snofi
Naslednji Pil izide 4. februarja

Nova številka
Januar 2022

Revija
Izid: 7. 1. 2022
pepca oblacek

Pisalnica - ŽIVLJENJE KOT LAŽ 2. del

ŽIVLJENJE KOT LAŽ 2. del

5
Hej hoj!
V tem delu bom objavila za prejšnje pisateljsko poročilo, saj sem malo »špricala«. Ni treba da se mi štejejo točke za nazaj(tole leti na AnabeL, ampak rada bi izpolnila vse naloge.(aja, spremenila sem ime punce iz Lea v Livie))
Torej, gremo lepo po vrsti najprej rabim napisati:

Za primer bomo vzeli ime SANNIE

Prva črka: kako se oseba počuti? (S kot Samozavestno)
Druga črka: kje je? (A kot na Abtobusu)
Tretja črka: kdo ej oseba ki bo z njim/njo v tem poglavju največ? ( N kot Nona ali prijateljica Nina)
Četrta črka: kaj se bo zgodilo? (lahko nekaj kar ne izda točno kaj kot je naprimer nekaj Napetega Ali pa nekaj kar izda točno kaj se bo zgodilo kar naprimer: Nona bo Nabirala Nakaj Nepričakovanega..)
Peta črka: kako se bo poglavje končalo? ( I kot Ironično ali pa Iznajdljivo)
(opozorilo: kkor ste videli mora izbrano ime imeti 5 ali več črk)
(To so navodila)
Torej jaz bom uzela samo Slana ostalo pa pustila. OK. Gremo začet.
(Ashton)
Hodim okoli labodjega jezera(za črko L), zraven mene je Alec(za črko A), moj najboljši prijatelj če mu lahko tako rečem. Ubistvu je le oseba ki ji najbolj zaupam, on pa meni, a drug o drugem ne veva veliko. Počutim se dokaj samozavestno(za S), kmalu se začne veslaška sezona in trener nas bo gnal z vso silo. »Komaj čakaš na novo sezono?« me vpraša Alec, kot bi mi bral misli. »Ja, komaj čakam da zbijem nekaj nasmehov iz obrazov nasprotnih ekip.« rečem in se nagajivo nasmehnem. »Pred tem nas čaka zabava, oziroma tebe. Na žalost grem domov, saj sem ti že povedal.« žalostno se nasmehne »Greva, vsaj pomagaj jim malo, ne boš izgubil svojega ponosa če boš malo pospravil po hiši preden kdo drug ki ni v ekipi pride vanjo.« povleče me naprej in odideva proti naši hiši.
***
(Livie)
Sestra me vleče po poti kakor da v moji študentski sobi leži njen fant Luke, ki samo čaka da bo sam z njo, kar bi bilo lahko popolnoma res, če ne bi ravno pristali v New Jerseyu in hodili proti mojemu novemu domu ki je Princeton. Od sedmega leta naprej sem si želela priti sem ter študirati molekularno biologijo. Takrat se mi je to zdelo takooo daleč, sedaj pa sem tukaj in moja sestra z mano, saj se želi prepričati da se bom vklopila v družbo preden odide. »Tako, tukaj sva! Izkašljaj ključ Livie, nimava cel dan časa!« Kacey(sestra) me zdrami iz razmišljanja in zavem se da sva pred vrati moje sobe, ki si jo delim z še eno punco Reagan Mayers. Počasi izkopljem ključ ki sem ga dobila iz torbe ter želim utakniti ključ v ključavnico, ko se vrata sunkoma odprejo. Tam stoji majhna rjavolaska s skuštranimi lasmi in zardelimi lici. Ko naju opazi se nasmehne »Se mi je zdelo da slišim glasove pred vrati, ti si najbrž Livie kajne? Tole je pa predvidevam da tvoja prijateljica ali pa sestra, morda pa še ena zablodela duša v tej ogromni stavbi.« rjavolaska se kar ne ustavi in ko naju končno povabi noter me noge bolijo od stanja, v ušesih pa mi zvoni od živčnosti ter močnega glasu moje cimre. »Danes je zabava v togah v hiši takoj za kampusom, morali bi priti, ni veliko učencev ki ne živijo v domu, zato se vedno splača hoditi na njihove zabave.« nazadnje reče in končno utihne. Sedaj naju pričakujoče gleda, moj pogled pa se počasi splazi do moje sestre. Tej se prek obraza raztegne nagajiv nasmešek, ki nikoli ne pomeni nič dobrega »Seveda bova prišli, kajne Livie? Saj je teden brucev, moraš se malo znoreti preden se začne šola. Ubistvu bi se morala večkrat udeležiti takšnih zabav, saj mislim da nisi bila niti na eni, razen če se motim?« me sedaj pogleda Kacey in svoje oči usmeri vame. Tole je prišlo čisto nenadejano(za črko N) in definitivno ne mislim iti na to presneto zabavo, ubistvu mislim da ima pri tem prste vmes tudi Stayner.
***
Tako se je zagotovo počutila pepelka.
Če je bila, namesto da bi elegantno drsela po dvorani, ves čas pritisnjena ob steno sobe in so jo z vseh strani suvali pijanci. In namesto da bi očarala vse v razkošni plesni obleki, je skrivaj vlekla svojo togo, da bi bili najpomembnejši deli telesa popolnoma zakriti.
Do mene pridrsi Kacey ter mi v roke porine sadni žele, mislim da že deseti ta večer. Vem kaj dela. Želi me opiti, kajti tole je ena redkih priložnosti ko mi lahko nekako vsili pijačo. Nikoli še nisem pila kakršnega koli alkohola, verjetno zaradi tega ker je moje starše ubil ravno pijanec, sedaj pa goltam sadne želeje kot za stavo, saj nimam ničesar drugega za početi. Poleg tega želi da bi pozabila na to da tukaj ni mojega očeta ki je od vedno želel da bi s Kacey odšle na Princeton. Po nesreči so moji sestri ocene padle, zato je vse obviselo na meni. Sedaj začenjam živeti sanje mojega očeta, ter seveda tudi svoje sanje.
V teh togah je nemogoče plesati, sicer pa je plesišče že nabito polno. Reagan je izginila takoj ko smo prišle, nazadnje ko sem jo videla je pozdravljala neke fante, ter obračala glavo kakor da nekoga išče. Zanimivo koliko fantov tukaj pozna glede na to da je tudi sama brucka (v Ameriki imajo teden brucev, takrat ko pride prvi letnik ter hodi na zabave). »Pridi greva plesat!« mi v uho zakriči Kacey ter me prime za roke. Izvijem se ji ter hitro primem togo ki je ravno na tem da mi pade iz ramen. Moja sestra le skomigne ter sama odide. Odpravim se iskat mizo s pijačo zato da bi mi večer hitreje minil, počutim se precej sproščeno, morda sploh nisem pijana, a kaj jaz vem, saj prvič pijem sploh kakršenkoli alkohol. Ko jo končno najdem, iz mize vzamem kozarček, nagnem glavo in zaprem oči. Sladka tekočina mi polzi po mojem grlu. Saj sem skoraj profesionalec! A nikoli ne bi smela zapreti oči, saj tako nebi izgledala kot pijana piška in videla bi ga priti. Naenkrat se okoli mojega pasu ovije roka, ter me potegne od varne stene. Svoje jezik mi porine v usta in se še malo dobrika preden izrazne kozarček. Otrpnem, še preden bi lahko kar koli naredila, na primer odgriznila vsiljivčev jezik je vsega konec. Spet sem svobodna, kradljivec sadnega želeja, pa je po tem ko se je odmaknil imel opravka s svojimi kolegi ki so ga trepljali po hrbtu ter se smejali. Nekaj časa samo stojim, dokler me eden od njih ne zagleda ter pomigne z glavo fantu nasproti sebe. Ko se ta obrne, mi zmrzne vsaka mišica v telesu. O. Moj. Bog. Ko pomislim da je bil jezik tega fanta v mojih ustih. Fanta katerega obraz, porjavela koža in telo bi premamilo še nuno... O moj bog. Fant se smeji, njegove oči me počasi, počasi premerijo »Ni slabo.« reče. Nevem kakšen bi bil moj odgovor, saj se zaradi tona kako je izrekel te besede nagnem nazaj, ter ga z vso silo mahnem v brado. (tole je konec, bil naj bi agresiven za A, ampak besede nisem uporabila neposredno tako da....)

Dodatna naloga:
Napišete lahko še en del. V njem pa se mora zgoditi nekaj kar se je tudi v knjigi ki ste jo nazadnje prebrali. Poleg tega se mora zadnja beseda tega poglavja končati na črko t.
Hehe, mam glih pravo stvar za tole.(mal bom priredila, pa oprostite če ne marate erotičnih zgodb).

Iz nikoder se pojavi moja sestra ter fanta useka tudi ona. Še kar se ne premakne, a ko vidi mojo sestro se spet nasmehne. Pozorno jo pogleda, nato pa pogled usmeri vame. »Sta vidve sestri? Podobni sta si.« vpraša. To velikokrat slišiva, a poleg modrih oči in blede polti nimava nič skupnega. »Čeden in pameten. Pravega zmagovalca si dobila Livie!« reče moja sestra glasno da jo lahko slišiva oba. » Bnikoli še nisem imel dveh sester.« reče fant. »No, na žalost ju nikoli ne boš imel. Vsaj ne teh dveh, sicer pa ko bo moja sestra prvič šla v posteljo s fantom, verjemi da to ne boš ti.« zgrozim se in upam da je glasba preglasna da bi on lahko slišal kar je pravkar zletelo iz sestrinih ust, a presenečenje v njegovih očeh mi da vedeti da nikakor ni preslišal teh besed. Kacey pa se hitro prime za usta ter me presenečeno pogleda. »Oprosti Livie, jaz, žal mi je.« se mi začne opravičevati »Saj veš kaj si pravkar naredila?« jo vprašam z prestrašenimi očmi. »Na tebe sem naslikala veliko deviško tarčo.« reče in me gleda z opravičujočim pogledom. Vem da še ni končala z kradljivcem sadnega želeja, in srčno upam da mu bo uspela izbiti iz glave da bi se spravil name. Točno vem kaj fant kot on vidi na osemnajstletni devici in njegovi predstavi o loncu na koncu mavrice. Kacey se obrne in vanj usmeri prst.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Zelo zanimivo. Nadaljuj takole:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:všeč mi je.
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
všeč mi je način pisanja! ne morem si pomagati in ti ne prišteti vsaj 1 točke
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.
Pisalnica

ColourMusic

Lenina družina 7. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
0
dragon girl

Ogenj in led 2. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 1
 
3
Booky

PREKLETSTVO 3. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 1
 
1
Kaki2010

LABIRINT SMRTI☠! 4. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 2
 
6
Chloe

Chloe 6. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
1
永遠に<3

(NE)RESNIČNA 2. del

Ogledov: 40 Odgovorov: 3
 
19
Eleven jane hoper

sisters or what?... 2. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 2
 
5
Breskvica

Dragi dnevnik 12. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 0
 
2
Doggylover potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Šola

Vem da sem danes že pisala tukaj samo me zanima kako naj grem do šolske psihologinje? Ali to povejo staršem?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako pogosto obiščeš Pilovo spletno stran?
Vsak dan!
(255)
Večkrat na teden.
(162)
1-krat na teden.
(83)
Samo občasno.
(194)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

animalllover je odgovoril/a na
suprrrr kdaj bo niv delllll upam da kmaluuuuuuuuuu ...
 

animalllover je odgovoril/a na
supr zgodbaaaa
 

Doggylover je odgovoril/a na
https://images.app.goo.gl/Ko3C7cMtP6GcBBym8
 

animalllover je odgovoril/a na
wowwwwww ful lepoooo
 

animalllover je odgovoril/a na
cool ideje
 

animalllover je odgovoril/a na
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fupload.wikimedia.org%2Fwikipedia%2Fcomm
 

Iskrena je odgovoril/a na
Tak kot vedno sem tudi zdaj prva(haha). Super ...
 

odjauljena sm je odgovoril/a na
o zoey - lepo da tudi ''američani'' vedo ...
 

Golmanka je odgovoril/a na
Pa tudi PIL je zagotovo razočaran..
 

Marela je odgovoril/a na
https://www.rivenmaster.org/wp-content/uploads/2020/08/JT-Church-Banner-Photo-82020.jpg
 

Potter girl 💖 je odgovoril/a na
Harry potter
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Smo ga blokirali :)
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Smo javili programerju :)
 

Like emojis je odgovoril/a na
Uhhh, podobni problemi ja........ no jst ...
 

Dancing queen je odgovoril/a na
Neeeeeee :sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob: