snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Svet magije 4. del

Svet magije 4. del

10
Portal si še enkrat navdušeno ogledamo in nato spet odpremo knjigo. »Piše: Naše ste portal, ki vodi v Svet magije. Bravo! Stopite v portal in prišle boste v drug svet.« prebere Neli. »Jaz grem prva, Neli ti pridi takoj za mano in nato pridi še ti Angela. Zmenjeno?« »Zmenjeno!« in jaz stopim v portal.
V portalu je nekako takole: Ko stopiš notri je okoli tebe vse svetlo modro in nato ta modra postaja vse bolj in bolj svetla dokler ne postane bela, takrat pristaneš v nečem lesenem. Odprla sem vrata in zagledala ogromno sobo z biseri in iz stekla. Kmalu za tem sta skozi omaro prišli še Neli in Angela. Vse smo buljile v prelepo, ampak nas je zmotil nežen glas. Obrnile smo se in zagledale čudovito punco z temno rjavimi lasmi. Ogovorila nas je z mehkim in prijaznim glasom. »Pozdravljene v Svetu magije. Jaz sem Ray, varuhinja sveta. In ve ste verjetno Lana, Neli in Angela.« je rekla. »Zdravo, Ray. Tukaj je tako lepo.« rečem Neli in Angela prikimata, da se strinjata. »Pridite za mano, punce.! Spet reče z nežnim glasom in me ji sledimo.
Pridemo do še ene lepe sobe in tam se Ray ustavi. »Neli, stopi v kroglo pred tabo, prosim.« reče in Neli jo uboga. Stopi v kroglo. Nenadoma se krogla dvigne z njo vred. »To je čudež!« zakriči naglas. Pred Neli se pojavi tabla s vprašanjem: Katero moč bi izbrala? »Letenje!« reče naglas. Nato izgovori še: »Led in nevidnost«. Krogla se po tem spusti na tla. »Katere moči si izbrala?« vpraša Ray. »Letenje, led in nevidnost« ji odgovori. »Poskusi jih uporabiti. Postani na primer nevidna ali pa poleti.« spet reče Ray in Neli je v tistem trenutku že v zraku. »Kaj! To je nemogoče! Saj letim!« zakriči.
Ko se spusti na tla, nenadoma izgine. »Neli? Kje si?« jo kličeva jaz in Angela hkrati. Neli se nenadoma prikaže in reče: »Kako je to možno!?« »V Svetu magije je mogoče vse. Ti Lana ni povedala?« ji odgovori Ray, vsa vesela, da krogla res deluje. Nato je stopila v kroglo še Angela. Ko je prišla iz nje je povedala katere moči je izbrala. »Izbrala sem super moč, zrak in čas« je rekla razburjena. Postavila se je k mizi in jo dvignila z prstom. »Super! Res deluje!« zakriči in mizo spusti na tla. »Lana, zdaj si na vrsti ti. Stopi v kroglo.« je rekla Ray in jaz sem stopila v žarečo svetlo modro kroglo. Dvignila se je in bila sem v zraku.
Na tabli se pokaže napis: Pozdravljena v Svetu magije, Lana. Ti boš postala nova varuhinja sveta. Ker smo te prepoznali smo ti dali vse moči. Ti si element ognja. Prosim izberi si svojo žival. Prikaže se tipkovnica in jaz napišem žival. Na tabli sedaj piše: Moja žival bo gepard. Ko tabla sprejme mojo odločitev se izpiše: Si nova varuhinja. Tvoj element je ogenj. Lahko se spremeniš v geparda. Prosim, če si izbereš še svoje bojno ime. Na tablo napišem: Moje bojno ime bo Lexi. Ko to napišem se krogla spusti na tla. »Lana, postala si nova varuhinja Sveta magije in zato boš dobila mesto v gradu. Neli in Angela bosta dobili svoji sobi tako, da se boste lahko družile. Zdaj pa prosim pridite za mano, da spoznate še kakšnega prijatelja.« reče Ray in me ji sledimo. Ustavimo se v še eni stekleni sobi toda ta je bila malo manjša od tiste prej. Tam nas pričakata dva otroka in obrasla ženska. »To sta Ava in Rok zraven njiju pa je moja sestra Mary« pove Ray, fant in punca pa pomahata v pozdrav. Bila sta naših let. »To so Neli, Angela in Lana« nas predstavi in nato še me pomahamo. »Ava bi lahko Neli in Angelo odpeljala v njuni novi sobi?« reče Mary. »Lana ti pa pridi z mano.« »Jaz bom odšla v svojo sobo. Prav? Moram si malo odpočiti.« pove Ray in odide v sobo. Jaz pa sledim Mary naprej in kmalu prispeva do sobe v kateri je bila velika miza in okrog nje postavljeni stoli. Predvideva, da je bila jedilnica. Mary gre naprej in kmalu sva v drugi sobi. Ta je obdana z biseri. A vseeno greva naprej in prideva do stopnic. Povzpneva se po njih in že sva na dolgem hodniku. Mary gre do konca hodnika in tam se ustavi. Ko prispem do nje mi namigne naj odprem vrata. Jaz jih odprem in znajdem se v ogromni sobi. V njej je velika postelja, Ob steni je dolga knjižna polica zraven nje pa na tleh preproga in fotelj ob drugi steni so tri omare in zraven njih je pisalna miza. Če se usedeš na stol vidiš velik park in travnik na koncu. Na travniku se pasejo konji. Ko se razgledam od veselja stečem k Mary in jo objamem. Kmalu zatem v sobo pride še Ray in šepne Mary »Navdušena je!« »Ja prav imaš ji odgovori in obe se smejita meni, ki buljim v sobo in ne morem verjeti svojim očem. Najprej skozi omaro pridem v ogromen prelep grad, nato postanem varuhinja zdaj pa še čudovita soba. Bila sem navdušena. »Ko si v Svetu magije se čas v tvojem svetu ustavi in če boš tu eno leto bo pri vas še vedno ura 22:15.« po dolgem času spregovori Ray. Kmalu v sobo pridejo še Ava, Neli, Angela in Rok, ki so že končali z ogledom sob. Ko vidijo mojo sobo začnejo kot jaz buljiti vanjo in se čuditi prelepemu razgledu. Ko končamo grem pogledat še Nelijino in Angelino sobo. Tudi njuni sobi sta čudoviti. Kmalu Ray pokliče na zajtrk in začudimo se, ker je ko smo odšle v portal pri nas bila ura šele 22:15. Vseeno stečemo vsi skupaj na zajtrk. Kuharica je mizo obložila z dobrotami. Po zajtrku bi lahko vsi počili saj smo jedli kot, da gre za življenje.

Hej!
Tukaj je nov del zgodbe Svet magije. Upam, da vam je bil všeč.
Linki za lažjo predstavo:
Portal:
https://www.pinterest.com/pin/991706780415337159/
Ray:
https://www.pinterest.com/pin/991706780415334745/
Mary:
https://www.pinterest.com/pin/330803535137371370/
Ava:
https://www.pinterest.com/pin/991706780415353378/
Rok:
https://i.pinimg.com/originals/de/53/a7/de53a77d8d432953817494e05f6c42af.jpg
Del Lanine sobe:
https://www.pinterest.com/pin/991706780415353384/
Del Nelijine sobe:
https://www.pinterest.com/pin/991706780415353386/
Del Angeline sobe:
https://www.pinterest.com/pin/991706780415353385/
Grad:
https://www.pinterest.com/pin/774124925868028/
Lanin element:
https://www.pinterest.com/pin/991706780415334890/

Lp, Lexi7
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Pa to je super! Razturaš! Love it!:sparkling_heart::gift_heart::sparkling_heart::gift_heart::sparkling_heart::gift_heart::sparkling_heart::gift_heart::sparkling_heart::gift_heart::sparkling_heart::gift_heart:
Tvoja dg
0
 
Hvaaaaalllllaaa!!!!! Ti si super!!!!!!😊😊😊😊🤗🤗🤗🤗💕💕💕💕💓💓💓💗💗💗💗😘😘😘😘😘😘
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
wawawawawawawaw kaj loh se recem WAW to je epsko, carko, nerealno dobro:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
0
 
Boby ne prijavljena
Hvaaaaalllllaaa!!!!! Ti si super!!!!!!😊😊😊😊🤗🤗🤗🤗💕💕💕💕💓💓💓💗💗💗💗😘😘😘😘😘😘
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ful, ful dobr!!!!!!!:grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::heart::heart::heart::heart::heart::heart::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse:
0
 
Hvaaaaalllllaaa!!!!! Ti si super!!!!!!😊😊😊😊🤗🤗🤗🤗💕💕💕💕💓💓💓💗💗💗💗😘😘😘😘😘😘
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

JAZ SEM EVA 1. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Mračna sirotišnica 3. del

Ogledov: 27 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Vojna Z 2. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Gozdni ključ 1. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Moja pesem

Ogledov: 30 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

Počitnice pa take 8. Del

Ogledov: 11 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

ANOREXIC AS F**K 2. del

Ogledov: 27 Odgovorov: 4
 
4
Snoopy potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Pomoč

Hej,
torej jaz sem imela pred enim letom operacijo, ki je bila kar stresna zame in zdaj, ko se pogovarjam o tej temi vedno začnem jokat. Sem pa pred nekaj meseci imela tudi nočno moro v kateri sem sanjala, da si mi morali nekaj prestaviti, na koncu pa so predstavili na čisto drugo mesto, kakor bi morali in zaraditega sem umrla (v sanjah). Kako naj ne jokam ko se pogovarjam o tej temi in ali je kdo od vas že umel kakšno operacijo, da bi se lahko dobila na klepetu?

Hvala za vse odgovore
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(118)
Starši so proti.
(35)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(38)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(41)
Nimam časa za branje.
(42)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(99)
Sem naročen/a na Pil.
(187)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Blank je odgovoril/a na
Hii jaz sem super, ti? :) Neki sem ti napisala ...
 

dragon girl je odgovoril/a na
S ponosom lahko rečem, da je tole eden najboljših ...
 

Nice girl je odgovoril/a na
Ooomg kok je to sad:sob::sob::sob:. Res neverjeten ...
 

LILI je odgovoril/a na
1. ALI JE BOLJ PRAVILNO REČI » RUMENJAK JE ...
 

Charlie je odgovoril/a na
rumenjak je rumen krsta ura je 13, kar ...
 

Happy Girl je odgovoril/a na
Aja pa še to, pozabila sem dodati, jaz te ...
 

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
Zlo žalostno, cool blog:thumbsup:
 

Bookworm je odgovoril/a na
Tu so moji odgovori: 1. Igre z žogo:soccer: 2. ...
 

Happy Girl je odgovoril/a na
komi cakam nov del, obvešči me :sparkles::sparkles::heart::heart::heart:
 

Bookworm je odgovoril/a na
1. Rumenjak je rumen 2. Krsta 3. Pri uri
 

Amy Raven je odgovoril/a na
thanks končen nov del... Bravo!
 

Love je odgovoril/a na
Hej, drgnjenje se tudi šteje med samozadovoljevanje... ...
 

LunaLovegood je odgovoril/a na
bueeehehheheheh kok žalostno:sob::sob::sob::sob: komi ...