snofi
Naslednji Pil izide 5. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Svetovalnica: Sami problemi😓

sami problemi😓

2
Oj. Jaz imam tono enih problemov. Bom kar začela.
1. OGRCI
Jaz imam pač po nosu ogrce (to so tiste črne pikice) in nevem kako se jih znebit. Mami sem vprašala če mi lahko kupi tiste neke obliže pa je rekla da je to 'kr neki' in 'da nč ne deluje'. A imate ve kake izkušnje s tem in mi svetujete kaj lahko doma naredim?
2. STRAH
No, mene je zelo strah, da bom menstruacijo dobila ponoči, ali ko bodo pri nas kaki obiski ali podobni in se bom zelo ostramotila. Prav tako so se mi danes ponoči prikazovale neke sence in me je zato zelo strah.
3. ŠOLA
Okej, tu je največ problemov. No, jaz zelooo sovražim matematiko. Danes sem reševala nek kviz ki smo ga moral narest in potem sem pogledala rezultate in je bilo zelo slabo. In me je strah da bo učiteljica pisala moji mami in potem bo bila moja mami zeloooooooo jezna. In nikoli se mi ne da delat za matematiko in slabe volje prihajam a videoure za mat itd. In ravno zdaj imamo množenje in deljenje ulomkov, kar se meni zdi čisto neuporabno, ker tega (oprostite) sranja ne bom rabila v življenju. In imamo tudi izraze z ulomki kar je zame tudi ful bedno in me je strah da bom imela letos mat zaključeno še slabše kot lani, ko sem imela 3 (že tako me tale epidemija rešuje, ampak očitno ne pomaga dovolj). In mami mi je obljubila da če bom šolsko leto zaključila z samimi 5 bom dobila svojo sobo. Svojo sobo pa si ress želim, kajti zdaj si jo delim z mlajšo sestri, ki se ji ne da pospravljat in zato moram jaz garati kot čistilka. In moram še oddat eno nalogo za mat (že tako jo bom z zamudo) potem pa morm narediti še predstavitev za naravoslovje in to je preveč vsega. In jaz se učim še sodobni ples, kjer mi je res bedno ampak mi straši ne dovolijo nehati, češ, da je to 'moja edina rekreacija'. in ples traja uro in pol kar je morate priznati že malce predolgo.
(sledijo manj hudi problemi)
4. UHANI
No, jaz bi zelo rada mela luknje za uhane ampak mi mami ne dovoli, ker sem kao premlada. Skoraj vse moje sošolke jih imajo. Včasih vzamem od mami uhane in si jih pridržim pri ušesih. Potem se pogledam v ogledalo in mi uhani res pašejo in polepšajo moj videz.
Havla, ker ste si uzeli čas in prebrali moje probleme. Hvala vam, za nasvete in neskončno bom vesela vsakega odgovora.
Lp,
Super sisters:sparkling_heart:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
1. Hmmm... Oprosti nevem kaj ni ti svetovala.
2. Ne skrbi. Saj bo vse vredu. Mogoče pa nosi bolj temna oblačila, ker se bo manj videlo.
3. Vsak dan si lahko napišeš nekaj računov in jih računaš, in se že sproti učiš, upam, da bodo potem rezultati boljši.
4. Ko sem bila majhna sem si hotela imeti uhane. Šli smo mi preluknjati in začela sem se jokati, ker je bolelo, ko sem bila malo starejša sem si šla preluknjati in ni več bolelo. Mislim, da nisi premlada, ker si eni starši svoje otroke peljejo, da si preluknjajo že ko so zelo majhni. Poskušaj svoji mami dopovedati, da si dovolj zrela za uhane. Svetujem ti, pa da nosiš zlato (če je mogoče), ker si lahko na srebro in navadne uhane občutljiva sicer imam jaz in zlato in srebro ampak zdaj nosim srebro in mi ni nič. Zato, ker so eni občutljivi na srebro,...
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala
1
 
hvala ti!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hojla!
1. No pri ogrcih (jaz jih še nimam) nekaj vem. No moja sestra si nekako stiska ogrce z pinceto in jih potem z robčkom pobriše. Drugače si pa lahko narediš masko iz koruze. O tej koruzi si več preberi na spletu. No po tej maski potem grejo vsi ogrci dol. Drugače pa mami vprašaj če lahko kupi kremo proti ogrcem. To si večkrat namažeš in imaš lepši nosek.
2. Ne skrbi. No jaz še nimam menstruacije. Naj te nič ne skrbi, ker to je čisto normalno. Pa če boš sredi obiska ali pa kaj pa mogoče greš v kopalnico se uredit. Drugače pa poveš mami (vem, da je zelo sramotno) ampak probaj zbrati pogum. Glede senc pa se ne boj, ker so samo mogoče kakšna stojala. Če pa ne pa probaj prižgati luč in pogledati kaj je narobe.
3. Uh, matematika. Ta predmet potrebuješ znati. Poglej probaj najti na spletu kakšne vaje, mogoče mami vprašaš če ti lahko pomaga, mogoče učiteljico, da ti bo razložila. Ne boj se iti na konference samo zberi pogum in povej, da tega ne razumeš. Probaj mogoče vprašati prijateljice če ti lahko pomagajo.
4. Uhane sem že imela. Pri uhanih moraš vedno paziti, da se jih ne dotikaš (ker meni so se vnele luknje in sem zdaj brez). Mogoče prepričas mami če lahko imaš uhane. Če pa ne bo dovolila pa ni nič hudega če jih nimaš. Ne meni se za sošolke, ki jih imajo meni se za sebe.
Tako upam, da ti bodo teli nasveti pomagali.:sparkling_heart:
Lp, Pom1:unicorn::hamster:
:yellow_heart:
1
 
Hvala!!!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej!
1. ogrci so zelo nadležni, myb lahko probaš kupiti v dmju kremo za kožo.
2. če boš dobila menstro ponoči načeloma nič ne moreš, mislim ne moreš vplivati na to kdaj jo boš dobila. Glede obiskov, moraš vedeti da prva menstra v večini primerov ni tako, da se ti vse vlije skozi hlače. Jaz npr. sem imela samo par kvavih pikic. Tako je koliko je meni znano tudi v večini primerov. Sicer pa probaj nositi temna oblačila. :black_heart:
Glede senc, lahko da se ti je samo zdelo, ker si bila že tako zaspana ali pa so bile sence od kakšnega pohištva.
3. Ulomke boš rabila, če ne nasploh v življenju, pa v šoli. To vem, ker sem 9.r in zdaj ravnokar nekaj delamo z njimi. Po mojem rabiš samo malo vaje in ti bo steklo. Na spletu si lahko poiščeš kakšne vaje, če hočeš si myb nabavi dz Znam za več.
4. mogoče ji povej, da se ti zdi, da si dovolj stara. Jaz jih imam že od kakšnih 4 let. Lahko ji poveš, da imajo nekatere že uhane pri 1 letih.
lp
Noone
P.S. upam, da sem ti pomagala:heart:
2
 
Hvala ti!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
HOJ!
S prvima dvema nimam izkušenj in ti z njima žal ne morem pomagati.
3. Te razumem tudi jaz ne maram matematike. Lahko se poskušaš več učiti in če se ti res ne da, potem pomisli kako 'fajn' bo ko boš dobila novo sobo če se boš učila. Izgleda, da si zelo obremenjena, zato se s starši pogovori, da sestrica prevzame čiščenje sobe, ko imaš ti delo, ali pa si ga razdelita. Če ti sodobni ples res ni všeč povej staršem, da v tem ne uživaš in, da nočeš da te silita v nekaj pri čemer se ne zabavaš.
4. Jaz sem že imela uhane, a se mi je zagnojilo in sem si jih morala odstraniti. Upam, da bo tvoja mami popustila in ti jih bo dovolila imeti.
P.S. malo boli ko ti jih dajejo gor.
Upam, da sem ti pomagala in čim lepše ocene pri matematiki ti želim.
0
 
Hvala! Zelo si mi pomagala!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla!
1. Hmm, ne bi vedela. Pojdi v lekarno (lepo prosi mamo, da gre s tabo) in povej kaj se dogaja. Tam ti bodo priporočili kakšno tako kremico ali tonik za obraz. Če ti mami nič od tega ne bo hotela kupovat pa ''poguglaj'' in naredi kakšno domačo masko ipd ( https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiFr8rQ1K_uAhWB3KQKHQz2BR8QFjACegQIBRAC&url=https%3A%2F%2Fnjena.svet24.si%2Fclanek%2Fmoda-lepota%2F5ac72a7314ed3%2Fz-domacimi-sredstvi-proti-ogrcem&usg=AOvVaw1mkyZ-RUKppXz7Vk-_8uMz).Ogrcev si ne stiskaj, sploh pa ne z umazanimi rokami!
2. Imam enak strah (sploh pa, da bi to dobila v šoli). Vložke imej vedno prisebi za vsak slučaj (dobro jih skrij). Če bi menstroacijo dobila ponoči bi se zagotovo zbudila, tako da ni problema.
3. Okej, najprej tole: S šolo pojdi lepo po urniku. Za vsak dan si snov/prepisovanje/učenje razdeli na enake dele, tako da boš vsak dan delala enako. Jaz tudi tako delam, pa je super! Sepravi: Najprej vse prepiši, izpolni, preberi... Potem, ko boš zaključila s šolo pa se posveti oddajanju nalog. Če si pozabljive vrste si zapiši kaj in do kdaj moraš nalogo oddati. Glede matematike: Ko se ti enkrat zatakne je težko set začeti. Sproti se uči, delaj veliko vaj, pri uri veliko spraašuj. Če stvari ne boš razumela vprašaj starše;) Najbolj pomembno pa je: Vrjemi vase! Ne skrbi, vse bo vredu! Pridna punca si, zato ne boš imela zaključene matematike 2! Zaključeno boš imela 5!
:sparkles:
1
 
HVALA TI! ZELO TE IMAM RADA!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Svetovalnica


Objava:

PILOV KOTIČEK

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
184hdidnxh
Objava:

Pls helppppp

Ogledov: 19 Odgovorov: 0
 
1
Glow up💓
Objava:

Glow up

Ogledov: 26 Odgovorov: 3
 
0
Nekdo73o
Objava:

Porniči

Ogledov: 43 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Sprememba vzdevka

Ogledov: 23 Odgovorov: 1
 
1
Nik
Objava:

Nike

Ogledov: 30 Odgovorov: 1
 
1
primark
Objava:

depilacija

Ogledov: 21 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Vprašanje

Ogledov: 47 Odgovorov: 1
 
1
Jwfej potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Vprasanja

zdravo, jaz imam par vprasanj:
1.koliko casa cakas na senditu da se razkrije kdo pise?
2.kako hitreje izginejo mozolji?
3.kdaj hodite spat?
4.stara sem 12(septembra 13)in me zanima sex,a je to ok?
5.men je en fant tko napou vsec in me je prasal ce bi bila skupaj in nevem?
6.kaksne skincare mate ker js mam od ceraVe neki pa mi pomaga sam rabim se nekaj?
7.a je ok da imam menstro na 18dni vcasih pa na 24dni(imam jo 1leto)?
8.kaj narediti ce imam v koloniji menstro?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali bi te motilo, če veselošolske priloge ne bilo več v tiskani izdaji, ampak samo na spletu?
Da, zelo bi me motilo.
(141)
Ne bi me motilo.
(118)
Ne vem. / Nimam mnenja.
(51)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Aktualne objave

1
Tosmjs.1
2
 
3
Kr ena
3
 
4
obupana
8
 
5
Alia
2
 
6
ONE PEOPLE
2
 
7
LikeEurovision
9
 
8
567
3
 

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

184hdidnxh
lohk zacnes najprej nek workout, pac najdi ...
 
hm..odvisno kak glow up hoces. Definitivno ...
 
hej, ni treba, da jim poveš. sam posluši ...
 
kaj je glow up?
 
katoličanka
ce prou razumem je pol tvoja babi po mamičini ...
 
Hejj, ubistvu ne moreš točno določit spota, ...
 
Bruhh
ne rabis jima povedat da mas fanta pac lahk ...
 
xhamster red tube to je ok:stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye::st
 
gurl wtf nimas pojma kaj je tu pa hocs tu ...
 
Živjo, Žal se na PILovi spletni strani vzdevka ...
 
lahko hodis tko vn kam na zurke pa tu tm ...
 
Športne trgovine pa čakaš na akcijo. To jst ...
 
avani
jojj sori vrjetn bom dobila ful hejta za ...
 
oj kadar koli po britju ti začnejo rast ...
 
Hey, Vpraši to prijateljico za telefonsko ...