Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Svetovalnica: Ne morem se odločit!

Ne morem se odločit!

5
Oj!
Jaz nimma nevem kako velikega problema, ampak res se ne morem odločit, kaj bi bila raje po poklicu.
Pisateljica, novinarka, filmska igralka.
Bi bilo mogoče vse skupaj? Ali pa obstajajo kake kombinacije, npr. pisateljica & filmska igralka ipd.
Sama sem želela iti na srednjo glasbeno šolo, daj bom naslednje leto 6. razred klavirja, ampak tukaj je problem, daj sem 99% da bom šla študirat slovenščino, natančneje literaturo. In povprašala sem tudi mami, in ta mi je svetovala, da je morda bolje, da grem na gimnazijo, saj bom po tem imela boljše možnosti za študij slovenščine.
In potem je tukaj ŠE EN problem, ker je za poklic igralke univerza AGRFT, za literaturo pa nekaj čisto drugega.
In zakaj jaz nebi šla rada na gimnazijo?
Baje, da je ta šola, na katero hodim (oš Majde Vrhovnik) najtežja v Sloveniji. In jaz sovražim matematiko, ker mi gre dost slabo, čeprav se zelo trudim razumeti. In strah me je (joj, kaka sm js boječka!), da bo na gimnaziji vse skupaj še enkrat bolj težko. Ampak (spet ta ampak) sem pa povprašala eno punco, ki je tudi hodila na isto šolo, in je zdaj na gimnaziji Bežigrad (baje ful zahtevna gimnazija) in je rekla, da je tam matematika lahka, ker je imela v šoli za matematiko učiteljico *******. In jaz imam za matematiko prav to učiteljico in je ful stroga.
In jaz sem 7. razred, kmalu se bomo mogli odločit kam na srednjo in za gimnazijo rabiš več 5 kot npr. za frizersko srednjo šolo (k 5 sploh ne rabiš) itd.
In jaz nevem kaj naj naredim!
Hvala hvala hvala hvala hvala res hvala vsem, ki ste pripravljeni pomagat!
Lp,
Super sister :sparkling_heart:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Morda lahko greš na oblikovano srsdnjo šolo. Drugače pa če si novinar si pol Tut pisatelj odvisno če pišeš članke. Nimam poa saj imam enako teževo.
0
 
Karamela❤️
Hvala! Si mislila oblikovno? Nevem.... Jaz nisem lih likovni tip, čeprav rada ustvarjam... Vseeno hvala!
Lp,
Super sister 💖
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej!
Do 9. razreda imaš še veliko časa. Do takrat boš verjetno še 3x spremenila svoje mnenje.
Tudi jaz nevem kaj bi in sem enako stara.
Zanimajo me poklic učiteljice, vzgojiteljice, zelo mi je všeč biologija zato bi nekaj v tej smeri.
Vsi se težko odločimo ampak če se res ne moreš pojdi na gimnazijo. Potem boš imela veliko možnosti za naprej.
0
 
Hvalaaaaaaaa!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Oj!
Sicer imam podobno težavo ampak glej jaz sem se kar sprostila. Ko bo pravi čas za to se bom že odločila!
Oprosti, vem da to ni nikakršen nasvet:confounded:
1
 
Ne violinka to je super nasvet!!!!
 
Hvalaaa Violinka, tudi če nasvet ni bil uporaben, je lepo da si poskusila! Vedno odgovoriš na vsako mojo objavo, in to mi zelo veliko pomeni, saj vem, da redko ostanem brez odgovorov.
Hvala tiii fuuuul!
💞💞💞
Lp,
Super sister 💖
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej!
Pri tvoji starosti še čisto nihče ne ve 100%, kaj bo po poklicu. Imaš neke želje, ki pa se lahko z leti spremenijo. Pri meni je bilo enako. Ko sem bila majhna sem ves čas govorila: "Zdravnica bom!" Sedaj pa nimam pojma kam me najbolj vleče. Zdaj si 7. razred, torej boš v 8. razredu dobila 3 nove predmete in mogoče te bo kateri izmed njih še bolj navdušil. Dovolj časa še imaš, zato ne skrbi!
Če pa bi rada ugotovila, kaj izmed teh treh poklicev bi biila najraje se vpisuj v takšne krožke.
Glede igralskega poklica se vpiši na kakšno avdicijo, gledališče, da vidiš, če je to zares zate in če si v tem zares dobra (prosim brez zamire, ampak nimajo vsi tega dara-tudi jaz ne), ker je kasneje, ko se boš vpisovala na AGRFT to zares pomembno (baje so sprejemni izpiti zares težki in tudi veliko je konkurence). Lahko se vpišeš na izbirni predmet filmska vzgoja (če ga imate).
Glede novinarstva je enako. Piši članke, poskusi kakšnega objaviti v lokalnem časopisu, na šolski spletni strani, tukaj na PILu, v šolskem časopisu... Obvezno pa se vpiši v kakšen novinarski krožek ali pa na izbirni predmet šolsko novinarstvo (če ga imate).
Glede pisateljice pa samo piši, piši, piši... In ne obupaj! Pokaži svoje izdelke svoji učiteljici za slovenščino... Ne pričakuj, da ji bo vse, kar boš napisala všeč, ampak še enkrat NE OBUPAJ!!!
Zdaj pa, da razčistiva s težavnostjo šol. Osnovne šole naj bi bile v vsej Sloveniji enako težke, ker je tudi na vseh šolah enak učni načrt, ki je določen s strani misnisterstva za šolstvo. Tukaj je odvisno samo kakšnega učitelja dobiš, lahko da bo zateval veliko več kot učitelj na neki drugi šoli (nenapovedana spraševanja, veliko domače naloge, ne jasna razlaga), a naučiti morata oba enako snov, ker jo morajo znati vsi učenci v Sloveniji, ne glede na katero šolo hodijo in kam se bodo vpisali v srednjo šolo. Tako, da jaz sem mnenja, da je tvoja šola enako težka kot moja in katera koli druga.
S srednjimi šolami je pa to zelo podobno. Vse gimnazije naj bi bile enako zahtevne. Vem, da se govori, da je Bežigrajska najtežja, ampak kaj če na neki drugi gimnaziji npr. Vič, dobiš profesorja, ki veliko več zahteva kot pa tisti na Bežigradu? Tako, da jaz ti svetujem, da se glede tega ne obremenjuješ preveč. Če si želiš na Bežigrad, pojdi na Bežigrad, boš že sama ugotovila ali je res tako težko kot vsi pravijo (ampak jaz temu ne verjamem). Seveda pa so gimnazije zahtevnejše kot poklicne srednje šole tako, da se mi zdi malo ne fer, to metati v isti koš. Ti si se odločila iti v gimnazijo, tako da ne tega zdaj primerjati npr. s frizersko srednjo šolo. Če se ti odločiš, da greš v gimnazijo, seveda moraš imeti večinoma 5! Če pa se ti odločiš, da greš v srednjo poklicno šolo, pa imaš lahko malo slabše ocene, saj je tam drugačen učni načrt in je tudi več prakse! Se pa iz gimnazije, pod pogojem, da imaš dovolj dobre ocene, lahko vpišeš na skoraj vsako fakulteto, iz poklicne šole pa je to težje. Ampak vsako šolo in vsak poklic je treba ceniti in spoštovati!
Vprašala bi te, če ni skrivnost, kakšne ocene imaš pri matematiki? Ker če imaš 4 in pa vmes mogoče kakšno 3, to sploh ni tako slabo. Seveda te razumem, da želiš imeti 5, ampak nismo vsi za vse (meni recimo matematika gre, angleščina je pa obup)! Je pa res, da če v osnovni šoli učitelj več zahteva, ti je v srednji potem lažje. Poznam primere, ko so imeli v OŠ 2 ali pa 3, v srednji pa imajo 4, 5. Pri matematiki moraš delati čim več vaj! Pri MAT se učiš tako, da delaš vaje. Vaja, vaja, vaja! Saj veš, vaja dela mojstra, če mojter dela vajo! Naj ti starši kupijo kakšen zvezek z vajami, ti pa jih rešuj. Pojdi na dopolnilni oz. dodatni pouk iz matematike. Vprašaj učiteljico, če ne razumeš. Naš učitelj za matematiko pravi: "Kadar nečesa ne razmete, pa je lahko še tako neumno, takoj vprašajte! Ne čakajte, ker se vam bo sicer nabralo še več! Ne bojte se vprašati!" To mi poslušamo vsako uro in potem eno in isto stvar slišimo petkrat, ampak jo potem vsaj razumemo. :D
Se opravičujem za tako dolg odgovor in upam, da sem ti pomagala. Pa prosim ne zamiri tistih malo bolj ostrih besed zgoraj.
Lepe poočitnice,
Volley girl
1
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Svetovalnica


blueberry
Objava:

nujna težava :(

Ogledov: 37 Odgovorov: 1
 
0
onegirl
Objava:

menstruacija in neki dan dejavnosti

Ogledov: 84 Odgovorov: 5
 
0
LOVE EVERYONE (I DONT LOVE ME)
Objava:

ojla

Ogledov: 63 Odgovorov: 1
 
0
Zaljubljenka
Objava:

Problem

Ogledov: 84 Odgovorov: 0
 
1
Punca💜
Objava:

888

Ogledov: 72 Odgovorov: 3
 
0
Hhhhw
Objava:

Prosim nasvet

Ogledov: 69 Odgovorov: 3
 
0
Mushroom girl🍄☆
Objava:

Spet problemi

Ogledov: 127 Odgovorov: 3
 
1
pregnanteen5
Objava:

Varanje 5 + baby update

Ogledov: 172 Odgovorov: 6
 
9
Zaljubljenka potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Problem

sem...in danes sem doživela čudno stvar v šoli.Ko je bila ura Matematike smo delali po skupinah je en fant sedel drugi pa za njim stal in sta si kazala hrbte.Tisti ki je sedel je roko začel rivati onemu ko je stal med noge in ker mu ni glih uspelo se je obrnil in dal roko med njegove noge in ga začel prijemati za njegov spolni organ.Zelo je bilo prvo smešno ampak zdaj ni več jas tega nebom pozabla nikoli še nočne more bom mela.Sta pa tudi meni vzbudila željo po tem da bi se dotikala vatovega spolnega organa.Nevem kaj naj

pomagajte lp
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

30.8.2022
NAROČI SE NA PIL!

Odnosi s starši. Simpatije. Najboljši prijatelji. Zafrkavanje. Šola. Mozolji.
Z revijo PIL je odraščanje lažje!
Naroči PIL!

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

saturn je odgovoril/a na
Kot so predlagale punce tudi jaz predlagam, ...
 

Mantra je odgovoril/a na
Pojdi to Y in ji povej, da ni res kar je ...
 

Cool Girl je odgovoril/a na
heyy
 

Dekle je odgovoril/a na
Super res lepo:muscle: Res si pogumna.
 

--- je odgovoril/a na
meni se je isto zgodilo za par dni nazaj ...
 

Strelka je odgovoril/a na
ojla morda si daš 2 vložka kot je rekla ...
 

Jagoda 🍓 je odgovoril/a na
ojj!! Pac sj pomojm ce si sam enkrat ne ...
 

Snoopy je odgovoril/a na
Hej, jaz sicer nisem bila ravno tam, ampak ...
 

Vlaho2129 je odgovoril/a na
Hej LOVE EVERYONE (I DONT LOVE ME), ni ...
 

Tukaj zate je odgovoril/a na
tudi jaz nic ne vem. sem sigurna da bos zvedela ...
 

💜💜 je odgovoril/a na
Jst ga že imam. Pred tem sem bila tako živčna ...
 

Neprijavljen mat je odgovoril/a na
jst sam ta zadnjega dela nism opravu (pol ...
 

Strelka je odgovoril/a na
heyyy res ti hvala da si mi odgovorila na ...
 

Šestošolka je odgovoril/a na
Hey. Odvisno, kdaj imaš test. Pri takih ...