snofi
Naslednji Pil izide 6. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Joker Out: Mi smo bratje!

Značka
Intervju
Naslovnica
Fotografija: Urša Premik, Mark Pirc
Besedilo: Jelka Šutej Adamič

Skupina Joker Out je v drugi polovici aprila pripravila medijsko srečanje, na katerem so predstavili svoje enomesečno (delovno) potepanje po Evropi in Izraelu. Pokazali so veliko vztrajnosti, delavnosti, profesionalnosti in razumevanja tega, kaj takšno tekmovanje, kot je Evrovizija, pravzaprav zahteva.

 

V mesecu dni so imeli šest nastopov, spoznali so vse izvajalce (razen treh), ki se bodo predstavili na Evroviziji, ter veliko fenov, zato pravijo, da je bila turneja uspešna. V številnih mestih so pripravili spoznavna srečanja za fene, ki so bila zelo dobro obiskana. Na nastopih pa so bili prijetno presenečeni, ker so jim nekateri feni sledili s petjem v slovenščini. »V Liverpool gremo z zelo dobrimi občutki,« so poudarili.

Dodali so, da so z vsemi delegacijami, ki so se udeležile preddogodkov, vzpostavili zelo lepe, prijateljske stike. Ali, kakor so se sami izrazili: »Občutek na teh preddogodkih je bil sproščen, med izvajalci se je zgodilo kvalitetno sodelovanje, povezovanje. Krasno je bilo!« Samozavesti jim ne manjka, so poudarili in 1. maja se odpravljajo v Liverpool. Zavedajo se svojih sposobnosti, nikoli niso imeli strahu. Na oder bodo stopili z vso potrebno karizmo. In tudi če je strah morda obstajal na začetku, se je zdaj, po vsem tem dogajanju, povsem izgubil.

 

Z nami sta se posebej za Pil pogovarjala kitarist Kris Guštin in baskitarist Nace Jordan; v skupini jima rečejo »strunarska sekcija«.

Zdaj ste tik pred zdajci, vsak čas boste nastopili na evrovizijskem odru. Imate tremo?

Kris: Že ko smo začeli s pripravami, nismo imeli veliko treme, ker smo utečeni nastopajoči, performerji in imamo dovolj samozavesti za izvedbo takšnega projekta, kot je Evrovizija. Zdaj ko smo se vrnili s predevrovizijske turneje, ko smo dobili zelo dober odziv iz tujine – ljudje znajo peti naše komade v slovenščini, četudi niso Slovenci!, imamo še boljši občutek za Evrovizijo. Treme skorajda ni.

Nace: Se popolnoma strinjam s Krisom. Mislim, da nam je res veliko pomagalo tudi to, da verjamemo v našo pesem in stojimo za njo.

Ste torej zadovoljni z vsemi predpripravami?

Nace: Vsekakor. Odzivi so boljši, kot smo jih pričakovali. Dobili smo veliko novih fenov iz tujine, ki poleg naše tekmovalne pesmi spremljajo tudi vso drugo produkcijo Joker Out.

Kdo vse so bili vaši svetovalci?

Kris: Naša ekipa šteje vsaj trideset ali štirideset glav, pri čemer je vsak zadolžen za svoj sektor. Vsak od njih je nepogrešljiv člen v tej verigi in vsi so se izkazali. Najboljše nasvete, pogum in samozavest pa nam dajejo naši feni, ki nas spremljajo na koncertih in tudi sicer. Tako so tudi oni pravzaprav enakovredni člani naše ekipe! Dajejo nam ves potreben zagon za nadaljevanje.

Kako pomembna pa je vaša podoba, imidž?

Nace: Naša zunanja podoba se ne razlikuje bistveno od naše zasebne predstavnosti. Oblačila, ki si jih nadenemo za nastop, nosimo tudi sicer. Sicer pa nam pri posebnih dogodkih svetuje naš stilist Damir Rakovič, ki deluje pod znamko Ponorelii. 

Ali je na tovrstni prireditvi res najbolj ključna kakovost komada ali so važni tudi drugi momenti?

Kris: Seveda je poleg glasbe pomemben tudi videz, video spoti, vizualije, vse to, a je dober komad nujna začetna točka, brez tega ne gre. Še noben slab komad ni zmagal na Evroviziji.

Ali lahko danes še popravite kakšen akord ali melodično linijo? Bi to sploh naredili?

Nace: Bistvenih sprememb ne moremo narediti, če bi pa imeli željo po kakšnem popravku, a je nimamo, bi pa lahko rahlo spremenili aranžma.

Kris: Naš nastop je pripravljen 90-odstotno, tako da imamo še malo prostora za spreminjanje. Po drugi strani pa smo zelo zadovoljni s tem, kar smo postavili, zato dvomim, da bo prišlo do kakšnih bistvenih sprememb.

Kako se razumete med sabo? Ali se kdaj sprete?

Kris: Mi smo kakor pet bratov, naš odnos je zelo bratovski, dobro se razumemo, ampak tako kot se bratje skregajo, se tudi mi. Kot pet članov upravnega odbora Joker Out imamo svoja mnenja, ki se na trenutke razlikujejo, ampak to, da se kregamo, je dobra in ne slaba stvar. Saj le tako pridemo do nekaterih soglasij in usklajenih mnenj ...

Nace: … in do boljšega rezultata.

Ali boste po Evroviziji še nadaljevali skupno delo?

Kris: Vsekakor. Najprej nas čaka poletna turneja, pri čemer moram izpostaviti, da smo zelo srečni, ker smo dobili nekaj nastopov tudi po bivši Jugoslaviji. Nadaljevali bomo tudi z izdajanjem glasbe v angleščini, vrhunec pa bo izid angleškega albuma, na katerem bodo angleški prevodi do zdaj izdanih slovenskih komadov.

Zelo ste veseli sodelovanja z britanskim glasbenikom Elvisom Costellom …

Kris: Izdali bomo nov komad z Elvisom Costellom, ki se imenuje New Wave in je angleški prevod našega komada Novi val z našega drugega albuma, ki smo ga izdali lani. Elvis je prišel v stik z našo glasbo leta 2019, ko je prvič slišal za singel Gola ter bil navdušen, ampak je ostalo pri tem. Ko pa je slišal komad Novi val, se ga je tako dotaknil, da je predlagal svoj prevod pesmi v angleščino, zaželel pa si je tudi, da bi komad zapel v duetu z Bojanom. To smo z največjim veseljem sprejeli, saj je Elvis eden od glasbenikov, ki je zelo vplival na našo glasbeno pot, bil nam je inspiracija, navdih. Za povrhu pa je Liverpool njegov dom, tako da so se zvezde poravnale bolje, kot bi si lahko mislili.

Nace: Osebno ga še nismo uspeli spoznati, a se bomo prav gotovo spoznali še letos.

Imate kaj novih načrtov?

Kris: V prvi vrsti izdajanje prevodov naših komadov v angleščino, kar sem že povedal. Načrtujemo poletno turnejo in že vsaj pol leta je napovedan koncert v Stožicah (6. oktobra letos), za katerega je na voljo še kakšnih 1000 kart. Verjamem, da bodo do Evrovizije prodane … Veliko nas torej čaka, sicer pa sploh ne vemo, kaj vse bo še Evrovizija prinesla.

Ojej, boste šli poleti kam na morje?

Kris in Nace: Po koncertu v Stožicah …

Bereta Pil?

Kris: Kot mlad človek, slovenski otrok se ne moreš izogniti Pilu, ki je perfektno branje za določeno starostno skupino. Smo tudi zelo veseli, da smo bili že dvakrat predstavljeni v Pilu. Bralcem sporočamo: Svet je lep, carpe diem.

Nace: Seveda sem bral Pil in ga imel, če za nič drugega, zaradi posterjev!

Vprašanje

Boš v jeseni naročil Pil?
Da
(123)
Ne
(48)
Ne vem
(33)

AKTUALNO

Poklic: vojak

Ali veste, da je pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske toliko, da je vojak verjetno tudi vaš ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

Julij 2024

gumb

Revija
Izid: 5. 7. 2024

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Luka Basi - Skrito v raju
2. Raiven - Veronika
3. Joker Out - Barve oceana
4. Maraaya - Nebesa
5. Joker Out - Carpe Diem

Tuja
1. Käärijä - Cha Cha Cha
2. Benson Boone - Beautiful Things
3. Miley Cyrus - Flowers
4. Ariana Grande - yes, and?
5. Olivia Rodrigo - Vampire

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Eva Boto: Kjer najbolj gori
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Barve oceana
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Sunny Side of London
6. Luka Basi: Skrito v raju
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Raiven: Veronika
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Ariana Grande: yes, and?
2. Benson Boone: Beautiful Things
3. Dua Lipa: Training Season
4. Käärijä: Cha Cha Cha
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Noah Kahan: Stick Season
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Sia: Gimme Love
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Desa Muck - Blazno resno o šoli
3. Karen M. McManus - Eden od nas laže
4. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku
5. Mateja Gomboc - Sposojena babica Štefi

NAKLJUČNI VIC

Zgodovina

Janezek se pogovarja s svojim prijateljem pa mu reče:,,Ves kaj sem razmišljal?” Prijatelj vpraša: kaj? Janezek: Se spomniš kako se pri zgodovini učimo o tem kako so včasih pisali v risbah. In ves da je res da se zgodovina ponavlja saj danes delamo enako😂😌👍😉🤨😎🥵🥶

Ema❤️, 11 let in pol