snofi
Naslednji Pil izide 3. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Zmajska ljubezen 9. del

Zmajska ljubezen 9. del

21
NOV DOM


Na poti v nov dom je Tia ves čas skakala okoli mame Sarah in jo spraševala različna vprašanja kot ''kdaj pridemo?'' in ''kako bo tam?''. Katy je hodila ob Tii in ni vedela, kako bi se vključila v pogovor. Robert je to opazil in se začel z njo pogovarjati. Najprej sta razpravljala o nepomembnih stvareh, naenkrat pa je pogovor stekel o starših. Robert nima staršev in je zato živel včasih pri prijateljih, včasih pa pri prijaznem gostilničarju v Lešničku. Katy je to že vedela; tokrat pa je izvedela še nekaj novega; in sicer da se Robert spominja le pikajočega občutka očetove brade na svojem licu in nasmeška svoje mame. Ko je to razlagal je Katy opazila, da se mu lomi glas zato je temo napeljala na zmaje. Govorila je o elementih in o tem, da komaj čaka, da spozna svojega. Takrat pa se je spomnila: »Mami! Kaj pa Felix in Cherry? Kdaj prideta?«. Helen se je obrnila proti njej in ji odgovorila: »Ne skrbi. Vedno so nekje v bližini in pridejo, ko jih pokličemo.« Prebili so se iz gozda na travnik, in nato zavili na stransko potko. Hodili so po strmini in ravnini.
Ko so končno prišli na vrh hriba so jo zagledali… majhno vasico polno majhnih in nekaj večjih hišk. Po zraku je letelo veliko zmajev. Bili so različnih barv; nekateri so bruhali ogenj, drugi pa vodo in tudi kaj drugega. Tia je kar zacvilila od veselja. Ko sta Katy in Robert prišla do Tie so se vsi trije spogledali kot včasih in dali trojno petko. Sarah se je nasmehnila: »Lahko greste naprej. Se dobimo na robu vasi pri vodnjaku.« Tia se je prva pognala po hribu navzdol. Takoj za njo je bila Katy nato pa še Robert. Tekli so hitro, čeprav je bil hrib strm. Skoraj na koncu spusta pa se je Katy spotaknila in zakričala. Odkotalila se je proti Tii in še njo spodnesla, da sta se obe kotalili navzdol. Na srečo sta se pravočasno ustavili, saj je bilo do vodnjaka le še nekaj metrov. Po takem kotaljenju bi se vsak poškodoval, a se nista…. zaradi čarovnije. Robert se je zarežal in Tia in Katy sta se mu pridružili. Bili so dobre volje saj čarovnije ne vidiš vsak dan. Tia je med kotaljenjem svojo majhno torbico (tisto, ki jo ima vedno s seboj) stisnila k sebi, da se nebi stvari v njej poškodovale. Ko si jo je hotela dati nazaj na ramo je začutila nekaj trdega. Pogledala je vanjo. Tam je bila še vedno slika prijateljev in kamen v obliki srčka. A ni bilo verižice, ki ji jo je podarila mama. Na mesto nje je bil tam spet lok, a tokrat manjši. Zakaj? Tega si ni znala razložiti, a ker se je te dni zgodilo že veliko čudnih stvari, je le skomignila z rameni in se odpravila za Katy in Robertom do vodnjaka. Vodnjak je bil lep in natančno izklesan. Iz njega je tekla voda različnih barv; kot, da bi bile lučke v vodnjaku, a jih ni bilo; le voda je menjala barve.
Sarah in Helen sta kmalu prišli za njimi, le da oni nista tekli ali hodili po hribu, ampak sta ju nesla zmaja Cherry in Felix. Mami sta pristali poleg trojice. »Sem vam že omenila, da smo sosedi?« se je nasmehnila Sarah. »Kaaaaaaaj?!« sta se Tia in Katy začudili. Helen se je obrnila k njima in razložila: »Vsi bomo živeli v isti ulici, vsaka družina v svoji hiški; so pa vse tri hiške med seboj povezane s podzemnim hodnikom, kjer je tudi skupna klet, kjer lahko hranimo živila.« »Kaj pa Robert?« se je spomnila Katy, »s kom bo on živel? Saj ne more biti sam.« »Ne skrbi, jaz bom s teto Martino, sestro mojega očija,« jo je pomiril Robert.
To je bilo že preveč. Punci sta kar poskakovali od veselja, Robert pa se je režal. Sarah se jim je spet nasmehnila in začela hoditi proti hiškam. Pri prvi hiški je ostalim pomignila naj ji sledijo. Prijatelji so takoj stekli za njo Helen pa je še malo počakala in nekaj naročila Felixu in Cherry. Zmaja sta odletela. Nato se je še ona odpravila proti hiškam.
Kmalu so prišli do treh svetlo rumenih hišk, ki so stale druga drugi zelo blizu, a so imele skupno dvorišče. Helen je pomignila Katy in odšli sta proti prvi hiški. Isto je naredila Sarah s Tio, le da sta oni dve odšli k drugi. Robert ni vedel s kom naj gre zato se je nekaj trenutkov sramežljivo prestopal, nato pa so se vrata tretje hiške odprla in iz hiške je stopila ženska postava. Imela je črne lase še navite na navijalkah in nosila je rožnat kopalni plašč. Iz hiše je zadišalo po različnih zeliščih in rastlinah. Ženska je imela prijazen pogled in Robertu je pomignila, da naj pride bližje. »Teta Martina!« Robert je kar stekel do nje in ji padel v objem. Ženska ga je poljubila na čelo in skupaj sta vstopila v Robertov novi dom. Ko je pa Tia vstopila v svojo novo hiško je zazvonil hišni telefon.


Olleh ljudek, ki se ti je dalo prebrat to zgodbo do tukaj!
Zdaj si misliš ali -EHH SPET TA TIPICA Z SVOJO ZGODBO...- ali -JEEEEJ KONČNO NOV DEL!- to je čisto tvoja izbira...
No na srečo ali nesrečo je tu 9. del! Vsaj UPAM, da vam je bil všeč in da ste vživali v branju!!!:sweat_smile::ok_hand:
Tu so prejšnji deli če te zanima:
8. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/8
7. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/7
6. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/6
5. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/5
4. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/4
3. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/3
2. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/2
1. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen
Upam, da vam je bila zgodba všeč in, da ste uživali v branju!:innocent::stuck_out_tongue_winking_eye:Če vam je bila zgodba všeč pokažite tistemu bledemu srčku kako je biti rdeč:heart:,
če imaste predlog komentirajte:speech_balloon: :pencil:zelo bom vesela,
če želite biti obveščeni kdaj pride nov del in če vas zanimajo moje objave se naročite name:cherry_blossom::sparkles:! (ja, ja spet vam težim s tem..:stuck_out_tongue_winking_eye:)
Torej... če ta del dobi 30 likov bom:
1. ZNORELA ker je to nemogoče
2. Napisala del, ki je dolg za dva
3. Napisala nov del čim prej!
Pač ja... zelo bi bila vesela če nam uspe...
Upam, da je ta del bil ravno prav dolg in da vas nisem dolgočasila.
Lp, *Galaxy Ginny*:star_and_crescent::heartpulse:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
OMG! PA TI OBVLADAŠ! resno? a sam do 30? jst ti rečem, da bo v 10 minutah že s 300! Oz. mora biti, ker je zgodba res ena ta dobrih! najboljših!
1
 
Hvala ampak to se ne bo nikoli zgodilo <3
 
Eh v enem dnevu nismo prišli niti do 5
 
Svenko
Krasna zgodbica 😊😊😊 komaj čakam nadaljevanje
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
WAAAAAAAAAAAW:astonished: MA KE TI SI NORA???:joy::heart_eyes:
KOMAJJJJJ ČAKAM NA NOV DEL!!!!! JAZZ TI BI TAKOJ DALA 1000000000000000000000000000000000000 LAJKOV KER SI JIH ZASLUŽIŠ!!!!!:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
LYSMMMMMMMMMMM:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
2
 
Hvala!!! LYSM2!💕💕
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
FUUUUUUUUUUL dobr, drgč pa:

- kolk je star Robert ?

- kaj pa najin dogovor? sej ne prganjam ampak vseen
Drgč pa FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUL dobr :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::v::v::v::v::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::dragon_face::dragon_face::dragon_face::dragon_face::dragon::dragon::dragon::fire::fire::fire::fire::zap::zap::zap::comet::comet::comet::sparkles::sparkles::dizzy::dizzy:

Lp

Natsu
2
 
Robert je star tolko kot Tia in Katy, torej 10 let.
Glede najinega dogovira pa ti moram povedat, da bom to napisala čez par delov ker imam še veliko za predstavit in povedat... Hvala ful❤❤
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hy. Od zdaj naprej bodo moji odgovori v angleščini (jaz pa moja angleščina). Pol bo angleško, pol pa ne, ker nekaterih besed ne znam. Pa opozorilo za naprej: Nimam pojma če je prav napisano, zato me ne obsojat, ker sem šele 6. razred in se nismo vsega učili. Ampak bo zabavno :). Ok start.

Dear GG!
Your story is the best in this internet page (ok vem da se ne reče tako). I just love this story and you. You are funny and nice PILovka. But something in this story it's not okej.... It's too good. You can't write like this, 'cause this is perfect and pretty good. I realy enyoj when I read your story. Please understand me and you need to know that you are the best writer. Sooo... I need to stop, 'cause... I NEED TO COMMENT ALL YOUR STORIES. Ok, i need to go. By and have a nice day.

P.S. Pls ne se mi smejat ker ne znam dobro angleško še, a se trudim
1
 
HVALA TIIIIIIIII <3 večino sem razumela :) bravo, da si se potrudla :D
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

Harry Potter: Zoe's story 3. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Magične oči 2. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 2
 
1
Objava:

December presenečenj 9. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Hana’s life 3. del

Ogledov: 36 Odgovorov: 3
 
7
Elisabeth
Objava:

Last morning 1st part

Ogledov: 20 Odgovorov: 1
 
3
ajiM
Objava:

Želvica Lupinca in njene dogodivščine 1. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 0
 
0
Gibbsksns potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

?

hej, mene sam zanima, kaj je to birma???
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj ti je na Pilovi spletni strani najbolj všeč?
Forumi.
(141)
Klepetalnica.
(79)
Svetovalnica.
(112)
Pilov hodnik in Moj kotiček.
(105)
Branje člankov.
(21)
Razvedrilo.
(47)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Rueanne je odgovoril/a na
Vijolična:purple_heart:
 

CocoBoy je odgovoril/a na
Modra :fire:
 

Daenerys je odgovoril/a na
Presenečeno sem gledala pismo, nato pa ga ...
 

Nnnneza je odgovoril/a na
Hiiii, kot sta že girl pa sg povedali... ...
 

LunaLovegood je odgovoril/a na
Moje ime je Luna Lovegood Sem v Ravenclawu! ...
 

Lizika 1# je odgovoril/a na
(nadaljujem od Šestošolke): odšla v šolo, ...
 

Lizika 1# je odgovoril/a na
I love you.
 

*Galaxy Ginny* je odgovoril/a na
Kako se mi zdi platnica? Ne bom odgovorila. ...
 

Doggylover je odgovoril/a na
... in je pronesem pisemce na katerem je ...
 

CIK CAK girl je odgovoril/a na
Grad Kamen. Men se tk zdi. Ker sem bla tu ...
 

robloxmanca je odgovoril/a na
Begunje na Gorenjskem Draga sm iz tega konca
 

robloxmanca je odgovoril/a na
Jezero Jasna Kranjska Gora
 

Daenerys je odgovoril/a na
O kako lepo, a kar Daenerys sem? Cute. :)
 

Coraline je odgovoril/a na
Begunje na Gorenjskem?
 

robloxmanca je odgovoril/a na
OBVESTILO