snofi
Naslednji Pil izide 3. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Zven zmage 4. del

Zven zmage 4. del

9
"... tudi stopinje živali, domnevajo, da velike mačke.“ Opazovalci so le začudeno gledali v drugo skupino, ki je opazovala bolj na vzhodu. Sami niso niti pomislili, da bi lahko bila za vse zločine kriva žival.
"Ni mogoče,“ je odvrnil Zak Yooted.
"Absolutno se to ni moglo zgoditi,“ je odvrnil Fouch Hacyr.
"Temu res ne verjamem,“ je odvrnil Eill Gradish. Ostali so prikimavali in mrmrali nekaj v tem smislu. Poveljniku je končno prekipelo. "Da mi vsi utihnete!“ se je razjezil. Opazovalci so obmolknili in gledali poveljnika. "Niste slišali za pobite jezdece na Sveti jasi?“
"Ampak gospod,“ je rekel Rickmond Fryz in v žep tiščal krvavečo roko, ki mu jo je bil prebodel Fouch, "za Sveto jaso vedo vsi, da iz nje ne prideš živ.“ Poveljnik je zavzdihnil in se prijel za glavo.
Za njim je bil naporen dan, zdaj pa je moral poslušati neumne mladeniče. "Ja, vem! Fant iz Večne pomladi pa je živi mrtvec, a?“ Opazovalci so se prestopali na nogah in živčno gledali v tla. Spregovoril je Eill: "No... mogoče pa je vse skupaj povezano...?“
Poveljniku je zavrela kri v glavi. Komaj je držal jezo v sebi. Kako lahko tako počasi razmišljajo?! Ni jih več prenesel.
"Fantje, dovolj za danes,“ je rekel, komaj zadržujoč jezo. Ostali so nekaj mečkali in to mu je šlo na živce, zato jih je kar nagnal. Z roko jim je nakazal, naj izginejo pri priči. Takoj so se pognali stran.
*i* Končno, *i* je pomislil.

"Na kratko ježo grem, ata,“ je hitro bleknil Roy in se zapodil skozi izhod dvora. Tokrat se je izognil stopnicah mišljenja (tako jih je poimenoval) in stekel po polžjih.
Dvor je bil zelo lep od znotraj. Ponekod so bile na stenah poslikave, ki jih je naslikal sam dedek. Ni bil ne vem kako znan slikar, ampak včasih si lahko v bližnjih vaseh slišal o umetninah Drawbana Criwilla. Ampak fant, kakršen je bil Roy, ni maral umetnosti.
Vzel je manjši nahrbtnik, nov meč in šel proti konjskim stajam. "Hej, Pogumnež,“ je pozdravil še najboljšega konja in se pri tem počutil res neumno. Ime se mu je zdelo bedno, saj se je Pogumneš bal kar velijo stvari. Njegova siva dlaka se je svetlikala na soncu in za konja je imel kar lepo postavo. *i* O njegovem značaju pa sploh ne bom razmišljal, *i* je pomislil Roy.
Nadel mu je sedlo in odjahal iz dvora. Stražarji so ga vljudno pozdravili in mu spustili most pri Zliftu. Pogumneš je previdno stopal po njem, saj se je malo bal vode. To je bila še ena nadležna stvar pri njem.
Roy se je spomnil kaj mu je rekel dedek. *i* "Da se ne bi slučajno pribljižal Ukletemu gozdu, še manj pa Sveti jasi!“ *i* mu je bil rekel. Fant ga je pač moral ubogati. Dedek mu je namreč obljubil, da bo lahko odšel k očetu, ko bo polnoleten. Tam bo postal del vojske in se boril proti sovražnikom. In to bo čez slaba dva tedna, dedka pa ne sme razočarati.
Zato je Pogumneža usmeril proti planjavam in ne proti gozdu. Jezdila sta po rumenih travnikih in uživala v prijetnem vetriču. Vetrovi so fantu kuštrali črne lase, Pogumnežu pa dolgo svetlo grivo.
Ustavila sta se ob veliki lipi, ki jo je Roy oboževal, Pogumnež pa tudi, saj se je lahko odpočil v senci. Fant je razjahal konja in se ulegel v visoko travo.
Sanjaril je o bližnji prihodnosti, kako se bo vojskoval z očetom. V roki bo držal meč in prebodel sovražnike. Imeli ga bodo za pravega junaka, ki je (oziroma bo) pokončal jastrebo pumo.
Bilo je tako lepo, da je zadremal.
Zbudilo ga je glasno prhanje Pogumneža, ki si je na vsak način prizadeval, da bi pobegnil. A bil je privezan na drevo, zato ni mogel.
"Tvoj konj se pa res boji,“ je nekdo rekel in Roya je tako hitro vrglo na noge, da se je še sam prestrašil. Iz nožnice je povlekel meč in se pripravil, da napade sovražnika.
A izza grma je stopilo dekle. "Saj nisi mislil napasti mene?“ je vprašalo. S svetlimi očmi ga je pogledala in se nasmehnila. Oblečena je bila v navadna kmečka oblačila in lase je imela spletene v kito.
"A ti boš samo zijal vame ali mi boš kaj odgovoril?!“ Roy se je zdrznil in jo pogledal v oči. Srce mu je bilo s svetlobno hitrostjo.
"Em, seveda ne, mislim ja. Napadel te bom, hočem reči, ne, kaj govorim, em... kaj si že vprašala?“ Fant je bil hudo živčen in v lica mu je butnila rdečica.
A dekletu se je to zdelo sila zabavno. Šlo ji je na smeh.
"Jaz sem Siya,“ se je predstavila, "pa ti?“
"Roy sem. Roy Criwill. Doma sem v...“ Ni dokončal stavka, saj ga je Siya prehitela. "V Večni pomladi! Vem ja! Zelo si znan tukaj na kmetijah. Vsi govorijo o tebi kot o junaku!“ Dekle se je zdelo zelo navdušeno. In Roy tudi.
A spomnil se je dedkovega glasu: *i* "Junak?“ *i* mu je bil rekel. *i* "Junak je tvoj oče, ki se bori v vojni.“ *i* Roy se s tem ni mogel sprijazniti.
"Jaz nisem junak,“ je priznal, "samo preživel sem napad jastrebe pume, to je vse. In ja, tudi iz Svete jase sem prišel živ. Peš.“
Siyo je razganjalo od navdušenja in zgrabila ga je za roko. Royu je skoraj zastalo srce, tako vznemirjen je bil.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tale del je malce daljši, ampak tudi boljši, če vprašate mene.:kissing_heart:
Upam, da vam je všeč :)
Daenerys
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Waw, pisateljica moja, ti si res pisateljica in pol!:heart_eyes:
Odličen del jeee!:blush::heart_eyes::innocent:
1
 
Hvala, dobrosrčnica😘 Zelo lep komentar si mi napisala❤
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
WoW to je res mega. Najbolj pristne objave so tiste za katere veš, da se ej nekdo potrudil in si vzel čas kar si si ti nedvomno.:muscle:
Kar nadaljuj z pisanjem takšnih objav...:heart:
Čestitke!:clap:
~Iskrna kot vedno~
1
 
Iskrica, to je tako lepo od tebe😊 Res me razveseliš s takimi komentarji. Hvala ti😍
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
SEM NAJVEČJA FANICA TVOJE ZGODBE:grin::grin::grin::blush::blush::wink::wink::wink::kissing_smiling_eyes::kissing_smiling_eyes::kissing_smiling_eyes::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging:!!!!!!!!
lysm (and your story:grin::joy:):kissing_heart::kissing_heart:!!
lp
Golmanka:stuck_out_tongue_winking_eye:
1
 
Ooooooooooo hvala Golmiiiii😍😍😍
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
SUPER JE NAJBOLJŠI DEL DO ZDAJJJ!!!!! :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
0
 
Ej komi zdej vidim tole😂hvalaaaa ampak drugi ki sledijo so boljšia a ne
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

Harry Potter: Zoe's story 3. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Magične oči 2. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 2
 
1
Objava:

December presenečenj 9. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Hana’s life 3. del

Ogledov: 39 Odgovorov: 3
 
7
Elisabeth
Objava:

Last morning 1st part

Ogledov: 22 Odgovorov: 1
 
3
ajiM
Objava:

Želvica Lupinca in njene dogodivščine 1. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 0
 
0
papaya potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Prsi

Ojla, vem, da je bila ta tema pred kratkim ze odprta ampak je moja mal drugacna. Torej, mi smo dons pri sportni tekli 6 min in js to zdrzim brez problema ampak mi prsi ful skacejo, ker mam kr velke in posledicno me pol tut ful boli prsni kos. K smo nehale tect sm si mal pogledala v majco in je blo vse rdec pa bolel me je. Aja pa *b* js nosm modrc *b* tkoda nevem kaj nej sploh nrdim kr bomo mogle enkrat tect 12 minut.
Hvala!
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj ti je na Pilovi spletni strani najbolj všeč?
Forumi.
(143)
Klepetalnica.
(81)
Svetovalnica.
(115)
Pilov hodnik in Moj kotiček.
(108)
Branje člankov.
(21)
Razvedrilo.
(47)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

kpop fan je odgovoril/a na
Tud jaz nisem vedla, ampak baje so dobil ...
 

kpop fan je odgovoril/a na
Zelo lepo!:heart_eyes:
 

kpop fan je odgovoril/a na
nisem ziher a to svoj bujo narediš in ga ...
 

Mantra je odgovoril/a na
To sem pa tudi jaz opazla zdele zadnje dni, ...
 

je odgovoril/a na
винби
 

Saksofonistka je odgovoril/a na
Yumeko_Jabami?
 

Rueanne je odgovoril/a na
Meni ne dela registracija. Mi lahko kdo pove?:pray:
 

zaspanka je odgovoril/a na
videoigra huh ratal mi jeeee
 

Gospa je odgovoril/a na
zeeeeleeeeenaaaaa
 

LoveGinnyPotter je odgovoril/a na
rumenaaa :)
 

CIK CAK girl je odgovoril/a na
vijolična. P.S. ful dobra igra
 

Realizem je odgovoril/a na
to je blo 10 takih objav v zadnjih 2 dneh. ...
 

Skor 14 je odgovoril/a na
V bistvu pomeni smajli če pogledaš ob stran. ...
 

@mica635 je odgovoril/a na
Jaz se prihavim
 

@mica635 je odgovoril/a na
Zelena:green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green