veterinarka (1)

Pilova veterinarka Tina v marčni številki odgovarja na vprašanja:

 

 

Ojla, si najboljša veterinarka na svetu. Imam 1 vprašanje glede mačk. Doma imamo 1 mačko, ki se vsak dan dere. Ko ji damo hrano, se malo pomiri in potem spet začne. To moram poslušat iz dneva v dan. Kaj naj  storim??

Zaskrbljena zaradi mačk😊😊, 11 let

 

Kmalu bo moj rojstni dan in zaželela sem si domačo žival. Ampak ne vem, katero. Živim v stanovanju in imam vse polno krožkov.  Nisem še imela živali, zato me zanima, katero bi mi priporočala ti. Raje bi imela psa, ampak se bojim nekaterih bolj agresivnih, pa tudi nisem prepričana, če bi ga lahko dresirala. Upam, da mi odgovoriš. Pa tudi pesmico zate sem napisala:

 

Ko pojavi se težava,

da živalica ni zdrava,

nam zdravnica vsem pomaga

in bolezni vse premaga.

 

Če imamo pa vprašanja,

odgovore dobimo nanje.

Veterinarji res so carji,

ker pomagajo nam in našim živalim.

 

Pilfan123, 11 let

 

Hej!

Doma imam 2 papigi (obe sta skobčevki) stari okoli 1 leta. Obe sta zelooo plašni. Kadarkoli se jima približam, želim zamenjati vodo, dodati hrano ali se ju samo malo dotakniti, se že umikata in treseta. Rada bi se z njima kaj več igrala (dala ven iz kletke, ju naučila kakšnega trika …) Kaj naj storim?

Hvala za pomoč!

Parrot, 12 let

 

Živjo,

doma imam malo več kot pol leta staro mačko. Domov smo jo vzeli precej mlado. Živela je pri nekem apartmaju ob gozdu. Ob začetku se je vsega doma bala: celo trave. Zdaj pa ves čas razgraja in jo (dobesedno) meče in dela prevale, salte… Skrbi me, da ima epilepsijo, vendar ne vem, če se ta pojavlja pri živalih. In opazila sem tudi, da ima na vrhu ušeskov čopke, kakor divje mačke. Bi bilo možno, da je križanec, glede na to kje je živela?

In pa še: imamo veliko hišo in me skrbi, da je za majcenega mucka prevelika. Bi lahko bil to vzrok, da kar naprej praska kavč in stole in podobne stvari? Ali je to le še kakšen dodatni značaj divjega mačka?

Velikokrat se je tudi že stepla z mačkonom, ki lazi okoli naše hiše in nam je že spodil našo prejšnjo muco. Mi smo se sem preselili za tem mačkom in zato se mi zdi, da mi vdiramo v njegov teritorij.

Prosim te, da mi odgovoriš, saj nočem zgubiti še nje in mi pojasniš ostale zadeve, ter če so povezane s tem!!!!Prosimmmmmmmmmm!

Zaskrbljenka, 11 let