snofi
Naslednji Pil izide 6. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Hvalilnica: Konec osnovkee( oz.Cg1 naklada o svojih letih v OŠ)

Konec osnovkee( oz.Cg1 naklada o svojih letih v OŠ)

23
WARNING: V tem besedilu bom uporabljala precej neknjiževnih izrazov, ker želim, da ta blog izpade kakor da se pogovarjam s prijateljico, ne kot da pišem spis za slovenščino tako da če si učitelj slovenščine, raje ne beri-hvalaa:blush:
Dragiiiii bralcii in bralke(ki jih je predvidevam več.) Najprej bi vam rada sem čestitala za uspešno zaključeno(ali skoraj zaključeno) šolsko leto. Im prouud of juuuuu pookiesss. Sama pa sem tu zato, da sedaj ko sem uradno zaključila z Osnovno šolo, z vami delim svojo izkušnjo. Poskusila bom omeniti čim več pozitivnih trenutkoov<3.
No ja, še danes se spomnim dneva, ko sem 9 let nazaj v velikem navdušenju gledala predstavo, ki so nam jo pripravili starejši razredi. Takrat so se mi zdeli vsi veliki, zreli in sama sem komaj čakala, da bom ena izmed njih. Čez nekaj časa so nas poklicali na oder in nam razdelili majčke z logom naše šole in pa male rumene rutice. Ko sem prvič prišla v učilnico vem da sem si mislila ali pa celo na glas rekla nekaj takega : » V prvem je še 9 let, v drugem 8, v tretjem 7…«(ta leta so sicer minila malo počasneje ampak ja…,minila pa so kajne:/). Sama sebe sem si predstavljala kot v nekakšnem filmu, v katerem gledam na uro in upam da bo pouka konec(na žalost je bila moja predstava tega malo preveč romantična in ko se je to dejansko začelo dogajati, ni bilo prav nič fino) Spomnim se tudi tega kako je bila moja mami navdušena. Po sprejemu smo šli namreč v kavarno, ona pa je tako veselo rekla: »OOO moja hčerkica je pa že prvošolček(nekaj takega)«.
V glavnem, tudi drugi razred je enkrat prišel. Kaj naj rečem, pogled na stvari se zelo spreminja. Danes gledam na drugošolce kot majhne ljubke otročiče, v prvem razredu pa so mi bili to najbolj zreli ljudje na svetu. Ko sem se z njimi slučajno pogovarjala v jutranjem varstvu, so se mi zdeli TOLK KUL, da vam ne moram povedat hah. Dobro pa sem poznala tudi rek »Pru čru jajca cvru, drug pa tret pa vse požru«.No ja in ko sem KONČNO prispela v drugi razred sem bila navdušena tudi zato, ker končno nam jst tista, ki bo cvrla jajca.(hotla sem svoja jajca ig). Smešen pa mi je bil tudi moj »zmagoslaven« trenutek, ki se je zgodil, ko so nas učitelji peljali na igrišče, na katerem so bili že »pručki« in pol jst tm ko pridem tak ponosno rečem: »Mi smo pa že »DRUGOVČKI«, vi pa šele pručki«(nekaj takega:/).
Z vami pa sem hotela deliti še ljubek moment iz tega razreda, ki se mi zdi temu blogu primeren. 7. letna jaz je takrat mirno sedela v razredu, (mislim da) gledala škatle, v katerih smo imeli spravljene likovne pripomočke(morda bi bilo bolje, če bi učiteljico gledala xd) in razmišljala: »Današnjemu dnevu sledi jutri in jutrišnjemu tudi, 5 let bo prav tako enkrat minilo«(ni blo zdej ČISTO tako ampak upam da razumete). Od tega dneva je danes že več kot 7 let, tako da sem očitno imela prav.
3. razred pa se je tudi moral nekako prikotaliti. Takrat pa je prišla tudi ena stvar, ki se je ne bi smela tako veseliti in sicer OCENE. Mislim, da imamo vsi neko leto v šoli, kjer stvari začenjajo postajati breme in nič ni več tako lahko. Zame je bil to 3. razred. Še sedaj se spomnim kako sem se »piflala« neka vprašanja(mislim, da jih je bilo okoli 30.), brala učbenike itd. (naj vas opozorim, da se stvari naslednjih 6 let niso izboljšale). Moj »naj« moment je bil po vsej verjetnosti dejstvo da sem dobila PRVO(pač prov prvo, prvo) oceno v našem razredu(morda celo v celi generaciji-dobila sem 5 btw, če lohka fleksam).
O moj bogg folkeecc, zdej lohka govorim o 4. razreduuu. To je blo in vedno bo moje najljubše leto na tej šoli. Mel smo res najboljšo učiteljico, ki je zmeraj razlagala stvari na zabaven način, dala nam je tudi blazine da smo lahko snov prepisovali na tleh. Tisto leto sem imela tudi dobesedno same petke(ne samo v spričevalu-prvo 4rico tam sem dobila v 6 razredu, ampak prov v redovalnici-pov:Julija spet fleksa). No tako je bilo, dokler mi ni mami v smehu rekla: »Ejj a veš da so ti vpisal eno 4ko pr športni.« Nič nisem bila žalostna sam mal sem bla tko »awhh mann«(btw. Pr ns učitli športne niso neki strogi, v večinih primerov ti dajo 5, če si pa lih malo bolj khm lesen(like me) pa včasih vpišejo tudi kakšno 4ko lol)
No ja lahko bi rekla, da sem s tem zaključila pisanje o mlajših letih mojega šolanja, ki bi jim človek lahko rekel »zlata polovica«. O višjih razredih se mi ne da preveč na dolgo in široko razlagati. Takrat se mi zdi da sem nekako začela sovražiti šolo in vse se je počasi začelo vrteti okoli ocen, sama pa bi vam raje razlagala o pozitivnih stvareh.(also im kinda lazy…). Lahko vam rečem le to da bo padla kdaj tudi kakšna 3ka, ali pa 2ka ampak, če se boste za svoje ocene res potrudili se bodo vaša povprečja še vseeno izboljšala(npr. jst sm imela na začetku leta matematiko 4,2,2..(povprečje 2,6.).Trudila sem se pa nekako ni šlo. Vsi smo že mislili da bom imela pač 3. Bila sem kar malo žalostna, ker bi to pomenilo, da bi imela prvič v življenju nekaj zaključeno 3. Namesto obupavanja pa sem stisnila svoje zobe in se na koncu leta spravila na 3.5 in imela zakljuženo 4- šlo je RES na tesno ampak uspelo mi je. To pa še ne pomeni, da bi mi moralo NUJNO uspeti(morda mi tudi ne bi), važno je to da sem namesto obupavanja delala naprej, tako kot morate tudi vi)
Rajši bi vam rada povedala o 9. razredu oz. moje zadnje leto na tej šoli. Moram vam kar odkrito povedati, da se valete sprva nisem prav nič veselila, še plesati nisem hotela. Na koncu pa mi je cela priprava začela biti kar všeč. Vse od petja čudnih pesmi, plesanja in iskanja obleke mi je na koncu postalo kar fino. V videu, ki smo ga posneli o naših učiteljih sem celo igrala učiteljico za matematiko in fiziko. Čeprav sva morda imeli najine vzpone in padce, ne bom nikoli pozabila, kako se je na valeti smejala mojemu nastopu.
Tako da ja, tudi šolo za katero sem se tako veselila, da se poslovim od nje bom malo pogrešala, celo sošolci in učitelji s katerimi se res nisem razumela, so bili z mano tako dolgo časa, da brez njih res ne bo več isto.
S tem zaključujem svoj blog, upam da ste uživali v branju. Za tiste v nižjih razredih pa vam svetujem, da poskusite še vseeno uživati v vsakem momentu, ni vam treba zmeraj čakati na naslednje leto v katerem boste »starejši« in »boljši«
Spodaj pa še pripenjam tako škatlo, ki smo jo dobili odličnjaki pri županu(edin zakrila sem ime župana in občine, ker nočem met kakega Luskana pred vrati lol.)

 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Kuuuullllllllll
1
 
Cg1
❤️❤️
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
awwww lepo napisano :)
1
 
Cg1
Hvaalaa ti❤️
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Kullllll in bravo!
0
 
Cg1
❤️❤️❤️❤️
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Kul! čestitam za opravljeno osnovno šolo!
1
 
Cg1
Hvalaaaaa❤️❤️❤️
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
aawwwwwww ku kjut napisanooooo
oh ja js sm se tud ful veselila šole v vrtcu -_- tok da sm pisala na nek random list papirja neke vijugice in se pretvarjala da pišem s pisanimi črkami nek spis o volkovih:sob:pa also vedno VEDNO smo se igral šolo doma. tko vedno. pa ku je bla 7letna ti deep xD
lol js sm tud dobla prvo 4ko u 6 razredu xD pr tehniki. pa bravo da si tok dviglna matko ane woohooooooooo🥳🥳
JS TUD FUL NEB ŠLA NA VALETO NASLEDNJE LETO:sob::sob::sob:(uu rima seeee(btw od kod izvira beseda valeta??))
bravo tud za županovo petico :DD tko se delaaaa<33 'kr nočem met kakga luskana pred vrati' loooolll:joy::joy::joy:
anyways bravooo da si končala oš :)) kam greš pa naprej če lahk uprašam?
fajn se meeeejjjj<3333
1
 
Cg1
Awhhh kerr kjuut komentarrr. Sicer sem ene par ljudem povedala kam grem, rajš ne bi razdajala naprej, ker je en folk na pilu mal čudn-sej razuneš://. UUU ja ja to sm tud jst delala, najhujš je da sm se še trudila za tiste vijuge. Ja giriee res nimam pojma iz kje izhaja beseda "valeta". Omgg twinava(moja je bla pr geografiji). And of course tudd ti se mej fajnn:)))<33(sori za zmeden odgovor)
 
ma kaj zmeden odlicn odgovor je xD <3 ja sej stekam mal cudni ljudeki so gdej na pilu :/
bajbajjjj<33
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
A vi to dobite na konc devetega? Mi pa sam če si kaj mal več naredu... :expressionless:
Aja, cestitke! :tada:
1
 
Cg1
Čaki a misliš škatlo, ker to dobijo sam odlični.Drgač pa hvalaaa ❤️❤️❤️
 
Aisha7
Pač ja, odlični ne dobijo nič, edino sprejem pri županu pa še to menda neko priznanje
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
oooo res zelo lepo napisano!🥹 Vse čestitke za nagrado in uspešno zaključen 9. razred!:heart:
1
 
Hvalaaaa❤️❤️
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
TOOO IDE GASSS MI SMO KONCCC
DRGAC PA JA RELEJTAM
JS U 1. KLASU:PIZDA KOK SO PETRČKI VELKII
JS U 5. KLASU:ZKJ SMO MI TAKI MIDGETI TKRT SO BLI VECJI PA KOK SO DEVETRJI VELKI
JS U 9 KLASU:KOK SO PETRČKI MALII BUT YEAH KOMI CAKAM NA NEW CHAPTER OF MY LIFE TEGA SM SE ZE MAU NAVELICALA
<333 PA SORI ZA CAPS LOCK JULCII
AJA PA SE STRINJAMMM 3 KLAS JE BIU NAJTEZJI OD USEHHH DRUGI NAJTEZJI JE BIU PA 6. PO PA 9.
ENYWAYS CE STE ZDELALI 3 KLAS VEM BO TUT 9 RATU<33
2
 
Jaaa anda men so bli petrčki bejsikli odraslii
 
mkm
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Hvalilnica


Limoncaa
Objava:

Avatar 2

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Google 3. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 3
 
4
Limoncaa
Objava:

Avatar

Ogledov: 23 Odgovorov: 1
 
4
Objava:

OPERACIJA: REŠEVANJE KLINČKA 6. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
7
Objava:

OPERACIJA: REŠEVANJE KLINČKA 5. del

Ogledov: 13 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

OPERACIJA: REŠEVANJE KLINČKA 4. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

OPERACIJA: REŠEVANJE KLINČKA 3. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

OPERACIJA: REŠEVANJE KLINČKA 2. del

Ogledov: 13 Odgovorov: 1
 
5
Medvedek ❤️🌸 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Igre

Živjo vsem ki to berete:thumbsup:!
Torej potrebujem nasvet mi z družino
smo zelo povezani.
Med počitnicami večkrat pridem k babi in dedku. Tam pa tudi živita moji sestrični in stric.
Takoj ko vsi pridejo iz vrca ali iz (hiše ker majo počitnice).
(Teh otrok je približno od 4 do 13.)
No se želijo igrat idej za iger mi je že kar malo zmanjkalo.
No prosila bi če bi mi lahko PROSIM :pray:
dali ideje za igro.Vse ideje sprejemam do konca avgusta hvala vsem ki boste odgovorili na prošnjo
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Boš v jeseni naročil Pil?
Da
(343)
Ne
(215)
Ne vem
(153)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Zadnji odgovori

Vav! Zelo, zelo zanimivo! Všeč mi je kako ...
 
hermiono:pray::pray::pray::pray:
 
Ljudje: umetna inteligenca bo zavladala svetu! ...
 
Poklicni športnik:grinning::green_heart::soccer::basketball::football::baseball::tennis::v
 
:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:
 
bruh people say thtat thing is smart :skull::skull:to ...
 
Jaz si že skoz🥹
 
kr en lolek
ok bom. pa ful lepa slika.
 
everything has changed :sob:so real pac js ...
 
love strawberries
vavvv ful je hud ali ga lahko še meni narediš??:heart_eyes: