snofi
Naslednji Pil izide 3. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Svetovalnica: Nujno rabim pomoč! (sošolke & test)

Nujno rabim pomoč! (sošolke & test)

2
Hej.
Torej. Mi smo v ponedeljek, 29.3. v šoli pisali kontrolko iz zgodovine (7. razred). Pisali smo stari vek (Grki in Rimljani). In v zvezi s tem, sta povezani 2 stvari, pri katerih rabim pomoč, saj nevem kaj ukreniti.
1. Imam bff, ki jo bom poimenovala kar Q. In ona je odličnjakinja, res, redko se zgodi, da dobi 4. In ona je mislila da gremo že kar v ponedeljek na daljavo in se v nedeljo ni učila. Sicer se je že prej verjetno, ker ona se uči sproti. In pri testu ji dosti ni šlo (to vem, ker sedi zraven mene) in sem se je usmilila in je eno celo stran pa še malo več prepisala od mene. Potem, po tem enotednem šolanju na daljavo, nam je učitelj samo povedal ocene, saj nam testov ni hotel vrniti, ker nekateri še niso pisali. In jaz sem dobila 4, Q pa 5. To se mi res ni zdelo pravično, saj bi ona brez mene sigurno dobila 3 ali 4. Za mojo oceno sem mami povedala, za Q-jino tudi, nisem pa ji povedala, da je veliko prepisala od mene. Mami ni bila jezna, ampak je samo rekla da je najbrž krivo to, da sem se učila zadnji dan (:unamused: učila sem se res v nedeljo. ampak Q se spolh ni.) In nevem kaj naj naredim! Če bi povedala učitelju, bi izpadla kot špeca, če bi pa povedala mami, bi ta rekla, da se preveč pustim prodajat drugim. Prosim, povejte kaj naj naredim!
2. Se spomniš, ko sem gor omenila da so nekateri manjkali, in nam učitelj zato ni vrnil testov? No, prav to pelje do drugega, enako velikega, mogoče še večjega problema. In se mi zdi zelo nepravično, ter krivično. Učitelj nam ni vrnil testov zaradi NJIH da nebi videli kaj je gor, in da mu ne bo treba sestavljati nove kontrolke. In sošolke zdaj mrzlično sprašujejo, kaj je bilo na testu in jaz sem jim že zabrusila, da to ni fer, in še vse ostalo, kar sem imela na jeziku (seveda sem jim najprej poskušala to povedati prijazno, ampak nobena ni dojela, da to ni dobro zanje). Poleg Q je moja zelo dobra prijateljica še X. Pravzaprav smo vse bff. In X je eni sošolki povedala VSE čisto vse kar je bilo na testu. Potem sem se jaz na naši grupi razhudila, in potem mi je Q rekla da sem zelo sebična. To me je močno prizadelo. In zdaj sem čisto sesuta, ker sem jaz morala iti na test brez da bi vedela kaj je na njem, oni pa grejo lahko pisati z točno definicijo kaj bodo pisali. Čeprav nebi smeli. In to se meni zdi goljufija. Vse bolj me vleče k temu, da bi šla jutri ko imamo zgodovino na urniku do učitalje in mu vse povedala od A do Ž. Potem bi jo sošolke vsaj nasrkale, ampak to se mi spet zdi špecavo. res nevem kaj naj naredim, zaradi tega me sili na jok, ker sama sem drugače mnenja, da je zelo pomembno da imamo vsi enake pravice, in da smo vsi enkovredni. Poleg tega nevem kaj naj naredim s Q, saj ne prenesem če mi kdo reče da sem sebična, ker se ves čas trudim da drugim 'povračam dolgove', da sem prijazna in da jim pomagam kadar to potrebujejo.
Res hvala vsem za pomoč, zelo mi boste pomagali iz težkega počutja.
Hvala, še enkrat vsem!
Lp,
Super sister:sparkling_heart:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hej,
1. ti si se sama odločila, da boš Q dovolila da prepise od tebe, zato si ti tista zaradi katere je ona pisala 5. Ampak ker praviš, da se ona uči sproti pa mogoče spet ni tako zelo malo vedela, kot sii ti misliš. Probaj se z njo dogovorit, da ti bo ona pomagala pa na kakšnem drugem testu in ti bo tako lahko vrnila uslugo.
2. ti problemi ko nekdo ne piše kontrolke takrat kot usi so čisto vsakdanji. Moraš vedeti, da to je kot da bi npr. 7.a pisal test 2 uro 7.b pa četrto uro in bi jim 7.a vse izblebetal kaj je bilo na testu. No uglavnem ti se ne sekiraj, pac vejo kaj use je blo na testu, pa bojo boljšo oceno dobili ampak to se lahko kmalu obrne in bos ti na njihovem mestu, pa ti bodo potem tudi one fouš. Pa tudi če bodo to oceno imele boljšo, še ni nujno, da bo njihova naslednja ocena dobra. Moraš pa vedeti, da bo učitelj zagotovo kaj spremenil.
3. S Q se pogovori, seveda pa ni lepo da ti tvoja bff to reče, jaz bi na tvojem mestu premislila ali je ona res moja bff.
Npo uglavnem upam da sem ti pomagala in se bo use uredilo.
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Po mojem je najboljše če poveš učitelju, ker to res ni fer in je sebično do tebe in je goljufanje. Res ni fer, da bi dobile boljšo oceno zaradi tega, zato povej učitelju in boste vse uredili
1
 
QueenB
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
moja bff ma teste od svojega starejšega brata to pošle celemu razredu in naloge so vedno na las ppodobne spremenijo samo kako besedo in nič drugega nam se zdi to čist fer
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hej Super sister!:sparkling_heart:
Svetujem ti, da mami ali drugi osebi, ki ji zaupaš poveš, da si svojo bff Q pustila, da prepisuje od tebe in se tebi ni zdelo pravično, da je ona dobila 5, ti pa 4. Vendar svoje sošolke nikakor ne zatoži učiteljem, vendar ji na lep, prijazen način povej, kaj si misliš o tem. Verjmei, vse se bo dobro izšlo. PS: Jaz sem se počutila enako, ko je moja sošolka brez mojega dovoljenja od mene prepisala odgovore za tekmovanje. Ona je nato dosegla priznanje, jaz pa ne. Nisem je zatožila, ker se mi to ni zdelo lepo.
2. Tudi pri nam v razredu je tako, da tisti ki nič ne znajo vedno čudežno zbolijo na dan testa in zato pridobijo od mojih sošolcev ali od sosednega razreda vse podatke od testa. Jaz jim teh podatkov nikoli ne dam, saj se mi to ne zdi fer. če te vleče k temu, da bi učitelju/učiteljici povedala kaj delajo ji povej, reci pa ji tudi naj jih ne krega ali kaj podobnega. Najbrž pa učitelji vedo kaj se dogaja saj so taki večinoma najsniki. Jaz vedno ko imam kak problem se obrnem na mamo ali na učiteljico, ki ji najbolj zaupam.

Upam da sem ti pomagala:sparkling_heart:
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Včasih se bffji skregajo ampak v življenje so težki in lepi trenutki tako, da ji povej da te je to res prizadelo. Pogovor velikokrat pomaga. Če je prava bff te bo razumela
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hey, SS!
Tudi jaz sem 7. razred in vem, da je zgodovina zelo zoprna.
No, vglavnem, sama sem odličnjakinja in tudi, če bi imela nevem kako dobro bff ali prijateljico, a jaz ji ne bi pustila prepisovati. Ti si se učila in trudila za test, ona pa ne. Nisi bila poštena do nje in tudi do same sebe. Če se ona ni učila, je to njen problem. Izkoristila te je, ker si se učila. Glej, bilo je, kar je bilo. Najbolje bi bilo, da bi se pogovorila z Q in se zmenita. Naj prizna svojo napako. Zdaj res pišem, kot, da bi bilo to tako preprosto. Res ni. Pogovorita se. Če j prava prijateljica bi priznala, da je naredila napako in, da res ni pošteno. Če ji je kaj mar zate bi to priznala učitelju, ker res ni bilo fer. To verjetno ne bi hotela narediti, saj si zna predstavljati, kaj se zgodi s takimi primerki (enka v redovalnico, učitelj jih ima na piki). Res je, da si ni zaslužila odlične ocene, če je prepisovala. Res pa je tudi, da tudi, če ona ne bi prepisovala,, ne bi ti nič več znala. Ali pač? Če si dovolj pogumna, lahko to poveš učitelju. A razumi, da je krivda tudi tvoja, ker si ji to dovolila in verjetno bi te potem zelo sovražila, ker si jo zašpecala... Na tvojem mestu ne bi naredila tega.
No, za drugi problem. Glej, če želiš biti poštena jim ne rabiš povedati, akj je v testu, če bodo pa to naredili drugi, se ne sekiraj. Njihov problem. Saj se učiš za sebe, ne za lepe ocene. No ja, zdaj pametujem, čeprav se jaz učim bolj za ocene:joy::joy::joy:...
Samo pusti jih pri miru. No, tvoja bff je res, nevem kako se naj izrazim. Nesramna? Ona je prepisovala od tebe, da je potem dobila dobro oceno. Nima pravice, da ti potem govori da si sebična. Če tvoji sošolci še ne vedo, jim povej, da je ona prepisovala od tebe. No, razen če nočeš, da ti zameri. Za to moraš biti pogumna. Če bodo to vedeli vsi sošolci(ampak niti slučajno učitelji!!!) ne bo več tako "močna". Nanjo bodo gledali drugače. Mogoče je ne bodo več spodbujali, ker te je kar tako izkoristla in te užalila.
Če pa nočeš iti v faight z njo pa najbolje, da greš naprej in ne razmišljaš o tem. Samo pazi, da ne boš ponovila iste napake. Naslednjič vztrajaj in ji ne pusti vsega. Tudi ti lahko drugim postaviš meje, kar se tebe tiče.
No, ta odgovor je res dolg, ampak upam, da ti je pomagal.
No, sej maš to, punca!!! Sej bo...
Ly
M;)
0
 
Joooojjj hvala ti, ne veš kako sem ti hvaležna! Dobesedno so se mi v očeh ze nabrale solze.... Hvala ti še enkrat!
Lp,
Super sister 💖
 
Sem vesela, da sem ti lahko pomagala :)
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Svetovalnica


lin lan lun
Objava:

VICI

Ogledov: 16 Odgovorov: 1
 
0
Reyna
Objava:

Duhivne vaje

Ogledov: 30 Odgovorov: 4
 
0
Objava:

LJUBEZEN, IGNORANCA, EKSKURZIJA!? HELP!!

Ogledov: 38 Odgovorov: 1
 
0
Koala
Objava:

Modrcki

Ogledov: 46 Odgovorov: 2
 
0
knjižnjiproblemi20
Objava:

knjiga Preživetje

Ogledov: 31 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Služenje denarja prek spleta

Ogledov: 36 Odgovorov: 2
 
0
Objava:

I just want him to be my friend

Ogledov: 36 Odgovorov: 1
 
1
Nikoli razkrita
Objava:

Hvala za odgovor

Ogledov: 52 Odgovorov: 3
 
0
AjiM potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

LJUBEZEN, IGNORANCA, EKSKURZIJA!? HELP!!

Živjo!

Upam, da naslovu niste preveč vrjeli, ker je težava skupaj v eni bom kar začela:

Jaz sem 12.5 enmu fantu dala pisemček in darilce. Res ga je lepo sprejel in se ful zanj zahvalu. Pač skoz se na hodnikih pozdravljava mi pomaha in vsak četrtek reče: Se vidva naslednji četrtek! Tko je blo tud prejšnji teden, ampak od 13.5 (petek) pač se na hodnikih ne pozdravljava več, on mi ne maha več pač kot da bi me ignoriru. Problem pa šele nastaja. Ker greva vask četrtek skupej domov. 19.5 mamo ekskurzijo torej v četrtek nevem al bova šla skupi al bo on šu sam, ker bi rada saj njegov odgovor. Pač tud, ko sem šla jst k njemu domov in on k men je reku na hodniku SE VIDVA!. Zdej pa nič od nič. Itak že dolg nisva bla en pr drugmu ker:

SVa se učasih skoz družla sam pol je mami rekla, da ga nej skoz ne kličem, ker sm ga klicala pa sva se vedno zmenila. Sam je mami rekla naj on pokliče in pol čez en teden sva se nehala pozdravljat in vse zdej pa spet in odkar je dubu pismo spet noče nč.


KAJ NAJ NAREDIM! PROSIM POMAGAJTE NE ZDRŽIM VEČ JST NEMORM VEČ LEŽAT V TEJ NESIGURNOSTI AL JE VAME AL NI!
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj ti je na Pilovi spletni strani najbolj všeč?
Forumi.
(149)
Klepetalnica.
(82)
Svetovalnica.
(120)
Pilov hodnik in Moj kotiček.
(111)
Branje člankov.
(22)
Razvedrilo.
(48)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Aktualne objave

InejGhafa
6
 

Pomagaj prosim!
2
 

popij se<3
3
 

pregnanteen2
8
 

En fejst fant
3
 

Theo
2
 

Eno dekletce
2
 

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Gres pod VICI. pol pa dol poscrolas. pa pise ...
 

ka pa je to je odgovoril/a na
:nerd::nerd::nerd: Ka pa je to: DUHOVNE ...
 

vratarka je odgovoril/a na
helou, u Želimljah na duhovnih vajah sem ...
 

abc je odgovoril/a na
Tudi jaz sem ze bila na duhovnih vajah. Drugace ...
 

legenda je odgovoril/a na
Ojla, za začetek je potrebno razdeliti vse ...
 

Metis je odgovoril/a na
1. Včasih je dobro, da nas kdo malo potisne ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Js sm bila. V bisvtu sem šla tja ko sem bila ...
 

Jessica 894(neptijavljena) je odgovoril/a na
Poskusi se z njim pogovorit to je moj edini ...
 

AjiM je odgovoril/a na
NAJBOLJE JE: da greš na hitro skozi knjigo ...
 

Mantra je odgovoril/a na
Če jih še ne nosiš in jih še ne potrebuješ, ...
 

buba5 je odgovoril/a na
Lahkokoje vslužbi ji napišeš sporočilo (:
 

Harmony je odgovoril/a na
Hej! Med menstruacijo se lahko brez skrbi ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Mogoče bi lahko oglaševal svoje videe na ...
 

enapunca je odgovoril/a na
Živjo! Jaz se ne samozadovoljujem ampak ...
 

AjiM je odgovoril/a na
Jaz mislim da lahko.