snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: WEREWOLVES DON'T DIE 43. del

WEREWOLVES DON'T DIE 43. del

42
NAZADNJE, KO JE PRIPOVEDOVALA KATE:
Zrak. Potrebujem zrak. Ampak ni bil samo tisti trenutek. Vse odkar me je Alex ugriznil, nisem mogla normalno dihati. Stiskalo me je v prsih in samo vprašanje časa je bilo kdaj bom popustila.
Ulile so se mi solze. Glasno sem zaihtela in se zrušila, na kolena. Obraz sem zakopala v dlani, ter samo ihtela. Čutila sem solze, ki so mi drsele prek lic.
»Oprosti.« Sem rekla. »Ne bi smela…«

»Ne.« Je rekel Alex. »Morala si. Enostavno morala si. Včasih je pač preveč.«

MEDTEM PRI OSTALEM TROPU (pripoveduje Kayla):
(sanje) Nenadoma pa se je nekaj deset metrov stran od obale pojavila svetleče modra pika. Ker je bilo sredi noči, je bila precej opazna. Liam. Moj mlajši bratec.
Za sabo sem gledala svojega mlajšega brata, popolnega štiriletnika, ki je bil – v nasprotju z mano, mesečno pošastjo – tudi element vode.
Nenadoma pa sem zaslišala krik. Otroški krik.
»Liam!« Sem zakričala skozi temo, kar se je iz mojih glasilk izvilo kot lajanje. »Prihajam!«
(resničnost) Pognala sem se pokonci.
Je Liam res pomemben za našo težavo? Kako, saj je mrtev… in jaz sem kriva za to. Jaz sem ga ubila. Če ne bi…
Po hladnem licu mi je stekla solza in v tistem trenutku se je nebo obarvalo rožnato.

»Sky, poskusi navezati stik.« Sem še zamrmrala, preden sem se poglobila v starinske črke in obrabljene strani knjige, ki bo mogoče rešila tri življenja.


---
KATE
Vstala sem in stekla med drevesa. Nikoli v življenju še nisem to jokala. In pred mojim bivšim fantom in še enim fantom ki ga komajda poznam… počutila sem se kot mala deklica.
Zaslišala sem, da je Alex klical moje ime, zato sem se ustavila in se ozrla okoli sebe. Če me ne bi poklical, bi se verjetno izgubila v gozdu. Samo usedla sem se pod smreko in čakala da me najde. Po nekaj minutah je zadihan pritekel do mene.
»Zakaj si kar šla?« Me je vprašal.
»Če bi ti jokal pred svojo bivšo punco in nekom ki ga komajda poznaš, kot še nisi nikoli v življenju, ti tudi ne bi bilo ravno prijetno…« Sem mu pojasnila, malce hladno, malce užaljeno, malce pa samo… žalostno.
»Ni panike.« Je rekel in sedel poleg mene. »Včasih pač moraš.«
»Cori tole ne bi bilo všeč.« Sem mu v rahlem smehu zamrmrala, vendar je samo skomignil z rameni.
»Tukaj ne vidim nobene Core.« Je nato rekel in se mi nasmehnil. Nato je počasi prijel mojo roko in jo nežno stisnil. Vrnila sem mu stisk in glavo počasi naslonila na njegovo ramo.
»Še vedno sva lahko prijatelja.« Je zamrmral in pokimala sem. Lahko sva prijatelja. Preteklost ni pomembna.
»Misliš, da naju Justin išče?« Sem ga vprašala.
»Najbrž.« Je rekel Alex, vendar se ni premaknil. Samo sedela sva tam in razmišljala kako naju prijatelj išče.

»NAJBRŽ BOM ZMOTIL ROMANTIČNI TRENUTEK, AMPAK ME ŽE MALO SKRBI!« Se je skozi gozd zaslišal Justinov glas čez nekaj sekund. Zasmejala sem se in vstala.
»Veliko bolj ti paše, ko se smejiš.« Je rekel Alex, jaz pa sem v smehu samo zavila z očmi in mu ponudila roko, da se je potegnil na noge.
»TUKAJ SVA!« Je nato Alex zaklical in izza bližnjega drevesa je prisopihal Justin.
»Oh hvala bogu!« Je olajšano rekel Justin. »Ne bom se pretvarjal, da me ni strah v gozdu, ker me je. Vidva sta volkodlaka, jaz pa sem vajen jam in letenja v temi.«
Zasmejala sem se in mu odvrnila: »Razumem. Tudi vaša jama je bila malce strašljiva zame.« Justin je skomignil z rameni, potem pa smo se odpravili nazaj proti koči.

»Torej, kaj naj sedaj naredimo?« Sem vprašala, ko smo sedeli v očiščeni koči.
»Najprej moramo ugotoviti, v katerem času smo. To je prvi korak.« Je rekel Justin in z Alexom sva pritrdilno pokimala.
»Torej moramo najti znake civilizacije.« Je ugotovil Alex. »Jaz lahko grem kot volkodlak malce naokoli pogledat, če je v bližini kakšna vasica.«
»Ne!« Sem protestirala. »Včeraj si bil hudo poškodovan, skoraj si umrl. Jaz bom šla.« Sem rekla.
»Ampak ti si…«
»Punca? Neizkušena?« Sem mu malce preveč jezno odvrnila, da me je čudno pogledal, češ, kaj mi je. »Znam sama poskrbeti zase.« Sem mu odvrnila bolj mirno.
»Prav. Kate bo šla.« Je rekel Justin. »Moramo pa tudi poskrbeti, da ne umremo od lakote.«
»Grem jaz!« Se je oglasil Alex. »Tod okoli MORA biti kaj živali.« Spremenil se je v volkodlaka in se pognal med drevesa.
Ko sem gledala za njim, je Justin spregovoril: »Si v redu?« Pokimala sem in ga pogledala.
»Ja.« Sem še dodala, nato pa se v eni, rahlo boleči sekundi spremenila v volkodlaka, malce povohala in napela svoja volčja ušesa in stekla v smeri, v kateri se mi je zdelo, da bi lahko bila vasica ali celó mesto.
Sem bila res v redu? Ne. Ne bi rekla.


JEEEEEEEJ NOV DELLL, KONČNO!!!!!!! Hvala vsem ki ste me tako priganjali :) Torej, v komentarje pa mi napišite, kaj mislite da se dogaja s Xate (Alex + Kate), in pa kaj bi vam bilo ljubše, da so bili ujeti v preteklosti ali prihodnosti? (tukaj lahko upoševate, da so šli tja, o katerem obdobju so razmišljali, ko so šli skozi svetlobno steno).
Lp, No Name
P.S.: Če vam je všeč, lajkajte in se naročite name če želite biti obveščeni o prihodnjih delih.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jaaaaaaaaaaaa:blush::kissing_heart:
To! Yes! Končno! Sem le dočakala ta dan! Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! OMG! Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Hvala, ker si napisala nov del!!!!!!!!! Tooooooooo!!!!!!!!!!!!! Hahahahaha! Vem da sem nora ampak komaj sem čakal! Joj hvala ti za nov del! Super jeeeeeeeeeeeeeeeeeee!:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:
5
 
hvalaa!!!!!!! LYYY
 
<3<3<3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jeeeeeeeeeeeeeeej!!! Končno je nov del!!! Superrrr je nuteeeeeeeeeeeella!!!
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
4
 
hvala bread!!!! <333
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEY
OMG
OMG
OMG
OMG
OMG
OMG
NAMEST WDD ZDEJ PIŠEM OMG :joy::raised_hand: IN ČE ŠE DANS NE PRIDE NOV DEL, LEJ JZ BOM SPET ZAČELA VSE POVSOD PISAT WDD. RESNOOOOOOOO???? A NE MORŠ V ENI CELOTI TEGA NAPISAT?!?! DEEEEEEEEEJ NOOOOO :tired_face::tired_face::tired_face: MISLIM PA DA SE S XATE NEKAJ DOGAJA... UPAM DA BOTA PAR NA KONCU XD
HM.... stcer to je tvoja odločitev ampak mogoče bi bilo bolje v preteklosti.
I DONT LIKE YOURE STORY!!!!!!!!!!!!!!!!!

I LOVE YOURE STORY!!!!!!!!!!!!!!!!!! :heart_eyes::heart_eyes:
TAKOJ NOV DEL!
Lp, Blank
4
 
haha ful ti hvala!! <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
se en del hocemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm! se! se! se! seeeeeeeeeeeee!
4
 
jaa jaaaaa sej pride XDD
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
COOL!!!!!! Zelo dobro, NN!!! Kdaj pride nov del?! Obožujemmmm to zgodbo! Mislim, saj bi komm. prej, o sem mela videokonferenco... super!
4
 
Aja, glede Xate... Jaz in večina ostalih želi, da sta skup! Ker sta res res luškan parček. In lahko bi bili v preteklosti, saj bi tako lahko nazaj dobili amulet, še preden bi ga lovci dobili. Če želiš še kaj, mi napiši pa ti podrobneje razložim v klepetalnici danes zvečer, če boš hotela. Aja, čas pa mam od 18.00 do 18.55
 
hvala! pa sry ker nisem prišla....
 
Nič ni saj tudi jaz nisem mogla...
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
NOV DEL RABIM!!! Pomoje je bolš da so v preteklosti, ker majo te več časa da dobijo amulet.:wolf:
3
 
hvala!!! <33
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jej!
Super je!!!!!!!!!!!!
:heart::heart::heart::heart::heart::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::revolving_hearts:
3
 
TNXXXXX <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
o m g !!! no name! to je zakonnnn!!! waw!
res fulll dobr pises zgodbe!!
LYSM:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::blue_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::heart::heart::blue_heart::sparkling_heart::heart::blue_heart::sparkling_heart::green_heart::sparkling_heart::blue_heart::green_heart::blue_heart::sparkling_heart::green_heart::green_heart::blue_heart::sparkling_heart::blue_heart::green_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::blue_heart::green_heart::green_heart::blue_heart::sparkling_heart::green_heart::sparkling_heart::blue_heart::sparkling_heart::blue_heart::green_heart::sparkling_heart::blue_heart::green_heart::green_heart::blue_heart::sparkling_heart::blue_heart::sparkling_heart::heart::blue_heart::heart::heart::sparkling_heart::blue_heart::heart::blue_heart::heart::blue_heart::heart::heart::blue_heart::green_heart::heart::green_heart::blue_heart::green_heart::heart::blue_heart::heart::green_heart::green_heart::blue_heart::heart::blue_heart::heart::heart::green_heart::blue_heart::sparkling_heart::green_heart::heart::blue_heart::sparkling_heart::green_heart::green_heart::sparkling_heart::blue_heart::sparkling_heart::blue_heart::black_heart::purple_heart::black_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::black_heart::black_heart::purple_heart::purple_heart::black_heart::purple_heart::black_heart::heart::sparkling_heart::black_heart::purple_heart::blue_heart::purple_heart::heart::black_heart::sparkling_heart::black_heart::purple_heart::heart::blue_heart::sparkling_heart::black_heart::purple_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::heart::blue_heart::sparkling_heart::black_heart::purple_heart::heart::blue_heart::sparkling_heart::black_heart::purple_heart::heart::blue_heart::sparkling_heart::black_heart::purple_heart::heart::blue_heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::heart::purple_heart::blue_heart::sparkling_heart::black_heart::black_heart::purple_heart::heart::blue_heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::heart::sparkling_heart::blue_heart::purple_heart::black_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::heart::blue_heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::blue_heart::purple_heart::black_heart::sparkling_heart::heart::purple_heart::black_heart::blue_heart::purple_heart::heart::sparkling_heart::black_heart::blue_heart::purple_heart::sparkling_heart::black_heart::heart::purple_heart::heart::black_heart::sparkling_heart::blue_heart::purple_heart::black_heart::blue_heart::sparkling_heart::heart::purple_heart::black_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::heart::blue_heart::purple_heart::black_heart::heart::blue_heart::purple_heart::black_heart::heart::blue_heart::black_heart::purple_heart::sparkling_heart::heart::black_heart::purple_heart::blue_heart::purple_heart::black_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::heart::sparkling_heart::black_heart::purple_heart::heart::blue_heart::sparkling_heart::purple_heart::heart::blue_heart::black_heart::purple_heart::black_heart::blue_heart::heart::black_heart::purple_heart::heart::blue_heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::purple_heart::heart::blue_heart::black_heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::heart::sparkling_heart::blue_heart::purple_heart::black_heart::heart::blue_heart::black_heart::purple_heart::sparkling_heart::heart::purple_heart::blue_heart::purple_heart::black_heart::blue_heart::purple_heart::purple_heart::green_heart::black_heart::black_heart::green_heart::purple_heart::purple_heart::black_heart::green_heart::purple_heart::black_heart::sparkling_heart::heart::heart::sparkling_heart::sparkling_heart::heart::green_heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::heart::green_heart::sparkling_heart::heart::purple_heart::black_heart::green_heart::heart::sparkling_heart::purple_heart::purple_heart::black_heart::heart::green_heart::purple_heart::black_heart::heart::green_heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::green_heart::sparkling_heart::heart::purple_heart::black_heart::heart::green_heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::purple_heart::black_heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::purple_heart::black_heart::black_heart::sparkling_heart::purple_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::black_heart::purple_heart::black_heart::green_heart::blue_heart::black_heart::purple_heart::blue_heart::heart::black_heart::purple_heart::blue_heart::sparkling_heart::green_heart::purple_heart::black_heart::blue_heart::black_heart::purple_heart::heart::green_heart::black_heart::purple_heart::blue_heart::sparkling_heart::green_heart::black_heart::purple_heart::heart::green_heart::sparkling_heart::black_heart::purple_heart::green_heart::blue_heart::heart::purple_heart::black_heart::heart::green_heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::green_heart::blue_heart::heart::purple_heart::black_heart::black_heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::blue_heart::green_heart::sparkling_heart::purple_heart::black_heart::green_heart::black_heart::sparkling_heart::blue_heart::purple_heart::black_heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::green_heart::heart::sparkling_heart::blue_heart::green_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::green_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::green_heart::blue_heart::sparkling_heart::heart::green_heart::blue_heart::sparkling_heart::blue_heart::green_heart::sparkling_heart::heart::blue_heart::green_heart::sparkling_heart::heart::green_heart::blue_heart::sparkling_heart::heart::green_heart::blue_heart::green_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::green_heart::blue_heart::heart::blue_heart::green_heart::heart::sparkling_heart::blue_heart::green_heart::heart::sparkling_heart::blue_heart::green_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::green_heart::green_heart::blue_heart::sparkling_heart::heart::blue_heart::green_heart::heart::sparkling_heart::sparkling_heart::heart::blue_heart::green_heart::heart::sparkling_heart::blue_heart::green_heart::sparkling_heart::green_heart::green_heart::blue_heart::sparkling_heart::heart::blue_heart::green_heart::heart::sparkling_heart::green_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::green_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::green_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::green_heart::blue_heart::green_heart::sparkling_heart::heart::blue_heart::green_heart::heart::blue_heart::blue_heart::green_heart::blue_heart::green_heart::heart::sparkling_heart::green_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::green_heart::blue_heart::sparkling_heart::green_heart::blue_heart::heart::green_heart::heart::green_heart::blue_heart::sparkling_heart::purple_heart::blue_heart::purple_heart::blue_heart::purple_heart::blue_heart::heart::black_heart::heart::black_heart::heart::black_heart::heart::purple_heart::purple_heart::blue_heart::sparkling_heart::blue_heart::sparkling_heart::blue_heart::sparkling_heart::blue_heart::green_heart::blue_heart::green_heart::green_heart::blue_heart::green_heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::blue_heart::blue_heart::purple_heart::purple_heart::blue_heart::purple_heart::blue_heart::purple_heart::blue_heart::purple_heart::blue_heart::purple_heart::blue_heart::black_heart::blue_heart::black_heart::blue_heart::black_heart::black_heart::blue_heart::black_heart::blue_heart::heart::sparkling_heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::green_heart::blue_heart::green_heart::blue_heart::green_heart:
4
 
Ps: naročila s,m se nate
 
hvala, LYSMMM
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
1.BrezBesed
2.BrezBesed
3.BrezBesedZato, samo zate bom našla besede:
Heyya

1. NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!! TO MI DELIIII! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Končno novvv dellllll! MEGA;FANTASTIČNO;SIJAJNO;SVETOVNO;CARSKO;KULSKO;DBEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:sparkling_heart::sparkles::sparkling_heart::sparkles::sparkling_heart:

2.Xate: Takole ti povem: Če na konc ne bosta skupi, bom ciglarki uzela cigle in jih iz tromostovja metala nate, jasno?! Pa še, nočeš vidt begi, brez ciglov...Muahahahah:joy::joy::joy::joy:

3.Ful bi bilo fajn če v prihodnosti, ker preteklost poznano prihodnost pa ne. Kar hočem reči je da si lahko ne vem kaj izmišleš, lohk znastveniki odkrijejo čarovnijo, al pa ne vem kaj...hehe:kissing_closed_eyes::kissing_closed_eyes::kissing_closed_eyes::kissing_closed_eyes:

4.A ti misliš da še nisem naročena nate? Potem se motiš bol kot bi se motila, če bi rekla da ma vsak človek tri noge!:stuck_out_tongue_closed_eyes::stuck_out_tongue_closed_eyes::stuck_out_tongue_closed_eyes::stuck_out_tongue_closed_eyes:
Lp,PK
5
 
hahahah hvala ti, tole mi je polepšalo dan <33
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
OMG! NO NAME!!!! ZA TALE ČUDEŽ IZ NEBA NI BESED! TOLE JE BRALNI RAJ!!! RES! ČUDOVITO!
5
 
lmao hvalaa !!!!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Nič nimam proti pozitivnim odgovorom, ker se strinjam z njimi, ampak a lahko, lepo vas prosim, ne delate tako dolgih komentarjev?!
6
 
hvala, glede dolgih komentarjev pa - mene ne motijo, če pa tebe motijo se zmeni z avtorji teh komentarjev :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jejjjjj nov del!!! Upam, da bosta kate in alex na koncu spet skupaj!!!!:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart: Po mojem bi bilo boše, če bi bili v preteklosti, ker lahko narediš velik zaplet, če bojo poskušali kaj spremeniti v preteklosti in tako uničili sedanjost:nerd::stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye::heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
4
 
HVALAAAAAAAA
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
JEJJJJJJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PLS V PRETEKLOSTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Naročena nate pa sm že zdavnaj:heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heart_exclamation::revolving_hearts::two_hearts::two_hearts::heart_decoration::gift_heart::green_heart::yellow_heart::heart::heart::heart::purple_heart::purple_heart::blue_heart::blue_heart::purple_heart::heart_exclamation::green_heart::heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart::green_heart::green_heart::yellow_heart::yellow_heart::blue_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:!!!
4
 
hvala tiii!!! <333333
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
oj golmi!
5
 
In ja: na smetišnici sem preštela, koliko lajkov ima WDD!
 
hvala ti za to, ne vem kako se ti je dalo XD
 
Oj sestrična.
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Uuuuuu ful mi je všeč.
Včeraj sem prebrala prvih 20 delov danes pa še ostale:joy::rofl::joy::rofl:
Pa res ful mi je všeč da se je Kate zadnjič zjokala v Alexovem objemu!:ring::blue_heart::ring::blue_heart::ring::blue_heart::ring::blue_heart::ring::blue_heart::ring::blue_heart::ring::blue_heart::ring::blue_heart::ring::blue_heart::ring::blue_heart::ring::blue_heart::ring::blue_heart::gift_heart::blue_heart::gift_heart::blue_heart::ring:

Aja! Mislim da vem zakaj je Alex s Coro skupaj! Da bi naredil Kate ljubosomno! Saj je tak ne? Ker ne more mu biti všeč Cora! Pa jaz sem 100% da ona ni volkodlakinja pa da je nekak v sorodu s Poppy.
:blue_heart::ring::gift_heart::kiss::sparkling_heart::heartbeat::heart_eyes::revolving_hearts::heartpulse::hibiscus::heart::blue_heart::ring::heart::hibiscus::heartpulse::revolving_hearts::heart_eyes::heartbeat::sparkling_heart::kiss::gift_heart::blue_heart::ring::heart::hibiscus::heartpulse::revolving_hearts::heart_eyes::heartbeat::sparkling_heart::kiss::gift_heart::blue_heart::ring::heart::hibiscus::heartpulse::revolving_hearts::heart_eyes::heartbeat::sparkling_heart::kiss::gift_heart::blue_heart::ring::heart::hibiscus::heartpulse::revolving_hearts::heart_eyes::heartbeat::sparkling_heart::kiss::gift_heart::blue_heart::ring::heart::hibiscus::heartpulse::revolving_hearts::heart_eyes::heartbeat::kiss::gift_heart::blue_heart::ring::heart::hibiscus::heartpulse::revolving_hearts::heart_eyes::heartbeat::sparkling_heart::kiss::gift_heart::blue_heart::ring::heart::hibiscus::heartpulse::revolving_hearts::heart_eyes::heartbeat::sparkling_heart::kiss::gift_heart::blue_heart::ring::heart::hibiscus::heartpulse::revolving_hearts::heart_eyes::heartbeat::sparkling_heart::kiss::gift_heart:
5
 
LL iz HP❤️❤️
hvalaa!!! vesela sem da ti je všeč, novi bralci so vedno dobrodošli!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
tooooo, končno nov del, ki je seveda fuuuul kuuul, hitro novega!!!!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart::yellow_heart::green_heart::heart_eyes::heart::yellow_heart::green_heart:
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Wow kako dobro! Zdaj pa da mi pri priči napišeš nov del! Čakam!
1
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

Življenje Emilly Anderson 5. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 5. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 23. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Življenje Emilly Anderson 4. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Ledeno srce 2. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 4. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 44. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 22. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
učenkaa potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

starši me silijo v situacije v katere nočem, občutek krvavitve iz nosu

Prosiiiimmmm odgovorite mi ker ne vem kaj naj naredim!!!!
1. Mene starši VEDNO silijo v situacije v katere nočem. Enkrat sem se zelo slabo počutila in je bila mama tak moraš na igrišče jaz pa zakaj ona pa, ker sem jaz tako rekla in je ni šlo več prepričat. Potem starši mi izbirajo pijatelje z katerimi se lahko in z katerimi ne smem družiti. Npr. šla sem na sprehod z eno iz vasi in sma prijateljici in pač so bili starši tak ne pustimo ti več, da se družiš z njo. Nič ne vpliva ta prijateljica name pa nič ampak preprosto, če jim oseba ni všeč ne bodo pustili, da se družim z njo. Isto je, da me silijo da morem k eni osebi prespat in ni ravno moja frendica pač ja ni mi fajn pa to in oni me slilijo, da morem. Vedno mi želijo nekaj preprečiti. Če bi starši hoteli nekam na izlet in jaz nebi hotela bi mogla pod prisilo, če bi pa jaz rada šla kam pa bodo izkali izgovore. Tudi želijo mi preprečiti, da bi šla v želeno srednjo in mi mama govori kaj če bi ti raje šla tja in tja... :unamused:še to mi odločajo kdo more biti moj idol in kateri je lahko moj naj film. Npr. en film mi je bil pač ful fajn oni pa meni ne to ne more biti tvoj naj film, ker bla bla bla. Tudi, če bom najbolj bolan človek me bodo silili, da morem pač nekam, ker so oni tako rekli.
2. Zelo pogostokrat imam občutek kot, da mi teče kri iz nosu ampak mi sploh ne. Do zdej mi je samo 2 krat in nič več. Preprosto se mi zdi kot, da mi teče in se obrišem pod nosom in ni. Zakaj se to dogaja in kako se znebiti tega občutka??
Res bom zelo zelo zelo hvaležna pomoči!!!:hibiscus:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(30)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(20)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(38)
Ne uporabljam Instagrama.
(207)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

A.j.d.a. je odgovoril/a na
Ne, ne bi nosila. Mel preveč 3D črke :D
 

Volley girl je odgovoril/a na
Z veselejem bom brala naprej. :)
 

Volley girl je odgovoril/a na
Hejla! Res sem vesela, da sem po dolgem ...
 

Volley girl je odgovoril/a na
Hej! Zelo mi je všeč tvoj stil pisanja in ...
 

R.A.B je odgovoril/a na
Sam ena knjiga ampak je zelo dobra. Konec(mats ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Bad Habits, Monster
 

#Stefi2 je odgovoril/a na
Prijaviš se lahko do 25.8.2022.
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
oo super del...vse se tako zapleta in ta ...
 

kUŽEK iN pES je odgovoril/a na
KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
 

Best Friends Forever je odgovoril/a na
pes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

🥑AvoCAdo🥑 je odgovoril/a na
Sem že oredila našla sem igre internet smo ...
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
WOW men je pa tale blogec res odličen.Veš ...
 

AnabeL je odgovoril/a na
Zelo lepi citati. Nimam ppsebnih idej ampak ...
 

Glasbenica je odgovoril/a na
Running Up That Hill
 

#sedmošolka je odgovoril/a na
Meni ni kej preveč všeč :smirk:, ampak tiste ...