heart: Vidi se da uživaš ...
 
:kissing_heart::heart::kissing_heart::heart::kissing_heart::heart::kissing_heart::heart:
 
ahgggg unfairrrrr i need morjee rn
 
aggg slay outfit nimam tega topa (pa ga tut ...
 
Prjavlam seeeeeee ~Hello~~ ~ 12 L ~ Skavti/taborniki
 
Awwwww, that's so cute:heartpulse:🤟:tone1::heartpulse:🤟:tone1::heartpulse:
 
VAU, kakšen talent!! To izgleda super. Bravo ...