sport_marec2020

STOPNIČKE IN SPEKTAKEL

 

V februarju so spet blesteli skakalci, še posebej Timi Zajc, ki se je na poletih na Kulmu dvakrat povzpel na stopničke. Na Zlati lisici, ki se je zaradi neugodnih vremenskih razmer s Pohorja preselila v Kranjsko Goro, je zablestela tudi alpska smučarka Meta Hrovat. Luka Dončić, svetovni košarkarski zvezdnik, pa je blestel na tekmi vseh zvezd, t. i. All star v Čikagu.

 

 

TIMI ZAJC DVAKRAT NA STOPNIČKAH

Timi Zajc, še ne 20-letni mladenič, ki je tudi glasbenik, igra harmoniko in bariton in nastopa v pesmi Planiška polka, mladenič, ki si je lani lase pobarval z modro barvo, mladenič, ki prihaja iz naselja Hramše v občini Žalec, je mladi skakalni as, ki obožuje hitrost in je na Kulmu za nagrado prejel »medaljo« v obliki velikega srca, kot vsi na stopničkah.

Dvodnevno tekmovanje na kulmski skakalnici (tu so Slovenci doslej štirikrat zmagali, trikrat so bili drugi in trikrat tretji) je postreglo z zanimivim dogajanjem. Izpadli so celo nekateri od favoritov, ki jih ni bilo niti v finalu. Prvi dan je takšna usoda po slabšem skoku doletela tudi Petra Prevca, ki je z 244 metri sicer rekorder skakalnice, pa drugi dan Schlierenzauerja. Timi Zajc je oba dneva igral veliko vlogo. Prvi dan je bil po prvi seriji četrti, na koncu pa se je zavihtel na drugo mesto in le tri desetinke zaostal za zmagovalcem. Druga serija je bila zelo napeta. V igri desetink je imel več sreče Žyla, ki je prišel do svoje druge zmage v karieri. Zajc pa je bil drugič letos na stopničkah, skupno pa četrtič, do petih je prišel v nedeljo. Timi je po podelitvi nasmejano povedal: »Lep občutek je biti na stopničkah. Moram jutri ponoviti. Lahko sem zadovoljen. Lepa tekma. Zelo sem užival.« Dejal je še, da je bil v manjši krizi, in dodal: »V pravem času sem se pobral.«

 

 

 

Nadaljevanje preberi v marčni številki Pila.