sport_december19

NOVI DONČIĆEVI MEJNIKI

 

Luka Dončić navdušuje svet. Njegovi dosežki se kar vrstijo. Praktično na vsaki tekmi postavi nov mejnik, pa sploh ne igra celotne tekme. Nekajkrat se je zgodilo, da v zadnji četrtini sploh ni stopil na parket, sicer bi bile številke še večje. Številke košev, asistenc, podaj.

 

NEVERJETNE PREDSTAVE

 

Prešteva se njegov učinek, preštevajo se trojni dvojčki, popularnost pa mu samo raste. Njegov dres je najbolj zaželen med vsemi iz ekipe Dallasa. In med desetimi najbolj prodajanimi med vsemi igralci in klubi v ligi NBA. Mnogi ga v prihodnosti že vidijo kot najboljšega evropskega igralca čez lužo in naslednika Dirka Nowitzkega, ki nosi ta naziv in je ob koncu kariere igral eno sezono, prejšnjo, prav z Luko v Dallasu, kjer je pravzaprav preživel vseh svojih 21 sezon v NBA.

 

PRVIČ VEČ KOT 40 TOČK

 

Praktično ob vsaki tekmi Dallasa se največ govori o Dončiću, ne glede na to, ali ekipa zmaga ali izgubi. Za zdaj jim dobro kaže, so v prvi polovici konference, ki pelje v končnico.

Še najbolj je odmeval dosežek na domači tekmi proti ekipi San Antonio Spurs. Mavericksi so zmagali s 117 : 110, kar 42 točk, da, dvainštirideset  točk je prispeval Dončić. Prvič je dosegel več kot 40 točk. Ob tem je zbral še 12 podaj in 11 skokov, kar je bil že njegov šesti trojni dvojček v njegovi drugi sezoni. A se seveda ni zaustavil pri tem. Le koliko jih bo do konca sezone? Statistiki pa ob vsaki tekmi izbrskajo zanimivosti in tudi tokrat so jih. Postal je drugi najmlajši igralec v zgodovini lige NBA po LeBronu Jamesu, ki je na eni tekmi dosegel statistični trojni dvojček s 40 točkami. In prav Dončić in James sta edina igralca v zgodovini lige, ki sta to dosegla pred dopolnjenim 21. letom. In noben igralec Dallasa ni tega še nikoli dosegel. Luka pa je s tem presegel tudi najboljši slovenski strelski dosežek na eni tekmi v ligi NBA, ki ga je s 40 točkami imel Goran Dragić, dosegel pa ga je leta 2014. Luka je že v prvi četrtini dosegel 17 točk, v napeti končnici tekme pa je bil eden ključnih mož za končno zmago.

 

Nadaljevanje preberi v decembrski številki Pila.