snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Svetovalnica - Sami problemi😓

sami problemi😓

2
Oj. Jaz imam tono enih problemov. Bom kar začela.
1. OGRCI
Jaz imam pač po nosu ogrce (to so tiste črne pikice) in nevem kako se jih znebit. Mami sem vprašala če mi lahko kupi tiste neke obliže pa je rekla da je to 'kr neki' in 'da nč ne deluje'. A imate ve kake izkušnje s tem in mi svetujete kaj lahko doma naredim?
2. STRAH
No, mene je zelo strah, da bom menstruacijo dobila ponoči, ali ko bodo pri nas kaki obiski ali podobni in se bom zelo ostramotila. Prav tako so se mi danes ponoči prikazovale neke sence in me je zato zelo strah.
3. ŠOLA
Okej, tu je največ problemov. No, jaz zelooo sovražim matematiko. Danes sem reševala nek kviz ki smo ga moral narest in potem sem pogledala rezultate in je bilo zelo slabo. In me je strah da bo učiteljica pisala moji mami in potem bo bila moja mami zeloooooooo jezna. In nikoli se mi ne da delat za matematiko in slabe volje prihajam a videoure za mat itd. In ravno zdaj imamo množenje in deljenje ulomkov, kar se meni zdi čisto neuporabno, ker tega (oprostite) sranja ne bom rabila v življenju. In imamo tudi izraze z ulomki kar je zame tudi ful bedno in me je strah da bom imela letos mat zaključeno še slabše kot lani, ko sem imela 3 (že tako me tale epidemija rešuje, ampak očitno ne pomaga dovolj). In mami mi je obljubila da če bom šolsko leto zaključila z samimi 5 bom dobila svojo sobo. Svojo sobo pa si ress želim, kajti zdaj si jo delim z mlajšo sestri, ki se ji ne da pospravljat in zato moram jaz garati kot čistilka. In moram še oddat eno nalogo za mat (že tako jo bom z zamudo) potem pa morm narediti še predstavitev za naravoslovje in to je preveč vsega. In jaz se učim še sodobni ples, kjer mi je res bedno ampak mi straši ne dovolijo nehati, češ, da je to 'moja edina rekreacija'. in ples traja uro in pol kar je morate priznati že malce predolgo.
(sledijo manj hudi problemi)
4. UHANI
No, jaz bi zelo rada mela luknje za uhane ampak mi mami ne dovoli, ker sem kao premlada. Skoraj vse moje sošolke jih imajo. Včasih vzamem od mami uhane in si jih pridržim pri ušesih. Potem se pogledam v ogledalo in mi uhani res pašejo in polepšajo moj videz.
Havla, ker ste si uzeli čas in prebrali moje probleme. Hvala vam, za nasvete in neskončno bom vesela vsakega odgovora.
Lp,
Super sisters:sparkling_heart:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
1. Hmmm... Oprosti nevem kaj ni ti svetovala.
2. Ne skrbi. Saj bo vse vredu. Mogoče pa nosi bolj temna oblačila, ker se bo manj videlo.
3. Vsak dan si lahko napišeš nekaj računov in jih računaš, in se že sproti učiš, upam, da bodo potem rezultati boljši.
4. Ko sem bila majhna sem si hotela imeti uhane. Šli smo mi preluknjati in začela sem se jokati, ker je bolelo, ko sem bila malo starejša sem si šla preluknjati in ni več bolelo. Mislim, da nisi premlada, ker si eni starši svoje otroke peljejo, da si preluknjajo že ko so zelo majhni. Poskušaj svoji mami dopovedati, da si dovolj zrela za uhane. Svetujem ti, pa da nosiš zlato (če je mogoče), ker si lahko na srebro in navadne uhane občutljiva sicer imam jaz in zlato in srebro ampak zdaj nosim srebro in mi ni nič. Zato, ker so eni občutljivi na srebro,...
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala
1
 
hvala ti!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hojla!
1. No pri ogrcih (jaz jih še nimam) nekaj vem. No moja sestra si nekako stiska ogrce z pinceto in jih potem z robčkom pobriše. Drugače si pa lahko narediš masko iz koruze. O tej koruzi si več preberi na spletu. No po tej maski potem grejo vsi ogrci dol. Drugače pa mami vprašaj če lahko kupi kremo proti ogrcem. To si večkrat namažeš in imaš lepši nosek.
2. Ne skrbi. No jaz še nimam menstruacije. Naj te nič ne skrbi, ker to je čisto normalno. Pa če boš sredi obiska ali pa kaj pa mogoče greš v kopalnico se uredit. Drugače pa poveš mami (vem, da je zelo sramotno) ampak probaj zbrati pogum. Glede senc pa se ne boj, ker so samo mogoče kakšna stojala. Če pa ne pa probaj prižgati luč in pogledati kaj je narobe.
3. Uh, matematika. Ta predmet potrebuješ znati. Poglej probaj najti na spletu kakšne vaje, mogoče mami vprašaš če ti lahko pomaga, mogoče učiteljico, da ti bo razložila. Ne boj se iti na konference samo zberi pogum in povej, da tega ne razumeš. Probaj mogoče vprašati prijateljice če ti lahko pomagajo.
4. Uhane sem že imela. Pri uhanih moraš vedno paziti, da se jih ne dotikaš (ker meni so se vnele luknje in sem zdaj brez). Mogoče prepričas mami če lahko imaš uhane. Če pa ne bo dovolila pa ni nič hudega če jih nimaš. Ne meni se za sošolke, ki jih imajo meni se za sebe.
Tako upam, da ti bodo teli nasveti pomagali.:sparkling_heart:
Lp, Pom1:unicorn::hamster:
:yellow_heart:
1
 
Hvala!!!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hej!
1. ogrci so zelo nadležni, myb lahko probaš kupiti v dmju kremo za kožo.
2. če boš dobila menstro ponoči načeloma nič ne moreš, mislim ne moreš vplivati na to kdaj jo boš dobila. Glede obiskov, moraš vedeti da prva menstra v večini primerov ni tako, da se ti vse vlije skozi hlače. Jaz npr. sem imela samo par kvavih pikic. Tako je koliko je meni znano tudi v večini primerov. Sicer pa probaj nositi temna oblačila. :black_heart:
Glede senc, lahko da se ti je samo zdelo, ker si bila že tako zaspana ali pa so bile sence od kakšnega pohištva.
3. Ulomke boš rabila, če ne nasploh v življenju, pa v šoli. To vem, ker sem 9.r in zdaj ravnokar nekaj delamo z njimi. Po mojem rabiš samo malo vaje in ti bo steklo. Na spletu si lahko poiščeš kakšne vaje, če hočeš si myb nabavi dz Znam za več.
4. mogoče ji povej, da se ti zdi, da si dovolj stara. Jaz jih imam že od kakšnih 4 let. Lahko ji poveš, da imajo nekatere že uhane pri 1 letih.
lp
Noone
P.S. upam, da sem ti pomagala:heart:
2
 
Hvala ti!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
HOJ!
S prvima dvema nimam izkušenj in ti z njima žal ne morem pomagati.
3. Te razumem tudi jaz ne maram matematike. Lahko se poskušaš več učiti in če se ti res ne da, potem pomisli kako 'fajn' bo ko boš dobila novo sobo če se boš učila. Izgleda, da si zelo obremenjena, zato se s starši pogovori, da sestrica prevzame čiščenje sobe, ko imaš ti delo, ali pa si ga razdelita. Če ti sodobni ples res ni všeč povej staršem, da v tem ne uživaš in, da nočeš da te silita v nekaj pri čemer se ne zabavaš.
4. Jaz sem že imela uhane, a se mi je zagnojilo in sem si jih morala odstraniti. Upam, da bo tvoja mami popustila in ti jih bo dovolila imeti.
P.S. malo boli ko ti jih dajejo gor.
Upam, da sem ti pomagala in čim lepše ocene pri matematiki ti želim.
0
 
Hvala! Zelo si mi pomagala!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ojla!
1. Hmm, ne bi vedela. Pojdi v lekarno (lepo prosi mamo, da gre s tabo) in povej kaj se dogaja. Tam ti bodo priporočili kakšno tako kremico ali tonik za obraz. Če ti mami nič od tega ne bo hotela kupovat pa ''poguglaj'' in naredi kakšno domačo masko ipd ( https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiFr8rQ1K_uAhWB3KQKHQz2BR8QFjACegQIBRAC&url=https%3A%2F%2Fnjena.svet24.si%2Fclanek%2Fmoda-lepota%2F5ac72a7314ed3%2Fz-domacimi-sredstvi-proti-ogrcem&usg=AOvVaw1mkyZ-RUKppXz7Vk-_8uMz).Ogrcev si ne stiskaj, sploh pa ne z umazanimi rokami!
2. Imam enak strah (sploh pa, da bi to dobila v šoli). Vložke imej vedno prisebi za vsak slučaj (dobro jih skrij). Če bi menstroacijo dobila ponoči bi se zagotovo zbudila, tako da ni problema.
3. Okej, najprej tole: S šolo pojdi lepo po urniku. Za vsak dan si snov/prepisovanje/učenje razdeli na enake dele, tako da boš vsak dan delala enako. Jaz tudi tako delam, pa je super! Sepravi: Najprej vse prepiši, izpolni, preberi... Potem, ko boš zaključila s šolo pa se posveti oddajanju nalog. Če si pozabljive vrste si zapiši kaj in do kdaj moraš nalogo oddati. Glede matematike: Ko se ti enkrat zatakne je težko set začeti. Sproti se uči, delaj veliko vaj, pri uri veliko spraašuj. Če stvari ne boš razumela vprašaj starše;) Najbolj pomembno pa je: Vrjemi vase! Ne skrbi, vse bo vredu! Pridna punca si, zato ne boš imela zaključene matematike 2! Zaključeno boš imela 5!
:sparkles:
1
 
HVALA TI! ZELO TE IMAM RADA!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Svetovalnica

🔥❤🔥

PROSIM ODGOVORITE

Ogledov: 18 Odgovorov: 1
 
0
Pritljikava mušnica 🍄

Višina

Ogledov: 38 Odgovorov: 7
 
0
pomagajte mi

kako naj povem mami?

Ogledov: 30 Odgovorov: 4
 
1
Muffin
 
1
i love dogs

učenje

Ogledov: 33 Odgovorov: 4
 
0
shark girl

Dva problema😔

Ogledov: 46 Odgovorov: 2
 
0

Telo

Ogledov: 58 Odgovorov: 3
 
0
Bralka zgodb

Sedemletna soseda

Ogledov: 98 Odgovorov: 4
 
0
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

KajNaj

hej! uglavnem vem da se še moja menstra usklaja ker jo mam sam pol leta ampak vseeno. zdaj sem mela parkrat redno zdaj pa ni prisla (se sploh ne sekiram ker je ok, bo že prišel cas da se bo uskladila). ampak danes pa imam tako hude krce, da komaj ležim oz. počivam:joy:ali sem kaj čudnega pojedla? ali menstra prihaja? krci so od 1-10= 9
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Koliko knjig iz Pilove knjižnice ste prebrali?
Nobene :(
(164)
Več kot eno, manj kot pet.
(222)
Več kot pet!
(160)
Več kot deset!
(152)
Kakšna knjižnica?
(104)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Sonček je odgovoril/a na
ni važno kakšen si: Grd, lep, velik, majhen, ...
 

kamilica je odgovoril/a na
hello!! 1. za začetek se prepričaj, da je ...
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Ojla! Jaz sem stara 11 let in sem visoka ...
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Napiši ji da si dobila menstruacijo že pred ...
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Ojla! Jaz sem tudi kar PRECEJ visoka za 11 ...
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Jaz imam zeloooo čudno tehniko učenja! Torej, ...
 

Muffin je odgovoril/a na
Hey, jaz sem stara 13 let visoka sem 173 ...
 

🤮 je odgovoril/a na
jaz sem stara 12 in visoka 165 cm tezka oa ...
 

Pomagam je odgovoril/a na
Si to kar si in takšna si najlepsa:heart::v:
 

😉 je odgovoril/a na
to je bil samo izziv. ne zafrkavli se z tega. ...
 

Matttejjjaa je odgovoril/a na
jas sem učim tko da si pombne podatke napišem ...
 

Matttejjjaa je odgovoril/a na
hey jaz sem stara 11 let in visoka 160 in ...
 

Osebica je odgovoril/a na
Hvala za vse nasvete. Odločitev je še ...
 

Daisy123 je odgovoril/a na
Ja kot NG, reči ji da si jo dobila danes.
 

Nice girl je odgovoril/a na
Ko pride domov, ji še enkrat reči, da si ...