snofi
Naslednji Pil izide 1. oktobra

Nova številka
September 2021

Revija
Izid: 1. 9. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Vrtinec magije 1. del

Vrtinec magije 1. del

7
ROSE
Živela sem v sirotišnici, saj so mi starši umrli. Po cele dneve sem bila sama, saj sem se počutila preveč drugačno, da bi se igrala z drugimi. "Rose, daj no! Pridi k nam!" so se drle moje vrstnice. Nemo sem odkimala in se ozirala po prostoru. Bilo je dolgočasno. Kar na enkrat pa se je moj pogled ustavil na nekaj let starejšemu fantu. Bil je sam. Njega ni noben maral. Vstala sem in se odpravila do njega. "Emm, živjo! Jaz sem Rose Nelson, pa ti?" sem vprašala fanta. "Pojdi stran!" se je namuznil in me odgnal. "Prav, že grem" sem rekla in pogoltnila solze. "Oprosti, nisem želel tako reagirati. Običajno pridejo k meni, da se zafrkavajo. Mark Neelstin" je rekel in mi podal roko. Segla sem vanjo. Nasmehnil se je. "Oproščeno. Mark" sem prikimala. To je bil začetek novega prijateljstva. "Rose? Zakaj se ne družiš z njimi?" me je vprašal. "Prveč...drugačni so" sem rekla, saj se nisem znala bolje izraziti. "Enak problem imam. Ampak ti se mi zdiš...precej podobna" se je strinjal. "Koliko pa si star?" "Čez dober mesec bom 11. Pa ti?" "Jutri bom 9" sem se zasmejala. Izgledalo je, da ga starostna razlika ne moti. "Rose! Pojdi stran od Marka!" se je med prijeten pogovor vtaknila skrbnica. "Zak-." že sem želela ugovarjati, vendar mi je namenila oster pogled in raje sem utihnila. "Oprosti Mark, moram iti" sem dahnila ter odšla v drug temen kot.

MARK
Od kar sem spoznal Rose je v meni ponovno zažarela iskrica upanja, a jo je skrbnica kaj hitro ugasnila. Rose je odpeljala stran. Naslednji dan je imela Rose rojstni dan. Že na vse zgodaj zjutraj sem se odtihotapil do dekliških spalnic, da bi ji rekel vsaj vse najboljše, a so me ustavili zvoki iz skrbničine spalnice. Z nekom je govorila. "Seveda, ja. Z veseljem. Ga bom obvestila, da pridete kmalu" sem zaslišal in raje odšel v sobo. Splezal sem skozi okno in se odpravil do okna dekliške spalnice. Zagledal sem oranžne lase ob oknu. "Rose" sem šepnil. Glava se je premaknila in oseba je odprla okno. "Mark, dobro jutro" se je nasmehnila. "Dobro jutro tudi tebi. Pa vse najboljše" sem ji pomežiknil. "MAAAARK!" sem zaslišal iz moje sobe. "Hitro! Skoči noter!" je rekla Rose. Nisem izgubljal časa in skočil v sobo. Skirl sem se v omaro, Rose pa se je ulegla. "NELSONOVA! KJE JE MARK?!" je v sobo planila oskrbnica. "Dobroooo jutrooo!" je zazehla Rose. "Kje je?!" "Ne vem gospa." je odkimala Rose in vstala. Nisem videl kam je šla, saj je bila špranja pri vratih vseeno preozka. Videl sem, da je skrbnica odšla in hitro sem izrabil priložnost. Kot mačka sem se zvito odtihotapil v svojo sobo, v kateri sem bil sam. "Dobro jutro gospa" sem rekel, ko je prišla še enkrat. "Obisk imaš" je rekla in odprla vrata. Zagledal sem visokega starca z očali. Skrbnica je odšla in ostal sem sam z njim. "Dober dan Mark. Predvidevam, da ne veš zakaj sem tu, ampak tole bom spremenil" je dejal in sedel. Gledal sem ga s priprtimi očmi. "Sem Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore, ravnatelj Bradavičarke" je rekel in se nasmehnil. Zmedeno sem ga pogledal. "Bradavičarka je akademija za čarovnike in čarovnice" je nadaljeval in med tem niti enkrat pomežiknil. "Ne verjamem" sem odkimal "Ti, si čarovnik" se ni dovolil motit. "Nisem" "Si. Praviš, da se ti ni zgodilo nič nenavadnega?" "Ja, se mi je" sem rekel in se spomnil vseh čudnih stvari. "Izvoli, tukaj imaš seznam stvari katere bova šla kupiti. Na Bradavičarko boš odšel malo prej, da se boš navadil na novo okolje" je dejal in mi podal seznam. Kar na enkrat pa so se na široko odprla vrata. "Mark, prosim ne" je rekla (tokrat z urejeno frizuro) Rose. "Oprosti Rose, tam mi bo bolje." sem rekel z bolečino v besedah. "Rose, a?" je rekel Albus. "Zelo si podobna nekomu, ampak ne morem se spomniti komu" je rekel in si z zanimanjem ogledoval Rose. "Samo malo..." je rekel in pogledal na seznam. "Rose Nelston?" je vprašal. Prikimala je. "Lahko ti povem, da ko dopolneš 11 let greš tam kamor gre Mark" se ji je zvito nasmehnil. "Dve leti bom sama...na moj rojstni dan me zapusti prijatelj, ki ga poznam en dan in spte bom sama" je zavzdihnila in solze so ji stopile v oči.

ROSE
Nisem mogla prenesti dejatva, da bo Mark odšel. "Rose? Zakaj pa si sama?" me je vprašal star gospod, z sivimi lasmi. "Počutim se preveč...drugačno" sem rekla. "Ti povem zakaj?" "Prosim" sem rekla in od zanimanja me je kar razžiralo. "Ker si čarovnica" je rekel. "Rose! Jaz sem tudi čarovnik!" je zavpil Mark in me objel. "Pozanimal se bom, če lahko naredimo izjemo in bo boš v istem domu kot Mark dve leti ali nekaj podobnega" se mi je nasmehnil starec.
Odšla sem v kuhinjo na zajtrk. Mark je med tem šel na Prečno ulico po stvari za na akademijo. "Gospa? Kdo so bili moji starši?" sem previdno vprašala. "Ne vem" je hladno rekla. Odšla sem v temen kot, kjer običajno sedim. Zdaj me ni moglo potolažiti niti dejstvo, da sem čarovnica.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Supeeeeer! Odlična zgodba! :ok_hand::ok_hand::ok_hand:Komaj čakam novi del!

LP, Ulala
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super!!!
Komaj čakam nov del
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

:')

poezija

Ogledov: 30 Odgovorov: 2
 
5
Super sister
 
3
ManonWhitethorn

Točka preloma 1. del

Ogledov: 29 Odgovorov: 0
 
7
dragon girl

Legenda o zmaju 9. del

Ogledov: 36 Odgovorov: 1
 
2
Šolsko dekle

Čarobni dnevnik Klare Čarovnik

Ogledov: 50 Odgovorov: 2
 
5
Marc Marqez fan

ZA VOGALOM 3. del

Ogledov: 34 Odgovorov: 2
 
5
Super sister
 
4
nevemmm potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

prijateljice

hej! imam kar zakomplicirano oziroma dilemo.
jaz in moja prijateljica, dajmo jo poimenovati Ela, sva bff in se res, res dobro razumeva. zelo rade se pa druživa tudi z dvema prijateljicama po imenu Kaja in Taja (NAKLJUČNA IMENA). no uglavnem. midve z elo se res dobro ujameva ampak zadnje čase pa opažava da se Kaja in Taja omikata iz najine družbe, ker one hočeta biti kul -kar očitno midve nisva-. S kajo se že tako mogoče kakšna 2 tedna ne druživa ker postaja nesramna in druži se z onimi puncami ko so kul. res se je spremenila. pa tudi preklinja ogromno, v šolo hodi kar v modrcih, čist res čist razgaljena.
no zdaj pa na glavno stvar. kaja in taja sta mislim da bestike. ko sem sama z Tajo je super, ampak ko se druži z kajo se pa obnaša čist nasprotno. ko sva s tajo same ful šinfa oziroma govori za hrbtom KAJE in govori kako je smotana, grda itd, a ko pa je z tajo sta pa ves čas skupaj, naju čist skos ignorirata in se važita in družita z kul ljudmi.
ne zdi se mi prav da tako grdo govori kaji za hrbtom a ko sta skupaj se pa čisto razumeta.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Katera naslovnica Pila vam je bolj všeč?
Takšne, kot so bile prejšnje šolsko leto.
(80)
Letošnja!
(64)
Ne opazim razlike.
(40)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

Help Girl je odgovoril/a na
Wow!!!:heart_eyes::stuck_out_tongue_winking_eye::smiley::upside_down:Zelo ...
 

Eleven jane hoper je odgovoril/a na
šolsko dekle maby
 

Eleven jane hoper je odgovoril/a na
jas sem v karanteni zdaj ni mi najboj všeč ...
 

Power Girl je odgovoril/a na
Jaz bi se prijavila! :D Se pravi, imam srednje ...
 

Power Girl je odgovoril/a na
Hello! Imam iste simptome kot vidve z Nightie. ...
 

Help Girl je odgovoril/a na
Ful lepo!:heart_eyes:Sploh pa oblačila!:stuck_out_tongue_winking_eye:
 

Help Girl je odgovoril/a na
Ooooo kok cute!!!:heart_eyes::wink::laughing:Predvidevam ...
 

Help Girl je odgovoril/a na
Hahahahahahaha!:joy::joy::joy:
 

cute girls 1 je odgovoril/a na
𝐊𝐦𝐚𝐥𝐮 𝐛𝐨 𝐧𝐨𝐯 𝐝𝐞𝐥 𝐩𝐫𝐢𝐩𝐫𝐚𝐯𝐢𝐭𝐞 𝐬𝐞
 

Help Girl je odgovoril/a na
Zelo lepo od tebe!:laughing:Pa vse najboljše ...
 

Help Girl je odgovoril/a na
Zelo lepo!:innocent::heart_eyes::wink:
 

Help Girl je odgovoril/a na
Ful lep top model!Sploh si jo pa Ginny zasluži ...
 

Help Girl je odgovoril/a na
Ooooo kok je cute!:heart_eyes::wink::innocent:
 

Help Girl je odgovoril/a na
Pozdravljena!:smile:Lepa slika :heart_eyes::wink::innocent:
 

Help Girl je odgovoril/a na
Končno!:kissing_heart: