snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Svetovalnica: Vi ste moje zadnje upanje 😟

vi ste moje zadnje upanje 😟

6
Hojla, jaz imam zelo velik problem.
Lani sta se ločila moja starša, mama sedaj živi zeloo daleč, pri njej živita tudi moja najstarejša sestra (dejmo ji ime Ina), in moj mlajši bratec (ki tukaj ne igra posebne vloge.
No, jaz sem ostala pri očetu, in moja mlajša sestra (lahko ji damo ime Nina) tudi. Nekako sem ločitev in selitev (vse se je začelo v začetku leta) prenašala dokaj mirno. Po eni strani mi je bilo bolje, ker se po ločitvi ne bosta vsak dan prepirala, veliko so mi pomagali tukaj na Pilu. Najbolj pa sem pogrešala Ino. V začetku junija 2020 so se odselili, sedaj živijo izven Slovenije. Takrat pa sem začela čutiti stisko. Vedno huje in huje mi je bilo. Konec junija, je mene in Nino oče presenetil z novico, da se selimo na planino, ker je bila za hišo odkar smo bili sami najemnina previsoka. Na tisti planini so starši mojega očeta imeli veliko kmetijo, zato je bilo tudi v hiši več kot dovolj prostora za mene in Nino. V sredini julija 2020 smo se že odselili, in imeli sva urejene sobe.
Glede bivanja mi je bilo bolje, imela sem več prostora, ker je bilo celo podstrešje od mene in Nine, gor imava super urejene sobe in kopalnico. Vse super, zaradi takih stvari sem celo nekoliko pozabila na vse kar sem morala prestajati. Sedaj sem živela v veliko večji hiši, pa tudi družini (sestra, oče stara starša, teta).
Vse lepo in prav, ampak v sredini avgusta je vse postalo neznosno. Pogrešala sem Ino, ker sem bila nanjo res zelo zelo navezana in mamo. Ampak mami si je našla drugega, in z njo nismo govorili večkrat kot enkrat na teden. Nekako sem imela občutek da me noče več….
Depresivna sem bila do te mere, da sem konec avgusta morala nujno začeti hoditi na terapije, v šolo sem jeseni hodila le 14 dni, naprej pa nisem mogla.
Nekako sem do novembra popolnoma premagala depresijo.
Pri pouku na daljavo mi je šlo lepo, nato pa so se ob vrnitvi v šolo začele znova pojavljati težave. V družbi sošolk in sošolcev se ne počutim ravno polna energije, prej nasprotno. Njihova družba mi niti ne ugaja, ker smo 8. razred, oni pa se skoraj vsako popoldne dobivajo in nalivajo z energijskimi pijačami (največkrat pijejo monster). In jaz tega ne pijem, in preprosto nočem biti v taki družbi! Tudi njihov besedni zaklad je vsekakor neprimeren, in meni se takšni izrazi gnusijo (npr. Nehaj posiljevat to)....preprosto meni so takšni izrazi ogabni.
In tu je tudi problem, v razredu mi je neprijetno. Danes pa sem doživela še eno neprijetno izkušnjo. Namreč, vsega sem imela dovolj in pisali smo test iz zgodovine. Enega vprašanja nisem znala, in vse se mi je začelo kot domine podirati, preprostih stvari nisem več znala….
Nakar je prišlo tako daleč, da sem se začela dušiti, sredi testa vstala in odšla bruhati. To sem povedala razredničarki, in je rekla da more vsak čez to!!!!!! (wt*)
Učiteljica zgodovine (povedala sem ji da moram bruhat), je kot da to ni nič, niti me potem ni vrpašala kako sem, ali kaj podobnega.
Vse se mi je spet začelo podirati, strah me je ocene, oče pri naši šoli in učiteljih nima besede (vsi na naši šoli so popolnoma nečloveški!!!, in jaz NOČEM čez vse to, čez kar sem šla lani, in NOČEM spet pristati pri terapevtih.
Prosim pomagajte!
Lp,
Lora

PS: VSA IMENA SO IZMIŠLJENA!
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Groza! Jaz mislim da bo najbolj pomagala Teta Justi, ker se ona spozna mna malčo hujše težave ki jih tukaj na svetovalnici zelo težko rešimo. Če pa ti nebo odpisala ne odnehaj! Ustrajaj dokler neboš dobila njenega odgovora.
Upam da sem ti dfala pameten nasvet in upam da ti bo bolje!

Lp Gajč:pencil2:
0
 
Hvala, samo jaz nimam več pila naročenga. Žal, vseeno pa hvala!
 
Mogoče
Živjo kaj pa če ti potem mi nekako slikamo ali prepišemo???
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej. Misoim d abi lahko mogoce pomislila d abi sla k mami. Tam je lahko bolsi razred vs ebolse. In ce mas zeljo itit k mami in sestri.
0
 
Hvala za odgovor, ampak me je preveč strah. Mama živi v tujini, imela bi težave z jezikom, in nanjo nisem dovolj navezana. Preprosto odkar ima novega partnerja se mi zdi da se je spremenila, in ob njej ne dobivam več tistega prijetnega občutka.
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hello!!
To se sliđijo kot zelo hudi problemi.

Prvo kot prvo mislim da dobivaš napapde tesnobe in panike (npr. tisti dogodek pri zgodovini). To se je meni dogajalo kar dolgo v petem razredu in sem imela podobne izkušnje. Vsak ima drugačno situacijo, a tukaj je nekaj vaj ki je meni osebno pomagalo:
54321 vaja:
Basically to narediš da greš malo ven iz misli in se zbereš. Skoncentriraj se in pomisli na 5 stvari ki jih lahko opaziš, 4 stvari ki se jih lahko dotakneš, 3 stvari ki jih lahko slišiš, dve stvari ki ju lahko zavohaš in 1 stvar ki jo lahko okusiš.
Safe space vaja:
Če je možno se uleži in daj sproščujočo glasbo, zapri oči in trikrat globoko zadihaj. Nato si predstavljaj da si nekje, na nekem otoku, v nekem mestu, gozdu karkoli te bi najbolj pomirilo. Predstavljaj si perfekten kraj, kraj kjer se počutiš varno, veselo, lahko dodaš osebe ki jim zaupaš v ta kraj, lahko si čisto sama, lahko je mesto ali pa travnik...to je tvoj safe space. Sem se lahko zatečeš ko ti je hudo in se sprostiš. Meni osebno je ta vaja zelo pomagala.
Sončni žarki vaja
Predstavljaj si vse tiste misli, tiste negativne, prestrašene misli. Zdaj si predstavljaj sončne žarke, ki ti sijejo v glavo, v katerih se vse tiste grozne misli oprašijo. Ni jih več. Zdaj je samo še svetloba, pozitivne misli.
Malce čudne vaje, vem ampak morda ti bojo pomagale!!

Pri tesnobi in paniki velikokrat lahko občutimo fizične znake, najbolj pogosti so: cmok v grlu, slabost, glavobol, vrtenje v glavi, tresenje...
Če si kot jaz boš pri teh simptomih zapaničarila, jaz sem namreč zelo paranoičen človek in takoj mislim da bom umrla(kar seveda ni res). Zapomni si, to je najverjetneje le zaradi tesnobe in meni osebno so te fizični znaki izginili ko sem se pomirila.

Poskusi poiskati nekaj coping mechanisms. To so stvari ki te pomirjajo, razveselijo itd. lahko so karkoli!! Zame so npr. glasba, moja odeja, moj maček, the dsmp itd. te coping mechanisms uporabi ko ti je hudo!! Naši možgani tudi različno reagirajo na občutke, npr. če imam kaj mehkega na sebi, npr. pulover sem takoj bolj mirna, tako da malo razišči in najdi stvari ki ti pomagajo!!

Glede šole ti ne znam dobro pomagati, ampak če ti je ob tvojih prijateljih neprijetno si mogoče poišči nove. Zelo se opravičujem da so tvoji učitelji taki, predvidevam da iti na drugo šolo ni možnost, ampak kmalu boš šla v srednjo šolo kajne? Do takrat pa ti lahko ponudim pogovor, pojdi pod katerokoli od mojih objav in mi napiši v komentarje da rabiš pogovor in si lahko odpreva sobo v klepetalnici :)

Pomoje je najbolje da mami poveš kako se počutiš. Tako bosta najbolje rešile stvari. Drugače ti na žalost ne znam pomagati, se opravičujem.

In na koncu še: vem da si rekla da nočeš spet k terapevtom. Ne vem zakaj, tako da ti ne moram pomagati glede tega, a pomoje je terapija vseeno najboljša ideja. Meni je zelo pomagala!! Če so bili psihologi/terapevti problem lahko najdeš nekoga novega!!

<3
April
3
 
Hvalaaa! Te vaje so nekaj, kar sem potrebovala, res hvala!
 
Me veseli!!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej Lora,
imaš pa res eno veliko težavo a bom poskusila pomagati. No torej kar se tiče glede Ine je tako da ločitve vsi težko prebolijo vrjemi imela sem prijateljico ki so se njeni starši tudi ločili in ji je bilo hudo. Poglej kot si že sama omenila je bila ločitev zate nekako dobra da se starša ne prepirata več po drugi pa spet ne ker ne boš več videla Ine. Očeta poskusi prepričati da jo kdaj obiščeta (mamo in Ino). Vem da tvoj oče in mama nista ravno v najboljšem razmerju ampak po mojem mišlenju mislim da ima vsak otrok pravico obiskati oba starša razen če je bilo v odnosu prisotno nasilje. Glede tega ko si rekla da te mama ne mara več, naj ti nekaj povem VEDNO TE BO IMELA RADA saj si njena hčerka. Zato ne skrbi za take stvari. Potem tole s "fake" frendi. Poglej tole je enostavno narmalno da so taki in da uporabljajo takšne da se izrazim "bolane" besede. Tudi pri nas v šoli je tako samo da veš da nisi edina :relieved:. Jaz se takim samo izognem in pomislim da s takim besediščem ne bodo v življenju nikamor prišli. V šoli si bistveno malo časa in zato ni treba da imaš kar 10 prijateljev. Ampak sem sigurna da boš našla super prijateljico. Zdaj je to še lažje saj imamo sveti internet in družabna omrežja. Če pa boš v šoli osemljena pa se med odmorom zamoti s kakšno dobro knjigo in ti bo takoj lažje. tele učiteljice ki si jih naštela pa so oprosti izrazu grozne. Ne žanji si jih preveč k srcu. Sama pri sebi si reči noben mi ne more škodovati in pojdi mirno na stranišče. Glede depresija pa si zamišljaj da bo vse vredu saj če se boš učila in dobivala dobre ocene ti nebo več tako težko. Samo malo več truda je potrebno uložiti v učenje pa bodo ocena takšne kot morajo biti. Sicer pa če te noben drug ne podpira te VEDNO IN SKOZ PODPIRAM JAZ VEDNO. In če boš imela še kdaj težave napiši pa ti bom pomagala z veseljem dokler bom le znala :heart_eyes::kissing_heart:.
Upam da se ti pomagala
L.P wolfy13:wolf::sparkling_heart:
P.S Če želiš se lahko še dobiva na klepetalnici če boš potrebovala pomoč samo v komentar napiši uro in se bova dobili :heart:
3
 
Sploh ne vem kako naj se ti zahvalim!
Ko sem to brala mi je šlo na jok-od sreče. Hvala za vsako besedo, ki si mi jo namenila, je več kot pomagalo!
 
ooooooo z veseljem
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Svetovalnica


Objava:

Samozadovoljevanje

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Lunč6e5
Objava:

Samozadovoljevanje med menstruacijo

Ogledov: 20 Odgovorov: 0
 
0
Nima veze
Objava:

Smo pls pomagaj

Ogledov: 53 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Srednja šola

Ogledov: 53 Odgovorov: 2
 
0
Zaspanček11
Objava:

Sanje

Ogledov: 55 Odgovorov: 2
 
0
občutljivka13
 
0
Please help
Objava:

How to get over :(

Ogledov: 86 Odgovorov: 1
 
0
nekdo
Objava:

HELP PLEASE

Ogledov: 85 Odgovorov: 1
 
1
papaya potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Samozadovoljevanje

Ojla, mene zanima ce je normalno, da se samozadovoljujes vsak dan 1x?? A je to prevec?
Kokrat na teden je normalno?
Hvalaa
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(20)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(14)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(26)
Ne uporabljam Instagrama.
(142)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Aktualne objave

Zaljubljenka
2
 

Zvezdica zaspanka
5
 

#Gloria
2
 

:/ <3
3
 

Zvezdica zaspanka
4
 

Tezave vedn
3
 

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

AnabeL je odgovoril/a na
Nasvet od Daenerys je odlicen. Sicer sama ...
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
Hej hej:) Drugagače zi za organizem nimam ...
 

irmatonks je odgovoril/a na
hojla! klasična gimnazijka tukaj! ne dobiš ...
 

Mantra je odgovoril/a na
Sicer še ne grem na sredno, ampak bom probala ...
 

jaka je odgovoril/a na
Hej. Zame je molitev v prvi vrsti pogovor ...
 

Daenerys je odgovoril/a na
Drugače zdaj ne sanjam več veliko kaj groznega, ...
 

Emica je odgovoril/a na
hejla jaz ti bom samo to povedala da se ...
 

HP fan je odgovoril/a na
okej, torej pri tvojih letih bi bilo ze dobro, ...
 

hi je odgovoril/a na
oj! na tiktoku sem ravno videla ki eni prodajajo ...
 

ginny weasley 10000 je odgovoril/a na
Vem, priznam da ti je težko .:cold_sweat: ...
 

victon je odgovoril/a na
Moj nasvet je le to, da če starši ne poskrbijo ...
 

Bralka11 je odgovoril/a na
ojla jaz bi ti odhovorila seveda. če imaš ...
 

Bralka11 je odgovoril/a na
ojla zgoraj imaš super odgovore. na ...
 

Samozadovoljevalka👉👌 je odgovoril/a na
ojla ne vem kje se lahko tega naučiš lahko ...
 

Bralka11 je odgovoril/a na
ojla jaz nimam izkušen s tem ampak bom ...