ekran_februar2020

13 RAZLOGOV, ZAKAJ (13 REASONS WHY)

»Živijo, fantje in punce. Tukaj Hana Baker. V živo in stereo. Brez povratnih obveznosti. Brez bisa. In tokrat povsem brez zahtev. Upam, da ste pripravljeni, ker vam bom povedala zgodbo o svojem življenju. Ali natančneje, zakaj se je moje življenje končalo. Če poslušaš te kasete, si eden od razlogov, da se je to zgodilo. Katera od kaset koga vpelje v zgodbo, ne bom povedala. Ampak ne boj se, če te je našla ta ljubka škatlica, se bo tvoje ime zagotovo kje pojavilo … obljubim. Ker, zakaj bi mrtvo dekle lagalo?«

 

Igrajo: Dylan Minnette (Clay Jensen), Katherine Langford (Hannah Baker), Alisha Boe (Jessica), Justin Prentice (Bryce), Christian Navarro (Tony), Ross Butler (Zach), Brandon Flynn (Justine Foley)

Število sezon: 3

Žanr: drama

Na sporedu: od leta 2017

Država izvora: ZDA

Jezik: angleščina

 

Vsebina

Uvodni odstavek je začetek romana 13 razlogov, zakaj Jaya Asherja, po katerem je nastala tudi serija, v kateri skozi oči srednješolca Claya Jensena spremljamo zgodbo Hane Baker, ki je pred svojim samomorom posnela 13 kaset. Na vsaki od kaset je zgodba o enem izmed njenih sošolcev, tudi o Clayu, za omenjene zgodbe pa Hana trdi, da so tam razlogi, zakaj si je vzela življenje. Hanina zgodba za vedno spremeni vrstnike in mesto, v katerem živijo.

 

 

Nadaljevanje preberi v februarski številki Pila.