snofi
Naslednji Pil izide 3. maja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Svetovalnica: Nujno rabim pomoč! (sošolke & test)

Nujno rabim pomoč! (sošolke & test)

2
Hej.
Torej. Mi smo v ponedeljek, 29.3. v šoli pisali kontrolko iz zgodovine (7. razred). Pisali smo stari vek (Grki in Rimljani). In v zvezi s tem, sta povezani 2 stvari, pri katerih rabim pomoč, saj nevem kaj ukreniti.
1. Imam bff, ki jo bom poimenovala kar Q. In ona je odličnjakinja, res, redko se zgodi, da dobi 4. In ona je mislila da gremo že kar v ponedeljek na daljavo in se v nedeljo ni učila. Sicer se je že prej verjetno, ker ona se uči sproti. In pri testu ji dosti ni šlo (to vem, ker sedi zraven mene) in sem se je usmilila in je eno celo stran pa še malo več prepisala od mene. Potem, po tem enotednem šolanju na daljavo, nam je učitelj samo povedal ocene, saj nam testov ni hotel vrniti, ker nekateri še niso pisali. In jaz sem dobila 4, Q pa 5. To se mi res ni zdelo pravično, saj bi ona brez mene sigurno dobila 3 ali 4. Za mojo oceno sem mami povedala, za Q-jino tudi, nisem pa ji povedala, da je veliko prepisala od mene. Mami ni bila jezna, ampak je samo rekla da je najbrž krivo to, da sem se učila zadnji dan (:unamused: učila sem se res v nedeljo. ampak Q se spolh ni.) In nevem kaj naj naredim! Če bi povedala učitelju, bi izpadla kot špeca, če bi pa povedala mami, bi ta rekla, da se preveč pustim prodajat drugim. Prosim, povejte kaj naj naredim!
2. Se spomniš, ko sem gor omenila da so nekateri manjkali, in nam učitelj zato ni vrnil testov? No, prav to pelje do drugega, enako velikega, mogoče še večjega problema. In se mi zdi zelo nepravično, ter krivično. Učitelj nam ni vrnil testov zaradi NJIH da nebi videli kaj je gor, in da mu ne bo treba sestavljati nove kontrolke. In sošolke zdaj mrzlično sprašujejo, kaj je bilo na testu in jaz sem jim že zabrusila, da to ni fer, in še vse ostalo, kar sem imela na jeziku (seveda sem jim najprej poskušala to povedati prijazno, ampak nobena ni dojela, da to ni dobro zanje). Poleg Q je moja zelo dobra prijateljica še X. Pravzaprav smo vse bff. In X je eni sošolki povedala VSE čisto vse kar je bilo na testu. Potem sem se jaz na naši grupi razhudila, in potem mi je Q rekla da sem zelo sebična. To me je močno prizadelo. In zdaj sem čisto sesuta, ker sem jaz morala iti na test brez da bi vedela kaj je na njem, oni pa grejo lahko pisati z točno definicijo kaj bodo pisali. Čeprav nebi smeli. In to se meni zdi goljufija. Vse bolj me vleče k temu, da bi šla jutri ko imamo zgodovino na urniku do učitalje in mu vse povedala od A do Ž. Potem bi jo sošolke vsaj nasrkale, ampak to se mi spet zdi špecavo. res nevem kaj naj naredim, zaradi tega me sili na jok, ker sama sem drugače mnenja, da je zelo pomembno da imamo vsi enake pravice, in da smo vsi enkovredni. Poleg tega nevem kaj naj naredim s Q, saj ne prenesem če mi kdo reče da sem sebična, ker se ves čas trudim da drugim 'povračam dolgove', da sem prijazna in da jim pomagam kadar to potrebujejo.
Res hvala vsem za pomoč, zelo mi boste pomagali iz težkega počutja.
Hvala, še enkrat vsem!
Lp,
Super sister:sparkling_heart:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej,
1. ti si se sama odločila, da boš Q dovolila da prepise od tebe, zato si ti tista zaradi katere je ona pisala 5. Ampak ker praviš, da se ona uči sproti pa mogoče spet ni tako zelo malo vedela, kot sii ti misliš. Probaj se z njo dogovorit, da ti bo ona pomagala pa na kakšnem drugem testu in ti bo tako lahko vrnila uslugo.
2. ti problemi ko nekdo ne piše kontrolke takrat kot usi so čisto vsakdanji. Moraš vedeti, da to je kot da bi npr. 7.a pisal test 2 uro 7.b pa četrto uro in bi jim 7.a vse izblebetal kaj je bilo na testu. No uglavnem ti se ne sekiraj, pac vejo kaj use je blo na testu, pa bojo boljšo oceno dobili ampak to se lahko kmalu obrne in bos ti na njihovem mestu, pa ti bodo potem tudi one fouš. Pa tudi če bodo to oceno imele boljšo, še ni nujno, da bo njihova naslednja ocena dobra. Moraš pa vedeti, da bo učitelj zagotovo kaj spremenil.
3. S Q se pogovori, seveda pa ni lepo da ti tvoja bff to reče, jaz bi na tvojem mestu premislila ali je ona res moja bff.
Npo uglavnem upam da sem ti pomagala in se bo use uredilo.
2
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Po mojem je najboljše če poveš učitelju, ker to res ni fer in je sebično do tebe in je goljufanje. Res ni fer, da bi dobile boljšo oceno zaradi tega, zato povej učitelju in boste vse uredili
1
 
QueenB
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
moja bff ma teste od svojega starejšega brata to pošle celemu razredu in naloge so vedno na las ppodobne spremenijo samo kako besedo in nič drugega nam se zdi to čist fer
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej Super sister!:sparkling_heart:
Svetujem ti, da mami ali drugi osebi, ki ji zaupaš poveš, da si svojo bff Q pustila, da prepisuje od tebe in se tebi ni zdelo pravično, da je ona dobila 5, ti pa 4. Vendar svoje sošolke nikakor ne zatoži učiteljem, vendar ji na lep, prijazen način povej, kaj si misliš o tem. Verjmei, vse se bo dobro izšlo. PS: Jaz sem se počutila enako, ko je moja sošolka brez mojega dovoljenja od mene prepisala odgovore za tekmovanje. Ona je nato dosegla priznanje, jaz pa ne. Nisem je zatožila, ker se mi to ni zdelo lepo.
2. Tudi pri nam v razredu je tako, da tisti ki nič ne znajo vedno čudežno zbolijo na dan testa in zato pridobijo od mojih sošolcev ali od sosednega razreda vse podatke od testa. Jaz jim teh podatkov nikoli ne dam, saj se mi to ne zdi fer. če te vleče k temu, da bi učitelju/učiteljici povedala kaj delajo ji povej, reci pa ji tudi naj jih ne krega ali kaj podobnega. Najbrž pa učitelji vedo kaj se dogaja saj so taki večinoma najsniki. Jaz vedno ko imam kak problem se obrnem na mamo ali na učiteljico, ki ji najbolj zaupam.

Upam da sem ti pomagala:sparkling_heart:
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Včasih se bffji skregajo ampak v življenje so težki in lepi trenutki tako, da ji povej da te je to res prizadelo. Pogovor velikokrat pomaga. Če je prava bff te bo razumela
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hey, SS!
Tudi jaz sem 7. razred in vem, da je zgodovina zelo zoprna.
No, vglavnem, sama sem odličnjakinja in tudi, če bi imela nevem kako dobro bff ali prijateljico, a jaz ji ne bi pustila prepisovati. Ti si se učila in trudila za test, ona pa ne. Nisi bila poštena do nje in tudi do same sebe. Če se ona ni učila, je to njen problem. Izkoristila te je, ker si se učila. Glej, bilo je, kar je bilo. Najbolje bi bilo, da bi se pogovorila z Q in se zmenita. Naj prizna svojo napako. Zdaj res pišem, kot, da bi bilo to tako preprosto. Res ni. Pogovorita se. Če j prava prijateljica bi priznala, da je naredila napako in, da res ni pošteno. Če ji je kaj mar zate bi to priznala učitelju, ker res ni bilo fer. To verjetno ne bi hotela narediti, saj si zna predstavljati, kaj se zgodi s takimi primerki (enka v redovalnico, učitelj jih ima na piki). Res je, da si ni zaslužila odlične ocene, če je prepisovala. Res pa je tudi, da tudi, če ona ne bi prepisovala,, ne bi ti nič več znala. Ali pač? Če si dovolj pogumna, lahko to poveš učitelju. A razumi, da je krivda tudi tvoja, ker si ji to dovolila in verjetno bi te potem zelo sovražila, ker si jo zašpecala... Na tvojem mestu ne bi naredila tega.
No, za drugi problem. Glej, če želiš biti poštena jim ne rabiš povedati, akj je v testu, če bodo pa to naredili drugi, se ne sekiraj. Njihov problem. Saj se učiš za sebe, ne za lepe ocene. No ja, zdaj pametujem, čeprav se jaz učim bolj za ocene:joy::joy::joy:...
Samo pusti jih pri miru. No, tvoja bff je res, nevem kako se naj izrazim. Nesramna? Ona je prepisovala od tebe, da je potem dobila dobro oceno. Nima pravice, da ti potem govori da si sebična. Če tvoji sošolci še ne vedo, jim povej, da je ona prepisovala od tebe. No, razen če nočeš, da ti zameri. Za to moraš biti pogumna. Če bodo to vedeli vsi sošolci(ampak niti slučajno učitelji!!!) ne bo več tako "močna". Nanjo bodo gledali drugače. Mogoče je ne bodo več spodbujali, ker te je kar tako izkoristla in te užalila.
Če pa nočeš iti v faight z njo pa najbolje, da greš naprej in ne razmišljaš o tem. Samo pazi, da ne boš ponovila iste napake. Naslednjič vztrajaj in ji ne pusti vsega. Tudi ti lahko drugim postaviš meje, kar se tebe tiče.
No, ta odgovor je res dolg, ampak upam, da ti je pomagal.
No, sej maš to, punca!!! Sej bo...
Ly
M;)
0
 
Joooojjj hvala ti, ne veš kako sem ti hvaležna! Dobesedno so se mi v očeh ze nabrale solze.... Hvala ti še enkrat!
Lp,
Super sister 💖
 
Sem vesela, da sem ti lahko pomagala :)
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Svetovalnica


v dilemi
Objava:

vaše mnenje (shein/yesstyle)

Ogledov: 45 Odgovorov: 3
 
0
Objava:

Pravijo mi piflar

Ogledov: 78 Odgovorov: 5
 
3
Mamma Mia
Objava:

HE LIKES ME?

Ogledov: 31 Odgovorov: 1
 
0
KužA! 351
Objava:

Kužeki🐕🐕🐶🐶🐶🐕

Ogledov: 25 Odgovorov: 2
 
0
Muši
Objava:

#PROBLEMI

Ogledov: 28 Odgovorov: 1
 
0
človeček
Objava:

Vesela šola

Ogledov: 32 Odgovorov: 2
 
0
Zivziv
 
0
Avatar BookGirl potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Temu

Oj jst bi ful rada naročila neki s temuja (le luči) amapk je moj ati našel eno nobivo da trmu zbira podatke pa da je lahko bog-ve-kaj vse narobe s poslikami. pa moj ati je ze neki narocal. a kdo ve a to drži al ne? hvala za vse odgovore
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Če si tekmovalec, tekmovalka v Veseli šoli, te prosimo za odgovor. Vprašanje se glasi: Zakaj si naročen/a na Pil?
Na Pil sem naročen/a izključno zaradi Vesele šole.
(25)
Pil bi naročil/a tudi, če ne bi tekmoval/a v Veseli šoli.
(122)
Pila nimam naročenega, saj pri mentorici Vesele šole dobimo vse vsebine za tekmovanje.
(20)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Kygo- First Time Loote- Wasted Summer The ...
 
predlagam da vprasas sosolce kaj jim je vsec ...
 
hej niti slucajn ne kupvat iz sheina kr smo ...
 
Ubistvu je to pohvala...js sam rečm "hvala".
 
Ful vam hvala za vse odgovore:kissing_heart::blush:
 
hvala za opozorilo:grinning::grimacing::grin::relaxed::upside_down::slight_smile::blush::s
 
Hej :) V prejšnjih odgovorih je že zelo ...
 
če hočš bl balkan brat pitt uno momento al ...
 
okej nemorm mene tak moti ko devate rendom ...
 
ja kup iz sheina pa pac zmer se (boki, pas ...
 
cenejše daj
 
taki ludeki niso redki, js tud v lajfu nism ...
 
Hey, tule so predlogi angleških pesmi: Miley ...
 
pac sej a ves ce majo oni 3,2,1,4 se jim ...