intervju_maj19

Skupina Dunkig Devils praznuje 10 let delovanja. Ob tej priložnosti pripravljajo dva dogodka za svoje navdušence in tudi mi smo za vas rezervirali tri vstopnice (glej spodaj), ki si jih boste lahko prislužili s pravilnim odgovorom in z malo sreče pri žrebu. Za pogovor ob jubileju smo prosili Maksa Veselka, ki je član skupine že od začetka.

 

Letos praznujete 10 let delovanja. Kako se je vse skupaj začelo?

Začelo se je že pred več kot desetimi leti, ko smo vsi skupaj nastopali v Šolski košarkarski ligi – ŠKL, ki letos praznuje 20 let. Pred desetimi  leti pa je bil ključen trenutek, ko smo se odločili, da se bomo povezali, si nadeli ime in šli sami po tej poti naprej.

Kdo od vas je bil že takrat član skupine?

Od trenutnih članov smo bili v ekipi Domen Rozman, Maks Veselko, Marko Knafelc in Primož Košir, nekaj takratnih članov ekipe pa je v tem času nehalo trenirati in se danes ukvarjajo z drugimi stvarmi. Se pa z njimi še vedno dobro razumemo in se tudi pogosto vidimo.

Koliko članov štejete zdaj?

Naše društvo trenutno šteje 75 članov, ki so stari vse od 10 do 32 let. V Dunking Devils Akademiji trenirajo osnovnošolci in srednješolci, ki želijo iti po naših stopinjah, imamo pa tudi 25 profesionalnih akrobatov, ki nastopajo v Sloveniji in v tujini.

 

Celoten intervju preberi v majskem Pilu.