zdravnica (1)

 

 Pilova zdravnica Nina v junijski številki odgovarja na naslednja pisma:

 

Pozdravljena!

Že dolgo časa nisem najbolj zadovoljna z izgledom svojega telesa in v preteklosti sem si že omejevala dnevne kalorije ter se stradala. Ko pa sem ugotovila, da to ni v redu in začela normalno jesti, sem se zredila. K temu je pripomogla tudi poškodba, saj sem drugače zelo aktivna športnica. Nekaj časa me odvečnih 5 kg ni motilo, saj res obožujem hrano. Zdaj pa sem zapadla k drugim oblikam »hujšanja« in sicer sem se že kar nekajkrat zelo prenajedla in nato bruhala. Zavedam se, da to ni zdrav način življenja, a hkrati čutim potrebo po bruhanju vsakič, ko pojem malo večji obrok. Bolj »redno«  to opravljam le zadnji mesec, na spletnih straneh pa sem zasledila, da za bulimijo trpiš, če to počneš vsaj 3 mesece. Res ne bi rada zapadla v bulimijo, saj se zavedam posledic (gnili zobje, izpadanje las …), a hkrati menim, da sem pri svojih 168 cm in 53 kg predebela. Sem torej bulimična, ali je z mano narobe kaj drugega? Je mogoče kak drugačen način hujšanja, pri katerem bi se počutila in ravnala bolje?

Upam, da moje pismo ni bilo predolgo in nanj odgovoriš, saj res ne vem, na koga bi se lahko obrnila.

Sončica, 15 let

**

 

Hey!

Res si super zdravnica in zato sem se odločila, da ti tudi sama zastavim nekaj vprašanj.

  1. Stara sem 11 let, tehtam 39 kg in visoka sem 155 cm. Je to v redu? Vsi mi govorijo, da sem suha ampak ne vem …
  2. Koliko časa bi morala približno spati?
  3. Kolikokrat na teden je v redu, da si umivam lase? * treniram 3× na teden …
  4. Kateri je najmanj boleč in najučinkovitejši način za odstranjevanje dlak?

 Hvala že vnaprej in res upam da mi odgovoriš!   🙂

Midnight

**

 

Zdravo, si res najboljša zdravnica in upam, da mi boš znala pomagat. Pišem ti namreč že četrtič in upam, da boš tokrat objavila moje pismo.

  1. Že kar nekaj časa imam močne bolečine v predelu reber, bolečina je na trenutke zelo neznosna in spominja, kot da bi me nekdo zbadal npr. z nožem v rebra. Mami je rekla, da je lahko začetek viroze. Ali ti veš kaj bi to bilo? Je mogoče pljučnica?
  2. Iste bolečine imam tudi v predelu nožnice. Ko me tu zaboli, pa se moram prav skrčit, ker me tako boli. In ko nastopi ta bolečina postanem zelo rdeča v obraz. Zadnje tedne pa tudi opažam čuden izcedek iz nožnice. Ta izcedek je bele do rumene barve in je zelo gost, kot skuta. Je to mogoče povezano z mojimi bolečinami v tem predelu? Ali naj grem h ginekologu? Bi to lahko bilo kakšno vnetje? Prosim pomagaj mi, ker so bolečine res hude in ne vem, kaj naj naredim. 🙁

Obupanaa, 16 let

**

 

Odgovore preberi v junijski številki Pila.