Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Mali šef: PARADIŽNIKOVA ŠAKŠUKA

PARADIŽNIKOVA ŠAKŠUKA

10
*b*SESTAVINE ZA 4 OSEBE*b*

*modra*Šakšuka z rakci:*modra*
1-2 šalotki
100 g brokolijevih cvetov
500 g špargljev
150 g paradižnika
česen v prahu Maestro
sol
mleti poper Maestro
mleta kumina Maestro
curry Maestro
600 g gamberov
nasekljan peteršilj
8 jajc
8 prepeličjih jajc
2 dl Radenske Classic


*modra*Paradižnikova omaka:*modra*
4 zreli paradižniki
1 manjše korenje
1-2 šalotki
mleti česen, origano Maestro


*modra*Konfiriran paradižnik:*modra*
oljčno olje
150 g mini paradižnika
vejica peteršilja
1-2 lovorjeva lista Maestro
poper v zrnju Maestro
sol
limonina lupinica in sok za marinado gamberov

*b*PRIPRAVA:*b*

Gambere očistimo. Nekaj očiščenih repkov pustimo na strani in jih popražene mariniramo z oljčnim oljem in limoninim sokom, soljo in poprom. Ostale repke uporabimo za peko.

Šalotko očistimo, drobno narežemo in prepražimo na oljčnem olju. Dodamo očiščeno in narezano zelenjavo ter popražimo. Primešamo še na krhlje narezan mini paradižnik, začinimo s kumino, curryjem, solimo in popramo. Pražimo še par minut, nato primešamo nasekljan peteršilj ter narezane očiščene gambere. Pražimo še minuto ter odstavimo.

Iz rakovih oklepov in ostankov zelenjave skuhamo jušno osnovo, s katero zalivamo paradižnikovo omako.

Zelenjavno mešanico nadevamo v modele za peko. Prelijemo jih z jajci, ki smo jih penasto umešali z Radensko da prekrijemo zelenjavo. Na vrhu okrasimo z rakcem in špargljem. Pečemo v pečici. Ko je skoraj pečena na vrh ubijemo prepeličja jajca ter pustimo, da zakrkne.

Večje paradižnike narežemo na kocke. Šalotko narežemo ter na oljčnem olju prepražimo, dodamo nasekljano korenje ter česen. Pustimo, da česen zadiši ter primešamo še narezan paradižnik in origano. Začinimo s soljo in poprom. Po potrebi zalivamo z rakovo jušno osnovo. Ko se omaka nekoliko pokuha jo s paličnim mešalnikom zmiksamo ter jo precedimo.

Mini paradižnike operemo ter dobro osušimo, pustimo jim peclje. Položimo jih v manjšo kozico ter prilijemo oljčno olje. Dodamo začimbe in limonino lupino ter pristavimo na nizkem ognju. Ko se temperature dvigne toliko, da začne brbotati vse skupaj odstavimo, oz. pustimo na nizkem ognju, da počasi mehča paradižnike. Narejene vzamemo iz olje ter jih nekoliko osušimo na kuhinjski brisački ter serviramo.

*b*DOBER TEK!*b*

*i*Recept sta pripravila Julija in Jakob iz OŠ Hruševec, Šentjur.*i*

 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Super!
A to NUJNO rabi bit Maestro?
0
 
verjetno ne
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Mali šef


Objava:

Bananine polnozrnate ameriške palačinke

Ogledov: 182 Odgovorov: 3
 
5
Brina11LET
Objava:

PEČENJAK (ŠMORN)

Ogledov: 294 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Lok

Ogledov: 595 Odgovorov: 3
 
11
#Sddhfameli
Objava:

TOFTEK

Ogledov: 384 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Poletna torta našega otroštva

Ogledov: 443 Odgovorov: 3
 
6
Objava:

Sladko kisli piščanec

Ogledov: 862 Odgovorov: 1
 
3
Bonboncek potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Gim zelimlje

hejj,
a hodi kdo od vas na gim zelimlje? a mi opise kdo na hitro? sem pa vidla ze nekaj prejsnjih objavic. a je tezka? kako je v 1.letniku? a je ful bl zahtevno kot 9.r?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

bilo je zelo zelo slabo
 
nagrada3000
VAV BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...
 
zelo je lepaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
 
Zradiran račun
A DA NI LEPO???!!! ZA TO SLIKO BI UBIJALA!!!
 
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart
 
en stavek, pa 30 lajkov?!?!?!?:joy:
 
Zradiran račun
Kera dobra zgodba ej! :cherry_blossom::feet:
 
Wow... odlična pesem... Kar not ostaneš!☆:open_mouth::wink:
 
Ena identična objava je bla...
 
o najs kok mora bit to dobr… ampak kje prideš ...
 
yummmy:yum::yum::yum:... btw kaj je fora ...
 
Tega foruma pa še nisem vidla...je nov? No, ...
 
Ta zgodba pa ma pomen, ej:sweat_smile:
 
omg! Pa ti si pravi pisatelj! :joy::joy::joy::joy: