Ozadja_Iz-ordinacije_2

 

Pilova zdravnica Nina v julijski številki odgovarja na naslednji pismi:

 

 

Oj! Mislim, da sem depresivna, popravek, vem, da sem depresivna. Nisem samo razmišljala o samomoru na splošno, ampak sem že razmišljala kako to narediti. V tej rubriki sem že zasledila, da je to bolezen. Ampak ne vem, kako pomagati. Ne upam si govoriti s starši. Na splošno mi ni prijetno govoriti o svojih čustvih. Ne upam si govoriti niti z mojo BFF, ker bi povedala svoji mami, njena mama pa moji mami. Jaz pa sovražim, ko se ljudje (tudi moji starši) za mojim hrbtom pogovarjajo o meni. Prosim pomagaj!

Depressivegirl, 11 let

 

Ojla, ojla!
Pišem ti že več kot 10-tič, in res bi bila vesela, če mi odgovoriš …
1. Stara sem 13 let, velika nekje okoli 165 cm, morda malo več in imam 64 kg … Je to veliko preveč?
Kako naj shujšam? OK, vsi mi govorijo, da nisem debela. Prav, never mind, potem bi bila rada samo bolj suha (predvsem v noge-bedra). Morda, kako idejo, ki ne vključuje preočitne diete – moja mami je namreč alergična na kakršnokoli mojo idejo s hujšanjem ali podobnim. Drugače imam treninge 3x tedensko. Ampak – karantena – zdaj jih imamo le 2x. No ja, obstaja kak hiter in enostaven način? Mogoče? Če ne, pa sem pripravljena vložiti tudi malo več truda v to :D!
2. Imam obdobja, ko se zjutraj zbudim in mi je slabo. In to res zelo. Pa ne krči ali kaj. Res slabo in bolečina. Včasih se mi še vrti. Mine največ čez kakšno uro. Večinoma pa prej. Ampak vseeno. Ress sovražim too!!
3. Imam dneve, ko imam nekakšne krče. Zdaj se je zgodilo že 3x. 1. čisto blago, 2. malo močneje in 3. je bilo nevzdržno. Dobim jih za kakšne pol ure do uro. In niti enkrat, ko se mi je to zgodilo, nisem imela menstruacije. Imaš kakšen nasvet/idejo,  kako to preprečiti, ali vsaj ublažiti?
Ok, pismo je res dolgo, mi boš pa resss pomagala …
Hvalaaa!!!

RandomGirlFromLjubljana, 13 let