snofi
Naslednji Pil izide 1. oktobra

Nova številka
September 2021

Revija
Izid: 1. 9. 2021
pepca oblacek

Svetovalnica - Idk lol

Idk lol

4
OPOZORILO: Ne beri, če si občutljiv na temo rezanja, depresije, motenj hranjenja ali samomora.
*****************
Torej, hm, tole je malo smešno, glede na to, da sem ponavadi jaz tista, ki pomaga tule(ne drugem profilu).

Torej, že nekaj časa se spopadam z depresijo. Zdi se mi da začenjam izgubljati. Ne vidim več smisla v življenju. Smrt bi rešila vse moje probleme. V meni je ves čas ta pritisk. Želim si samo kričati, pobegbiti, pobegniti od vsega. Dvakrat sem se že poskusila ubiti (enkrat sem pojedla ogromno tablet, ampak mi ni uspelo, sem pa potem še dva dni bruhala).
Vse mi gre navzdol. Bila sem že na dobri poti. Jedla sem že skoraj normalno, nisem se rezala, in po več dni nisem razmišlajala o samomoru.
Sedaj, pa me vsi zapuščajo, nikomur ni mar, nihče ne razume.
Vsak dan se režem, večkrat na dan, in nemorem nehati. Vedno težje je ureznine skrivati, že 3 tedne se nisem udeležila športne ("pozabila sem športno, si zvila gleženj ipd."). Sploh ne morem nehati.
Že skoraj mesec nič ne jem, razen v šoli malice, saj nočem, da bi kdo opazil, da ne jem. Enostavno ne morem pojesti ničesar, še posebej če me kdo gleda ko jem, mi hrana enostavno ne gre po grlu. Večkrat sem poizkusila pojesti kaj več, ko sem bila sama doma, ampak kadarkoli mi je uspelo, sem razen 1x, vse izbruhala.
Ves čas, in mislim ves čas razmišljam o samomoru. Edino česar se bojim je, da če še enkrat pojem tablete, in mi ne uspe, bodo starši kaj posumili. To je eden od glavnih razlogov, da sem sploh še živa.
Utrujena sem poizkušanja, vedno se potem zgodi nekaj kar me povsem zaj**be. Moja mama mi večkrat, da panične napade, in ko se začnem nenadzorovano tresti, pravi, da samo "pretiravam".
Preprosto vse skupaj je pretežko.
Rada bi si priskrbela pomoč, ampak vem, da če povem karkoli staršem, bodo rekli, da sem preveč ba internetu, in da mi je ta to vtepel v glavo in mi vzeli telefon.
Nimam nič pravih prijateljev, ki bi jim lahko vse povedala. Vsi moji prijatelji do sedaj so me cut offali, in vem da me bodo, kmalu tudi tisti s katerimi se družim trenutno, vidim kako jim grem na živce. Edina prijateljica, ki jo imam in ji lahko povem vse, je trenutno v bolnici, tako, da je še nekaj časa ne bom videla, in čez pol leta se seli. In vem, da se lahko slišiva prek telefona, ampak ni isto. Vem da se bova oddaljili, inže sedaj vidim da ji začenjam iti na živce. Vsi prijatelji me izločujejo. Nimam motivacije za šolo, moja mama pa pričakuje same najboljše ocene in uspeh v glasbeni šoli. Ne zmorem več, vsaka minuta je muka. Rada bi samo zbežala, rada bi samo kričala, sprostila ta pritisk v sebi.
Vedno bolj pogosto se režem, saj hočem vse to spustiti iz sebe, hočem zares čutiti, režem vedno globje, in ne morem nehati, vedno se po prib. 10min prisilim da neham, saj je kri povsod, in moram počakati, da neha tečti, saj morem potem priti izpod "tuša" in se pretvarjati, da je vse v redu. preprosto ne morem več, ne vidim razloga v nadaljevanju.
Vsak dan je težek, nemorem vsati iz postelje želim samo ležati tam ves dan, da se mi ni treba soočiti z vsemi problemi.
Ne morem več.
Sploh nevem kaj bi rada lol, mogoče me zanima če imate kakšen nasvet.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hello!!

To so kar resni problemi. Jaz jih ne poznam, ampak nekdo blizu mene jih, še pre dobro in res hočem pomagati ker razumem in vem kako grozno je. Upam da ti bojo moji nasveti v pomoč.

Prvo kot prvo glede hrane: okej, torej tukaj res ne vem kako pomagati. Oseba ki mi je blizu ima isti problem in poskušam pomagati po najboljših močeh ampak ja. Torej!! Priporočam ti da poskusiš vsak dan jesti trikrat na dan. Ni treba da je prav obrok, lahko je samo košček kruha, samo da se navadiš trikrat na dan jesti. Potem češ 2-3 tedne poskusi več jesti. In tako počasi dodajaj več in več hrane. Ne vem zakaj ne moreš jesti, predvidevam da zaradi teže. Ne jesti lahko včasih povzroči večjo težo in obstajajo bolj zdravi načini hujšanja. Drugače pa če mi daš težo in višino ti lahko povem koliko je tvoj itm. To ne pomaga vsem, nekaterim še poslabša tako da sama povej če želiš :)
Najbolj pomembno je da poskusiš in ponosna sem nate zato ker poskušaš!!

Zdaj pa glede rezanja: Mislim da obstaja neka aplikacija ki pomaga pri ne rezanju ampak sem pozabila kako se reče...anyways, tudi tukaj ne znam pomagati najbolje ampak bom poskusila. Kadarkoli dobiš potrbo po rezanju raje nariši kaj na kožo, npr. metuljčke. Poskusi se zamotiti s čim kar te pomirja/razveseli. Ne bo vedno delovalo, ampak mogoče bo pomagalo.

Glede samomora: nočeš končati življenja. Hočeš končati bolečino in obstajajo boljši načini zato. Zakaj sploh ostati živ?
-Enkrat boš našla svojo osebo, naj bo prijatelj, partner, maček, itd., nekoga boš našla in imela bosta čudovito življenje skupaj.
-Tista jutra, ko je zunaj megla in so ceste prazne in je zrak hladen, a prijeten.
-Tisti dnevi, ko je zunaj sonce in je temperatura topla in prijetna.
-Sprehodi po parku, po gozdovih, kjer lahko čutiš vonj po cvetlicah in naravi.
-Morje ki se lesketa v svetlobi.
-Luna, ki vedno pride nazaj in prežene temo.
-Dež, ki nežno kaplja na okna.
-Knjiga, v kateri se zgubiš.
Vse to je del življenja, vse to lahko občutiš, še vedno lahko najdeš veselje, ni prepozno. Če ne želiš ostati živa zase, je to v redu. Enkrat si boš želela ostati zase. Do takrat ostani za svoje hišne ljubljenčke (če jih imaš), za svojo prijateljico, za svoje sorodnike, za nas pilovce da nam lahko še naprej polepšaš dan.

Relapses, torej to da ti je šlo dobro zdaj gre pa spet na slabše so čisto normalne. Zato se ne počuti slabo in krivo glede njih, še posebej v tem obdobju zima in marec, ne vem zakaj, ampak še posebej zdaj gre veliko ljudem na slabše. Spet bo bolje, samo vztrajaj.

Ljudje te imajo radi. Vem da se ne zdi tako, ampak je res. Ljudem si zelo pomembna in radi te imajo. Vredna si in zaslužiš si čudovito življenje, Jaz verjamem nate in sem ponosna nate da vztrajaš. Če rabiš pogovor, mi lahko pošlješ sporočilo po instagramu, z veseljem ti ga dam če želiš!!

Verjamem vate, stay strong, you can do it!!

<3
April
2
 
Hey, vem da mi je vzelo nekaj časa da idgovorim, ampak hotela sem reči, glede itm, vem, da nimam prekomerne teže, ubistvu sem veliko presuha, ampak vseeno mi nekaj v glavi vedno pove da ni dovolj
 
To čisto razumem, žal ne znam pomagati pri tem problemu ker se tudi sama ubadam z boji v moji glavi...mogoče je najbolje da obiščeš psihologa in/ali zdravnika, saj se oni na to najbolje spoznajo. Mogoče sploh ni treba povedati staršem če psihologu/zdravniku razložiš da ne bi razumeli :)
<3
April
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ko sem prebrala tole sem najprej 1 uro samo razmisljala kok je teb grozno in sploh nisem vedela kaj nej napisem. mislim, da bi rabila iti do svetovalne delavke, ampak vem, da je to res res res zelo tezko. jaz bi ti mogoce predlagala, da si en dan (al pa usaj ksno uro) uzames zase pa gres vn, u naravo. in pol se tm usedi na tla in samo razmisljej. poslusi pticke kako pojejo. mogoce si lahko na en list napises stvari, ki so u tvojem zivljenju pozitivne in bi bilo za njih uredno zivet. vem, da bos nasla ogromno takih stvari. tudi, ce se ti zdaj zdi grozno, vrjemi, da enkrat ne bo vec. prosim te, ostani ziva za prihodnost. enkrat bos pogledala nazaj in bos vesela, da si se ziva. ce pa ne zaradi sebe, ostani ziva zaradi drugih. ogromno ljudi te ima radih. prosim te, samo ne naredi samomora. predstavljaj si, kako bi se pocutili tvoji starsi. poskusi si najti nekaj, kar te veseli (npr. poslusanje glasbe, kaksen sport, branje,...) vse bo se uredu, ampak mislim, da bi bilo dobro, da se z nekom pogovoris o tem in mu zaupas. to je lahko kdorkoli, ni nujno, da so ti starsu. ce hoces se lahko tudi dobiva v klepetalnici in to bom z veseljam pomagala.
upam da sem pomagala
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Okej, tole je pa kar stresen problem.
Prepričaj se zakaj bi živela.
Probaj se čim več družiti z prijatelji, jim čim več zaupati, delati stvari ki te veselijo, v trenutkih ko bi najraje zbežala pa se vleži na posteljo, naštimaj tvojo najljubšo pesem in vse ignoriraj. Ko boš pripravljena pa se le pojdi pogovorit, ampak še še vedno brani. Vem da je dela čisto preveč, tudi sama hodim v glasbeno šolo, ampak probaj delo opraviti čim prej, nato pa boš lahko uživala. Aja, če nimaš prijateljev jih najdi, probaj se družiti s komar koli iz razreda in z njim delati čim bolj zabavne stvari, pokaži tvojo dobro plat in če je kdo ne bo začutil, ga pusti in se probaj družiti z kom drugim. Še vedno pa imaš tu na Pilu veliko ljudi, ki ti bodo vedno priskočili na pomoč.
L. P.
Rada pomagam
0
 
Rada pomagam
Aja, pa čim manj bodi na telefonu in več v naravi.
L. P.
Rada pomagam
 
Rada pomagam
Hvala, ampak glede šole, se preprosto ne morem pripraviti da kaj naredim. Ni tako enostavno, ne vidim motivacije zakaj bi se učila, vedno razmišljam samo, da bom na koncu itak mrtva predem prudem v srednjo šolo
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Kot prvo!!
NE NAREDIT SAMOMORA!!!!
KOT DRUGO!!!!!!
NE NARDIT SAMOMORA!!!!!
VEM KAKO JE, LANI SE JE NA NAŠLI ŠOLI UBIL DEVETOŠOLEC, VSI SMO CEL TEDEN SAMO JOKALI,, UČITELJICE SO VSAK DAN HODLE KROPIT, VSI BODO TO IZVEDELI SLEJ KOT PREJ, IN VERJEMI, NE BOŠ MORALA DOLGO ZDRŽATI. ZATO TI SVETUJEM, DA SE POSVETUJEŠ S STARŠI, SVETOVALNO DELAVKO ALI PSIHOLGINJO. NUJNO!!!!!!!!!!
0
 
Ne morem povedati staršem, ne ratumejo takšnih stvari, svetoval delovka pa bi povedala njim
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Poskusi povedati staršem! Ne naredi samomora!
Jaz sem tudi mislila, da je moje življenje bedno, ampak po nekaj časa, sploh več nisem razmišljala o tem.
NE NAREDI SAMOMORA!
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
razumem te.tudi jst sem že v močni depresiji inme je strah da se bomubila,ker se to zdi najboljša rešitev.in zdej ti bodo vsi govoril NE NARDIT SAMOMORA... in tudi js tu to predlagam anpak je pretežko pomagat nekomu ki ma iste težavekot ti.anpak predlagam ti naslednje:prosi starše če se lahko šolaš doma.na šoli doma rabiš samo eno uro delat pa še nimaš tok testov.glede prijateljev pa lahko greš ven in sprašuješ kakšnega otroka če bi se igral.upam da boš bolje.:)
0
 
Zdi se mi da ti nisem nic pomagala😢koga sploh briga o mojih tezavah
 
to je shark girl ne prijavljena
Hej, seveda si mi pomagala samo nisem odgovorjala na vse. In ne skrbi, čisto vsi ti bodo želeli pomagati glede tvojih težav če jih boš komu zaupala, tudi jaz<3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Lahko pokličeš na Tom telefon. Tam ti bodo svetovali kaj narediti tako da tvoji starši tega ne bodo izvedeli.
In pa kot prvo - NE NAREDIT SAMOMORA!!!
Tega si ne želiš. Pred tabo je še veliko let. Glede rezanja - strinjam se z April. Poskusi si kaj narisati na kožo.
Zvečer poglej kakšen film, risanko... karkoli ti je všeč. Lahko rišeš, poješ, plešeš... samo nekako se zamoti z nečim kar imaš rada.
Upam da sem pomagala
HP fan
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hej, tole so zeloooo resni problemi in treba je čim prej ukrepati:heart:. Tako kot so že drugi rekli, pogovori se s svetovalno delavko, verjemi da ti bo znala pomagati in iskati rešitve... Staršem boš tole morala nujno zaupati, saj bosta začela dvomiti, verjemi.... No verjamem da boste našli rešitev. Priporočam da izbereš eno od vseh napisanih saj so vse zelo koristne, (da se razume, od vseh..) In ne pozabi! Ne vzemi si življenja, saj ti bi bilo kasneje žal, zagotovljeno. Verjamem vate! Uspešno naprej! Za vse se najde rešitev!:black_heart::heart:
0
 
Allison
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Res bi ti rada pomagala vendar mislim da je bolje če se pogovoriva kje drugje saj so te objave javne.
Mogoče bi mi zaupala tvoj Snapchat, Teams, Viber, Discord....
če si želiš pogovor mi povej kje te lahko kontaktiram oz. pomagam:wink:
Mislim, da boš po pogovoru veliko bolje saj sem pomagala že veliko ljudem pred samomorom in sedaj jih kdaj pa kdaj vidim in so srečni ter uspešni:blush:
Upam, da prideva v stik saj bi te res rada spoznala malo bolj podrobno in ti pomagala ter vsak človek si zasluži biti vesel v življenju:slight_smile:
Lep pozdrav:smiley:
0
 
Z VESELJEM POMAGAM
Če si želiš da bo zadeva bolj anonimna mi raje samo povej IME od tvojega discorda oz BOM naredila sobo v Discordu. Če ga nimaš SI ga prosim naloži saj tam pomagam ljudem z njihovimi težavami ter jim pomagam da se sprostij0. Sproščamo se na te načine da gledamo različne filme, ki jih izglasujemo itd... Link za v to sobo pa pošljem malce kasneje🙂

Srčno upam, da ti bom s tem pomagala 🙂
Čim več sreče ti želim🙂
 
Z VESELJEM POMAGAM
Še link za v sobo v Discordu kjer se lahko pogovoriva 🙂:
https://discord.gg/2CmarbMn
 
Z VESELJEM POMAGAM
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Živjo,

kot so ti že nekateri pred mano pisali, nikakor ne naredi in ne poskušaj narediti samomora, lahko pa za začetek narediš naslednje stvari:

- napisala si da imaš v sebi pritisk, da želiš kričati...pojdi v gozd, kriči in deri se kot želiš, daj to ven iz sebe, mogoče se sliši neumno ampak pomaga...vsak človek kdaj pa kdaj to rabi, vzami palico udarjaj ob drevesa, da daš to negativno energijo ven iz sebe, bodi spet otrok (v smilsu brezskrbnosti in da se ne obremenjuješ kaj drugi mislijo o tebi), v gozdu te noben ne vidi
- težko ješ...pojdi v hrib, če ti to ni izziv, teci v hrib, 1x,2x, 10x vseeno kolikokrat, toliko da se zmatraš...ko boš prišla domov ni vrag da boš lačna, ker bo tvoje telo potrebovalo hrano...imam občutek da cele dneve ležiš doma in čakaš da se nekaj zgodi, vendar samo od sebe se ne bo nikoli...primi bika za roge, začni športat,ristat, ustvarjat, veeno kaj, ampak nehaj izležavat do bolova in upat na spremembe.
Mlada si, imaš še vse pred seboj, v življenju je tako da pridejo problemi, ne rabiš pa se jih ustrašiti in bežati pred njimi!!!

Upam da ti za štart te nasveti pomagajo.

Lp,
Starejši kolega
2
 
Starejši kolega

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Svetovalnica

U WANT TO MUCh

SPOLNO ME JE ZLORABIL......

Ogledov: 41 Odgovorov: 5
 
0
hocm lep obraz

moj obraz😐

Ogledov: 38 Odgovorov: 2
 
0
Lia

Srednja šola

Ogledov: 33 Odgovorov: 5
 
0
Annie #1

BFF Problemi pt. 2 🤬

Ogledov: 33 Odgovorov: 1
 
1
wonder girl🍒

trening

Ogledov: 23 Odgovorov: 3
 
0
kaj naj naredimmm

Jaz in moj bratranec👉👈

Ogledov: 108 Odgovorov: 4
 
0
Coconut

PROBLEM

Ogledov: 39 Odgovorov: 2
 
0
nevemmm

prijateljice

Ogledov: 34 Odgovorov: 2
 
0
Coconut potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

PROBLEM

V mojem razredu je en fant ki mi je ful ful všeč. Ne upam si mu povedat da sem v njega ker ne vem kaj bo naredu. Vsi fantje v razredu so otročji ne bi pa rada do konca leta prihajala v šolo z muko zaradi tega (če bi to vsem zašpecal). Veliko sošolk fanta že ma jaz pa sem ljubosumna...
stara sem 12
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Katera naslovnica Pila vam je bolj všeč?
Takšne, kot so bile prejšnje šolsko leto.
(58)
Letošnja!
(49)
Ne opazim razlike.
(33)

POIŠČI PILOVCA/KO

Aktualne objave

coconut
4
 

krokodilcek56
2
 

(:ljudek:)
5
 

Ne prijavljen bobek;-;
3
 

I need help
2
 

strastna zaljubljenka
3
 

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Revija PIL je odgovoril/a na
Komurkoli se zgodi kaj tako groznega, mora ...
 

... je odgovoril/a na
NUJNO povej odrasli osebi!
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
to moraš povedati svojim staršem!!!
 

Potterhead neprijavljena je odgovoril/a na
tudi jaz imam celiakijo... svetujem ti da ...
 

ruskaya je odgovoril/a na
Nekaj takega ne opisuješ na forumih ampak ...
 

HP fan je odgovoril/a na
okej, to je nijno. res ni ok kar ti je naredil.verjetno ...
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Hahaha, moja mami in bratec jo imata, tako ...
 

NOT A HAter je odgovoril/a na
hi... res mi je žal amoak s svojimi sorodniki ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
delaj kaj te veseli
 

Lia je odgovoril/a na
Hvala vsem:hearts:
 

Doglover je odgovoril/a na
Dobesedno imam iste svari rada ko ti:heart_eyes:. ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Črna maska dm.:100::ok_hand::ok_hand::ok_hand:
 

HP fan je odgovoril/a na
hej, men pomagata Mixa gel za umivanje obraza ...
 

HP fan je odgovoril/a na
ja, jaz ti predlagam gimnazijo, iz tam naprej ...
 

wonder girl🍒 je odgovoril/a na
uhhh si pa zelo jezno no vredu te popolnoma ...