snofi
Naslednji Pil izide 1. oktobra

Nova številka
September 2021

Revija
Izid: 1. 9. 2021
pepca oblacek

Svetovalnica - Pomagaj mi prosim

Pomagaj mi prosim

1
Prosim pomagaj
Živjo, zadnjič sem vam napisala zgodbo o mojem prvem spolnem odnosu z 19letnikom (pod naslovom:nujno rabim pomoč. Objavljeno je bilo kakih 6dni nazaj). Drgac stara sm 13let in danes zvečer sem bila v eni gostilni in sta zraven mene in prijateljice (14let) prisedla dva fanta (eden 16, drugi 17). In fora je da sta veliko omenjala seks in kaj počnesta z 'njim'. Kasneje pa me je 17letnik spraševal če rabim prevoz do doma... Rekla sm mu ne, ker res nočem se enkrat ponoviti iste zgodbe kot je bila takrat. Najhujše pa je, da on ve kje živim in če bo želel bo izvedel tudi kdaj sem sama doma. Večkrat mi tudi piše na snapchat če pridem na pijačo v eno bližnjo gostilno... Kaj naj naredim, kako naj se ga rešim?? Res me je strah še enkrat istega dogodka!!
Lp
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Živjo
Sigurnu ti more bit res grozno že zarad tistega 19 letnika... zdaj pa še to?!
Najprej bi te vprašala če si to povedala mamici/očku, če si je to super ker ste najbrž ukrepali, če nisi boš najbrž zdaj težje povedala še za tisto ki se je prejšnjič zgodilo.
Če še nisi povedala mamici ali očku te prosim da poveš zdaj ker v tistem trenutku si bila ti žrtev posilstva in le ena „uboga in nemočna punca” proti tistemu fantu.
Če neveš kako bi povedala pa pokliči tom telefon.
In ta dogodek se najverjetneje ne bo ponovil, če z družino ali s kom drugim ukrepate!
Ukrepali bi lahko ta ko da prijavite tistega 19 letnika.
Za ta 2 fanta pa se ju izogibaj pa tudi če prideta k tebi sedet v lokalu.
Če vidiš da vstopita v lokal pojdi ven iz lokala ali pa jima ne pusti da ti prisedeta.
IZOGIBAJ SE JU.
Res nisem strokovnakinja za to in se ravno ne spoznam na to, tako da res upam da nisem rekla kakšne bedarije pa da sem ti pomagala.
Upam da se boš enkrat rešila teh fantov...
Še enkrat... RES UPAM DA SEM TI POMAGALA ker sem se potrudila po svojih najboljših močeh:slight_smile:
Lepo se imej:grin::grin:
3
 
Hvala ti🥰policiji nisem prijavila, ker sva z njim to razrešila, staršem tudi nisem povedala, ker nočem da bi jih skrbelo in da bi me vsakič ko bi šla ven spraševali s kom grem ven.
Hvala ti❤️
 
Pomagaj prosim
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ojoj to je zelk slabo ampak gremo kar po vsrti.
1. Najprej te naj pohvalim, da si se iz pretekle izkušnje naučila par teh stvari. Nikoli ne vstopi v avto neznanca in nikoli ne pojdi v gostilno z njim če veš na kaj napeljuje.
2. Najprej začni brez pomoci staršov. Čim bolj ga ignoriraj. Ne prebližuj se mu in če pride v izsto gostilno kot ti hitro plačaj in oddidi. Potem te bo mogoče pustil pri miru.
3. Če to ne zaleže in če ga vseeno kdaj srečaš in se zgodi podobno. Mu daj vedeti da naj neha govorit o tem, ker veš na kaj naprljuje.
4. če je pretkan in slučajno ugotovi kdaj si sama doma, vedno zapiraj vsa vrata in ga nespusti noter za vsako ceno.
5. Če se slučajno iz tega začne naslilja, raje zbeži in se mu neprebližuj. Začetek nasilja je že ko te začne izisljevati takrat se umakni.
6. Če znaki do 4 in upam da ne tudi 5 niso delovali moraš povedati staršem. Moraš le oni bodo znali pravilno ukrepati.
2
 
Hvala tii❤️❤️
Lp
 
Pomagaj prosim
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
živjo!!
se zelo strinjam s prejšnjima odgovoroma!!
pomojem pa moraš nujno povedati staršem. to zna biti izjemno nelagodno in zate in (verjemi) tudi za njiju, ampak je to, predvidevam da najboljša rešitev. aja, še to: drugače je to spolno nadlegovanje!! mi smo imeli to v šoli (dolga zgodba, ki je ne bom razlagala :/) in ja, to je spolno nadlegovanje, ker - čakaj bom kopirala: "Verbalno nadlegovanje je primeroma našteto kot nezaželeno osvajanje, pohotni pogledi, spreminjanje službenih tem v spolne, nezaželeno dajanje vzdevkov v smislu srček, cukerček. itd, opolzki komentarji o oblačilih in postavi, uporaba obscenih besed in gest in druge podobne oblike nadlegovanja" sklepam, da nista delala vsega, bi pa jaz pod to štela tisto osvajanje, pohotne poglede (sklepam, da so bili :(), spreminjanje tem v spolne, uporaba obscenih besed (okej, nimam pojma kakšne besede so to, si pa predstavljam, da kaj o seksu...) no, mislim, da je bilo tole dovolj in da teli pogovori niso kar tako :(
kako povedati staršem? nisem prepričana, ampak jaz bi nekako takole: torej, bodite nekje na samem, to pomeni, da izključimo vse sprehode, večerje (ker pomojem obrok ni primeren trenutek za govorjenje o takih temah :/) in, če imaš bratca/sestrico ne smeta biti zraven (to povej staršema in bosta takoj dojela, da je nekaj resnega). če te bodo premagale solze ni nič narobe!! to bo tako zelo težko in te razumem, ampak pomojem jima moraš za ta incident iz gostilne povedat. če si za tisti spolni odnos poklicala na Tom telefon oz. na kaj podobnega, je pomojem okej :), za to pa jima vseeno povej. (mogoče lahko tudi za to pokličeš na Tom telefon, ampak starši morajo prej ali slej izvedeti :/) reci, da sta bili zadnjič s prijateljico (povej njeno ime :)) v gostilni in nadaljuj, da sta se zraven kar prisedla dva tip, 16-letnik in 17-letnik. takrat bosta verjetno starša že kaj začela spraševati in ju že kar tu pomiri, da nisi spala z njima. s tem bosta dojela, da razumeš nevarnosti tega in si odgovorna (kar bo v tem pogovoru zelo koristilo :)). potem pa ne ovinkari preveč, ampak povej, da sta začela govoriti o seksu in kar nista šla. da vama je bilo s prijateljico zelo neprijetno in, da te je na koncu ta 17 letnik še hotel peljati domov. razloži tudi, da on ve kje si ti doma in, da te je strah, da bo kdaj prišel k tebi na dom, ko boš ti ravno sama. ubistvu povej tako, kot si napisala v objavi. začeti bo grozno, ko boš pa začela govoriti bo bolje. potem pa se bosta starša odločila kako naprej, mogoče bosta pustila, mogoče bosta poklicala policijo, nevem, ampak bosta že zrihtala :))
nič ne skrbi, vse bo še uredu :)
kamilica <33
0
 
Hvala ti❤️če se to ne bo končalo in se bo še kdaj ponovilo bom povedala staršem na takšen način kot is mi rekla. Hvala ti❤️
 
Pomagaj prosim
jp, zaekrat poskusi rešiti sama, drugače pa kar povej staršem :)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Pozdravljena!

Zgoraj so že zelo dobri nasveti, pa vendar ti jih bom jaz povedala še nekaj.

1. Naslednje tedne ne hodi nikamor sama. Resno, nikamor. Fant ne bo odnehal in velika možnost je, da te bo zasledoval. Ob sebi imej vsaj še eno dobro prijateljico, ki te ne bo zapustila, zbežala ali spodbujala k čemu.

2. Izogibaj se poznim uram zvečer in ne hodi ponoči ven.

3. Izogibaj se omenjeni gostilni. Če pa te slučajno spet nadlegujeta tam ali te najdeta na kakšnem drugem kraju, NIKOLI ne oddidi domov sama. Se pravi - ostani v gostilni in to povej osebju. Resno. Pojdi do natakarja in povej, da te starejši fant nadleguje. Ti nisi nič kriva in natakar bo poskrbel, da fant/a odide/ta, ti pa počakaj na prevoz. Tudi če imaš hišo za vogalom. lahko te čaka prav tam.

4. če se zgodi kaj od omenjenega nujno povej staršem, če še nisi. Fanta lahko postaneta nasilna.

Res si pogumna in te res spoštujem. Žalostno je, čez kaj moraš iti. To se ne bi smelo dogajati nikomur.

Alison
1
 
se zelooo strinjam!!
 
Hvala za vso pomoč in nasvete. Upam, da ju ne srečam nikoli več oz.v družbi več ljudi, kakih prijateljev ki zelo spoštujejo besedo ne in bi verjetno tudi on najboljše razumeli to situacijo.
Hvala
Lp
 
Pomagaj prosim
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Živijo,
najboljša možnost, da se izogneš preteklemu dogodku (ki meji na posilstvo) je, da poveš staršem. Sicer to ne bo prijetno ne tebi, pa tudi staršem ne, saj zagotovo nočejo, da se ti kaj takšnega zgodi, vendar ti bodo znali pomagati. Videli pa bodo tudi, da jim zaupaš in prosiš za pomoč, če/ko jo potrebuješ. Nikakor pa ne odgovarjaj na njegova sporočila, ne hodi več v gostilno, ne hodi okrog sama ali ponoči in ne sedaj v avto z neznanci. Če se s spolnim odnosom ne strinjaš, tudi reči da se ne.
1
 
Zaskrbljena
Hvala tii ❤️
Lp
 
Pomagaj prosim
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
veš ... pomoje greš lahko kdaj z njim na pijačo AMPAK imej zraven okrepitve, imej kakšno res dobro prijateljico zraven naj bo pod krinko sj veš kot kakšne detektivke in čim boš videla da je kej čudnega reci da greš na wc in se tam s prijateljico pogovorita.

ampak ja, rešiš kako bi se ga rešila ... hm ... lahko se v bližo njega obnašaš da nočeš bit z njim itd. podobno kot bi se mu zagabila ... če veš kaj mislim ..

upam, da ti rata rešit problem ...
0
 
drugih idej res nimam .. oprosti ...
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Svetovalnica

ObupanaLudika💓

"BFF"

Ogledov: 57 Odgovorov: 3
 
0
Cat

Nevem kaj mi je

Ogledov: 85 Odgovorov: 2
 
2
So sad depressed and shocked
 
7
Coconut

čudno vprašanje

Ogledov: 88 Odgovorov: 1
 
0
Gaja

ZALJUBLJENA...

Ogledov: 68 Odgovorov: 2
 
0
punca

Menstruacija

Ogledov: 61 Odgovorov: 5
 
0
#RADAPOMAGAM

Nevem a sem vanga?

Ogledov: 57 Odgovorov: 1
 
0
Problematičarka

...

Ogledov: 124 Odgovorov: 5
 
1
Gaja potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

ZALJUBLJENA...

Oi! Imam en ogrooomen problem s katerim se spopada veliko deklet. V razredu je še en luštkan fant ki je vedno prijazen do mene in si posojava zvezke kadar je kdo od naju bolan celo vprašal me je če bi plesala z njim na valeti ampak mu je blo to zelo težko vprašat kot večini fatnov...pač nevem mislim on mi je všeč no nisem še čito prepričana ampak se mi zdi da sem tudi jaz njemu ampak nevem..pred kratkim sem zvedela da je bil kot majhen zelo bolan skoraj smrtno no in samo še bolj mi je postal všeč...
Res nevem kaj naj naredim!! Hvala za odgovore!

Zaljubljena...:heart:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Katera naslovnica Pila vam je bolj všeč?
Takšne, kot so bile prejšnje šolsko leto.
(117)
Letošnja!
(90)
Ne opazim razlike.
(52)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Super sister je odgovoril/a na
Hej! Res ji napiši mejl, samo v njem bodi ...
 

Super sister je odgovoril/a na
Hoj. Jaz sem brala knjigo od Dese Muck, ...
 

Night girl je odgovoril/a na
Poglej nič ni narobe če se skregata. Ne smeš ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Hehe js sm učasi tut svoji bff sledila:grin: ...
 

orbit je odgovoril/a na
Hej Mela sem enak problem, ta moja "bff" ...
 

dragon girl je odgovoril/a na
Uh, zakomplicirano... Meni bi šlo že zepo ...
 

Help Girl je odgovoril/a na
Hey! Tako kot si sama napisala"napiši listek ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Pomoje ji lohbna viber, snap ali kej tacga ...
 

ne prijavlena Nnnnnnnnnnnnn je odgovoril/a na
hmmm mby vem kako lahko dobis njegov snep.:grin:(sem ...
 

Bego je odgovoril/a na
Mislim, da vem kdo si, ampak ne bom povedala ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
raje napiši pismo in ji ga v šoli izroči.
 

ruskaya je odgovoril/a na
Ja traja nekaj časa da se menstrualni ciklus ...
 

Jennifer je odgovoril/a na
to je kozica v noznici in ce jo mas pretrgano ...
 

RUTHIE GROSS je odgovoril/a na
ok.... Najprej eno vprasanje. Zakaj se ti ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Hey! Kako sem jaz dobila 5 : -sproti se ...