snofi
Naslednji Pil izide 5. novembra

Nova številka
Oktober 2021

Revija
Izid: 1. 10. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - SOLVED KINGDOM / Nazaj v predore #1 + SOLVED KINGDOM : SPECIAL EDITION

SOLVED KINGDOM / Nazaj v predore #1 + SOLVED KINGDOM : SPECIAL EDITION

11
Poglavje 'SOLVED KINGDOM / Nazaj v predore' posvečam eni in edini Wonder Woman!
Presrečna sem, da si se pridružila moji družinici, ki redno spremlja zgodbo in me spodbuja :wink:. Če ne bi začela objavljati tule na Pisalnici, ne bi nikoli nadaljevala... Res se ti zahvaljujem za vso podporo v komentarjih, pomenijo mi ogromnoooo :blush:in vsakič komaj čakam, da vidim, kaj boš napisala!


Prejšnjič v kratkem delu SOLVED KINGDOM / Fawn

»Me vabiš na zmenek?« jo je hudomušno vprašal in med prsti vrtel puščico.
»Ne,« mu je jedrnato odgovorila in se napotila do svoje sobe. »Niti pod točko razno.«

»To bo še dolgo potovanje,« si je mislila sama pri sebi in zavzdihnila.

NAZAJ V PREDORE #1

V žep si je skrbno pospravila listek, ki ga ji je dal princ, nato pa pograbila plašč iz omare in stekla poiskat nekoga, komur bo povedala, da odhaja in tega ne bo izblebetal celemu dvoru, temveč le kralju. Wyatt je imel polne roke dela, da bi o odhodu lahko povedal še kralju, Garela pa tudi ni bilo od nikoder, zato je sklenila ustaviti najbližjega služabnika, ki bi sporočilo lahko prenesel kralju.

Na široko se je izognila gruči dvorjanov, ki so jo še vedno imeli za morilko; kar je tudi bila, pa vendar se ji je zdelo, da je zdaj njena pot v onostranstvo nekoliko lepša. Tudi prestrašenemu kuharju se je skrila za vogal, saj ni želela, da zažene trušč ob misli, da mu bo spet kaj izmaknila.

Končno je po hodniku zagledala v lastne misli zatopljeno mlajšo žensko in se ji približala. Ugotovila je že, da je starost pri vilinski rasi izredno težko določiti, saj glede staranja poznajo tri faze. Prvo doživljajo od rojstva pa do zadnje učne ure bojevanja, druga faza se začne z obredom preobrazbe – ko vilin uradno postane ponosen pripadnik ljudstva, zadnja faza je najkrajša; vilinu začnejo pešati moči in njegovo telo se pripravlja na odhod v svete dežele.
Presenečena je bila, koliko znanja je izvlekla iz tistih nekaj ur mnogokulture, na katerih se je le redko prikazala.

Kakorkoli, Auriel je ženski ocenila nekaj manj let kot Legolasu, vendar pa je za razliko od njega, ona od presenečenja spustila zložena pregrinjala na tla, ko se ji je približala. Princesa se je namrščila. Saj vendar ni kar padla na zemljo; vljudno je prišla po hodniku, brez da bi se kje skrivala ali imela nož v rokah, kar je že veliko.

»Kam greš?« jo je vprašala in jo počakala, da je s tresočimi rokami pobrala posteljnino s tal.

»V ječe,« ji je osramočeno odgovorila, »naročili so mi, naj jim prinesem ta kup. Neka starka umira.«

Auriel ni vedela kaj naj pripomni, samo zmajala je z glavo nad zdaj zmečkanimi posteljnimi oblekami.
»Bi lahko kralju čim prej sporočila, da se vrnem čez dva dni in naj Loren še ne speče na žaru?«

Vilinka je od začudenja zamežikala. »No… Mislim, da lahko poiščeš dvornega kurirja. Sporočila sprejema opoldne.«

Bilo je šele jutro. »Nimam celega dopoldneva,« je Auriel grozeče zavzdihnila in se ji smrtno resno približala.
»Res ne bi mogla zame narediti izjeme…«

Ali je bilo nekaj na njenem glasu, ali pa se je služabnica samo premislila, saj je že pokimala in urno stekla v nasprotno smer.

»…ali pa je ne boš mogla narediti za nikogar več,« je hotela princesa dodati, vendar dekleta ni bilo več.

Skomignila je z rameni, nato pa poiskala pot do stranskega dvorišča, kjer sta bila zmenjena z Fawnom.
-

Garel je predlagal, da se čez noč ustavita v eni izmed bolj obiskanih krčem in malo raziščeta situacijo. Pospravila sta vse vrednejše predmete in z blatom umazala konja; izgledala sta kot daljna popotnika in definitivno ne najprimernejša tarča lopovov ali zasledovalcev. Na poti so jima hoteli prodati odeje, za katere so trdili, da so dragocene in iz najboljše pajkove svile, vendar je Legolas vedel, da so le tanke in obledele preproge iz kakšnega starega in propadlega templja. Takrat ga je prijelo, da bi jih razkrinkal, ampak ga je Garel povlekel stran.

»Ne zbujajva pozornosti. Nevidne sence slišijo tisoč besed.«

Še sanjalo se mu ni, kako je imel prav. Princ se je spomnil Auriel, kako je napeto stala v sodni dvorani in se komaj zadrževala, da ni zadavila dvorjanov, ki so se norčevali iz nje; takrat je zbrala vso svojo potrpežljivost in se ustavila. To jo je delalo drugačno; ni bila več stroj za ubijanje, ampak nekdo z dušo in sposobnostjo lastnega odločanja.

Fasciniran nad tem, kako se vsaka njegova misel nekako veže nanjo, je legel v posteljo, ki sta jo najela v krčmi in zaspal.

:speaking_head: Pozor, pozor, moje bralke (/bralci) :grin:!
Tale del, malo manj dramatičen (da boste lažje zdržali, kajne :blush:?) je uradno 100 - ta stran zgodbe, ki jo pišem. To pa je kar velik mejnik, zato sem se odločila, da pripravim nekaj posebnega. Mislim, da vas kar veliko bere mojo zgodbo in izredno bi bila vesela, če bi lahko sodelovali pri tem majhnem projektu!

SOLVED KINGDOM : SPECIAL EDITION (posebna izdaja)

Vse bi bilo v povezavi z zgodbo (hja, ste si mislili? :joy:) in razpisane so 3 kategorije za sodelovanje:
1) Risanje - narišeš Auriel, Legolasa ali katerega drugega junaka v moji zgodbi
2) Anketa - pripravim anketo o zgodbi, vaših predvidevanjih, podrobnostih v zgodbi, ki ste jih najverjetneje zgrešili :joy:(hahahha, ali pa tudi ne)
3) Intervju - prestavljaj si, da pred tabo za mizo sedi eden od glavnih junakov, ti pa vodiš intervju (prosim, ne mi intervjujati starke, pri kateri je Auriel v Franciji kupovala sir)

Lahko se prijaviš v vse, ali pa samo v določene kategorije (najbolje, da prijavo napišeš kar v komentarje).
DODATNE PODROBNOSTI DOBITE V NEKAJ DNEH (odvisno koliko se jih bo prijavilo; če bo premalo prijav se bom pač žalostno zavlekla v sobo, heheheh).
Imeli boste več kot dovolj časa, prav tako ne kompliciram (ne mi pošiljat slik kakšne polite vode ali trave, no :laughing:).
Kam pošiljate izdelke, več o vsaki kategoriji sporočim po prejetju dovolj prijav...
ROK ZA PRIJAVE JE 1 TEDEN (do 31.5.).
Za vprašanja napiši v Moj kotiček.

Lepo vas pozdravljam,
Alison
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Jeeeeeeej! Nov del! Noro napeto, TI ME BOŠ UBILA ENKRAT! :joy::joy: Čestitke za 100 strani! :tada::tada::tada::tada::tada::tada::tada: Piševa pa tam nekje, jaz sem tudi zdajle presegla 100 strani :smirk:. Glede prijav: PRIJAVLJAM SE NA VSE! Začela sem se na glas smejat pri tem delu: prosim, ne mi intervjujati starke, pri kateri je Auriel v Franciji kupovala sir. Skratka ja, štej me zraven!
Noro dobra pisateljica si :heart_eyes::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Draga AlisonLouisa!
Oprosti, da komentiram komaj zdaj! Iskreno upam, da ne zameriš! Imam veliko dela za šolo in ne uspem vsega komentirati…:smirk::grin: No, kakorkoli… Zdaj to delam. :wink::grinning::blush:
Tvoja zgodba je res, res dobra! Okej, ja. Saj vem, da je boljša od dobrega. Odlična je!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
Res mi je všeč kako odraslo pišeš in imaš 'topel' stil pisanja! Bravo!:clap::clap::medal:
Čestitke za 100 stran! Bravo! Zelo, zelo sem ponosna nate!:heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat:
Prijavljam se na drugo in tretjo stvar oz. izziv! Me prav zanima kako bo vse potekalo in malo me je tudi strah! Res ne vem kako se bom odrezala!:upside_down::sweat_smile::laughing::kissing_heart::nerd::stuck_out_tongue_closed_eyes:
Imej se lepo in lepo piši naslednji del, ki upam, da pride čimprej!:hugging::hugging::hugging:
JustLilly:upside_down:
P.S. Pa hvala, da vedno najprej napišeš odlomek oz. sam konec iz prejšnjega dela! To je res super ideja!:ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand:
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Draga Alison!
Oprosti, ker takooo dolgo nisem napisala tega komentarja. Najprej čestitam za 100 strani v Wordu, to je res wow (zdaj sem tako kot Sanjski moški pri Mery, ko jo prvič vidi, če slučajno gledaš...:joy:), no, ostala sem brez besed...:joy: Meni to ne bi in mi ne bo nikoli uspelo, že zdaj vem...
Tvoja zgodba je kot vedno POPOLNA. Nima smisla, da ti govorim, kaj drugega kot to. Tvoj slog, pravopis, sestavljanje stavkov, besedišče, skratka vsak del tvoje zgodbe je odličen in vreden občudovanja.
Res me zanima, kje najdeš čas še za zgodbo poleg vsega šolskega dela in ostalih obveznosti, ki jih zagotovo tudi imaš... Občudujem tebe in tvojo zgodbo!:sparkling_heart:
Vedno kadar zagledam nov del mi polepšaš dan in me razveseliš tudi, kadar sem slabe volje kot npr. včeraj in tudi danes bi mi koristil nov del tvoje zgodbe, da bi me malce razvedril...
Naj pohvalim še tvojo idejo za special edition. Tole je super ideja. Definitivno se prijavljam. Zagotova za 2), za 1) ne vem, ker ne znam risati:sweat_smile: (ampak mogoče pa glede na to, da je moj razred v karanteni in imam zdaj malce več časa, bom še videla), enako velja tudi za 3) le, da mi gre pisanje malce bolje od rok.:joy: Upam, čeprav tebi ne sežem niti do kolen.:crown::sparkling_heart:
Uživaj v sončnih dneh, ki upam, da jih bo zdaj, kaj več (trenutno pri meni sije sonce...).
Volley girl:volleyball::heart:
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Prijavljam se! Samo ne razumem ravno 2. točke. (Pa pustimo to, da nisem ravno talent v risanju na strani, heh, kaj naj.)
In pa :100: strani v Wordu? Iskrene čestitke! On tvoja zgodba ... danes bom krajša, da ne bpm spet trpsila nesmiselnih nesmislov. Ne le, da je fantastična zgodba, tudi ideja je zelo ... inovativna? Recimo, da je to pravi izraz.
(Pa brez skrbi, mislim, da se jaz nikakor ne bi spomnila na starko iz Francije. Najverjetneje bi jo morala oživljati čim bi namignila, da Auriel sploh ni človek:joy:.
(aja, neprijavljena sem, ker sem na telefonu)

Lp,
:eight_spoked_asterisk:j:eight_spoked_asterisk:
0
 
j
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Draga Alison!
Malo pozno, a vseeno ti pišem tale komentarček. Prehladila sem se, zato sem doma in imam čas, drugače vedno ena in ista lajna- Učenje (Nič ne razumem pri matematiki:tired_face:) , vadenje violine (Dans mam izpit:sob:), domača naloga, seminarska o Goriških brdih (:joy::tired_face:),...Da komaj kaj časa še najdem za Pil.

Zadnjič sem šla v knjižnico pa vidim tisto zbirko....Ne vem naslova, le da je en del Stekleni prestol. Bom brala, ko končam z Pod svobodnim soncem (Priporočam), to ti govorim, ker vem da si jih brala, jaz pa ne vem kako grejo po vrsti. Bi mi, prosim, jih napisala po vsrti? Hvala če boš.

Zdaj pa preidimo na bistvo :)

Še zdaj ne morem verjeti da si mi dejansko posvetila del! Sploh ne veš kako sem vesela! Z največjim veseljem sem del tvoje bralske družinice! Vedno lahko računaš na mojo podporo v komentarjih. Zato pa smo pilovci, kajne?:blush:

Zgodba me je kot vedno presenetila. Res sem uživala v branju. Vse si odlično opisala, da sem si lepo predstavljala kaj se dogaja. Res ne vem, kako ti uspeva. Pri meni je po navadi problem da zgodbe nikoli ne dokončam (:grimacing::slight_frown:), ti pa imaš v wordu že kar :100: strani?? Najdalje kar sem jaz prišla je 27 strani:joy:. Tebi pa uspeva in uspeva. Res sem vesela da ti teče vse po maslu!

Odlična ideja! Special Edition! Z Veseljem ,z veliko začetnico, se prijavljam! Risala bom in intervjuvala! Heheh, upam da ti bo risba všeč! Poglej, se nas je že kar nekaj nabralo, tako da se ne boš žalostno zavlekla v svojo sobo:joy::heart::sparkles:

Še enkrat-Hvala ti da si me omenila. Najbolša si!:heart::sparkles:

Lp, Alisonhead, Wonder Woman

(:sparkles:EJ, LJUDJEE! VSI FANI ALISONLOUISE! NAŠE IME JE ALISONHEADI!:sparkles:)
0
 
Stekleni prestol se bere po tem vrstnem redu: Stekleni prestol, Polnočna krona, Dedinja ognja, Kraljica senc, Imperij viharjev, Stolp svitanja, Kraljestvo pepela. Sori, če bi mogla to Alison odgovorit, ampak redko najdem priložnost, da npaišem kaj takega 😁
 
Hahah thakss!
 
O hvala Manon, tole je tudi meni koristilo.😂
 
Hahha ane😂 Jih bom prebrala💗 A so dobre?🦋
 
V bistvu se prijavljam na vse! Prej nisem dobro razumela ankete, zdaj pa jo. Byby
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Night girl

V napačnem telesu 2. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 1
 
0
Emily13let

PRIJATELJICO JE OBSEDEL DEMON

Ogledov: 28 Odgovorov: 1
 
2
wonder girl🍒
 
4
Bonny fan

Skrivnostna koala 2. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 1
 
2
Golmanka

Forest Of Secret

Ogledov: 38 Odgovorov: 2
 
4
Bonny fan

Skrivnostna koala 1. del

Ogledov: 31 Odgovorov: 1
 
1
Gaja (Tara) Kruh

OČI TEME 1. del

Ogledov: 65 Odgovorov: 3
 
6
Pomagajte plis potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Fant in prijateljica

No, stara sem 12 let in sen zaljubljena v enega fanta že 3 leta. Vem da je bil nekaj časa tudi on vame. še pred nekaj časa pa mu he bila ušeč moja prijateljica, ona ga zavrača.
Kaj lahko naredim da bi mu bila bolj všeč?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

kpop fan je odgovoril/a na
omg jst nisem nč vidla sam če nardiš tko ...
 

dragon girl je odgovoril/a na
Lol, od daleč se vidi čist vse, ko pa približaš ...
 

Doggylover je odgovoril/a na
pes
 

Doggylover je odgovoril/a na
panda
 

Super girl je odgovoril/a na
Panda je..... Slabo se vidi. :upside_down:
 

Anika0712 je odgovoril/a na
majo pilovci group, ti preposlem invite na ...
 

Super girl je odgovoril/a na
:heart::grinning::thumbsup:
 

Super girl je odgovoril/a na
Super girl, 478 P. S: Čestitke za 80 naročnikov! ...
 

ColourMusic je odgovoril/a na
Ssssssssuuuuuppppeeeerrr. Ali sem prijavljena ...
 

ColourMusic je odgovoril/a na
Super zgodba.
 

ColourMusic je odgovoril/a na
Super zgodba. Zelo me zanima kaj je bilo, ...
 

DanceTogether je odgovoril/a na
panda
 

LoveHermioneGranger neprijavljena je odgovoril/a na
nice:heart_eyes::heart_eyes:
 

Doggylover je odgovoril/a na
hej
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Lepo, da si nazaj smo te pogrešali!:blush: Lysm, ...