Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Svetovalnica: Punca z velimimi sanjami in majhnimi uspehi

Punca z velimimi sanjami in majhnimi uspehi

2
●♤●♤♡m
Mislim da sem zapadla v neko vrsto depresije...ker se mi nič ne da...nimam moči ne emergije......
in to zaradi vspeha 1,2,3,4,5 razred sem bila odlična v 6 razredu pa je vse padlo naavzdol. V tretjem razredu sta se moja starša ločila, ostal sem samo z mamo, ki pa zame naredi skoraj vse, mislim da se preveč razdaje za druge. No kje smo ostali v 6 razredu so moje ocene padle iz 5 na 3( pri nekaterih predmetih sem imela še vedno vse petke) ampaj pri glavnik ne SLO-5 ANG-3 MAT-3.
Zdaj si misliteja saj tri je bodra ocena ja ampak sem mela tudi dvojske in komaj sem spravila na tri. Enkarat sem bila pri angleščini med oceno med 1in 2 potem sem spravila na dva.

In v sedmem razredu je bila ta p**** karantena in se nisem skoraj nič učila, snov sem kar oglašala prepišovati,.... naredila sem samo tisto kar je bilo treba poslati,... in lo smo prišli v šolo sem s težka speljala skozi... vem za je*b*** sem ampak sem nekako kar dobro odnesla skozi.
Ampak zdaj so ble počitnice po po počitnicah skoraj vse pišemo al pa odgovarjamo ... in ja se nisem nič učila f** in nisem prebarala knjige ( sori ker preklinjam sam ko si v taki fri kot sem jaz ni lepših besed) in še mami sem rekla da sem se učila in da vse znam....:cry: in če zve bo sigurno ful žalostna. PA ŠE NEKI ZDAJ BOSTE REKLI DA OSTANEM DOMA...... AMPAK KAJ VSE ME BO PRIČAKALO TUD ČE ZDAJNE PIŠEM BOM PA ČEZ EN MESC...POLEK TEGA SAMA SEM SI KRIVA... KOZA GLUPA. ZATO OSTALA DOMA NE BOM!!!!!!!!!!!
Problem pri meni je ta da oglašam sej bom že......ampak kdaj ... rada ne bi bla taka, mislim da se bo vse kar samo naredilo?.... sem tkaj za je****

Okoli mene so sami popolne, lepe, pametne.... punce:
moja mama, sestrična , soseda, BFF,.... edino jaz nisem ...pa vem da sem sposobna samo sem preveč lena in preveč oglašam s stvarmi bom že naredila kdaj...

Pa še nekaj mislim da bom kmalu zapadla v anoreksijo- ali kar koli se kliče, ves čaas se obremnjejujem z težo z postavo. Ko ob kosilu pomisliam na kilogarame preneham jesti, gre mi na druhanje,....
In še ima mastno kožo in zato imam mozolje, ki si jih stiskam.. vem kira trapa:confounded::tired_face:

No kaj mislite v zvezi učenjem.... naj mamo prosim za svojo sobo, ker jaz se ne morem učiti z nobenim in ona tega ne razume... ona pa ima svoj mir ko dela za službo. Mislim da bi mi to zelo pomagalo. Prosim dajte mi ideje kako naj se naučim?.... plis.

Vem mogla bi delati sprot pa nisem... in zdaj je hudo.
In moram se naučiti delati sproti on ne tko....da delam vse zadnji trenutek.

In mislim da sem malo zasvojena z telefonom, ker ful preveč časa preživi na njem

Vsi govorijo da tisto kar hočeš biti tisto ti bo vspelo
ampak ne vem če bo meni ... res bi se mogla ful pobošat če želim posati tisto kar želim rada bi se začela ukvarjati z dvema športoma, če koga zanima kaj naj napiše v komentarje......

No in vsi najbrž mislite zdaj da se režem al pa da razmišljam o samomoru, ampak ne ne še...ampak kaj če bom začela poznam to, ker je to dožovela moja prijateljica.

A mi lahko predlagate kako se kaj naučim za vse predmete? in še nekaj preveč ustregam drugim npr. me moja BF prosi naj ostanem z njo namesto da bi se učila, .... kaj na ji rečem .. NAJBRŽ VAS BO VEČINA ZDAJ NAPISALA DA JI POVEM RESNICO ampak ji ne morem preveč bi se obremenjevala.
No pojt je v tem da sem sposobna samo pa sem preveč lena.

Ali mislite da lahko vse še popravim tudi za letos?....:sob::sob:
Iskrena hvala vsem ki boste odgovorili.:raised_hands::raised_hands:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Pozdravljena!
Vem, da ti je hudo, vendar pomilovanje in žalost po pravici ne bosta pomagala (ne narobe razumeti).

Če se hočeš učiti se moraš lotiti. Ne reči saj bom..., vendar pojdi v tistem momentu za pisalno mizo in ponavljaj. Če ti pri kakšnem predmetu gre slabo preberi zvezek (kar je snovi, vaje lahko izpustiš) in učbenik večkrat. Lahko si pomagaš s kartončki na katere daš vprašanja in na drugo stran odgovore.

Glede pisanja in opravljanja dela. Ko imaš uro za delo (torej po pouku...) se ga kar loti. Takoj se vsedi za neko mizo ali na tla in delaj dokler ne končaš.


Med počitnicami bi se lahko učila, vendar lahko še malo popraviš. Jutri, čeprav bo nedelja se lahko učiš, dokler se ti ne bo zdelo, da znaš. Tudi v pon., tor., sre.,...lahko pred poukom in odmori ponavljaš snov.
PS:Kljub temu, da se nisi učila mami ali očetu ne laži, da znaš, saj, če ju boš prosila za pomoč ti bosta lahko pomagala.

Če si zasvojena s telefonom se poskušaj odvaditi. Vsak dan odštej nekaj minut dela oz. igranja na njem in ne popusti. Tako se boš s časoma odvadila.

Tako. To je zdaj vse pri čemer bi ti znala pomagati. Upam, da je vredu in sem ti vsaj malo koristno svetovala.

Za konec pa še. Žal mi je za tvoja starša. Vem, da ni isto, če nimaš obeh, vendar poskušaj biti srečna tudi tako.

Lep pozdrav
N.Hofman
1
 
●♤●♤♡m
Hvala
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hello!!
Uf, ti pa kar imaš probleme :))

Prvo kot prvo vsem, čisto vsem so šle ocene med karanteno dol. Večini grejo ocene v 6.razredu dol in večini ne uspe priti nazaj na odlične ocene. Skoraj noben ni delal med karanteno in zato imamo vsi isti problem. Priporočam ti da uporabiš tole tehniko: učiš se za 25 minut, nato si vzameš 5 minutni odmor in to ponovis štirikrat, četrtič si vzameš 15 minutni odmor. To meni najbolj pomaga saj se ne moram dolgo koncentrirati. Vsakič ko se naučiš kaj novega si daj nagrado. Ne jo ti uspelo takoj ampak čez čas bo že :))
Za angleščino ti priporočam da gledaš videe, filme, serije, poslušaš pesmi in bereš knjige po angleško saj se tako najhitreje naučiš. Lahko tudi prosiš kakšnega sošolca za pomoč. Glede tvoje prijateljice, lahko jo prosiš da se uči s tabo. Drugače pa ti ne morem zelo pomagati pri tem da preveč ustrezas drugim ker imam isti problem.

Glede depresije je glede na tvoje simptome zelo velika možnost da imaš neko vrsto depresije. Vesela sem da se ne rezes in nimaš samomorilskih misli saj to pomeni da se nisi zelo globoko v depresiji. Priporočam ti da poveš nekomu ki mu zaupaš in poiščeš psihološko pomoč preden je prepozno. Poišči si coping mechanisms, torej stvari ki te razveselijo in pomirijo. Zame je to npr. odeja, maček, The dsmp, glasba itd.
Te coping mechanisms uporabi ko se počutiš slabo.

Glede anoreksije: isto kot pri depresiji, povej nekomu ki mu zaupaš in poišči psihološko pomoč. Družba je ustvarila te lepotne standarde zato da nas lahko kontrolira ampak prepričana sem da je tvoja postava čudovita. Tvoje telo si zasluži hrano, vsak dan se trudi za to da preživiš. ;)


In zadnja stvar: noben ni perfekten, noben ni popoln. Vem da se ti zdi da so vsi okoli tebe super ti pa nisi, ampak ni res. Vsi imamo težave, vsi imamo probleme in vsi imamo slabe strani. Ampak pomembno je to da smo vsi tudi dobri, vsi smo čudoviti na svoj način in vsi imamo dobre strani. Lahko dosežeš to o čem sanjaš, vem da se ti ne zdi tako, ampak je res.

Verjamem vate!!

<3
April
1
 
April(ne registrirana)
●♤●♤♡m
Hvala
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
hej!
pomisli na lepe stvari:
-prijatelje
-družino
-in če ne na nas pilovce
Če se ti zdi da te na marajo oz. nevem kaj se probaj nekaj časa čim več časa družiti z njimi in z njimi imeti čim manj skrivnosti. Dobro jih opazuj in videla boš da ti želijo le najboljše.
Okej...
Lenoba...poznam to...
Tudi meni se ne da spraviti delati stvari in pomaga le to, da začnem in si obljubim kaj bom potem delala. Ali pa naredim urnik.
Učenje:
Vsak drugi dan:
1.Izberi predmet ki ti gre naj slabše.
:thinking::thinking::thinking:
2.Reči si:ko se bom naučila bom lahko šla igrat igrice ali bom lahko pojedla malo čokolade ali kaj podobnega.
:hugging::hugging::heart_eyes::heart_eyes:
3.Pripravi zvezek in učbenik in začni brati.
:closed_book::book::green_book::blue_book::orange_book::books::notebook::ledger::page_with_curl::scroll::page_facing_up::newspaper::notebook_with_decorative_cover:
4. Prvo preberi iz učbenika potem pa preberi še iz zvezka.
:ledger::books:
5.Ko prebereš snov zapri zvezek in učbenik in probaj povedati čim več. Kar si si zapomnil.
:question::question::question::grey_question::grey_question::grey_question:
6.Tako naredi za vsako snov in na vsakih 5 snovi si vzami 5min pavze.
:fireworks:
7.Ko imaš pavzo spij 1-2 polna kozarca vode in prezrači malo sobo. Nikakor ne hodi na telefon ali druge naprave.
:milk:🥤🥤🥤:milk::milk::milk::milk:
8.Ko končaš z vso snovjo poglej če imaš kje v učbeniku vprašanja in odgovori na njih.
:question::grey_question::grey_question::question:
9. Fertik si!
:smile::smile::heart_eyes::smile::heart_eyes::heart_eyes::smile::joy::joy::sparkler::fireworks::sparkler::sparkler::confetti_ball::tada:
10.Zdaj lahko greš igrat igrice ali na telefon ali po čokolado oz. delat tisto kar si si obljubil.
:chocolate_bar::chocolate_bar::chocolate_bar::chocolate_bar::chocolate_bar::iphone::iphone::iphone::computer::desktop::mouse_three_button::keyboard:

Glede mozoljev:
Vsak dan si zjutraj in zvečer dobro umij obraz glede stiskanja pa ti raje ne svetujem kar se mi že meša od tega:
nekateri govorijo da si jih ne smeš ker jih boš imel še več, nekateri pa da ja.

Mislim da za letos še vedno lahko nadoknadiš.
Delaj domače naloge takoj ko prideš domov ker se ti potem ne bo dalo in če česa ne razumeš uprašaj starše ne da ti povejo rešitev ampak razložijo, če oni ne znajo vprašaj sošolce, če oni nočejo povedati pa napiši na pil. Čim več sodeluj pri pouku, se pa čisto strinjam, da če ti snov ne gre težko sodeluješ, a se potrudi vsaj za to kar znaš in najbolje je da sprašuješ učiteljice če česa ne razumeš.

Morem končat zato se lepo imej pa probaj upoštevati nasvete. Upam da nisem preveč napisala in če rabiš še kakšno pomoč boš tu na pilu vedno povabljena.
L.P.
Ana Rao
0
 
●♤●♤♡m
Hvala ti res si mi pomagala
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Svetovalnica


normal girl with a normal life
Objava:

navadni problemcki

Ogledov: 19 Odgovorov: 0
 
0
Skrincaaa
Objava:

Tisti dnevi v tednu🩸🩸🩸

Ogledov: 30 Odgovorov: 1
 
0
Help
Objava:

Menstruacija v šoli

Ogledov: 68 Odgovorov: 5
 
0
guineapig121
Objava:

Morski prašiček 2

Ogledov: 31 Odgovorov: 1
 
1
Zmedeno dekle
Objava:

DOMAČE BRANJE- OBNOVA

Ogledov: 70 Odgovorov: 4
 
1
wanttobeasinger
Objava:

dihanje

Ogledov: 55 Odgovorov: 4
 
0
želvica2
Objava:

cankarjev dom, huda bolečina v stopalu

Ogledov: 61 Odgovorov: 3
 
0
Objava:

ah ta ljubezen

Ogledov: 70 Odgovorov: 3
 
0
nemorem zdaj , probaj čez 10minut vec potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Pomagajte prosjm

js mam doma tezeve in potrebujem pomoc.
pr men ati doma zelo zali mami in se zelo grdo obnasa do nje npr . govori ji da ne zavalena pa da skos kje ( je normalne postave ) in tko skos jo obtozuje da on skos strada zarad nje samo on tko na dan zvecer usak dan pokadi ful cigaretov in popije najman 4 pire . Skusam mu dopovedat da naj neha da bo enkrt res slabo in ze 1 let mi ublubla da bo nehov in veste kaj se ni nehov . tut njegova mami mu govori da nej neha pa ne neha. npr ucer smo misl jit nekam cez vikend ker mami praznuje rojstni dan in ucer zutri smo misll it in rece da negre ker se trese ker strada zarad moje mami pa da je skos bl zavalena in js sm se takrt iskreno mogla odzvat in ms rekla da je dost ker nemorm prenest da jo tko zal sploh pa ker ma rojstni dan ta vikend . In z sestrco mlajso sva ble zravn in poslusale usm nam je slo najok ker to nemors vrjet kako ljudje govorijo . in ko mami govoriva da gremo pol same ker si mami to res zasluz pol gremo in ji ati rece pa najej se za 2 .( skos govori da mi samo zremo on pa strada ( to sploh ni res use smo kr suhe) js bi sla do pedagoginje v solo inji povedala ker se mo to ze zdi prevec sam nocem ker ima oce podjetje ki je zelo znan v sloveniji in bi bilo to konec zanga ce bi se srugi izvedeli . Sestra predlaga da mami da konec in da bo potem bol srecna sam je orevec stvari onedva sta ze skp 30 let in ji oce skos to govori . rabim predloge prosim
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako ti je všeč rubrika Glasba?
Zelo.
(251)
Mi je všeč, vendar se vsebine malo ponavljajo
(143)
Srednje.
(119)
Ni mi všeč.
(66)
Na sploh me glasba ne zanima preveč.
(45)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Aktualne objave

1
ulala2342
2
 
2
nemorem zdaj , probaj čez 10minut vec
2
 
3
guineapig121
2
 
4
TXTJAŠ 🎀
2
 
6
Zapleteno je
2
 
7
Emika﷼฿
2
 
8
BTS Army💜
4
 
9
depresed
2
 
10
DoraFlora
2
 

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

ce se ti to slucajno nardi pros kako sosolko ...
 
ce se ti to slucajno nardi pros kako sosolko ...
 
Hej to je čisto normalo!! Pač v prvih par ...
 
Hojla, sicer so ti že prej ful dobr odgovorile, ...
 
Mogoče lahko vprašaš šolskega zdravnika/zdravnico
 
Hoj, zdaj samo probaj enkrat napisat kar ...
 
nekaj dni pred menstro si dam vložek al pa ...
 
ubistvu je ravno to problem, pesmi je naslov ...
 
1. fulll kjut da ti je nardil zapestnco 2. ...
 
js si ponavadi par dni pred datumom ki naj ...
 
some one from there
mene tud zanima
 
someone from there
Mene je en prasu in sem rekla ja, čez en ...
 
someone from there
Lucija Rejc, Ocean Igor Karlovšek, zbirka ...
 
Živijo, predlagam da to vprašaš vzreditelje ...
 
ulala2342
Hvala vsem!!:):grinning: