zdravnica (1)

 

Pilova zdravnica Nina v decembrski številki odgovarja na naslednja pisma:

 

 

 

Živjo, super si in rabim pomoč! Vesela bi bila, če si vzameš minutko in mi odgovoriš!

  1. Jaz mislim, da sem debela, pa vsi govorijo, da nisem. Vsi razen moje BFF. Ona pravi, da ne bom našla fanta, ker sem za vsaj 5 kg predebela. Ona pa je zelo suha cca 37 kg. Zdaj ne vem, koga naj poslušam. Prosim, še ti povej: stara sem 11 let, imam 158 cm in 40 kg. Je to preveč?
  2. Jaz mam dioptrijo -2,25 pa bi ful rada mela leče. Koliko moram biti stara zanje?

Hvala že vnaprej za odgovore!!

 

Atlantic sea, 11 let

 

Ojla! Pišem ti prvič, ker prej nisem videla potrebe, da bi ti, ampak so se moje bolečine tako poslabšale, da sem se odločila, da ti. Si the best zdravnica in zato upam, da moje pismo objaviš in na njega odgovoriš.

Približno pred pol leta me je začelo zadaj na hrbtu na levi strani nekaj v notranjosti telesa zelo boleti (mislim da so rebra).

Boli me, ko se zjutraj zbudim in potem ko zajtrkujem, včasih pa še v šoli. Popoldne bolečine po navadi ponehajo, ampak ko se zvečer odpravim v posteljo, spet začnejo, zaradi tega tudi težko zaspim. Ko sem za to povedala mami, mi je začela pridigati, da zaradi tega, ker se nič ne gibam, ampak samo sedim (to drgač ni res, sam pač to je moja mami) in naj se več gibam. Pred kratkim sem povedala tudi babi in ta mi je tekla, da bi bilo pametno, da obiščem zdravnika. No, koga naj upoštevam in kaj mi predlagaš ti?

Imam še eno vprašanje, ki sploh ne paše tukaj zraven in sicer: kdaj bi se bilo pametno začeti depilirati, ker jaz sem stara 12 let in imam že zelo močne sramne dlake.

Upam, da pismo ni bilo predolgo 🙂

 

GG@, 12 let

 

Živijo!

Ste najboljša zdravnica in vaša rubrika mi je zelo všeč. Za vas imam dve vprašanji:

  1. Ta teden sem začela jesti mandarine in opažam, da ko jih pojem več (okrog 3, 4), me sprednji zobje ob grizenju začnejo boleti (samo sprednji). Tudi ko si jih umivam (uporabljam električno zobno ščetko), me sprednji zobje malo bolijo. To traja kakšne tri ure po tem, ko mandarine pojem. Mamo sem vprašala, zakaj se mi to dogaja in je rekla, da imam verjetno samo rahlo občutljivo zobno sklenino. Prav tako se to tudi njej dogaja, po navadi malo pred menstruacijo. Sama sicer menstruacije še nimam, ampak ali je možno, da je to dedno? Se to dogaja zaradi hormonov? Je to lahko tudi znak, da bom menstruacijo dobila kmalu? Je možno tudi, da sem alergična na citruse (čeprav z drugimi citrusi nimam (takih) težav)?
  2. Zanima me, kakšen je poklic zdravnika in koliko časa traja šolanje? Poklic zdravnika se mi zdi zanimiv, ker si želim pomagati ljudem in me zato zanima kaj več.

Hvala že vnaprej,

 

Clasicallmusiclover, 12 let