snofi
Naslednji Pil izide 6. oktobra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Svetovalnica: Kristjani, samozadovoljevanje in LGBTQ

Kristjani, samozadovoljevanje in LGBTQ

3
Kristjanka z vprašanji
Živjo.
Sem kristjanka.
Imam pa eno (oz. več) vprašanj.
Ali je kaj narobe, če se kristjan samozadovoljuje?
To sprašujem bolj splošno, saj sama tega ne počnem, me pa zanima.
Če mogoce veste - zakaj (če) pa naj se kristjani ne bi samozadovoljevali?
Mislim, na to se ne spoznam preveč, sem pa res radovedna.
Tukaj, na svetovalnici sem opazila že nekaj objav o samozadovoljevanju, ampak mislim, da ni nikjer ničesar povezanega s kristjani.

Drugo vprašanje...
Ze večkrat sem slišala, da naj kristjani ne bi podpirali oz. bili del skupnosti LGBTQ.
Je to res, ali sem si ustvarila popolnoma napačno predstavo?
Ali je kaj in kaj je narobe, če kristjani podpirajo in so del LGBTQ-ja?
Sama nisem v skupnosti, nisem pa proti njim, saj se mi zdi to nekaj... Dokaj običajnega.

Občutek imam kot, da ima naš župnik/duhovnik neki... t.i. "predsodek" do skupnosti LGBTQ. Res ne vem, zadnjič je pri verouku je tema zaplavala v to smer, ampak sem imela občutek, kot bi se duhovnik nekako... izogibal tej temi, ali kako naj rečem.

Vesela bi bila kakšnega odgovora, ampak najprej poglej, da nimaš slučajno kaksne domače naloge, ali pa kaj drugega, saj moje vprašanje ni tako zelo pomembno.
Na PILu sem že dlje časa, registrirana, ampak sem se odjavila, da ne bi bila ta objava ravno med mojimi objavami...
Lp
Kristjanka z vprašanji
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
oj, sem atejistka in nevem velko o kristjanih in teh pravilih, za samozadovoljevanje ti tko povem ,,,, to je pomojem podobno spolnemu odnosu..nisem prepričana samo sklepam tako. Jaz sem pan (to je eden izmed razlogov da sem ateist) in am nevem zakaj majo kristjani tok problema z tem, vem pa da so eni kristjani tut lgbtq in nimajo problema z tem. Če te moti to z žunikom mislim da se ne rabis obremenjevat z tem ker ni nic kej takega ce je pa homofob pa naj gre v 3 pisane marjetice...;)
ja nimam naloge bi se pa mogla učit ....ups, ampak ni mi problem odg, lp in srecno
kaktus
1
 
ojla
sem videla, da ti je že kaktus nekaj napisala pa bi jaz rada še bolj utemeljija oz. razložila, saj sem tudi sama kristjanka, ampak sem del lgbtq+ skupnosti in s tem se mi ne zdi nič narobe! <3
-po 10-ih božjih zapovedih naj bi bilo kristjanom prepovedano samozadovoljevanje (to nam pove šesta božja zapoved - ne nečistuj)... predvidevam, da ima večina kristjanov spolne odnose, saj se seveda tako razmonužejemo. naj se nebi samozadovoljevali saj to prepoveduje 6. božja zapoved.
-zdaj glede LGBTQ+ je tudi tako, da kristjani nebi smeli podpirati LGBTQ+ skupnosti in nebi smeli biti del te skupnosti, saj to prepoveduje 6. božja zapoved. kristjani kot celotna skupnost niso del LGBTQ+ skupine in je ne podpirajo oz. so homofobični, seveda pa so posamezniki, ki so kristjani vendar so del skupnosti (npr. jaz).
-ponavadi so duhovniki homofobični, saj duhovnik ne moraš postati kar tako in dohovniki (ponavadi) vpoštevajo božje zapovedi (6. zapoved preprečuje homeseksualna dejanja).

upam, da sem ti vsaj malo pojasnila situacijo! sem se tudi odločila, da bom o kristjanih in LGBTQ+ skupnosti napisala blog, zato da boste lažje razumeli! <3
lepo se imje <3
 
Kristjanka
Hey!
Hvala kaktus369, da si si vzela čas zame kljub učenju - srečno z ocenjevanji.
Strelka, tudi tebi iskrena hvala za podrobno razlago, če pa boš napisala blog ga pa z veseljem preberem.
Lepo se imejta!
 
Np ❤
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hoj!

Pač kokr vem so LGBTQ pripadniki ateisti. Ker v sv. pismu piše, da je homoseksualnost greh.
Za samozadovoljevanje ti pa neznam kej dost povedat, sam kokr vem se kristjani nej nebi samozadovoljeval. Jst osebno sm kristjanka sam nimam nč proti drugačnosti.

Upam da sem kaj pomagala :slight_smile:

Lp

HopeGirl
0
 
slay
Ni res, da so vsi pripadniki LGBTQ+ ateisti in še zdaleč ni greh biti del tega. Ljubezen je ljubezen, vsak ima pravico ljubiti tistega, ki hoče. Tudi samozadovoljevanje ni greh in je le raziskovanje svojega telesa. 😄
 
Kristjanka
Hvala obema, da sta si vzela/I čas za razlago.
Lepo se imejta!
 
Hoj!
No, kolikor jaz poznam kakšne osebe, ki so del LGBTQ+ so večinoma ateisti...ampak seveda ni res, da so vse, ker imam tudi eno znanko, ki je Biseksulaka in je verna.
Zame ni greh biti del tega, a vem da v svetem pismu piše, da je homoseksualnost greh. In ja, tudi samozadovoljevanje ni greh...je pač potreba posameznika.
Lp
 
Pa še to. Kristjanka res sem vesela, da sem bila v korist 🤗
Lepo se imej tudi ti
HopeGirl
 
@slay Leviticus 18:22 ~ You shall not lie with a male as with a woman; it is an abomination.

Leviticus 20:13 ~ If a man lies with a male as with a woman, both of them have committed an abomination; they shall surely be put to death; their blood is upon them.
 
Kristjanka
Hvala HopeGirl
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Pozdravljena,

najprej naj rečem, da ni popolnoma nič narobe, če se samozadovoljuješ, gre za popolnoma normalno biološko potrebo. Odnos religij do spolnosti je bil vedno kompleksen in velikokrat poln prepovedi. Vendar pa, če krščanstvo uči, da mora človek delovati dobro in ne škodovati drugem, in če se je samozadovoljevanje nekaj v čemer ti uživaš in s tem ne škoduješ nikomur, ne vem, zakaj bi bil to greh, seveda iz mojega pogleda.

Kar se tiče tega, ali naj bi kristjani podpirali LGBT skupnost, raziskave so pokazali, da so tudi kristjani vedno bolj odprti in podpirajo ter sprejemajo pripadnike LGBT skupnosti. Prepričana sem, da se najdejo tako posamezniki, ki so kristjani in podpirajo LGBT skupnost kot tudi taki, ki je ne podpirajo, vendar je enako tako tudi pri ateistih. Zopet bom rekla, če sprejemaš ljudi, in jim želiš dobro, kar so nauki krščanstva, potem ne vidim razloga, zakaj bi bil do nekoga diskriminatoren, samo za to ker je drugačen.

Upam, da ti je moj odgovor kaj v pomoč pri tvojih vprašanjih.

Lp
Kristina
0
 
Kristjanka
Živjo.
Hvala, da si mi tako natančno odgovorila.
Res cenim trud, ki si ga vložila v odgovor.
Lepo se imej
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Okej torej, poskusila ti bom cimboljse razlozit, ker sem se tudi sama o tem nekaj casa nazaj zelo sprasevala. Samozadovoljevati se, je greh. Res ti predlagam da tega ne probavas, ker sem sama poskusila (ko se nisem vedela da je to greh) in je bilo kar tezko ko je bilo to treba povedat pri spovedi :/ Tudi spolnih odnosov kristjani ne smemo imeti pred poroko in je tudi to greh. Enako je tudi s pornografijo (ker to je tudi v bistvu oblika samozadovoljevanja), kar pa predvidevam da ze ves. Glede tega folka LGBTQ+ pa tudi nekaj ni ravno okej ce si kristjan. Bog je ustvaril moskega in zensko zato da bi se onadva med sqbo ljubila in "mnozila" ne pa to neko mesanje spolov, ki se zadnje case uveljavlja. Res je da ne smemo imet nic proti takim ljudem npr da bi imeli manj pravic, jih ne bi spostovali... na vse zadnje so se vedno ljudje in jih ne moremo jemat kot neka druga bitja in jih zaradi tega zafrkavati. Glede pravic pa so tudi kaksne izjeme. Nekaj casa nazaj je vlada odlocala ce lahko dve lezbijki ali dva geja posvojita nekega otroka ali ne. Res je da bi bilo prav da smo si vsi enakovredni itd... ampak pomisli... ce dva geja posvojita puncko... kako bi se ona pocutila v puberteti brez mame, ki bi ji vse spremembe na telesu lahko natancno razlozila?.. pac to bi ji bil zagotovo zelo neroden polozaj. Lahko bi prislo pri temu otroku tudi do vecjega zafrkavanja v soli ker bi imel dve mami ali pa dva oceta. Otrok potrebuje mamo IN oceta. Podpirati LGBTQ ne pomeni to, da nimas nic proti takim ljudem, ampak to, da jih dobesedno podpiras in zelis vec takih. Tako da ja, na kratko odgovori, ki jih isces:
1. Samozadovoljevanje je greh.
2. Kristjani naj ne bi podpirali skupnosti LGBTQ in tudi naj ne bi bili del nje...(kot sem napisala zgoraj)
Upam da sem ti kaj pomagala, ce pa imas se kaksno vprasanje pa mi kar pisi in ti z veseljem odgovorim, ker so take teme tudi mene zanimale (vera+spolnost=???), vedi da te razumem in nisi edina, ki te to zanima.
4
 
Kr ena devetarka
Kristjanka
Živjo.
Hvala, da si mi odgovorila.
Veliko mi pomeni, da si mi razložila še svoj način razumevanja tehle vprašanj.
Lepo se imej
 
Kr ena devetarka
Ni problema
 
Jaz se popolnoma strinjam s tabo😀...
 
Kr ena devetarka (k je tud registrirana loll)
Lepo videt da nisi edin ki tko misli :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
js sm kristjan in tko ti recm:

Jezus je use meu rd glede lgbtq pa je tko: ce je spolnost iskrena in je od Boga se bo obdrzala, ce ni bo propadla

tko pise u Bibliji za stvari

je pa res da Biblija ne zagovarja perverznosti: torej skupinskega seksa in seksa z istim spolom, ki ne izhaja iz ljubezni ampak pozelenja
samozadovoljevanje ni omenjeno 6. božja zapoved je ne prešeštvuj oz. ne nečistuj (torej da ne obcujes z drugimi izven veze pa da ne varas) drgac pa nvm ce se je lih dobr samozadovoljevt pr puncah pa ce je greh nvm ker SAMO BOG LAHKO SODI


prosu bi pa use k tle pisete:

da nehate srt nekih stvari o Bibliji kr vecina vas nima pojma o Svetem Pismu eni sam hejtate na religijo al pa na LGBTQ in mislte da ce si gej pol nesmes bit vern pa taka sranja - Bog ma use rd in Bog ve kaj je greh kaj pa ni - zivi posteno in se drzte Svetega Pisma pa bo dobr
1
 
Lmbs
Se strinjam.
 
Kristjanka
Hvala Lmbs
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Pozdravljeni otroci seksualne revolucije,
vera je skozi čas ustavila zelo slabo okolje za pripadnike LGBT skupnosti. Vendar vera je del posameznika in ne skupnosti, posameznik mora sam verjeti v Boga, da lahko reče da je veren, ne velja če vrjameš v skupnost ki verjame v Boga. Le Bog sodi in nihče drug torej ideja da je Biblija in papež utelešenje Boga je čista bedarija, kajti vera prihaja iz srca, ne pa iz papirja. LGBT skupnost je samo skupnost ljudi ki imajo podobne težave v družbi zaradi težjega vključevanja vanjo, ker je družba kritična do drugačnosti. Samozadovoljevanje je s strani katoliške vere prepovedano in prav tako je vsak spolni odnos brez oploditve, kajti samo vse to je greh. Že spolni odnos z oploditvijo je greh ki ga potem otrok izgubi ob krstu. Predlagam da kasneje v življenju začnete kritično razmišljat in pogledate sami vase in se vprašate v kaj verjamete. Vsekakor pa je vsako zaničevanje nedolžnega sočloveka sila hudičevo dejanje, če zaničujete LGBT pripadnike ali kogarkoli na sploh, ne mislite da ste dobra oseba, ker niste. Nihče, ki zaničuje po krivem ni dobra oseba, pa naj vam odrasli še toliko tevezijo te bedarije, pameten intelektualec ne bo zaniceval človeka zaradi njegove drugačnosti.
0
 
Rožica
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
ojjj.lej jz sm kristijanka in se samozadovoljujem.Zdele dm gledala odgovore in povsod pise da se samozadovoljevati ne smes.AMPAK TO NI RES.v google vtipkaj "can you masturbate if you are christian"pa bos videla.glede lgbtq+ti pa zdele povem v replyju
0
 
Dontlistentoothers
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
js pa mam svoje mnenje in ga lahko delim z vami in mi je vseeno kaj boste rekli ker bom tako mnenje tudi obdržala:
kaj je človeško telo? gledano iz biblije, tam piše, da je Božji tempelj. Ko se samozadovoljuješ je to uničevanje tega templja, ker prelisičiš svoje telo (ki je pripravljeno ob iskreni ljubezni sprejeti drugega sočloveka)s tem uničiš ta tempelj. spolni odnos je nekaj najbolj intimnega in lepega za izkazovanje ljubezni, takrat mamica in oči sodelujeta z Bogom pri stvarjenju novega človeka. in samozadoviljevanje je dajanje svojemu telesu nek občutek ki je neresničen. ta občutek je pripravljen samo za tvojega moža tebe in Boga ob stvarjenju človeka. poleg tega, kot so že to povedali se je tega greha težko spovedat. po samozadovoljevanju občutiš neko praznino in imaš slabo vest. mogoče celo sam tega ne opaziš ampak je tako.
glede lgbtq+ pa je z mojega vidika tako:
Bog je ustvaril koga na začetku? Adama in Evo moža in ženo in ne ženo in ženo ali moža in moža, videla sem zgoraj da so tudi že neki odlomki iz biblije v angleščini in mislim da si razumela kaj pomenijo. župniki so ponavadi"homofobi" ker se tega zavedajo in se bojijo grešiti( imajo prav), tisti, ki papravijo da so kristjani in lgbt podpirajo /so del tega, ne poznajo dovolj sv pisma oz. ne razumejo kaj jim Bog skozi sv.pismo pravi. zato je teh supporterjev tudi veliko manj. Moje mnenje je tudi da se lgbt ljudje ne sprejemajo kot so in zato transi npr hodijo na operacije kjer si dajo penis itd. to je uničevanje telesa,Božjega templa in telo je tudi darilo od Boga zato je tudi dvojno nesprejemanje. Da imaš lahko drugega rad moraš najprej imeti rad sebe in se sprejeti kot te je Bog ustvaril.
to je moje mnenje in vedno bojo haterji in ljudje ki se strinjajo zato mi je vseeno za te komentarje od ljudi ki se ne strinjajo. upam da ti bo moj odgovor v pomoč
0
 
Kristjanka too

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Svetovalnica


Hdjdbshaknabs
Objava:

🔴🔴

Ogledov: 11 Odgovorov: 1
 
0
Horse❤️❤️❤️❤️
Objava:

Vrjetn noben nima kake ideje…?

Ogledov: 11 Odgovorov: 0
 
0
🦋katka
Objava:

Kako veš da si zaljubljen

Ogledov: 21 Odgovorov: 1
 
0
Oli
Objava:

Nohti

Ogledov: 16 Odgovorov: 2
 
1
Objava:

normalno/nenormalno

Ogledov: 35 Odgovorov: 4
 
0
Girl#2
Objava:

Frendica

Ogledov: 21 Odgovorov: 0
 
0
"Lepotninasveti"?
Objava:

Prosimm pomagajte če lahka?

Ogledov: 53 Odgovorov: 1
 
0
gobica
 
0
🦋katka potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Kako veš da si zaljubljen

Mene ful zanima kako veš da si zaljubljen, pač kk veš da je to to pa da je on tut teb všeč?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kakšen se ti zdi septembrski Pil?
Super kot vedno.
(516)
Boljši kot lani.
(117)
Lani mi je bil bolj všeč.
(251)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Autumn girl
hej, mogoče bi ti pomagalo če bi si jih pač ...
 
Prvi dve leti lahko zamuja, drugač pa je ...
 
moje sožalje vem kako je:sob::sob::sob::sob::sob:. ...
 
moje sožalje vem kako je:sob::sob::sob::sob::sob:. ...
 
moje sožalje vem kako je:sob::sob::sob::sob::sob:. ...
 
moje sožalje vem kako je mojo mačko je tudi ...
 
Namaži si jih z česnom ali čebulo
 
ne. to je bolano. ti si stara 11 ne? to je ...
 
Živjo katka, občutek ljubezni se ponavadi ...
 
Tudi jaz bi priporocala astro, ampak nevem ...
 
Ja se strinjam s Kokico. Mogoče bi lahko ...
 
hej! kot prvo oprosti nocm nc slabga ampak ...
 
ja. jaz sem enkrat mislil da je konc pouka ...
 
mamo iste težave pr nas...
 
Jaz sem se začela pri 11 ko so me motle na ...