snofi
Naslednji Pil izide 5. novembra

Nova številka
Oktober 2021

Revija
Izid: 1. 10. 2021
pepca oblacek

Svetovalnica - Ogromno problemov, ki jih ne znam rešit sama, zato mi lepo prosim pomagajte

Ogromno problemov, ki jih ne znam rešit sama, zato mi lepo prosim pomagajte

1
I can't do this anymore
Živjo,:wave:
Torej ja, vam bom povedala kakšni so ti problemi, in ja prosim pomagajte. No hate plis.

1. "PRIJATELJI"
No, jaz nimam nekaj dosti prijateljev (kakšne dva tri, prej sem jih imela 5). In tile prijatelji, no ob njih se počutim kot da me vsi konstantno zapuščajo.
Naj vam dam primer: sošolka zamenja razred, ta sošolka je bila moja bff. In zdaj se me izogiba. Odkar je ona odšla se tudi ostale prijateljice ne, družijo z mano. In ta moja bff, ki je odšla, se me izogiba vsakič ko me vidi na hodniku.
Ostali moji prijatelji (oz. Prijateljice) so zdaj neka druščina v mojem razredu. In vsakič ko pridem do, njih in nekaj rečem ena zavije z očmi, druge me ignorirajo, ena pa mi na kratko odgovori in potem grejo lepo proč.
Jaz pa kot en kup nesreče ždim na svoji mizi in premišljujem.

2. IM LONLEY KID IN MY SCHOOL
Ja, sem zelo osamljen človek. Tudi ko so ljudje zdraven mene se počutim samo.
Primer: prvi dan šole, sem prva prišla v razred, in se usedla, za svojo mizo in, čakala da, pridejo ostali. In so prišli, vsi so se objemali, se pogovarjali, jaz pa sem bila sama. Pred kratkim smo šli tudi na izlet in na avtobusu sem sedela sama, ker nihče ni hotel sedeti z mano. Prav tako smo morali delati v skupinah, in ni nihče hotel delati z mano. Potem me je učiteljica dala v eno skupino, kjer me nihče ni poslušal.
Primer: Jaz: "Ej Lojzika (to ime je izmišljeno), na plakat bi lahko dodali rože."
(Lojzika me ignorira in zavije z očmi)
Tatjana (tudi izmišljeno ime) : "Ej Lojzika, na plakat, bi lahko dodali rože."
(Lojzika, se vsa navdušena strinja)
( jaz žalostna, tiho zrem v klop, in zadržujem solze v očeh)

3. SMEH
Torej, večkrat ko grem po hodniku zaslišim fante, iz drugega razreda, kako se smejijo, in omenjajo mene. Potem grem na wc, se gledam v ogledalo, in se sprašujem kaj je narobe, zakaj se mi smejijo. In se spomnim, kako je po vsej šoli krožilo da, imam avtizem, in so se mi smejali ali pa se me izogibali.

4. ZAFRKAVANJE
pogosto me zafrkavajo in se spravljajo name zaradi vseh možnih stvari. In vse kar rečem ali naredim je narobe. Do, mene se obnašajo kot da sem koga ubila. In potem se žrem cel dan, in ko pridem domov poknem. Vse gre iz mene začnem jokat, se nervirat se dret...
In potem me boli pri srcu, točno tako kot me je bolelo ko sem bila majhna, in zaradi tega sem vsak dan hodila na preglede, in res nočem da se to spet zgodi.

5. RAZREDNIČARKA
Ja, ona za vse to ve in, glavna tema razredne ure sem jaz.
In potem, ko končamo, ona gre k ostalim učiteljem in jim naroči naj me opazujejo, in me vprašajo kako sem.
In to je zelo nerodno ker so me v enem dnevu 3 učitelji vprašali kako sem, in vsem sem rekla dobro... Potem pa me je pekla vest ker sem se jim zlagala.

6. KONCETRACIJA
Zaradi vseh zgoraj naštetih stvari, se težko skoncentriram na npr. Domačo nalogo, in zato kar naenkrat začnem risat sad risbice o meni...
Veste morda, kako naj se bolje skoncentriram?

7. SANJE
Stalno danjam že približno 3 mesece, ene in iste sanje. Kako povzročim prometno nesrečo. In zarad tega ne upam spat, pa strah me je avtov

Prosim pomagajte mi!
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
No bom kr vs epovezela skupaj. Vem kako je ko si osamljen v razredu tko ko jaz.:pensive: Npr. Moja bff gre do enih sošolk in pol pridem zraven in gre stan do drugih solšolk. Ko js pridem h kakšni skupini solslk me niti ne opazijo. Mene zadnje izberejo za v skupin in skoraj vsakič pristanem s fanti. Že večkrat sem sama sedela na avtobusu ker se je moj bff usedla uraven sošolke itd. Sam js sem se nehala sekirat zarad tega. V življenju imam še veliko drugih prijateljic ki niso iz šole tko da se pač družim z njimi. Fantje se iz mene norca delajo ker pač v enem isti letnik je en fant ki je tok velik ko jaz (sem majhna) in se norčujejo kdaj bo poroka itd. Preprosto jih ignoriram. Pač js vem da to ni res in se s tem ne ubadam. Ko se boš malo umirila boš sigurno imela večjo koncetracijo. Zato se najprej pomiri in ti bo veliko lažje boš videla:wink:. Ohhh grozne sanje :( Na s tem nimam velik izkusenj vem pa da so se meni lepe sanje uresničile ker nočnih mor nisem se imela. Je pa neki (upam da te ne prestrašim) moja bff je sanjala da ji bo oči umru in ji je res:confused:. Ampak vedno se ne uresničijo. Js sanajm vilo z bazenom pa je nimam. Tko da probi pred spanjem mislt na kej mar se želiš pa naj bo to nov telefon, domačal žival itd. Potem boš sigurno to sanjala in se ti to lahko uresniči:blush:.
Upam da sem ti saj malo pomagala :)).
Lp, doglover
3
 
Jaz sem tudi sanjala da mi bo umrla babica in mi je res.Za moj roj.dan
 
Šolsko dekle
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ola imam veliko izkušenj z vsem tem sranjem in ti bom upam pomagala

1. ja to se velikokrat zgodi ko gre "glavna oseba" stran, tudi jz mam zdej sam še fake prijateljice, predlagam da če že grejo stran ne smeš dajat vtisa da si užaljena. pridi kdaj do njih jim neki povej npr učitlca je rekla da vm rečem itd. in sam povej in pojdi *b*ti*b* stran, trako bodo vidle da nisi odvisna od njih, in brez skrbi slej ko prej boš spoznala prijatelje in prijateljice ki so te vredni/vredne pa še to: prinesi si v šolo nekaj (ne vem npr. rubikovo kcko) da se boš lahko - ko bš sama- zamotila s tem da ne bo zgledal kt da si v depresiji itd.

2. jap to se dogaja tudi meni, takoda sočustvujem s tabo, tukaj se probaj postavit zase .. če pa se bo to velikrat zgodilo lahko potožiš razredničarki ...

3. ohhh boga ti ampak popolno vem kako ti je ker so si lansk let moji sošolci neki izmislili in vsem po šoli raztobil da sm sramota razredu moje "prijateljice" pa so se mi režale v obraz, ti bodi samo čim bolj samozavestna in bodi "kul" torej če so tam sami taki bedaki se pač med odmori sama zamoti (to delam jaz - včasih se zaprem na wc in premišljujem, včasih se igram z rubikovo kocko ali čim drugim)

4. okej kot si že prej vidla tudi mene vsiii po vrsti zafrkavajo zrd vseh mogočih stvari, samo da se jz že od 1. razreda zadržujem in ne jokam več, ker nimam prijateljice da bi ji to lohk zaupala. jz sm se že tok nabrusila da zadržim solze. mogoče ti bo pomagalo če se takrat sprostiš ali pa razkuriš, ampak sprosti in razkuri se na samem, lahko greš v kopalnico in se v ogledalu sama nase dereš (čeprav je čudno je vredno poiskusiti), ali ap sprostiš s kako dobro knjigo ...

5. ojojjjjjjjjjjjj vem kok je to hudo ker je mene tut enkrat izpostavila celemu razredu in je bilo sramotno :tired_face: in tutu jz skor vedn rečem da sm v redu čeprav se skor vedn lažem, tuki nimaš kej jz mam izgovor da to rečm vedno sam zrd tega ker se mi ne da razlagat problemov. predlagam da če je kaj bolj pomembnega poveš po resnici

6. heh to se tut men kdaj zgodi in ja - omeji si čas npr. oceni kok časa boš rabla za to nalogo npr. 3 min se štopaš in ko se izteče more bit naloga narjena, če ni maš kazen npr. 10 počepov ipd

7. to se je men tut dogajalo ampak zdaj ko se uležem v posteljo, zaprem oči in razmišljam o mojih sanjah npr. kako super prihodnost bom mela ... in pol utonem v spanec pa še to: *b* ne pozabi TI IN SAMO TI nadzoruješ svoje sanje *b* če želiš jih lahko spremeniš samo hoteti moraš, naslednjič ko boš to sanjala se potrudi in sanje spremeni v kul zabavo npr.

res sm se potrudila za ta odgovor in iz srca upam da sem ti pomagala :blue_heart:
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
kdor njej pomaga je hkrati tudi meni Thanks
0
 
Šolsko dekle
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hejlo!

1. Žal mi je zate, če ti prijateljstvo pomeni toliko kot meni, te je to najbrž res potrlo. Na žalost ti moram reči, da to niso prijateljice, vsaj ne prave ×_×.
Kakorkoli, svetujem da si poiščeš nove prijatelje, morda je še katera prav fajna v vašem razredu. Potrudi se jo spoznati in mogoče se kaj splete. Verjemi, tisto niso bili edini osebeki, ki so po tvojem mnenju "fajn", zagotovo je ena tam, ki bi te z veseljem imela za prijateljico.
In mimogrede, tudi fantje so cool. Včasih celo bolj kot punce, niso nekaj "bla bla" v pogovoru, in lahko jim zaupaš svoje probleme, morda nekaterih stvari ne bodo razumeli, in se obnašajo čudno glede na leta, ampak ko sta na samem so prav fajna družbica. Zato se splača družiti tudi s fanti, prijatelji ne rabijo biti istega spola (čeprav bi vaju znali zafrkavati, da sta par, ampak, komu mar, važno da se razumeta ;)).

2. Oh, postaviti se boš morala zase. Žal mi je če ti je hudo, ampak tudi smiljenje sami sebi ne bo pomagalo :) Oprosti če je to zvenelo nesramno, ampak najboljši recept za to je, da se sama vključiš v družbo in znaš obveljati svojo besedo.
Če nihče noče sedeti s tabo, vprašaj koga drugega, ki je tudi ostal brez para. Ali pa si hitro pribori par, ne čakat da bo nekdo tebe vprašal :).
Tudi glede te kraje ideje je tako... Lahko bi to spravila v šalo in rekla v hecu: "Waw, popolnoma nova ideja :)". Včasih je humor rešitev, da se bolje vključiš v družbo :).

3. Kot prvo naj rečem, da je to zelo grdo, in ti nimaš pravice podvomiti o sebi, zaradi (oprosti izrazu) takšnih cepcev. Naj si mislijo kar hočejo, ti veš, da si krasna in to šteje. Ne izgubi samozavesti zaradi takšnih ljudi. Mogoče se pa enemu fantu zdiš prav krasna ;).

4. To je pa res grozno. Ljudje včasih res ne poznajo sramu... Vem, da je bila večina mojih odgovorov zgoraj, da se moraš postaviti zase, in ta ne bo drugačen, saj ne boš ničesar spremenila, če boš kot miška v luknjici (še enkrat oprosti, če sem prestroga s tabo). Morda, ko te bodo zafrkavali, lahko rečeš, da kako bi se pa oni počutili, če bi to nekdo njim govoril, ampak nikakor jih ne zmerjat nazaj, ker lahko pride do konflikta in boš na koncu vsega ti kriva (po nekem čudežnem razpletu zgodbe). Če se ti je res težko zoperstaviti s takimi, pa svetujem, da obiščeš svetovalno delavko in ji poveš, ali pa poveš učitelju kaj se dogaja, ta bo najbrž znal urediti zadeve.

5. Oh, šele zdaj pa vidim, da učiteljica za vse ve... Razumem, da ti je neprijetno, in mogoče bi lahko to učiteljici na samem tudi povedala. Povej ji kako izpostavljeno se počutiš ob vsem tem. Morda jo prosi le da se pogovori z tistimi ki te zafrkavajo in naj te ne omenja vedno in vsem. Razumem pa, da jo le skrbi zate, kar je prav in lepo :) Pogovori se z njo, iskrenost največ reši.

6. Uh, tega pa reeees ne vem... Hm, morda... Well, jaz z tem nimam težav, ko se nečesa lotim (npr. domače naloge) odmislim vse stvari in jo naredim. Morda bi ti pomagala misel, da če jo končaš v npr. 15 minutah, dobiš košček čokolade... Res ne vem, upam da ne zameriš :/ Ali pa... (ja, še vedno se trudim), poskusiš spraviti te misli na čisti konec možganov in se z njimi ne ukvarjaš? Vem, da s tem nisem kaj dosti pomagala, ampak to je to kar lahko ×_×

7. Kot so povedali že zgoraj, ti nadzoruješ svoje sanje, sanje so v bistvu le misli. In moraš jih pregnati tako kot strah (jaz, ne vem kako, ampak ko imam nočno moro in sem vključena v to (kot oseba) si dobesedno v sanjah govorim: zbudi se, zbudi se, še preden se zgodi kaj groznega in se nato zbudim, zaspim nazaj in ne sanjam več).
Kakorkoli, sama boš morala premagati ta strah, jaz z tem nič ne morem, in zapomni si: Pogumen nisi, če te ni ničesar strah, ampak se znaš soočiti s strahovi.

Tako, zate sem se razpisala (pisala sem vsaj 30 minut) in upam, da vsaj malo pomagala
Veliko sreče!

dg:revolving_hearts:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Svetovalnica

🍒 𝕔 𝕙 𝕖 𝕣 𝕣 𝕪 𝕔 𝕠 𝕝 𝕒 🍒

Skregana z bff

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
0
Billie#13

bff

Ogledov: 12 Odgovorov: 0
 
1
Doggylover

Covid!

Ogledov: 29 Odgovorov: 3
 
0
ubupanka

problem v ljubezniji

Ogledov: 25 Odgovorov: 1
 
0
SuperGirl

Noč čarovnic

Ogledov: 60 Odgovorov: 5
 
0
Na moji mizi piše PAPILON.

Nekaj vprašanj

Ogledov: 72 Odgovorov: 2
 
1

menza

Ogledov: 42 Odgovorov: 2
 
0
Piaprincic

Kajtebriga

Ogledov: 50 Odgovorov: 3
 
0
Na moji mizi piše PAPILON. potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Nekaj vprašanj

<3Hvala ti, ker si kliknil/a na to objavo. Upam, da se ti bo dalo brati, mogoče celo odgovoriti, hvala.

torej, problem #1:
zaradi tega, ker nisem jedla se mi je zaostavila rast, zato sem zdaj manjša za kar 20 cm, zanima me kakšno hrano bi morala zauživati, da bi nadoknadila te centimetre in da to nebi oplivalo na mojo končno višino, pač, da nebi ostala majhna, ker imam visoke starše in me res zanima katera hrana? Pa ali mislite, da lohko sploh še zrastem, stara sem 12 in nimam še menstruacije, niti belega toka?

*b*pa problem #2:*b*
zelo velikokrat me stisne v prsih, ne vem kako bi to razložila, samo zdi se, kot, da ne morem dihati, mami mi pravi, da imajo to nekatere njene sodelavke, in da naj bi bila to nrkakšna tesnoba, takrat, ko se mi to zgodi mi začne srce zelo hitro biti, učeraj, ko sem šla spati sem imela 120, ne vem kako se temu reče, utripov na minuto. In enostavno nisem mogla zaspati, kdaj se mi celo začne vrteti in glava me začne boleti. Kaj mislite, da je to, se komu dogaja podobno, ima mogoče moja mama prav? Drugače, pa, da ne bo kdo mislil, da to pišem kar tako, to se mi dogaja res pogosto, do celo več kot 5-krat na dan, res je moteče.

*b*in še problem #3:*b*
enostavno se ne morem sprijazniti z mojo postavo, že 4 leta imam anoreksijo, nisem navajena, da imam normalno težo, tega preprosto ne prenesem, ker sem vsa ta leta bila čisto suha, tako, da so me hoteli dati v bolnico, ampak me niso ker sem bila premajhna... zdaj verjetno razumete zakaj sem tako majhna... Kaj naj naredim? Obupana sem, ena polovica telesa se dere: "Pojej, da boš zrasla, bi res rada ostala majhna?" drugi del telesa pa kriči: "Poglej se no, kaka debeluhinja si, tvoje noge, roke, zdaj še trebuh in prsti, vse je zamaščeno, ne jejjj!!!" upam, da kdo razume :weary:

hvala vsakemu odgovoru:kissing_smiling_eyes: veliko mi pomeni vsak ogled, vsaka duša, ki vsaj poskuša pomagati:blush: občudujem vas:heart_eyes: veliko lepih stvari vam želim:two_hearts: uživajte na polno, prijazni ljudje:kissing_heart: hvala:croissant:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Aktualne objave

Ne vem kaj naj naredim
2
 

enapunca
2
 

MY LOVE
7
 

again school
2
 

Prijavljen osebek, ki se je odjavil, in res rabi p
2
 

dumb teen bug
2
 

Nekdo
2
 

....
2
 

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Sophie :) je odgovoril/a na
First: CHILL!! Sem že imela korono in ...
 

Doggylover je odgovoril/a na
Aja nimam osebnega zdravnika
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
hmm... kolikor vem, morajo to starši sporočiti ...
 

rdeča lubenica je odgovoril/a na
jst mam isti problem lahko pa pomagaš ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
pojdi kdaj na gasilce s svojim bratom, morda ...
 

rdeča lubenica je odgovoril/a na
1.reči mu da se ti zdi da je on v tebe in ...
 

Sonček je odgovoril/a na
Jaz izrežem buče in jih dam na dvorišče pol ...
 

Lp je odgovoril/a na
Vprasi ga če kej čuti do tebe. Uporabi ta ...
 

Sport Girl je odgovoril/a na
Pejta enkrat sama domov iz šole, pa mu rec ...
 

Music Girl je odgovoril/a na
hi... ne. se ne oblačimo v kostume pa to ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
oh vem kok je grozn jest ko te boli trenuh, ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
v google napiši "ali sem mu všeč" in "kako ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
v realnosti so nekatere stvari drugačne, ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
1. jej normalno, pri rasti pa mende pomaga ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
mislm ja mal, bl za foro pač kakšnega netopirčka ...