snofi
Naslednji Pil izide 3. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Zven zmage 6. del

Zven zmage 6. del

7
"S-s-saj ni to...?“ je prestrašeno izustila Siya in zgrabila Roya za roko. "Ja, je,“ je odgovoril Roy in iztrgal roko iz Siyine ter prijel meč.
V obraz jima je pihala velika plenilka in na hrbtu so se ji sršile črne dlake, temne kakor noč. Njena peščena barva kože se je srhljivo svetila na soncu. Kazala je dolge ostre zobe, ki so bili pripravljeni na ugriz. V zlatih očeh se ji je svetilo sovraštvo in nagon.
Roy je močneje prijel za Zmaja in bil pripravljen, da ga potegne iz nožnice. Siya je prestrašeno buljila v jastrebo pumo in stala pri miru kot kip.
"Beži! Sam se bom branil!“ je Roy zakričal dekletu in ji pokazal naj gre. "Pojdi že! Vsak čas lahko napade!“ A dekle je samo odkimavalo in še naprej trdno stalo na tleh.
"Pojdi, prosim, Siya! Naredi to zame!“
Puma je srepe opazovala mlad par in se pripravljala, da napade. S kremplji je praskala po tleh.
Siya se je končno zganila, še zadnjič s solzami v očeh pogledala Roya in stekla v smeri vasi. Tekla je in po licih so ji spolzele solze.
Fant je za trenutek pogledal za njo, a že v naslednjem trenutku začutil močno bolečino v hrbtu. Plenilka ga je podrla na tla in zasadila kremplje v njegov hrbet. Pripravljala se je za močan ugriz. Roy je odmislil grozljivo bolečino in se odtrgal od zveri. Skočil je stran od nje in iz nožnice povlekel Zmaja. Z mečem je sekal proti zveri, a se mu je ta spretno odmikala. Sama je z močnimi tacami poskušala opraskati fanta in nekajkrat ji je uspelo.
V določenem trenutku je Roy opazil, da ta puma na repu nima enakega znamenja, kot tista, ki jo je prvič srečal. To ga je zmedlo.
Jastreba puma se je vrgla nanj, ga podrla na tla in zasadila ostre zobe v njegovo roko. Zakričal je in opletal z rokami, da bi se je znebil. Zver je vedno bolj mrcvarila njegovo roko. Končno mu je uspelo osvoboditi drugo roko, da je z njo pograbil meč. Zabodel je žival v sredo trebuha in iz njega je pritekla gosta temna kri. Žival je izpustila srce parajoč zvok in izpustila Royovo roko. Prevalila se je na bok, fant pa jo je še enkrat zabodel. To je naredil s takšno silo, da se je Zmaj zataknil v njenem telesu. Plenilka je brez življenja obležala na tleh.
Roy je poskusil vstati, a ga je preveč peklo v nogi in rokah. Sesedel se je na tla in prijel Zmaja, ki je bil zagozden v jastrebi pumi. Možno je potegnil in izdrl meč. Držal ga je v roki in si ogledoval njegovo konico, ki se je je držala kri. Nato je pogledal še mrtvo žival in postalo mu je slabo. Pustil je, da je padel s hrbtom na tla in zaspal. Zaznal je le še Pogumnežev rezget, nato pa...
...tema.


Drawban Criwill si je privoščil pošten popoldanski počitek. S časopisom v eni in z vrčem vina v drugi roki, se je vlegel na balkonsko klop in pogledal v časopis. "Mhm, ja, pa kaj si ti mislijo, joj, ta vojna,“ je komentiral stvari, ki jih je prebral. Stokal je ob slabih izidih bitk, ki so bili vedno pogostejši. Vojna je prihajala in tega se je močno zavedal. *i* Ko bi se tudi Roy, *i* je pomislil.
Fant je bil že skoraj odrasel, a premalo, da se ne bi spuščal v nevarnost. Njegovo srce ni mislilo na prihodnost, le na sedanjost. Kmalu bo doumel, da ni vse tako lepo. A kdaj? Dedek mu je bil obljubil, da bo lahko odšel k očetu, ko bo odrasel. To bo čez teden dni, ki se res hitro bliža.
Drawbana je res skrbelo za fanta. Kako bo preživel sam samcat na poti k očetu? Že misliti o tem je bila muka.
Srknil je vino in zavzdihnil. Ne bi mu smel pustiti, da odide. Tukaj je še nekoliko varen, kar pri očetu ne bo. Tam se bo bojeval in ni odvisno od sreče in smole, če bo tam tudi umrl.
Prekinil je svoje mišljenje in se ozrl v nebo. Mračilo se je. Oranžni oblaki so prekrivali modro nebo, sonce pa je skoraj že zašlo za hribe. Roya pa še vedno ni bilo. To je dedka spreletelo v trenutku. Zavedal se je, da Roya ni že nekaj ur. *i* "Na kratko ježo grem, ata.“ *i* Kratko?
Stekel je po stopnicah in se skoraj zaletel v služabnico "Vam kako pomagam, gospod?“ je vprašala Xenia. Samo ignoriral jo je in stekel proti hlevom. Odprl je vrata naključne staje in vzel naključnega konja. Osedlal ga je, pograbil meč, ga vtaknil v nožnico in požvižgnil. Že čez trenutek je v hlev pritekel Hoe, dedkov pes.
Skupaj sta stopila iz hleva. Drawban se je povzpel na konja in pomignil Hoeu, naj mu sledi.
Tako je odjahal iz Večne pomladi, s psom za petami. Stražarjev ob Zliftu ni niti pozdravil, tako se mu je mudilo.
Ko je prijezdil do gozda, se je ustavil. *i* Saj sem mu prepovedal vstop v gozd..., *i* je pomislil in usmeril konja proti planjavam.
Večerni veter mu je šumel v ušesih, tako da je slišal le odtenek Hoevega laježa. Slišal ni niti udarcev konjskih kopit, temveč je natančno gledal. Roy bi lahko bil kjerkoli.
Jahal je že pošten čas, ko se je nenadoma konj postavil na zadnje noge. Zarezgetal je in iz visoke trave se je pognala planjavska kača. Poskusila je ugrizniti v konjevo nogo, a je Drawban pravočasno ukrepal. Konja je samo pognal naprej po travniku in se izognil kači.
Potem pa ga je zagledal. Fantovo telo, krvaveče in ležeč na tleh. Zraven pa telo velike mačke, ki se ji je koža svetila na soncu.
A na srečo je bila mrtva.
"Roy!“ je v obupu zaklical dedek.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Tole je najbolj napet del do zdaj, se vam ne zdi? :)
Daenerys
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ful napeto!
Sem šla brati vse dele in povem ti.....
tvoja zgodba je zakon <33
Lp,
Booky
1
 
Hvalaaaaaa :)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:
Veliko stvari bi lahko še napisala a je vsega preveč:sweat_smile::joy:.
lysm:kissing_heart::kissing_heart:!!
lp
Golmanka:stuck_out_tongue_winking_eye:
1
 
Oooooooooo hvalaa tiiiii😘
 
Aja. V katerem času se dogaja? Pred 1000 leti? K tam notri piše časopis XD
 
Heh, sej veš... časopis je časopis. Dogaja se nekje v srednjem veku
 
Aha nism vedela da so meli takrat že časopise.
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
NOROOOOOOOOOO!ZAHTRVAM NOV DELLLLLL! ME PRAV ZANIMA KAJ SE BO ZGODILO... UPAM DA BO ATA KONČNO DOJEL DA JE ROY GOVORIL RESNICO :unamused::rolling_eyes::sweat_smile:
super je, super pisateljica si, vse je popolno!
Lp, Blank
0
 
Hvala hvala hvala!!!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Pozdravljena!

Prišel, videl, zmagal. Tako se glasi pregovor znanega Julija Cezarja, najbrž tebi že poznanega Rimljanskega vojskovodje, zgodovinarja in še mnogo več.

In tako si ti Prišla na to spletno stran in se odločila pisati zgodbo. In si Videla, kako lepe komentarje dobivaš pa si pisala naprej. Nato pa si zmagala in tudi moje srce osvojila s to prečudovito zgodbo :)

Moram reči, da sem zelo presenečena, nikoli nisem pričakovala, da tako dobro pišeš, ampak hej, vsi presenečamo ;)
Zelo sem navdušena in tega resno ne govorim kar tako. Zgodbe kar nisem in nisem mogla nehati brati in mislim da jo lahko uvrstim med prvih 5 naj zgodb, ki sem jih prebrala tu (če ne celo 3).

Zelo, zelo si me presenetila s takim pisanjem, in mene zelo težko pustiš odprtih ust.

Vidi se, da veliko bereš, a če ne kaj drugega imaš tudi ogromen talent, ki ga moraš negovati.
Ti kar nadaljuj v to smer, gre ti veliko bolje kot marsikateremu pravemu pisateljh in jaz verjamem, da boš enkrat izdala knjigo :)

Sem pa presenečena da tako malo ljudi bere tvojo zgodbo, za to senzacijo bi moral izvedeti cel svet :)

Ne, ne lažem se, ne govorim kar tako, da se ti ne bi počutila slabo, ampak zgodba je res vredna branja in sploh ne morem opisati kako sem navdušena, da sem se jo spravila brat in ti pisat :)

Že komaj pričakujem nov del in res upam da ga objaviš kmalu, ker je res noro dobra zgodba, ki jo moram prebrati zdaj :)

Še enkrat: Zelo sem navdušena :)

Lepo se imej in nadaljuj v to smer ter nikoli ne odnehaj pisati. Imaš ogromen talent, ne spusti ga iz rok.

p.s. Si kdaj razmišljala da bi izdala knjigo? Če ne, prosim razmisli o mojem predlogu ;)

Dg:sparkling_heart:
0
 
OMG
dg, si vedela, da lahko nekoga tak presenetiš, da v trenutku ugasne telefon in šele nato pogleda, če je res nekaj videl? Meni se je zdaj to zgodilo!
Ne veš, kako mi to pomeni. Z zgodbo se sicer zelo trudim, a sem tudi sama opazila, da jo ljudje ne berejo. Kaj naj dodam, da bo vsaj kdo?!
Ampak lustimo to, važno je, da si se ti tako lepo potrudila s tem komentarjem. :)
Glede tega, da dosti berem se kar zelo strinjam s tabo. Brez knjig ni življenja.
In, da bi izdala knjigo, sanjam že od rosnih let... pa mi ne uspe. Ampak zdaj, ko zgodbe pišrm na pilu, je vse lažje. :)
Res ti hvala za prečudovit komentar <3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Pac sam neki bom reku k so že ostali te ze dost prehvalil, tak da: res super.
Pa ob branju sm dubu eno idejo pa ti bom napisou v koticek.

Natsu
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

Harry Potter: Zoe's story 3. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Magične oči 2. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 2
 
1
Objava:

December presenečenj 9. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Hana’s life 3. del

Ogledov: 40 Odgovorov: 3
 
7
Elisabeth
Objava:

Last morning 1st part

Ogledov: 25 Odgovorov: 1
 
3
ajiM
Objava:

Želvica Lupinca in njene dogodivščine 1. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 0
 
0
Kr en potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

NUJNO PREBERI!!!!!

..........
.......................
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


oj js mam eno dobro prijateljico ki mi je se pred pol leta govorila da sva bff in sva se pogovarjale in je rekla da ni je x ful tecna... najbl me je pa sokiralo dejstvo da se je v soli cisto vredu pogovarjala z njo ... kar mi je cidn ig? in kr naenkrat se je zacela oddaljevat od mene in se druzit z y kar me ni motilo dokler ni vec toliko govorila z mano in vseg govorila kake bestike sta onedve z y. na zvce mi gre da so okoli mene taki dvolicniki vkljucno z y ki me rabi le takrat ko ima ona cas. zelim si koncati vsa taka prijateljstva vendar se bojim da bom potem osamljena... kaj mi priporocate🥲
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj ti je na Pilovi spletni strani najbolj všeč?
Forumi.
(143)
Klepetalnica.
(81)
Svetovalnica.
(115)
Pilov hodnik in Moj kotiček.
(108)
Branje člankov.
(21)
Razvedrilo.
(47)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

kpop fan je odgovoril/a na
Tud jaz nisem vedla, ampak baje so dobil ...
 

kpop fan je odgovoril/a na
Zelo lepo!:heart_eyes:
 

kpop fan je odgovoril/a na
nisem ziher a to svoj bujo narediš in ga ...
 

Mantra je odgovoril/a na
To sem pa tudi jaz opazla zdele zadnje dni, ...
 

je odgovoril/a na
винби
 

Saksofonistka je odgovoril/a na
Yumeko_Jabami?
 

Rueanne je odgovoril/a na
Meni ne dela registracija. Mi lahko kdo pove?:pray:
 

zaspanka je odgovoril/a na
videoigra huh ratal mi jeeee
 

Gospa je odgovoril/a na
zeeeeleeeeenaaaaa
 

LoveGinnyPotter je odgovoril/a na
rumenaaa :)
 

CIK CAK girl je odgovoril/a na
vijolična. P.S. ful dobra igra
 

Realizem je odgovoril/a na
to je blo 10 takih objav v zadnjih 2 dneh. ...
 

Skor 14 je odgovoril/a na
V bistvu pomeni smajli če pogledaš ob stran. ...
 

@mica635 je odgovoril/a na
Jaz se prihavim
 

@mica635 je odgovoril/a na
Zelena:green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green