snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Svetloba/ R. A. B. fanfic ~ 1.1 Bradavičarka 10. del

Svetloba/ R. A. B. fanfic ~ 1.1 Bradavičarka 10. del

4
Kakšnih pet minut kasneje so se vrata v dnevno sobo s treskom odprla in notri so vstopili Sirius, James, Peter in Remus, ki jim je nekaj vneto razlagal, drugi pa so ga z enakim navdušenjem poslušali.

"...Potem moramo izbrati tak čas, da- Živjo Rose, Lily, Ella!" nas je pozdravil Remus in hitro prenehal govoriti, preden bi lahko ujela kaj drugega. James nam si je šel z roko v lase in si jih razmršil, pomežiknil Lily, na kar je ona presenečeno pogledala, Sirius se nam je po njegovih besedah 'očarljivo' nasmehnil Peter pa nam je sramežljivo pomahal in pisnil: "Hej."

"Živjo fantje!" je skočila Rose pokonci in se presedla na bivše Lavenderino mesto. Privzdignila sem obrv nad tem in ko sem sledila njenem iskrijočem pogledu, sem ugotovila, da se je ustavil na Siriusu.

Hitro sem dojela kaj se plete po njeni glavi. Ubogo dekle ni vedelo, da bo kmalu bombardirano z milijoni vprašanj z moje strani.

Peter je s komolcem sunil Siriusa in mi z očmi in glavo namignil proti spalnicah. Sirius ga je najprej čukavo pogledal potem pa ga je zadelo in je pokimal.

"No ja damice, mi moramo se nekaj pogovoriti zgoraj, se vidimo, ko se pač vidimo!" je rekel Sirius in ošinil Jamesa, ki mu je pokimal potem pa so se odpravili po njihovem stopnišču, ko sem jim s polovičnim nasmehom pomahala in je Rose z njeno živahno postavo zavpila: "se vidimo luzerji!" na kar ji je Peter pokazal jezik in sem se zasmejala.

Obrnila sem se proti roziki zraven mene. "Greva zdaj v knjižnico narediti nalogo?"

"Ne da se mi," se je namrdnila.

"Potem greva iskat Carla in prej ko sva konec prej greva!" sem vstrajala.

"Naenkrat čutim več volje! Greva!" njeno očitno laž sem spregledala in stekle sva po knjige ter Lily pustili z Lavender, ki sta izgledali v globoki debati.

Za sabo sva zaloputnili medeninasta vrata in s knjigami v naročju sva stekli po premikajočih se stopnjiščih dol v knjižnico.

Tiho sva odprli vrata in pokukali notri, kjer je vladala smrtna tišina. V trenutku, ko sva pogledali naravnost med policami, sva se srečali z ostrim pogledom knjižničarke. Z njenim kazalcem nama je nakazala naj bova smrtno tiho, potem pa, ko sva ji hitro pokimali z dokaj prestrašenimi obrazi pod njenim prebadajočim pogledom, je uperila pozornost nazaj v knjigo na njeni mizi. Z olajšanjem sva si poiskali mizo z bolj oddaljenem delu knjižnice in na ubogo leseno mizico telebnila vse knjige, ki so kot oteži ležale v najinih naročjih.

Rose se je kratko malo vrgla na stol kot plašč, ko ga obesiš na kavelj. Jaz sem medtem sedla na klop in v roke vzela Napoje ter tri zvitke pergamenta. Njena glava je ob misli na dve in pl strani dolg spis padla na roke, ki jih je stegnila pred sabo.

"Urgh, sovražim Napoje! Glava mi odpade že ob sami misli na spis o bezoarju in vseh njegovih sposobnostih in bla, bla, bla..." se je pritoževala Rose in utihnila, ko jo je zadel ostri pogled skozi očala knjižničarke, da se je poglobila v sedež in sem videla samo njeno glavo.

"Jaz pa ne, jaz sovražim samo spise, bezoar je pakr uporabna reč. Mislim, Hudlagod bi si lahko omislil kaj boljšega za drugi dan pri Godricu!" sem zašepetala-zakričala zadnji del, da ne bi bila deležna istega dogodka kot kup roza las pred mano.

"Res je," je pokimala in se nerodno dvignila nazaj pokonci, ko se je prepričala, da jo bo gospa Prince (pozabila sem, kako ji je ime v slovenščini, prosim povejte mi, da popravim) pustila pri miru.

"Kakorkoli, tole dokončava in potem lahko poiščeva Carla. Prej začneva; prej končava," sem jo ruknila s komolcem in se na pergamente začela razpisaovati o tem, da najdemo bezoar v želodcu koze, da lahko ustavi zastrupitve z tekočinami itd.

(°•°)

Ko sva končali s spisi in nalogami iz Urokov in Obrambe pred mračnimi silami je bila ura že okoli osmih in najine razbolele roke so imele nekaterime prste oblite s črnilom. Colibri nam je naročil naj opišemo kako smo izvedli urok prvič pri uri in če teganisi dokončal pri uri si imel do konca za nalogo, pri prof. Merrythought pa smo morali odgovoriti na vprašanja o neki čudni ptici, za katero še nikoli nisem slišala. Naj bi te zadušila z krili , ko ti iz tam spusti nek strup, ki te ubije. Rešiš se je z urokom, k proizvaja toploto katere ne prenaša dobro (zelo slabo) in je visoko v alpah ni. In sploh nam ni povedala kater uurok je to! Skratka imeli smo samo teorijo. (Eheh, to ne obstaja ampak J.K. Rowling nam ni razkrila vseh živali, mar ne?)

Rose je vmes skoraj zaspala na mizi, jaz pa sem imela mojo energijsko stopnjo na okrogli nuli.

Kar naenkrat sem zaslišala tresk debelih knjig in zmahanih platnic ob jnihovem pristanku na tleh.

"Ne bodi no neumen, Carl! Ne moraš nositi devet knjig naenkrat na glavi! Urgh, to je neumno..." je rekel dekliški glas izza druge strani police, na kateri sva za mizo sedeli midve.

V meni je kliknilo stikalo. Carl. Če imam sedaj prav...

Z Rose sva si izmenjali pomenljiv pogled.

"Daj no Cindy, veš da mi lahko uspe!" se je pritožil Carl nazaj.

"Nehaj, gospa Prince te bo spet rgla ven iz knjižnice! Drznvraanu uničuješ zgled!" dekle je očitno izgubljalo potrplenje.

"Lahko bi me bolj skrbelo," iz brezbrižnosti v njegovem tonu sem razbrala, da je verjetno skomignil z rameni.

Z Rose sva vstali od zaobljene mize in obhodili vogal, ki naju je ločeval od sogovorcev na drugi strani. Carl je bil Drznvraan, to ni bilo dvoma.

Na drugi strani je stal Drznvraanski fant orientiran na knjige, ki jih j epostavljal na glavo. Izgledal je okoli šestnajst let. Imel je svetlo rjave lase in temno rjave oči ter olivno polt. Bil je kar visok okoli sto devetdeset centimetrov zagotovo. Njegv obraz je imel bolj poudarjeno čeljust, lasje pa so mu lezli naprej na oči.

Dekle zraven njega je imela mehke obrazne poteze in globoke modre oči, ki so spominjale na ocean, njeni lasje so bili kratko odstriženi (definitvno s škarjami) blond lasje do ramen in čisto razmetani po njeni glavi kot slama. Namenila mi je prijazen nasmešek, potem pa se obrnila h Carlu. Na njeni in njegovi uniformi sta se svetlikali modra in srebrna barva.

"Boš zdaj odložil?" ga je vprašala z privzdignjeno obrvjo.

Carl je zavil z očmi proti odločni blondinki zraven njega in v istem trenutku so muknjige skoraj zgrmele na tla (spet). Z mojimi hitrimi refkleksi sem pograbila palico z mojega plašča ni jo uperila v vse knjige ter s koncentracijo rekla: "Wingardium leviosa."

Vse knjige so obstale v zraku in knjižničarka, ki je slišala Cindyin vzklik ob tem je stala za mano.

Presenečeno me je pogledala potem pa se mi zadovoljno nasmehnila. Počasi se je sprehodila nazaj, jaz pa sem imela na veliko razširjene oči ob njeni gesti.

Obrnila sem se nazaj proti knjigam in jih neslišno odložila na mizo.

Cindy mi je namenila njen en milion vredni nasmešek, Rose je vame strmela z razpritimi usti, Carl, pa me je z očmi premeril, ko se mu je čez obraz razlezel nasmeh.

Palico sem zataknila nazaj v haljo in iztegnila roko pred Carla v znak uradnosti ter se predstavila: "Ella Jones."

"Carl Scamander," je pokimal proti meni.

---

Ojla moje zveste bralke in bralci!
Ste me kaj pogrešali? Jaz sem vas in vaše lepe in spodbudne komentarje. Tukaj je zadnji napisani del. Razmišljam če bi začela bjavljati še moje angleške zgodbe, kaj pravite? Povejte mi svoje mnenje v komentarjih in enkrat jutri vam bom odgovorila!
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
hej! zelo zelo zelo dobro pišeš!:scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream: zaradi mene lahko objavljaš angleške zgodbe. važnoje, da tebe veseli!
1
 
Res hvala! Glede na to, da verjetno tega zdaj nekaj časa ne bom pisala, si lahko prebereš še ostale objavljene zgodbe
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
whoa! super izjemno nadsvetovno megagalaktično dober del!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
 
Awwwwww, hvalci!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
WOW!! Kako profesionalno napisano!! Komaj čakam nov del!REEEEEES NORO COOL!!!! :heart::green_heart::yellow_heart::gift_heart::cupid::sparkling_heart::peace::sparkles:
1
 
Ti dajem virtualni topel objem! Hvala ti zares!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

Odvzem morja, 1. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 41. del

Ogledov: 1 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 19. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 40. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 18. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 39. del

Ogledov: 34 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 17. del

Ogledov: 31 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 38. del

Ogledov: 28 Odgovorov: 0
 
0
Nima veze potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Smo pls pomagaj

okj pred kakim tednom sm se prvic samozadovoljevala. pac bla sm sama doma pa sm si rekla zakaj pa ne. zaklenla sm se v kopalnico se slekla in vzela tisto majhno ogledalce. prvih 5 minut sm se samo opazovala tam spodi. pol sm si zacela masirat joske in cez cas sm opazila kak mi iz vagine tece taka prozorna sluz al neki. i pol sm se zacela dotikat tam spodi in vrtet tisti zgornji del. pol pocasi sm se pa spustila se malo nizje do tako imenovane luknje. tk res me je blo strah ampak sm useno dala en prst noter in zacela pocasi ga vleci vn in not. ves cas pa sm se opazovala v ogledalu. vse skup je trajalo mislim da 10 minut. orgazma pa nism dozovela. pac sj je pasalo sm je blo tak malo brez veze. imate kak nasvet kak prit do orgazma? ful si zelim se enkrat probat... aja se opravicujem za zelo podroben opis...
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(20)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(14)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(26)
Ne uporabljam Instagrama.
(142)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Loona88 je odgovoril/a na
🧡????? Oranzna
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡
 

Neprijavljena springirl je odgovoril/a na
bruh, sploh se nisi potrudila! smotkana ...
 

Cool Girl je odgovoril/a na
res odličen blog!! če bom kdaj v takšni situaciji, ...
 

Dancing queen je odgovoril/a na
aja pa moje je apet koala jelen pes:wink:
 

Book star je odgovoril/a na
itak, razlog: zakon je:grin::upside_down::sweat_smile:
 

pa3k je odgovoril/a na
Hej, kot so ti že pojasnili zgoraj, moderatorji ...
 

Doggylover je odgovoril/a na
delfin in flamingo lp Doggylover
 

pa3k je odgovoril/a na
Zdravo, zadnje časa se pojavlja veliko ...
 

Doggylover je odgovoril/a na
79?? Lp Doggylover
 

LunaLovegood je odgovoril/a na
100?:grey_question:️:question:️
 

Snoopy (neprijavljena) je odgovoril/a na
Mogiče :purple_heart:.
 

Angel je odgovoril/a na
koala, hrček, jelen, delfin
 

Angel je odgovoril/a na
Zelena moja naj barva?