snofi
Naslednji Pil izide 3. maja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Svetovalnica: Kam naprej?

Kam naprej?

0
Devetarka
hej, hodim v 9.razred in zacenja se cas vpisov v srednjo, informativnih dnevov ipd,..sama ne vem kam bi se vpisala. Sem sicer dobra učenka in imam večino predmetov 5. Kot vsi obicajni ljudje bi mi svetovali da naj grem naprej na gimnazijo, vendar imam do gimnazij kok nekaksen 'odpor',saj vsi govorijo da je ful tezko,veliko ucenja,manj druzenja,ucenje 24/7. In priznam da so me s takimi izjavami prav prestrasili,... Ce pa gledam poklicne sole pa se ki tudi nobena ne zdi primerna,saj mi nic ni vsec ne v mojem kraju, ne drugje,.. Bi mi lahko kdo svetoval, ki mogoce hodi na Gimnazijo, njegove izkušnje, je res tako grozno,koliko je učenja (ure na dan), se uspeš tudi družiti,...Vesela bom tudi drugih nasvetov:) hvala
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
moja izkušnja z gimnazijo je za enkrat super. Trenutno sem 2. letnik, ocene imam 3,4,5 in na dan porabim največ 3 ure za učenje. Sicer če ne delaš sproti se ti kar veliko nabere ampak reeesssss ti predlagam sprotno delo. čas za druženje s prijatelji ti seveda ostane, samo organizirana moraš ostati. npr. moj urnik je da ko končam z šolo najprej naredim nalogo, potem imam do večera čas da se družim s prijatelji, zvečer pa nato še ponovim snov ki smo jo ta dan obravnavali.

kar sem ti hotela povedat je da je na vseh šolah veliko učenja če si svojega časa ne organiziraš in se ne učiš sproti. seveda pa moraš verjet vase da zmoreš.
Upam da sem ti vsaj malo pomagala, in srečno pri izbiri:smile:
1
 
srednješolka
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
𝘖𝘫!
𝘚𝘢𝘮𝘢 𝘴𝘪𝘤𝘦𝘳 š𝘦 𝘯𝘦 𝘨𝘳𝘦𝘮 𝘯𝘢𝘱𝘳𝘦𝘫, 𝘢𝘮𝘱𝘢𝘬 𝘮𝘰𝘫 𝘣𝘳𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘵𝘶𝘥𝘪 9.𝘳 𝘪𝘯 𝘪𝘮𝘢 𝘱𝘳𝘰𝘣𝘭𝘦𝘮𝘦 𝘴 𝘵𝘦𝘮.
𝘎𝘪𝘮𝘯𝘢𝘻𝘪𝘫𝘦, 𝘴𝘰 𝘳𝘦𝘴𝘥𝘢 𝘵𝘦ž𝘫𝘦 𝘬𝘰𝘵 𝘬𝘢𝘬š𝘯𝘦 𝘥𝘳𝘶𝘨𝘦 𝘴𝘳𝘦𝘥𝘯𝘫𝘦 š𝘰𝘭𝘦, 𝘢𝘮𝘱𝘢𝘬 𝘯𝘪 𝘵𝘢𝘬𝘰 𝘩𝘶𝘥𝘰. 𝘝𝘦č𝘪𝘯𝘢 𝘫𝘪𝘩 𝘵𝘰 𝘨𝘰𝘷𝘰𝘳𝘪, 𝘬𝘦𝘳 𝘯𝘢𝘮𝘪𝘨𝘶𝘫𝘦, 𝘥𝘢 𝘨𝘳𝘦𝘫𝘰 𝘵𝘫𝘢 𝘴𝘢𝘮𝘰 𝘱𝘪𝘧𝘭𝘢𝘳𝘫𝘪 𝘪𝘱𝘥. 𝘈𝘮𝘱𝘢𝘬 𝘵𝘰 𝘴𝘱𝘭𝘰𝘩 𝘯𝘪 𝘳𝘦𝘴. 𝘎𝘪𝘮𝘯𝘢𝘻𝘪𝘫𝘢 𝘫𝘦 𝘯𝘢𝘫š𝘪𝘳š𝘢 𝘪𝘻𝘣𝘪𝘳𝘢, 𝘴𝘱𝘭𝘰𝘩 𝘻𝘢𝘵𝘰, č𝘦 š𝘦 𝘯𝘪𝘴𝘪 𝘱𝘳𝘦𝘱𝘳𝘪č𝘢𝘯, 𝘬𝘢𝘫 𝘪𝘵𝘪 𝘯𝘢𝘱𝘳𝘦𝘫.
𝘔𝘰𝘫 𝘢𝘵𝘪 𝘫𝘦 𝘬𝘰𝘵 𝘮𝘭𝘢𝘥 𝘰𝘣𝘰ž𝘦𝘷𝘢𝘭 𝘢𝘷𝘵𝘦. 𝘡𝘢𝘵𝘰 𝘴𝘦 𝘫𝘦 𝘶𝘱𝘪𝘴𝘢𝘭 𝘯𝘢 𝘵𝘢𝘬𝘰 š𝘰𝘭𝘰, 𝘬𝘪 𝘨𝘢 𝘫𝘦 𝘻𝘢𝘯𝘪𝘮𝘢𝘭𝘢. 𝘛𝘢𝘮 𝘴𝘵𝘢 𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘱𝘰𝘭𝘦𝘨 𝘯𝘫𝘦𝘨𝘢 𝘭𝘦 2 𝘶č𝘦𝘯𝘤𝘢, 𝘬𝘪 𝘴𝘶 𝘫𝘰 𝘮𝘰𝘵𝘰𝘳𝘫𝘪 𝘪𝘵𝘥 .𝘳𝘦𝘴 𝘻𝘢𝘯𝘪𝘮𝘢𝘭𝘪! 𝘛𝘰𝘳𝘦𝘫: 𝘱𝘳𝘦𝘥𝘭𝘢𝘨𝘢𝘮 𝘵𝘪, 𝘥𝘢 𝘯𝘦 𝘪𝘻𝘣𝘪𝘳𝘢š 𝘯𝘢 𝘴𝘪𝘭𝘰 𝘪𝘯 𝘯𝘢 𝘵𝘪𝘴𝘵𝘰 𝘬𝘢𝘳 𝘫𝘦 𝘯𝘢𝘫𝘭𝘢ž𝘫𝘦, 𝘢𝘮𝘱𝘢𝘬 𝘵𝘪𝘴𝘵𝘰, 𝘬𝘢𝘳 𝘵𝘦 𝘳𝘦𝘴 𝘷𝘦𝘴𝘦𝘭𝘪.
𝘗𝘳𝘪𝘭𝘢𝘨𝘢𝘮 š𝘦 𝘴𝘦𝘻𝘯𝘢𝘮 𝘴𝘳𝘦𝘥𝘯𝘫𝘪𝘨 š𝘰𝘭 𝘷 𝘚𝘭𝘰𝘷𝘦𝘯𝘪𝘫𝘪 𝘱𝘰 𝘵𝘦ž𝘢𝘷𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪, 𝘨𝘭𝘦𝘥𝘦 𝘯𝘢 š𝘵𝘦𝘷𝘪𝘭𝘰 𝘰𝘱𝘳𝘢𝘷𝘭𝘫𝘦𝘯𝘪𝘩 𝘮𝘢𝘵𝘶𝘳 𝘱𝘢 𝘵𝘦 𝘴𝘵𝘷𝘢𝘳𝘪:
𝘩𝘵𝘵𝘱𝘴://𝘢𝘭𝘮𝘢𝘮𝘢𝘵𝘦𝘳.𝘴𝘪/𝘭𝘦𝘴𝘵𝘷𝘪𝘤𝘢𝘴𝘰𝘭-𝘴𝘳𝘦𝘥𝘯𝘫𝘦𝘴𝘰𝘭𝘦-𝘴181
𝘜𝘱𝘢𝘮, 𝘥𝘢 𝘴𝘦𝘮 𝘱𝘰𝘮𝘢𝘨𝘢𝘭𝘢!
Princess:gem:
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla, sem prvi letnik in prav tako hodim na gimnazijo. Glede učenja naj te ne skrbi preveč, saj bo veliko učenja na vsaki šoli. Kot je že odgovorila Srednješolka, je sprotno učenje super, saj se ne rabiš toliko učiti pred samim testom ali spraševanjem. Malo se pozanimaj, kar nekaj šol ima napovedano spraševanje, tako da se moraš organizirati svoj čas in kar nekaj ti ga ostane tudi za prijatelje. Sicer je zdaj malo lažje, ker imamo šolo na daljavo, a ne skrbi, če boš imela željo, ne bo preveč težko.
0
 
BB
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Če nisi prepričana, kam bi šla, na katero poklicno šolo, potem bi rekla, da je gimnazija res še najboljša. Če si zdaj samo zaradi 'strahu' oz., kot si sama napisala, iz 'odpora' do gimnazije izbereš srednjo šolo, ki ti ne ugaja, bo to zaznamovalo tvoje življenje.
Seveda, nekateri se ogromno učijo in imajo same petice, ampak vse to ni nujno. Če si brihtna in imaš v osnovni šoli petice, ti bo na gimnaziji z lahkoto uspelo. Jaz hodim na manjšo gimnazijo v mojem domačem kraju (žal mi je, da nisem izbrala večje, boljše, do katere bi se vsak dan morala voziti po 1 uro z avtobusom, ampak to v karanteni ne bi bil problem) in...res ni težko. Jaz se moram najbolj pripravljati za teste pri predmetih kot sta matematika in kemija, ponekod pa je zahtevnost predmeta odvisna tudi od profesorja. Ni res, da se je treba ves čas učiti, če si dovolj organiziran, imaš lahko veliko prostega časa. Kako je z druženjem, ne vem, ker nimam prijateljev s katerimi bi se lahko družila, pa sem prepričana, da se bo pri tebi čas našel tudi za to.
Predvsem je odvisno kako pristopiš do učenja in koliko si se pripravljena potruditi. če boš vsaj domače naloge (mi jih imamo malo manj kot v osnovni šoli, na drugih gimnazijah je imajo zelo malo) delala sproti in se sproti učila predmete, pri katerih je veliko snovi (mat, slj, ang (če ti ne leži), zgo, bio, geo - ok, nočem te prestrašiti, ampak ja, snov se nabere in niti jaz se ne učim sproti). Tako da - če se učiš sproti je lažje, mogoče vzame več časa, ampak se je potem treba na test pripravljati malo manj, če se pa ne učiš sproti, boš imela več prostega časa, ampak boš lahko imela v obdobjih, kot je november ali pa april (to se mi zdi, da je pri nas najbolj okupirano s testi) kar krizo - če boš želela ohranjati odločen uspeh.
Želim ti povedati, da te ni treba skrbeti, češrav imaš mogoče drugačen vtis. Ker sem jaz šla na gimnazijo v mojem domačem kraju sem pristala v razredu z ljudmi iz osnovne šole in se mi zdi, kot da je vse skupaj samo nadaljevanje osnovne šole.
Upam, da vidiš moje sporočilo in se odločiš za gimnazijo.
0
 
prvi letnik
Devetarka
Hej hvala za nasvet! Zanima me zakaj bi se rada odlocila za na bolj oddaljeno gimmazijo, ker imam s tem isti problem saj se mi tista zdi nekako bolj vsec,ampak vozila bi se na dan skupno 1 uro in zato mislim, da bi mi to pobralo se vec casa za ucenje ...
 
Hej!
Oprosti da ti jaz odgovarjam, samo tudi jaz sem 9.razred in se odločam za šolo, ki je dolga 1 uro vožnje v ENO smer-tako da 2 uri na dan....vendar skoraj nobena šola ni bližje oz. ena je in mi ni všeč...
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
pomisli kaj so tvoji hobiji in kake se vidiš kot poklic za tist hobi
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej,
jaz sem prvi letnik na manjši gimaziji v svojem kraju. Zaenkrat imam same petice pa se ne učim preveč. V primerjavi z osnovno šolo je predvsem več dela kot so naloge, predstavitve in podobno, a če vse to sproti opraviš in poslušaš pri pouku, ni spet toliko učenja. Na naši šoli se večinoma poznamo med sabo, vse je bolj osebno, tudi spraševanje večina učiteljev napove. Če te skrbi ocenjevanje ti lahko povem, da imam jaz največ pisnih ocenjevanj v maju in sicer po 1 na teden. V našem razredu je veliko otrok iz sosednjega kraja, ampak smo se super ujeli. Tudi jaz sem razmišljala o gimnazijah v drugih krajih, recimo o Bežigrajski v Ljubljani. Ker se v osnovni šoli nisem dobro razumela z vrstniki sem želela zamenjati okolje, pa tudi težja gimnazija bi bila zame izziv. Ampak potem sem razmišljala o slabostih: vsak dan 1 uro vožnje tja in 1 uro nazaj, vstajanje pred 5 zjutraj... Tako da sem na koncu ostala tu. Moram reči, da mi za zdaj nikakor ni žal. Imam tudi prijatelje z drugih gimnazij in razlike dejansko niso tako velike. Če si motivirana in si želiš znanja lahko uspeš na manjši ali večji šoli. :) Če pa te še kaj zanima, pa kar napiši.
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Svetovalnica


Funny Doggy_#lover
Objava:

Kaj je to?

Ogledov: 33 Odgovorov: 2
 
0
huh
Objava:

Prebava

Ogledov: 20 Odgovorov: 4
 
1
Objava:

Mozolji

Ogledov: 57 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Leče

Ogledov: 62 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

Moje spanje (strah me je)

Ogledov: 90 Odgovorov: 3
 
3
JustanotherSTAY
Objava:

K-pop online shops

Ogledov: 42 Odgovorov: 3
 
1
Ni nujno
Objava:

Filmi

Ogledov: 65 Odgovorov: 6
 
1
v dilemi
Objava:

vaše mnenje (shein/yesstyle)

Ogledov: 101 Odgovorov: 6
 
1
Funny Doggy_#lover potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Kaj je to?

torej na internetu se zelo širi therian ali mi lahko kdo pove kaj je to?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Če si tekmovalec, tekmovalka v Veseli šoli, te prosimo za odgovor. Vprašanje se glasi: Zakaj si naročen/a na Pil?
Na Pil sem naročen/a izključno zaradi Vesele šole.
(27)
Pil bi naročil/a tudi, če ne bi tekmoval/a v Veseli šoli.
(149)
Pila nimam naročenega, saj pri mentorici Vesele šole dobimo vse vsebine za tekmovanje.
(28)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Zoe☆
Jaz tudi tako ampak me trebuh pol boli. Ponavadi ...
 
Zoe☆
Jaz tudi tako, ampak me pol trebuh kdaj začne ...
 
Zoe Rose
Jaz tudi tako, ampak me pol trebuh kdaj začne ...
 
Zoe Rose
Jaz tudi tako, ampak me pol trebuh kdaj začne ...
 
pač lej ignoriraj jih. men pravijo enako. ...
 
Your local lynx🍃🐾🪶
pojdi pogledat na objavo od zivziv z imenom ...
 
hejj kot jaz razumem je to da se imas za ...
 
ne skrbi mene sošolci poimenujejo piflarka, ...
 
Lily-James-fenica (neprijavljena)
my little pony miracolous mamma mia policijska ...
 
Myb Vloga za Emo Swimming gold Gremo mi ...
 
Hvala za obvestilo. Se bom držala pravil Lp ...
 
Pač ne posluši jih:slight_smile:
 
Čisto vredu je,da spiš s pliškoti. Od moje ...
 
hejjj jah plushiji so na ippoyu res dragi( ...
 
hej mislm, da sm mela podobn problem ko ...