Intervju
Končala se je oddaja Mali šef Slovenije, kjer so v kuharskih spretnostih tekmovali vaši vrstniki. Zmagovalca 5. sezone sta postala Patrik in Matic iz OŠ Belokranjskega odreda Semič. Žirante sta prepričala z natančnostjo, dovršenimi okusi in organiziranostjo, svoji šoli pa sta mlada kuharja prikuhala nagrado v višini 10.000 evrov. Fanta sta se odločila, da bodo na šoli pridobljeno nagrado porabili za opremo učilnic, multisenzorično sobo in postavitev kuhinje na prostem. Poglejmo, kaj sta povedala mlada kuharja.
Kaj sta pričakovala, ko sta se prijavila v oddajo Mali šef Slovenije?
Pričakovala sva, da se bova naučila novih kuharskih znanj in prinesla šoli čim več denarja. Pa tudi, da bo to zelo naporna izkušnja.
Kakšna je razlika, če kuhaš doma ali pred kamerami?
Kuhanje pred kamerami je zelo stresno in se nikakor ne more primerjati s kuhanjem doma. Še sploh na začetku se je zelo težko sprostiti, ko vate gleda kakih sedem kamer. Čez čas pa na to kar pozabiš, ker se začenjaš bolj koncentrirati na kuhanje, ki je iz oddaje v oddajo bolj zahtevno.
Je trema velika ovira?
Patrik: Zame niti ne, skušal sem se osredotočiti na kuhanje in s tem je trema minila. Ko kuham, namreč pozabim na vse okoli sebe, saj je to zame ena največjih sprostitev.
Matic: Imel sem kar tremo, kar je malo neverjetno, ker sem v šoli in doma zelo glasen in me je povsod veliko. Oddaja pa je bila zame čisto novo in neznano okolje in je tudi mene presenetilo, da sem potreboval kar nekaj časa, da sem se sprostil.
Koliko časa traja snemanje ene oddaje?
Snemanja so bila različno dolga, lahko rečeva, da je to res izkušnja za potrpežljive in vztrajne vrstnike.
Vprašanje
Kako ti je všeč rubrika Šport?
AKTUALNO
LUŠTen in preprost namig za pripravo kosila
PILOVA LESTVICA
GLASUJ ZA NAJ SKLADBO
Pogosta vprašanja
Oglas
KNJIŽNA LESTVICA
NAKLJUČNI VIC
Hrana
Zakaj jemo hrano? Ker je ne moremo piti!