snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Svet magije 4. del

Svet magije 4. del

10
Portal si še enkrat navdušeno ogledamo in nato spet odpremo knjigo. »Piše: Naše ste portal, ki vodi v Svet magije. Bravo! Stopite v portal in prišle boste v drug svet.« prebere Neli. »Jaz grem prva, Neli ti pridi takoj za mano in nato pridi še ti Angela. Zmenjeno?« »Zmenjeno!« in jaz stopim v portal.
V portalu je nekako takole: Ko stopiš notri je okoli tebe vse svetlo modro in nato ta modra postaja vse bolj in bolj svetla dokler ne postane bela, takrat pristaneš v nečem lesenem. Odprla sem vrata in zagledala ogromno sobo z biseri in iz stekla. Kmalu za tem sta skozi omaro prišli še Neli in Angela. Vse smo buljile v prelepo, ampak nas je zmotil nežen glas. Obrnile smo se in zagledale čudovito punco z temno rjavimi lasmi. Ogovorila nas je z mehkim in prijaznim glasom. »Pozdravljene v Svetu magije. Jaz sem Ray, varuhinja sveta. In ve ste verjetno Lana, Neli in Angela.« je rekla. »Zdravo, Ray. Tukaj je tako lepo.« rečem Neli in Angela prikimata, da se strinjata. »Pridite za mano, punce.! Spet reče z nežnim glasom in me ji sledimo.
Pridemo do še ene lepe sobe in tam se Ray ustavi. »Neli, stopi v kroglo pred tabo, prosim.« reče in Neli jo uboga. Stopi v kroglo. Nenadoma se krogla dvigne z njo vred. »To je čudež!« zakriči naglas. Pred Neli se pojavi tabla s vprašanjem: Katero moč bi izbrala? »Letenje!« reče naglas. Nato izgovori še: »Led in nevidnost«. Krogla se po tem spusti na tla. »Katere moči si izbrala?« vpraša Ray. »Letenje, led in nevidnost« ji odgovori. »Poskusi jih uporabiti. Postani na primer nevidna ali pa poleti.« spet reče Ray in Neli je v tistem trenutku že v zraku. »Kaj! To je nemogoče! Saj letim!« zakriči.
Ko se spusti na tla, nenadoma izgine. »Neli? Kje si?« jo kličeva jaz in Angela hkrati. Neli se nenadoma prikaže in reče: »Kako je to možno!?« »V Svetu magije je mogoče vse. Ti Lana ni povedala?« ji odgovori Ray, vsa vesela, da krogla res deluje. Nato je stopila v kroglo še Angela. Ko je prišla iz nje je povedala katere moči je izbrala. »Izbrala sem super moč, zrak in čas« je rekla razburjena. Postavila se je k mizi in jo dvignila z prstom. »Super! Res deluje!« zakriči in mizo spusti na tla. »Lana, zdaj si na vrsti ti. Stopi v kroglo.« je rekla Ray in jaz sem stopila v žarečo svetlo modro kroglo. Dvignila se je in bila sem v zraku.
Na tabli se pokaže napis: Pozdravljena v Svetu magije, Lana. Ti boš postala nova varuhinja sveta. Ker smo te prepoznali smo ti dali vse moči. Ti si element ognja. Prosim izberi si svojo žival. Prikaže se tipkovnica in jaz napišem žival. Na tabli sedaj piše: Moja žival bo gepard. Ko tabla sprejme mojo odločitev se izpiše: Si nova varuhinja. Tvoj element je ogenj. Lahko se spremeniš v geparda. Prosim, če si izbereš še svoje bojno ime. Na tablo napišem: Moje bojno ime bo Lexi. Ko to napišem se krogla spusti na tla. »Lana, postala si nova varuhinja Sveta magije in zato boš dobila mesto v gradu. Neli in Angela bosta dobili svoji sobi tako, da se boste lahko družile. Zdaj pa prosim pridite za mano, da spoznate še kakšnega prijatelja.« reče Ray in me ji sledimo. Ustavimo se v še eni stekleni sobi toda ta je bila malo manjša od tiste prej. Tam nas pričakata dva otroka in obrasla ženska. »To sta Ava in Rok zraven njiju pa je moja sestra Mary« pove Ray, fant in punca pa pomahata v pozdrav. Bila sta naših let. »To so Neli, Angela in Lana« nas predstavi in nato še me pomahamo. »Ava bi lahko Neli in Angelo odpeljala v njuni novi sobi?« reče Mary. »Lana ti pa pridi z mano.« »Jaz bom odšla v svojo sobo. Prav? Moram si malo odpočiti.« pove Ray in odide v sobo. Jaz pa sledim Mary naprej in kmalu prispeva do sobe v kateri je bila velika miza in okrog nje postavljeni stoli. Predvideva, da je bila jedilnica. Mary gre naprej in kmalu sva v drugi sobi. Ta je obdana z biseri. A vseeno greva naprej in prideva do stopnic. Povzpneva se po njih in že sva na dolgem hodniku. Mary gre do konca hodnika in tam se ustavi. Ko prispem do nje mi namigne naj odprem vrata. Jaz jih odprem in znajdem se v ogromni sobi. V njej je velika postelja, Ob steni je dolga knjižna polica zraven nje pa na tleh preproga in fotelj ob drugi steni so tri omare in zraven njih je pisalna miza. Če se usedeš na stol vidiš velik park in travnik na koncu. Na travniku se pasejo konji. Ko se razgledam od veselja stečem k Mary in jo objamem. Kmalu zatem v sobo pride še Ray in šepne Mary »Navdušena je!« »Ja prav imaš ji odgovori in obe se smejita meni, ki buljim v sobo in ne morem verjeti svojim očem. Najprej skozi omaro pridem v ogromen prelep grad, nato postanem varuhinja zdaj pa še čudovita soba. Bila sem navdušena. »Ko si v Svetu magije se čas v tvojem svetu ustavi in če boš tu eno leto bo pri vas še vedno ura 22:15.« po dolgem času spregovori Ray. Kmalu v sobo pridejo še Ava, Neli, Angela in Rok, ki so že končali z ogledom sob. Ko vidijo mojo sobo začnejo kot jaz buljiti vanjo in se čuditi prelepemu razgledu. Ko končamo grem pogledat še Nelijino in Angelino sobo. Tudi njuni sobi sta čudoviti. Kmalu Ray pokliče na zajtrk in začudimo se, ker je ko smo odšle v portal pri nas bila ura šele 22:15. Vseeno stečemo vsi skupaj na zajtrk. Kuharica je mizo obložila z dobrotami. Po zajtrku bi lahko vsi počili saj smo jedli kot, da gre za življenje.

Hej!
Tukaj je nov del zgodbe Svet magije. Upam, da vam je bil všeč.
Linki za lažjo predstavo:
Portal:
https://www.pinterest.com/pin/991706780415337159/
Ray:
https://www.pinterest.com/pin/991706780415334745/
Mary:
https://www.pinterest.com/pin/330803535137371370/
Ava:
https://www.pinterest.com/pin/991706780415353378/
Rok:
https://i.pinimg.com/originals/de/53/a7/de53a77d8d432953817494e05f6c42af.jpg
Del Lanine sobe:
https://www.pinterest.com/pin/991706780415353384/
Del Nelijine sobe:
https://www.pinterest.com/pin/991706780415353386/
Del Angeline sobe:
https://www.pinterest.com/pin/991706780415353385/
Grad:
https://www.pinterest.com/pin/774124925868028/
Lanin element:
https://www.pinterest.com/pin/991706780415334890/

Lp, Lexi7
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Pa to je super! Razturaš! Love it!:sparkling_heart::gift_heart::sparkling_heart::gift_heart::sparkling_heart::gift_heart::sparkling_heart::gift_heart::sparkling_heart::gift_heart::sparkling_heart::gift_heart:
Tvoja dg
0
 
Hvaaaaalllllaaa!!!!! Ti si super!!!!!!😊😊😊😊🤗🤗🤗🤗💕💕💕💕💓💓💓💗💗💗💗😘😘😘😘😘😘
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
wawawawawawawaw kaj loh se recem WAW to je epsko, carko, nerealno dobro:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
0
 
Boby ne prijavljena
Hvaaaaalllllaaa!!!!! Ti si super!!!!!!😊😊😊😊🤗🤗🤗🤗💕💕💕💕💓💓💓💗💗💗💗😘😘😘😘😘😘
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ful, ful dobr!!!!!!!:grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::heart::heart::heart::heart::heart::heart::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse:
0
 
Hvaaaaalllllaaa!!!!! Ti si super!!!!!!😊😊😊😊🤗🤗🤗🤗💕💕💕💕💓💓💓💗💗💗💗😘😘😘😘😘😘
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Sladkorček

Polkrvna Hči - Aria 2. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 0
 
2
Little girl
 
2
*Galaxy Ginny*
 
7
Blank

ELEMENTI ŽIVLJENJA 3. del

Ogledov: 31 Odgovorov: 4
 
6
Fell for you

Love at it's end

Ogledov: 31 Odgovorov: 0
 
4
smille😀

Mancine počitnice 10. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 1
 
2
Lord

Dogodivščine malega "Lorda" 2.

Ogledov: 27 Odgovorov: 1
 
5
Lord

Dogodivščine malega "Lorda" 1.

Ogledov: 24 Odgovorov: 1
 
5
shark girl potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Dva problema😔

1.*b*frendica*b*: mam eno frendico k mi skos očita če kej nardim narobe. Pravimo ji "the mom of the group" (k mamo eno skupino in pol jo kličemo mama od skupine) anpak men se ne zdi, da se vede kokr mama. Skos me popravlja kaj delam narobe pa tut če so čist majhne stvari. Misli, da je neki ful odgovorna v bistvu pa je sam zlo *b*tečna*b* ko to nardi.in pol k se jst kdaj kej pohecam me ona ful resno pogleda, pa ne zato, ker se bi hecala anpak češ: *i*zakaj si tok glupa*i*. Pač in to me res ful živcira. Mamo eno skupino v k smo notr jst ta *b*frendica*b*, pa še ena prijatlca. No in ta frendica pravi, da smo me tri BFF anpak jst se res nočem več družit z to frendico. Anpak se bojim, da če ji to povem me ne bo več hotla za frendico. Všeč mi je takrat ko se heca in ko je bolj funny.

No prosim, da mi pomagate s tem.

2.*b*darilo*b*: no ja. Moja prijatlca kmal pride prespat k meni(prespi 1.avgusta in bo prespala za tri nočitve.) no in ma pa 29. Julija rojstni dan. In ne vem kaj naj ji dam za darilo. Rada ma kače, kuščarje in zlo obožuje mačke.a naj ji kej takega narišem/kupim? A mate kej idej? Dost okej rišem, ker sem si lih najdla stil risanja k, ga je ful lahko narisat anpak pol ful dobr izpade(bom kej objavla na hvalilnici)

Prosim pomagite mi z tema dvema primeroma... Vsaka pomoč bo štela.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Koliko knjig iz Pilove knjižnice ste prebrali?
Nobene :(
(164)
Več kot eno, manj kot pet.
(222)
Več kot pet!
(160)
Več kot deset!
(152)
Kakšna knjižnica?
(104)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

Potter girl 💖 je odgovoril/a na
emma watson
 

Potter girl 💖 je odgovoril/a na
glavna jed:sushi sladica:vaflji sadje:češnje zelenjava:korenje
 

ManonWhitethorn je odgovoril/a na
Jeeeeej! Nazaj si! Sem se že spraševala, ...
 

Ginny fan je odgovoril/a na
Dober strip!:blush: PS: Jaz te nepoznam ...
 

VE123 je odgovoril/a na
hej sg! ful lep strip!komi čakam, da objaviš ...
 

Bad girl je odgovoril/a na
III full lepo wondyyy:heart::heart::heart::heart: ...
 

Bad girl je odgovoril/a na
jazz geldammmm:heart::heart::heart: jaz gledam ...
 

Ginny fan je odgovoril/a na
Jaz bi se naročila nate! Ampak sem se že... Upam, ...
 

kamilica je odgovoril/a na
zakon strip!! ful mi je všeč tvoj stil risanja ...
 

Volley girl je odgovoril/a na
LEGENDE!:trophy::two_hearts::crown:
 

Volley girl je odgovoril/a na
Ide gas, LEGENDE!:two_hearts::crown::trophy: Cela ...
 

Volley girl je odgovoril/a na
Ja, OMG, jaaaaa!!! :muscle_tone1::muscle_tone1::muscle_tone1::trophy::trophy::trophy::crown::crown::crown::tada::tada::tada: Jaz ...
 

Hermiona Granger je odgovoril/a na
PA SREČNO NOVO LETO!
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Lahko se naročiš name!
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Emma Watson