zdravnica (1)

 

Pilova zdravnica Nina v julijski številki odgovarja na naslednja pisma:

 

Pišem ti že drugič in upam,da mi odgovoriš. Imam dve vprašanji :

  1. Menstruacijo sem imela septembra normalno 8 dni (prvič sem jo dobila 25.12.2013), prejšnji mesec pa samo tri dni. Od septembra lani je nimam več tako dolgo. Ta mesec sem jo imela 6 dni. Zanima me, zakaj traja tako različno. Ko jo imam, me vedno zelo boli križ.
  2. Julija 2010 sem si zlomila roko tik ob zapestju. Par let me ni nič bolelo na tem mestu, kjer sem si jo zlomila. Pred tem sem 2 leti trenirala ritmično gimnastiko. Zaradi zloma sem morala prenehati trenirat. Zdaj že 6-to leto igram sintesajzer in me to zelo moti (da me boli roka). Kako dolgo je normalno, da te boli na tem mestu, kjer si zlomiš roko? Na fizioterapijo nisem hodila.

Oprosti za predolgo pismo in hvala za odgovore.

 

Obupana, 15 let in 10 mesecev

 

 

Hej!

Res upam da mi odpišeš, saj no… khm, ja, si to res želim. Vem, da ti je že veliko otrok pisalo o tem, a vseeno:

– kako shujšati, če računaš na to da nisem ravno športni tip?

– ali imamo lahko različno težke kosti, saj mi to ves čas govori prijatelj?

No ti dve vprašanji imam zate in še enkrat:  

PROSIM PROSIM PROSIM PROSIM PROSIM PROSIM PROSIM PROSIM PROSIM PROSIM PROSIM, odgovori mi! Hvala že za v naprej!

 

Človek, 11 let in 3/4

 

Heeej, imam en problem in me zanima kaj vi mislite o tem, ker res ne vem koga vprašati…

Torej, stara sem 16, imam okoli 50 kilogramov in sem visoka 165 cm, prvo menstruacijo pa sem dobila pri 14ih (morda katera izmed teh stvari pripomore k odgovoru na problem). Torej, s fantom sva zadnjič prišla do točke, ko sva hotela imeti spolni odnos. In ja, me zelo privlači in bila sem mokra spodaj ali kako naj rečem in res vse super in prej sva se poljubljala oz. imela predigro vsaj eno uro itd… ampak jaz sem že prej opazila, da komaj v svojo nožnico spravim moja dva prsta, zato si nisem predstavljala, kako bo šlo to skupaj, čeprav ni veliko večji od mene… to sem mu tudi povedala in je rekel, da lahko najprej proba s prsti in je, ampak tudi ni bilo nič drugače. Ampak jaz sem bila sproščena in vse in zato me zanima, a je možno, da imam premajhno spolovilo, da imam sex? Ker ne jaz ne on nimava velikih prstov, zato si ne predstavljam, kako bi tam notri lahko spravila karkoli drugega… Ali je to normalno in ali obstaja kakšna rešitev? Aja, drugače spolnih odnosov še nisem imela in njemu res zaupam in vse in je to čist sprejel in je rekel da bova drugič, če ne želim danes… Ali je normalno za prvič? Hvala za odgovor, super zdravnica ste!

 

Laora, 16 let

 

Odgovore preberi v julijski številki Pila.