snofi
Naslednji Pil izide 3. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Svetovalnica: Punca z velimimi sanjami in majhnimi uspehi

Punca z velimimi sanjami in majhnimi uspehi

2
●♤●♤♡m
Mislim da sem zapadla v neko vrsto depresije...ker se mi nič ne da...nimam moči ne emergije......
in to zaradi vspeha 1,2,3,4,5 razred sem bila odlična v 6 razredu pa je vse padlo naavzdol. V tretjem razredu sta se moja starša ločila, ostal sem samo z mamo, ki pa zame naredi skoraj vse, mislim da se preveč razdaje za druge. No kje smo ostali v 6 razredu so moje ocene padle iz 5 na 3( pri nekaterih predmetih sem imela še vedno vse petke) ampaj pri glavnik ne SLO-5 ANG-3 MAT-3.
Zdaj si misliteja saj tri je bodra ocena ja ampak sem mela tudi dvojske in komaj sem spravila na tri. Enkarat sem bila pri angleščini med oceno med 1in 2 potem sem spravila na dva.

In v sedmem razredu je bila ta p**** karantena in se nisem skoraj nič učila, snov sem kar oglašala prepišovati,.... naredila sem samo tisto kar je bilo treba poslati,... in lo smo prišli v šolo sem s težka speljala skozi... vem za je*b*** sem ampak sem nekako kar dobro odnesla skozi.
Ampak zdaj so ble počitnice po po počitnicah skoraj vse pišemo al pa odgovarjamo ... in ja se nisem nič učila f** in nisem prebarala knjige ( sori ker preklinjam sam ko si v taki fri kot sem jaz ni lepših besed) in še mami sem rekla da sem se učila in da vse znam....:cry: in če zve bo sigurno ful žalostna. PA ŠE NEKI ZDAJ BOSTE REKLI DA OSTANEM DOMA...... AMPAK KAJ VSE ME BO PRIČAKALO TUD ČE ZDAJNE PIŠEM BOM PA ČEZ EN MESC...POLEK TEGA SAMA SEM SI KRIVA... KOZA GLUPA. ZATO OSTALA DOMA NE BOM!!!!!!!!!!!
Problem pri meni je ta da oglašam sej bom že......ampak kdaj ... rada ne bi bla taka, mislim da se bo vse kar samo naredilo?.... sem tkaj za je****

Okoli mene so sami popolne, lepe, pametne.... punce:
moja mama, sestrična , soseda, BFF,.... edino jaz nisem ...pa vem da sem sposobna samo sem preveč lena in preveč oglašam s stvarmi bom že naredila kdaj...

Pa še nekaj mislim da bom kmalu zapadla v anoreksijo- ali kar koli se kliče, ves čaas se obremnjejujem z težo z postavo. Ko ob kosilu pomisliam na kilogarame preneham jesti, gre mi na druhanje,....
In še ima mastno kožo in zato imam mozolje, ki si jih stiskam.. vem kira trapa:confounded::tired_face:

No kaj mislite v zvezi učenjem.... naj mamo prosim za svojo sobo, ker jaz se ne morem učiti z nobenim in ona tega ne razume... ona pa ima svoj mir ko dela za službo. Mislim da bi mi to zelo pomagalo. Prosim dajte mi ideje kako naj se naučim?.... plis.

Vem mogla bi delati sprot pa nisem... in zdaj je hudo.
In moram se naučiti delati sproti on ne tko....da delam vse zadnji trenutek.

In mislim da sem malo zasvojena z telefonom, ker ful preveč časa preživi na njem

Vsi govorijo da tisto kar hočeš biti tisto ti bo vspelo
ampak ne vem če bo meni ... res bi se mogla ful pobošat če želim posati tisto kar želim rada bi se začela ukvarjati z dvema športoma, če koga zanima kaj naj napiše v komentarje......

No in vsi najbrž mislite zdaj da se režem al pa da razmišljam o samomoru, ampak ne ne še...ampak kaj če bom začela poznam to, ker je to dožovela moja prijateljica.

A mi lahko predlagate kako se kaj naučim za vse predmete? in še nekaj preveč ustregam drugim npr. me moja BF prosi naj ostanem z njo namesto da bi se učila, .... kaj na ji rečem .. NAJBRŽ VAS BO VEČINA ZDAJ NAPISALA DA JI POVEM RESNICO ampak ji ne morem preveč bi se obremenjevala.
No pojt je v tem da sem sposobna samo pa sem preveč lena.

Ali mislite da lahko vse še popravim tudi za letos?....:sob::sob:
Iskrena hvala vsem ki boste odgovorili.:raised_hands::raised_hands:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Pozdravljena!
Vem, da ti je hudo, vendar pomilovanje in žalost po pravici ne bosta pomagala (ne narobe razumeti).

Če se hočeš učiti se moraš lotiti. Ne reči saj bom..., vendar pojdi v tistem momentu za pisalno mizo in ponavljaj. Če ti pri kakšnem predmetu gre slabo preberi zvezek (kar je snovi, vaje lahko izpustiš) in učbenik večkrat. Lahko si pomagaš s kartončki na katere daš vprašanja in na drugo stran odgovore.

Glede pisanja in opravljanja dela. Ko imaš uro za delo (torej po pouku...) se ga kar loti. Takoj se vsedi za neko mizo ali na tla in delaj dokler ne končaš.


Med počitnicami bi se lahko učila, vendar lahko še malo popraviš. Jutri, čeprav bo nedelja se lahko učiš, dokler se ti ne bo zdelo, da znaš. Tudi v pon., tor., sre.,...lahko pred poukom in odmori ponavljaš snov.
PS:Kljub temu, da se nisi učila mami ali očetu ne laži, da znaš, saj, če ju boš prosila za pomoč ti bosta lahko pomagala.

Če si zasvojena s telefonom se poskušaj odvaditi. Vsak dan odštej nekaj minut dela oz. igranja na njem in ne popusti. Tako se boš s časoma odvadila.

Tako. To je zdaj vse pri čemer bi ti znala pomagati. Upam, da je vredu in sem ti vsaj malo koristno svetovala.

Za konec pa še. Žal mi je za tvoja starša. Vem, da ni isto, če nimaš obeh, vendar poskušaj biti srečna tudi tako.

Lep pozdrav
N.Hofman
1
 
●♤●♤♡m
Hvala
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hello!!
Uf, ti pa kar imaš probleme :))

Prvo kot prvo vsem, čisto vsem so šle ocene med karanteno dol. Večini grejo ocene v 6.razredu dol in večini ne uspe priti nazaj na odlične ocene. Skoraj noben ni delal med karanteno in zato imamo vsi isti problem. Priporočam ti da uporabiš tole tehniko: učiš se za 25 minut, nato si vzameš 5 minutni odmor in to ponovis štirikrat, četrtič si vzameš 15 minutni odmor. To meni najbolj pomaga saj se ne moram dolgo koncentrirati. Vsakič ko se naučiš kaj novega si daj nagrado. Ne jo ti uspelo takoj ampak čez čas bo že :))
Za angleščino ti priporočam da gledaš videe, filme, serije, poslušaš pesmi in bereš knjige po angleško saj se tako najhitreje naučiš. Lahko tudi prosiš kakšnega sošolca za pomoč. Glede tvoje prijateljice, lahko jo prosiš da se uči s tabo. Drugače pa ti ne morem zelo pomagati pri tem da preveč ustrezas drugim ker imam isti problem.

Glede depresije je glede na tvoje simptome zelo velika možnost da imaš neko vrsto depresije. Vesela sem da se ne rezes in nimaš samomorilskih misli saj to pomeni da se nisi zelo globoko v depresiji. Priporočam ti da poveš nekomu ki mu zaupaš in poiščeš psihološko pomoč preden je prepozno. Poišči si coping mechanisms, torej stvari ki te razveselijo in pomirijo. Zame je to npr. odeja, maček, The dsmp, glasba itd.
Te coping mechanisms uporabi ko se počutiš slabo.

Glede anoreksije: isto kot pri depresiji, povej nekomu ki mu zaupaš in poišči psihološko pomoč. Družba je ustvarila te lepotne standarde zato da nas lahko kontrolira ampak prepričana sem da je tvoja postava čudovita. Tvoje telo si zasluži hrano, vsak dan se trudi za to da preživiš. ;)


In zadnja stvar: noben ni perfekten, noben ni popoln. Vem da se ti zdi da so vsi okoli tebe super ti pa nisi, ampak ni res. Vsi imamo težave, vsi imamo probleme in vsi imamo slabe strani. Ampak pomembno je to da smo vsi tudi dobri, vsi smo čudoviti na svoj način in vsi imamo dobre strani. Lahko dosežeš to o čem sanjaš, vem da se ti ne zdi tako, ampak je res.

Verjamem vate!!

<3
April
1
 
April(ne registrirana)
●♤●♤♡m
Hvala
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
hej!
pomisli na lepe stvari:
-prijatelje
-družino
-in če ne na nas pilovce
Če se ti zdi da te na marajo oz. nevem kaj se probaj nekaj časa čim več časa družiti z njimi in z njimi imeti čim manj skrivnosti. Dobro jih opazuj in videla boš da ti želijo le najboljše.
Okej...
Lenoba...poznam to...
Tudi meni se ne da spraviti delati stvari in pomaga le to, da začnem in si obljubim kaj bom potem delala. Ali pa naredim urnik.
Učenje:
Vsak drugi dan:
1.Izberi predmet ki ti gre naj slabše.
:thinking::thinking::thinking:
2.Reči si:ko se bom naučila bom lahko šla igrat igrice ali bom lahko pojedla malo čokolade ali kaj podobnega.
:hugging::hugging::heart_eyes::heart_eyes:
3.Pripravi zvezek in učbenik in začni brati.
:closed_book::book::green_book::blue_book::orange_book::books::notebook::ledger::page_with_curl::scroll::page_facing_up::newspaper::notebook_with_decorative_cover:
4. Prvo preberi iz učbenika potem pa preberi še iz zvezka.
:ledger::books:
5.Ko prebereš snov zapri zvezek in učbenik in probaj povedati čim več. Kar si si zapomnil.
:question::question::question::grey_question::grey_question::grey_question:
6.Tako naredi za vsako snov in na vsakih 5 snovi si vzami 5min pavze.
:fireworks:
7.Ko imaš pavzo spij 1-2 polna kozarca vode in prezrači malo sobo. Nikakor ne hodi na telefon ali druge naprave.
:milk:🥤🥤🥤:milk::milk::milk::milk:
8.Ko končaš z vso snovjo poglej če imaš kje v učbeniku vprašanja in odgovori na njih.
:question::grey_question::grey_question::question:
9. Fertik si!
:smile::smile::heart_eyes::smile::heart_eyes::heart_eyes::smile::joy::joy::sparkler::fireworks::sparkler::sparkler::confetti_ball::tada:
10.Zdaj lahko greš igrat igrice ali na telefon ali po čokolado oz. delat tisto kar si si obljubil.
:chocolate_bar::chocolate_bar::chocolate_bar::chocolate_bar::chocolate_bar::iphone::iphone::iphone::computer::desktop::mouse_three_button::keyboard:

Glede mozoljev:
Vsak dan si zjutraj in zvečer dobro umij obraz glede stiskanja pa ti raje ne svetujem kar se mi že meša od tega:
nekateri govorijo da si jih ne smeš ker jih boš imel še več, nekateri pa da ja.

Mislim da za letos še vedno lahko nadoknadiš.
Delaj domače naloge takoj ko prideš domov ker se ti potem ne bo dalo in če česa ne razumeš uprašaj starše ne da ti povejo rešitev ampak razložijo, če oni ne znajo vprašaj sošolce, če oni nočejo povedati pa napiši na pil. Čim več sodeluj pri pouku, se pa čisto strinjam, da če ti snov ne gre težko sodeluješ, a se potrudi vsaj za to kar znaš in najbolje je da sprašuješ učiteljice če česa ne razumeš.

Morem končat zato se lepo imej pa probaj upoštevati nasvete. Upam da nisem preveč napisala in če rabiš še kakšno pomoč boš tu na pilu vedno povabljena.
L.P.
Ana Rao
0
 
●♤●♤♡m
Hvala ti res si mi pomagala
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Svetovalnica


#roza
Objava:

Darilo za birmo

Ogledov: 20 Odgovorov: 2
 
0
someone who needs help
Objava:

pocutje.

Ogledov: 70 Odgovorov: 2
 
0
Kr en
Objava:

NUJNO PREBERI!!!!!

Ogledov: 56 Odgovorov: 2
 
0
Objava:

Hrček

Ogledov: 28 Odgovorov: 1
 
0
Vomen
Objava:

Za punce

Ogledov: 75 Odgovorov: 7
 
0
Pomagaj prosim!
Objava:

ZALJUBLJENA

Ogledov: 78 Odgovorov: 2
 
2
hdbd
Objava:

NE MORM VEC!!!

Ogledov: 92 Odgovorov: 4
 
0
Uff
Objava:

Povprečno???

Ogledov: 99 Odgovorov: 7
 
1
someone who needs help potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

pocutje.

oj
<3
se opravicujem ce ni slovnicno pravilno.
okej se bom kr izlila
- men se zdi da je neki narobe zmano pac resno. skozi se jokam za neke stvari ful sm tko custvena pac tko se za en bogi film se zacnem jokat potem pa ko je kaka resna stvar mam prou napad in tko..
-en primer da dam tko moj tata me prasa ce grem z njim in mamo vn jst recem ne in pole pac me prepricuje sam jst sm u sebi vedla da hocem rect ja pa sm vseeno rekla ne in ne skor sm se zacela dret in pole mi je tata dau 7 eurou (kr sm posesala stanovanje, pocistla in tud zato da ce grem vn da ne rabim uporabljat svojega denarja in sm rekla ne tata pospravi pac in se mi je zdelo da je spadlo ful grdo in pole je reku predn je zaklenu vrata xe grem z nimi vn sm se zadrla ne in je lepo pozdravu in sou z mamo vn in jst sm se zacela dret na samo nase kaj je narobe zmano mela sm prou napade brcala sn u steno jokala ku nevem kaj in mi je blo zou da nism sla znimi vn kr sm hotla rect ja sm pol sm rekla kr ne in nevem jst mam zadnje case ful problemou samo z sabo in sm si praula ku naj se ubijem pac jst se dejansko ful nocem ubit hocem zivet lajf sam kr naenkrat ko mam napade me spreleti tak obcutek ku da se ne nadziram vec pac ne morm niti nobenemu zaupat kr bi rekl ja sejj bo JA NE NEBO KR TKO MISLIM HALO al pa ce jim povem me bojo sinal al pa ahh jojj krkol rabis sm tuki loh ti pomagam JA K**** BOS POMAGU JA IN POL KO PROSIM ZA NEKI RECE JA SORI NEVEM KU POMAGAT SEJ BO JAHALO KJE TLE LOGIKE FOLK (sori za grde besede sam res na ziuce mi gre)
pac ucasih tut kr zacnem bit kj jst vem dirty mind pa se skos smejem in nevem kaj in pol mam kr neke napade..
in ja jst se mislm starsem opravicit noja to je ze druga tema tkoda bom nrdila par crtic..
_____________________________________________
okej jst zdej planiram se opravicit starsem in it vn znimi kr pc so sli h enim prijatlom in dvomim da bojo tam samo 1 uro tkoda ja bi mi tut prou prsu kak nasvet kak jih lah razvedrim se odouzim ka mislim da nism lih dobro odreagirala...
cebo kdrokoli odgovoru na to objavo res hvala.
noja
byby

-Besedilo uredil Shrek (Moderator) in cenzuriral grdo besedo
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj ti je na Pilovi spletni strani najbolj všeč?
Forumi.
(132)
Klepetalnica.
(74)
Svetovalnica.
(111)
Pilov hodnik in Moj kotiček.
(103)
Branje člankov.
(20)
Razvedrilo.
(43)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Aktualne objave

InejGhafa
4
 

Pomagaj prosim!
2
 

popij se<3
3
 

En fejst fant
3
 

pregnanteen2
8
 

Theo
2
 

Eno dekletce
2
 

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Harmony je odgovoril/a na
Hej, tvoja objava ni bila izbrisana, le ...
 

Like emojis je odgovoril/a na
Isti problem, tk da bi men tud pomagalo. Drugač ...
 

No Name je odgovoril/a na
Poznam občutek in je zelo nadležno, včasih ...
 

Sija je odgovoril/a na
Živjo, v življenju je veliko dvoličnih ljudi ...
 

džuli je odgovoril/a na
Hej! Kot je bilo že omenjeno, ti težko kaj ...
 

džuli je odgovoril/a na
Hej! Kot ti je že veliko ljudi napisalo, ...
 

džuli je odgovoril/a na
Hej, nekaj dobrih stvari je bilo že izpostavljenih. ...
 

tee je odgovoril/a na
Oj :) Neumno je, da se iz tega norčujejo ...
 

Shrek je odgovoril/a na
Kljub temu da sem moški vem da obstajajo ...
 

AjiM je odgovoril/a na
Kolk si stara? to je tud en odgovor na tvoje ...
 

Shrek je odgovoril/a na
1)prosi starše ce lahko kaj prispevajo 2) ...
 

Mantra je odgovoril/a na
To je precej zoprno in vem kako se počutiš. ...
 

AjiM je odgovoril/a na
Jst mam doma 2 hrčka, ki sta v ločeni kletki ...
 

AjiM je odgovoril/a na
JST bi na tvojem mestu sam pustila, in če ...
 

Mantra je odgovoril/a na
Več kot to, da nosiš športni modrc pač ne ...