ekran_januar20

LJUBKE LAŽNIVKE (PRETTY LITTLE LIARS)

Ljubke lažnivke je najstniška serija, ki je nastala po knjižni predlogi avtorice Sare Shepard. Knjiga je bila zgolj podlaga za serijo, saj se zgodbi obeh kar precej razlikujeta. Gre za serijo, polno presenečenj. Ko dekletom uspe razrešiti eno skrivnost, se pojavi nova, zato serija gledalca kar priklene pred ekran. Serija je bila zelo uspešna, kar lahko pripišemo predvsem napeti zgodbi in izjemno simpatičnim igralkam ter igralcem, ki v njej nastopajo.

 

Okvirček s podatki:

Igrajo: Troian Bellisario (Spencer Hastings), Ashley Benson (Hanna Marin), Lucy Hale (Aria Montgomery), Shay Mitchell (Emily Fields), Sasha Pieterse (Alison DiLaurentis)

Število sezon: 7

Žanr: drama, triler

Na sporedu od: 2010–2017

Država izvora: ZDA

Jezik: angleščina

 

Vsebina

 

Serija spremlja življenje petih srednješolk, ki živijo v majhnem mestecu, imenovanem Rosewood. Spencer, Alison, Aria, Hanna in Emily so bile nerazdružljive prijateljice, dokler ni Alison neke noči izginila. Leto pozneje druga štiri dekleta začnejo prejemati sporočila skrivnostne osebe, ki se podpisuje kot »A«. Ta oseba jim grozi, da bo izdala njihove skrivnosti, če dekleta ne bodo ubogala njenih ukazov. Dekleta se tako zapletejo še globlje v vrtinec skrivnosti in skušajo razkrinkati, kdo je »A«.

 

 

Nadaljevanje preberi v januarski številki Pila.