Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Svetovalnica: Prijateljica - NUJNO RABIM POMOČ

Prijateljica - NUJNO RABIM POMOČ

2
Tricky
Okej tole je resnično resno in tega se zavedam ampak ne vem kaj storiti. Skratka, moja prijateljica se drogira in to vem. Skratka da vam bo bolj jasno je tule cela zgodba kako se je sploh zgodilo.
Skratka obe sva stari 14, obe bova v roku treh mesecev 15 in sva deveti razred. Ko se je to začelo dogajati pa sva bili 13.
Bile so poletne počitnice in zato sva vsak dan odhajalo ven z družbo ki sva jo enkrat spoznali na bazenu. Imeli smo se ful kul, včasih je bilo zraven tudi pivo vendar ga midve nisva pili. Cela družba je bila stara nekje med 13 in 17 let. Mislili sva da je vse kul in se družilu z njimi. Enkrat pa je do naju prišel en fant, ki sem ga večkrat že videla in nama ponudil take tabletke. Jaz sem jih takoj prepoznala kot droge, prijateljica pa jih je hotela kar vzeti vendar sem ji preprečila in ji razložila da so to droge. Mislila sem da je razumela saj jih je na druženju vedno zavrnila. Toda kasneje sem izvedela da se je hodila družit tudi brez mene in sklepam da je takrat vzemala droge. Skratka, da jemlje droge mi je postalo jasno ko smo se vrnili v šolo (po poletju) in sem jo po šoli zalotila v wcju ko si jo je dozirala. Ona me je opazila in mi zagrozila da ne smem nikomur povedat. Moja napaka da nisem povedala nikomur, ampak ostala sem tiho ker je bila moja prijateljica. Opazila sem spremembe na njej. Imela je grozne podočnjake in včasih sem imela občutek da sploh ni prisebna. Tako je bilo vse do korone in od takrat nisem vedela kaj dela. Enkrat sem jo videla z isto družbo kot poleti zunaj in videla sem da je kadila. Ne vem a je kadila travo ali navadno cigareto ampak ker nisem hotela da me vidi sem odšla. Po ponovnem srečanju v šoli je izgledala še huje, pileg tega se je upirala učiteljem in družila se ni z nikomer, niti več z mano. Ker se me je izogibala se nekaj časa nisem zmenila zanjo, vendar se je kmalu začela spet družiti z mano. Prosila me je, če ji posodim denar ker ga je njej zmanjkalo. Šokirana sem rekla, da ne in da mora nehati. Toda ona mi je zagrozila, da bo vsem povedala eno mojo ZELO osebno skrivnost (ni kaj takega kot pri njej) in prisiljena sem ji bila dati denar, ker nisem hotela da vsem pove. Nekaj časa sem ji ga dajala potem pa smo spet odšli na daljavo. Spet sva izgubili stike in zdaj ko smo se vrnili v šolo me je spet prosila za denar. Dala sem ji ga, zdaj pa smo ba počitnicah in odločila sem se da ji ne odgovarjam na klice in smsje.
Kaj naj naredim res ne vem več :sob: nikomur ne sme povedati zame, ker bodo moji starši zelooo jezni. Ker bo lažje in sem itak anonimna bom kar povedala - jaz sem lezbijka in moji starši so zelooooooo verni in homofobični. Kaj naj naredim? Hočem ji samo pomagat :sob:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ok, to moraš nekomu povedat!!! Že na začetku bi mogla, toda zdaj je kar je. Samo povej nekomu!! Naj se to neha! Za njeno dobro! Hočeš, da se to nadaljuje? Sploh pa če si lezbijka ni nič narobe, vsi smo samo ljudje. Ni tako hudo kot s tvojo prijateljico. Me pa malo čudi, kako niso tega izvedeli njeni starši, kaj nismo bili med delom na daljavo vsi doma? Skupaj?
Samo nekomu povej, za tvojo prijateljico gre!!
Upam, da sem pomagala,
lp. orbit
1
 
Princess22
Se popolnoma strinjam s tvojim odgovorom.
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hojla! Vidim, da ti je zelo hudo in tudi meni bi bilo! Jaz ti svetujem, da poveš vsaj staršem. Enkrat se vsedite skupaj ter jim to razloži. Razloži jim vse podrobnosti kako te je izsiljevala, da si ji devala denar, če ne bo ona povedala nekaj drugega itd. Povej staršem potem pa naj oni ukrepajo naprej! Pa mislim, da bi bilo pametno, da staršem poveš, da če bodo komurkoli povedali npr. učiteljici ali kaj takšnega, da hočeš, da ostaneš ANONIMNA!!!!! Mislim, da bi bila to dobra "poteza" saj tako tvoja prijateljica ne bi vedela, da si bila to ti i te ne bi izsiljevala ali povedala tvoje zgodbe! Po mojem bo tudi najboljše, če se s to "prijateljico" ne družiš več. Poleg tega ji NE SMEŠ dajati več denarja. Po mojem bo najbolje, da ji rečeš, da ji denar prineseš naslednji dan v tem času pa staršem poveš kaj od tebe pričakuje oz. kako te izsiljuje! Oni naj takoj povejo naprej. Seveda je tudi ena možnost, da se pogovoriš z učiteljico, svetovalno delavko ali kakšrnokoli osebo, ki ji popolnom zaupaš! Glede tega, da si lejzbika pa enako. Treba je povedat staršem! Pogovor je v takšnih primerih najboljša rešitev! Povej jim, da tako pač je in, da nimaš kaj pomagat. Bodo že morali razumeti. Pa čeprav so še tako verni in podobne stvari bodo pač morali razumeti.
To so moji nasveti in resnično upam, da ti bodo pomagali! Vidim, da ti je zelo težko in te popolnoma razumem! Tudi jaz bi v takšni situaciji bila zelo žalostna. Res upam, da se tega znebiš!
lp p99
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Uf, težka situacija.

Grožnje, da bo šla "špecat" tvojim staršem, verjetno ne bo sploh mogla uresničiti, večina groženj je praznih in se je ne rabiš bati. In drugič - s tem, da si lezbijka, ni pa res ČISTO NIČ narobe in bodo starši prej ali slej izvedeli. To, da imajo tvoji starši predsodke, je nekaj, kar jim gotovo otežuje življenje. Ali ni lažje živeti tako, da pač vse sprejemaš? In morda si ti in tvoja situacija pot do tega, da bosta postala bolj odprta. Smo optimisti.

Torej: groženj se RES ne rabiš bati in gotovo so prazne. Kako bi pa sploh kontaktirala tvoje starše? To, da te izsiljuje, moraš žal nujno povedati, najlažje, da svetovalni delavki, ko se vrnete v šolo, saj so zato tam. Prijateljica se bo pa morala odvaditi drog, pa bo bolje.

Njenega vedenja tudi ne jemlji osebno, saj droge resnično spremenijo človeka in lahko rečemo, da "v njenem imenu" govorijo droge. Ko bo ozdravljena in se drog odvadi, ti bo morda celo hvaležna, da si povedala.
5
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Mislim da bodo tvoji starši razumeli da si lezbika in s tem ni nič narobe. Drugače pa lahko pokličeš TOM telefon in ti bodo oni svetovali. Mislim kaj je najhuje kar se lahko zgodi? Glede tvoje prijateljice pa mislim da dosti ne moreš storiti. To nisi ti ampak ona vem da nočeš da postane takšna ampak pri takih letih ljudje začnejo razmišljat kdo so in probavajo stvari. Mogoče kadar bo starejša bo razumela za svojo napako. Ti ne moreš storiti nič glede nje. Ker tudi če ji preprečiš da jemlje mamila jih bo na skrivaj še vedno poskušala jemati. Če te vpraša da ji posodiš denar reci da ga nimaš več. Ali pa da so ti ga starši vzeli. Drugače pa se probaj s starši pogovoriti. Povej jim kaj se dogaja. Če pa te je strah kaj bodo rekli pa jih najprej vprašaj : ali so geji in lezbike normalni? Če ti rečejo JA vsi smo ljudje in tudi vsi smo različni... Ali pa obratno tako boš vedela pri čem si. Če rečejo JA potem jim povej kaj te muči ker vem da ti ni lahko. Po svetu hodiš z občutkom krivde. Jaz si tega ne predstavljam ampak mislim da bi bilo to grozno in tudi jaz ne bi vedela kaj in kako. Ni pa nujno da si lezbika. Kot sem že rekla pri takih letih se ljudje začnejo spreminjat. Mogoče so ti zdaj všeč punce čez par let pa fantje (ni pa nujno). Glede tvoje prijateljice ti svetujem še to da še malo potrpiš saj bosta kmalu končali psnovno šolo in če si izbereta isto ali drugo srednjo šolo še ne pomeni da bosta še vedno prijateljici. No nočem vama uničiti prijateljistva ampak pomisli zakaj si sploh njena prijateljica? Ali te ona samo izkorišča in pride samo takrat kadar nekaj rabi. Kar TO ni pravi prijatelj.
No upam da sem ti s tem pogovorom olajšala zadevo. Drugače pa VSE KAR SE ZGODI SE ZGODI Z RAZLOGOM
Ostani močna :muscle::fingers_crossed:
Lepo bodi:thumbsup:
1
 
💪Dekleta držimo skupaj💪
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla!
Pomiri se.
Glede tvoje prijateljice moraš iti enkrat z njo do šolske psihologinje. Če ne bo šla s tabo pa moraš iti ti. Za tvojo prijateljico bo dobro.
Glede tvoje prijateljice in da ji dajas denar moraš povedati staršem. Tvoji prijateljici povej naj odneha z drogami saj ji bodo uničile življenje. Naj se posvetuje s psihologom, da bo hodila k njemu, da se bo odvadila. Vem težko bo za njo saj je odvadenje drog zelo tezko in naporno.
Glede na to, da si ji dajala denar je bilo hudo narobe. Vem zdaj si presodila da je bilo to narobe. Ne dajaj ji več in ji povej tisto, kar sem povedala zgoraj.
Pa to, da si lejzbika je absolutno normalno. S sčasoma boš morala povedati staršem. Vem težko bo. Želim ti res vso srečo!
Ti to zmoreš!:blush::blush::blush::blush:
Pom1:unicorn::hamster:
:sparkling_heart:
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Joj,tvoja prijatelica je padla v napačno družbo.Pri izberi prijateljev moramo biti previdni.To moraš nujno nekomu povedati,res nujno.Jaz bi ti predlagala,da to nekako poveš njenim staršem.glede tega da si lejzbika in se bojiš odziva tvojih staršev,starši sprva neboto prav razumeli,saj ko so bili oni mladi je bilo zivljenje drugacno in ne sledijo novemu svetu,ker se hitro razvija.Razloži jim ,da jo to v današnjem času čisto normalno.Upam da ti bodo čez nekaj casa stali od strani,pri tvoji odlocitviji...Nujno,nujno,nujno povej prijateličinim starsem za njo,da se ti zdi čudna in da si jo videla jesti neke bela tabletke.Oni naj se nato z njo dobro pogovorijo,vem da jo bojo bol tezko prepricali v pogovor.In najbolsi bi bilo,da ji prepovejo se družit s tisto družbo,naj se z njo veliko ukvarjajo in naj jo vpišejo v kakšno dejavnost,ki jo bi zamotila v prostem casu.
0
 
Princess22
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Joj! Jaz bi na takem mestu povedala njenim staršem in da mi to res ni všeč.
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla, to je res grozna situacija. Mislim da se vsi strinjamo da to ni v redu in se mora nehati. Strinjam se tudi z vsem ksj so ostali napisali, zalo lepo je napišala tudi revija Pil. Jaz bi edino še dodala, da če želiš anonimno izvedeti kako se sploh lotiti tega da bi povedala svetovalni delavki ali pa staršem, lahko pokličeš Tom telefon. To je številka za mlade v stiski, kjer se lahko anonimno pogovorijo. Samo napiši v google Tom telefon in poišči številko. Upam da sem ti kaj pomagala:blush:

Lp Limonca:lemon:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Svetovalnica


Filip
Objava:

Izdaja knjige

Ogledov: 14 Odgovorov: 2
 
0
☹︎☹︎☹︎
Objava:

ISTA SIMPATIJA

Ogledov: 16 Odgovorov: 0
 
0
nesposobnapunca
Objava:

grozna učiteljica za šport!!! PLS HELP

Ogledov: 39 Odgovorov: 2
 
1
brezIMENA
Objava:

CRUSH

Ogledov: 27 Odgovorov: 1
 
0
girly
Objava:

simpa

Ogledov: 31 Odgovorov: 1
 
0
učenkaaaa
Objava:

plis pomagajte, slabo počutje močen glavobol

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
0
Košarkašica
Objava:

Košarka (če treniraš prosim odgovori)

Ogledov: 27 Odgovorov: 1
 
0
idontknow
Objava:

kako naj si dvignem samozavest?

Ogledov: 28 Odgovorov: 1
 
1
tanaj4ever potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

pomoc

hej
1. prijatelco doma tepejo
2. sem v devetem in moj bestek je v sedmem. pocutim se kot pedofil
3. ena baba na nasi soli si lasti stiri fante in meni pa moji frendici grozi
PLIS HELP
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Aktualne objave

Javkajoča Jane
5
 

HS fan
3
 

Somebody...
4
 

Gigi33
2
 

...............
8
 

Mee
2
 

💜💜💜
4
 

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

irmatonks je odgovoril/a na
načeloma bi se morala šteti kot dva dosežka ...
 

Strelka je odgovoril/a na
ojla jaz si tudi želim izdati knjigo in ...
 

bellamy_blake (her) je odgovoril/a na
ej dej povej na kero solo hods al pa saj ...
 

TBH je odgovoril/a na
Sori, sam pomoje ni vate, ubistvu, bil je ...
 

Cook girl1 je odgovoril/a na
oj mislim da sta dva dovolj razen če recimo ...
 

Cook girl1 je odgovoril/a na
oj ena moja sošolka je napisala knjigo nisem ...
 

Lover of books je odgovoril/a na
Trenutno se spomnem samo enega predloga za ...
 

wednesday je odgovoril/a na
Po vsej verjetnosti boš zbolela (oz. si že). ...
 

SnoopyAndBooks je odgovoril/a na
O moj bog! Posveti se s starši ali z učitelji. ...
 

DogLover11 je odgovoril/a na
hej! hmmm... ko sem slišala da te bolijo ...
 

brezIMENA je odgovoril/a na
hejjj,jaz imam sicer aparat za razširjanje ...
 

Nani je odgovoril/a na
Oj, če ti je košarka :basketball: všeč in ...
 

Strelka je odgovoril/a na
ojla mislim da ni nič narobe s tvojimi ušesi. ...
 

Vilinka je odgovoril/a na
Pozdravljena! Razmisli kaj je najhujša ...
 

Vilinka je odgovoril/a na
Pozdravljena, najbolje, da se o tem temeljito ...