snofi
Naslednji Pil izide 5. novembra

Nova številka
Oktober 2021

Revija
Izid: 1. 10. 2021
pepca oblacek

Svetovalnica - ...anoreksija...

...anoreksija...

6
(:ljudek:)
Dober dan... Nekateri ljudje že sigurno veste, da sem registrirana Pilovka... Ne vem če vsi veste katera, ampak se je za nekatere stvari treba odjaviti, da ne vedo kar vsi ljudje za to (mislim tisti, ki me poznajo rl...), torej:

*b*Zgodba:*b*
Imam anoreksijo, z njo se ubadam že 4 leta, vsaj toliko časa zdravniki vedo, da jo imam, torej... Že dolgo časa ne jem tako veliko in sem navajena, da je moja postava zelo "thin", torej navajena sem, da imam vedno podpovprečno težo (nezdravo težo, ki je nebi smela imeti), še vedno ne vem točno zakaj sem pravzaprav prenehala jesti, ampak, vem pa zakaj ne jem zdaj...

*b*Problem #1; Rast;*b*
Ker že 4 leta ne jem, sem veliko manjša, kot bi sicer bila (manjša sem kar za 20 cm!), zato me to še pošteno skrbi: Bom za vedno ostala tako pritlikava? Jaz si res želim biti velika, zato se trudim jest, ampak, ko se vidim v ogledalu, se mi vse poruši, preprosto ne morem jesti, kot sem napisala: *i*"vedno sem bila navajena na mene, ko sem zelo suha..."*i* tako, da preprosto ne morem sprejeti *i*nove jaz*i*, ki ima plusa par kg... Torej... Ko na to pomislim, bi najraje nehala jesti in se cel dan tolkala po glavi...

*b*Problem #2; "Nova jaz";*b*
*i*Ta problem se je začel že v prejšnjem, samo, da ga bom tu opisala bol podrobneje:)*i*
Preprosto ne morem več jest, pa čeprav vem, da imam kmalu psihiatra, *i*kjer me bodo vsi napsihirani stehtali in ugotovili, da sem izgubila še 2kg... Potem mi bodo napisali še enih 50 receptov za neke tablete, pa neke nutridrinke, pa ne bom smela na šport, pa cele dneve bom lahko samo ležala doma, po možnosti me bodo s pokali v bolnico, pa me tam filali s tabletami in sranjem... Če bom tam predolgo bom morala ponavljati razred, ker bi bila namesto v šoli v bolnici (če bi se to zgodilo pa bi se dobesedno vrgla z balkona!), večkrat so že grozili s tem, samo si tega niso morali privoščiti ker sem jih imela le 9 ( let). Huh, sad... Zdej me z lahkoto stlačjo v tisto bolnico...*i* Preprosto ne morem, da nebi vsako sekundo mislila o tem, *b*kako sem debela in o tem, kako so moje sošolke 100 lepše od mene in kako grda sem jaz, kako zamaščena stegna in roke imam, pa da prstov sploh ne omenjamo...*b*, najraje bi pojedla strup in umiru umrla... Torej ima kdo kak recept, kako ne videti sebe v ogledalu kot največjo *i*pras****i*?

*b*Problem #3; Družba;*b*
Kot vidite sem vsa zakompleksana in preobremenjena budala (po mnenju velikih ljudi v procentih 99%, sem največji uničevalec življen, z drugo besedo: izmeček!), torej, zanima me kako se uključiti v družbo, pa čeprav name vsi gledajo kot na piflarsko smet, ko se ta "popularne" sošolke pogovarjajo se vedno "naštelam" nekam zraven in jih poslušam, ampak če želim kdaj kaj povedati še jaz me nobena od njih ne posluša... Preprosto za bijejo me, ali pa me preglasi druga, ampak jaz bi si res želela biti sprejeta v njihovo družbo... Ima kdo kak recept za to?:green_heart::heart::green_heart::heart::green_heart::heart::green_heart::heart:

*i*Res ti hvala, da si si vzel/a čas in prebral/a ta zmazek, res bi mi pomagal vsak komentar, pa tudi, če bi kdo začel bruhati po meni, veliko bi mi pomenilo vsaj to, da ste me opazili.*i*
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
#1 Tagotovo boš začela še bolj rasti ker tudi v mojem razredu sm med najmanšimi in mi je vsejen kr vem da bom začela rasti. Teža uff v tem ti res ne znam svetovati zatooo bom prebrala še ostalo in ti probala svetovati...
Lp, °~° (Oz. Olivija)
1
 
°~°
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
#2 Moraš imeti rada samo sebe pa če tudi nisi med najlepšimi kr tudi js nisem... Vsak ima svoje probleme... Tudi js imam en problem zaradi katerega sm malo žalostna ampak ok... Če zustaneš razred... Bolj pomembno je tvoje zdravje pa če tudi zaustaneš...
1
 
°~°
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
#3 Družba.. To te čist razumem tudi js sm bla v podobnem položaju... Res ni prijetno... Mogoče lahk probaš s takimi ki niso v taki družbi... Tudi ti imaš pravico da tam po tvojem mnenju popularnih poveš to kar hočeš.... Drugače paa če si slučajno peti razred pa če mate podružnico vas bodo gotovo premešali in bošimela priložnost da boš kako novo "zahaklala" pa se bota mogoč štekali :)
Upam da sm ti pomaga z mojimi odgovori :))))
(in ja sm si res uzela neki cajta kr znam pomagat ob takih položajih :))


Lp, °~° oz. Olivija
1
 
°~°
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ojla
Prebrala sem tvoje pismo:sob:. Zelo žalostna zgodba in povsem sočustvujem s tabo. Vem da ti je težko in da imeti anoreksijo ni fino. Torej vem da se težko sprejmeš takršno kakršna si ampak če se kmalu to ne bo spremenilo lahko tudi umreš. Anoreksija je zelo huda bolezen saj lahko zaradi neuživanja hrane umreš:cry:. Vedi da nam je bilo življenje dano in da smo res nekaj posebnega da lahko živimo. Življenje je eno samo in prav to je zelo dragoceno. Tudi če misliš da si debela začni jesti. Tudi meni so velikokrat zgodi ko se pogledam v ogledalo in vidim svoje noge. Vsem se zdi da imamo debele in zamaščene noge. To je pri zenskah dokaj normalno dokler jemo. Res z vsem srcem te prosim da zacneš jesti. Probaj prekositi misel da si debela. Naj ti prevzame misli misel da lahko umreš. Seveda ne pretiravaj samo začni redno jesti (pet obrokov na dan) in . Če ti že ni do hrane pa se potrudi za vse ki te imajo radi (npr. mami, oči, bratje/sestre, sorodniki, prijatelji...) Res vem kako ti je in vedi da nisi samo ti v tej situaciji. Res naredi to za življenje in za vse ki te imajo radi. Glede družbe pa bodi to kar si ne rabis se pretvarjati da si nekaj kar nisi. Pravi prijatelji te ne odrivajo iz družbe ampak te sprejemajo takšna kakršna si. Tudi mene imajo v razredu vsi za "piflarski" tip človeka. Ne oziraj se toliko na to samo ignoriraj ce ti kdo reče da si piflarka ali pa mu odvrni češ A si mi fouš al kaj? ali pa nekaj takega res upam da sem pomagala in res te prosim začni jesti
rada te imam
#RADAPOMAGAM
2
 
#RADAPOMAGAM
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ojla, res mi je žal za to kar se ti dogaja in upam da ti bo moj nasvet pomagal.
1.Zavedaj se koliko si u resnici vredna na tem svetu in se ne rabiš sekirat koliko imaš celulita (špeha) in ne rabiš še niti obremenjevat s tem če imaš kakšno kilo preveč. Kilogrami ne pomenijo nič. Tudi sama sm se obremenjevala s tem kakšne oblike sm ampak moraš še sprejet takšno kot si, ker si takšna originalna, unikatna in edina. Nikjer ni nobene ki bi bila ista kot ti, so podobne, ampak niso enake tebi. In predstavljaj si da če si edina moraš držati svoj položaj na tem svetu. Normalno se prehranjuj kot se boš ti najbolje počutila. Vem da ne moreš in te tudi razumem ampak dokler se ne boš sama sprejela takšne kot si te ne bo nihče, oprosti. Mene je na srečo spametovala sestra še pravi čas in zdaj se mi zdi prav neumno da je ne bi poslušala.

2. Psihiatru povej da bi se rada imela rada in sprejela tudi če bi bila res bolj močna.

3. Prijateljice si išči nove, takšne ki te bodo sprejele ko se boš rešila anoreksije in te bodo imele rade takšno kot si. Za te pa se niti ne sekiraj, ker je res škoda tvojega časa v življenju. Življenje gre hitro mimo in nimaš večno časa da uživaš na max.

Verjamem da si dovolj dobra da ti bo uspelo in tudi ti moraš sama misliti na najboljše in se potrudit po svojih najboljših močeh. Izberi poti ki so prave, ne tiste ki so lahke:wink:. Vso srečo.
Lp:heart:
1
 
Pomagam ti
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ojla!
0. jaz sem imela tudi anoreksijo (2,5 leta) in vem da ti je težko ampak vedi. Da tvoja zunanjost ne definira tebe, tvoje zdravje je pomembnejše kot tvoja zunanjost, podhranjenost ni lepota še zdaleč ne, prej ko boš začela normalno jesti manj težav in posledic boš imela v prihodnosti(osteoporoza, prebava, ledvice, lasje, zobe...) Vrjamem vate:heart:
1. Ja jaz sem tudi majhna 152cm med tem ko so moje sošolke (168cm,172cm,170cm,163cm...) in se tudi jaz zelooooooooooo sekiram...nisi edina:sob::heartbeat:, če bi normalno jedla bi bila visoka 170cm.
2. Najdi stvari ki so ti na tebi všeč. Zagotovo so, priznaj si (lasje, oči, koža, trepalnice, obrvi, nasmeh.....) nanje se vsak dan večkrat spomni. Social media is fake!!! To si zapomni, vsak ima špeh vsaj malo, če imano sošolke menstruacijo potem imajo vsaj okoli 23% maščobne mase kar je OK. To je več kot OK to je nujno!!!
3. O ja meni se tudi to dogaja. Probaj premisliti katera sošolka te bi naj bolj razumela in ji mogoče povej kako se počutiš, vpiši se na kakšen krožek, pevski zbor, delavnike kjer boš spoznala nove ljudi....VELIKO SREČE,
ZAPOMNI SI NISI SAMA .JAZ IMAM ZELO PODOBNE TEŽAVE (RAST,ANOREKSIJA,PRIJATELJI) IN VSE SE BO ŠE REŠILO :two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts:
1
 
You are more important than you think
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
jaz mam velik problem .Velika sem samo 140cm imam 32kg in imam 12let ter hodim v sedmi razred.Vsi v razredu se delajo norca ker sem tako majhna.Prosim pomagajte kaj naj naredim!!!???
0
 
Šolsko dekle
Začni jest!
 
()

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Svetovalnica

anejči

...................

Ogledov: 10 Odgovorov: 1
 
0
anejči

misel samoumor

Ogledov: 10 Odgovorov: 1
 
0
anejči

napomoč ... help me

Ogledov: 30 Odgovorov: 4
 
1
anejči

prijatlce

Ogledov: 21 Odgovorov: 1
 
0
BlackLivesMatter

...

Ogledov: 23 Odgovorov: 0
 
2
Beli kokos🥥

BELI TOK

Ogledov: 37 Odgovorov: 1
 
0
wonder girl🍒

????????

Ogledov: 83 Odgovorov: 2
 
4
Ena reg. pilovka k se je od-reg.-ala

Lasje

Ogledov: 105 Odgovorov: 8
 
0
anejči potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

...................

Nobenga ne skrbi zame . Vsem je vseen ... Svet bo boljši brez mene ... Ni me strah umreti ... Itak ne bojo opazl da me ni ... Ne prenesem več bolečine ... Hočem da se vse ... KONČA
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Koliko ste stari?
9
(21)
10
(48)
11
(97)
12
(132)
13
(120)
14
(61)
15
(15)
16
(16)
Nič od naštetega
(28)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Bego je odgovoril/a na
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, PROSIM ...
 

<3 je odgovoril/a na
seveda lahko, koliko si pa stara? mas snep ...
 

Lp je odgovoril/a na
Najprej se obrni na starše,ker mislim,da ...
 

animalllover je odgovoril/a na
1. Moji sestrici tudi 2.moje sožalje upam ...
 

Sophie :) je odgovoril/a na
Okkk okk girl!! Razumem te ok? Vrjem spopadam ...
 

HP fan je odgovoril/a na
neeeee, ne naredit tega, se vedno so tam ...
 

Night girl je odgovoril/a na
Hej. Nic nebom preveč dolgovezila ker so ...
 

Starbear je odgovoril/a na
lahko si das un pas od kopalnega plašča alpa ...
 

Loti je odgovoril/a na
Do PETNAJSTEGA leta ne moreš bit zaposlena. ...
 

Popi je odgovoril/a na
Oj! Ti bom povedla mojo zgodbo. Jaz sem si ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
pomojem je beli tok, vsaj zdi se mi, ali ...
 

Mini je odgovoril/a na
-lahko si izposodis kaksnk knjigo npr. severni ...
 

HP fan je odgovoril/a na
heiii, jst si nrdim dve kitki, pa mi ubistvi ...
 

Mini je odgovoril/a na
jaz sem ucasih nosila kavbojke zdeaj oa ne ...
 

Sophie :) je odgovoril/a na
Jaz uporabljam Femina Organics biorazgradljive ...