intervju_oktober19

MARJETKA VOVK

 

Marjetko poznate po njeni glasbi, no, verjetno predvsem po glasbi Marraaye. Vsi smo prepevali njen evrovizijski komad in se navduševali nad njeno interpretacijo. Zadnja leta pa smo se skupaj z njo kot žirantko zabavali ob gledanju oddaj Slovenija ima talent. Marjetka pa je tudi  učiteljica petja in ima svojo pevsko šolo. Za Pil je tokrat spregovorila o sebi, možu, svojih otrocih in petju.

 

Kdaj si začela svojo pevsko pot?

Ko sem bila še v osnovni šoli, sem naletela na kaseto (takrat so bile še kasete:) ) opere Fantom iz opere. Zaljubila sem se v glas glavne pevke in spomnim se, kako sem zraven posnetka še jaz »vpila« bolj kot pela, hehe. Potem pa se je v glasbeni šoli odprlo tudi poučevanje opernega petja in uspelo mi je prepričati starše, da so me vpisali. Šest let sem hodila na operno petje, ampak po končanem šolanju me je bolj začelo zanimati pop petje, tako da sem nadaljevala v tej smeri.

Kateri so bili tvoji prvi uspehi?

Uspeh je zelo relativen pojem. Vsak napredek je uspeh, nikoli mi ni bilo prav zelo pomembno dobiti »medalje« za uspeh. Če pa pogledam, kateri od dosežkov mi je v glasbi največ dal, je gotovo Eurosong, prekrasna izkušnja, za katero bom hvaležna do konca svojega življenja.

Kdaj sta se spoznala z Raayem in kako je to vplivalo na tvojo kariero?

Z Raayem sva se spoznala na akademiji za glasbo, ko sva postala sošolca. 🙂 Zeeeloooo je vplival na mojo glasbeno pot. Preden sem ga spoznala, sem si želela delati sprejemne preizkuse za operno petje na akademiji. Raay pa je takrat že začenjal delati bolj odmevne projekte na glasbeni sceni. In ja, ni bil prav navdušen nad opernim petjem, hehe. Kmalu je ustanovil zasedbo Turbo angels. Takrat se mi je zdelo početi nekaj novega super zabavno in tako sva začela svojo »medijsko« kariero.

Kdo od vaju je zaslužen, da nastane kakšen dober komad? Imata razdeljene vloge?

Raay je v prvi vrsti avtor. Jaz se ne bi prav opredelila kot avtorica, čeprav velikokrat dobim kakšno idejo za kakšno melodijo. Po navadi slišim, kaj nastaja v studiu, pa če mi v uho pade kakšna melodija, mu jo tudi zapojem. Potem pa Raay presodi, ali je melodija kul ali ne. 🙂

Celoten intervju preberi v oktobrskem Pilu.