justi_marec2020

Justi v marčnem Pilu odgovarja na naslednja pisma:

 

Ojla!

Imam ogromno težav, ki jim ni konca, pa bom kar začela …

{1} Med poletjem sem izvedela, da je mojemu bivšemu všeč moja sošolka, ne le sošolka temveč tudi BFF… Delala sem se, da mi je vseeno, a v resnici mi ni. Konec poletja, tik pred začetkom šolskega leta, pa sem še zvedela, da sta zdaj po novem skupaj … Delala sem se, da mi je vseeno … Moj bivši je tako postal nekako moj BFF… Pred 2 mesecema se je moja BFF skregala z nekima puncama v razredu in ti dve punci sta na svojo stran zvabile cel razred, le jaz iz celega razreda sem ostala zraven nje (njen fant je leto starejši). V zadnjem tednu so se spet začele pogovarjat, pa izbrisale so vse zamere … Zdaj imam občutek, da me BFF odriva proč, da me ne mara, da me ima za prijateljico samo zato, da ima nekaj od mene (po navadi kaj naročam iz spleta, pa želi imeti tudi ona)

{2} Všeč mi je fant, ki me sploh ne opazi. Pri veliko predmetih (tam kjer učitelji posedajo učence fant s punco)  sedim zraven njega … Večkrat se pogovarjava, a nikoli ne zares nek dolg pogovor, saj se ustrašim, da bi postalo preveč očitno, da mi je všeč … To me žre že celo leto (šolsko)

{3} Prijateljici (tisti iz 1. problema) bi rada povedala vse, kar me moti, vse kar me užali, vse kar mi ni všeč, ko nekaj reče, naredi, misli … Ne vem kako, saj zna zelo zamerit …

The crazy girl, 13 let

 

 

Ojla, si res najboljša tetka, to že veš ! Imam en problem: v šoli se vsi norčujejo iz mene, ker ima moj mlajši bratec avtizem. Neprijetno mi je poslušati, kako me zmerjajo. Nimam nobene prijateljice. Pred kratkim je moj bratec naredil YT kanal, kjer snema in vsak dan mi na Instagram vsi sošolci in sošolke  pišejo grda sporočila. Staršema sem že povedala,  ampak sta preslišala. Ne vem zakaj me zmerjajo, se  mi od zadaj smejijo, po pouku ko gremo domov, me snemajo in objavljajo na Instagram in Snapchat. Res mi je vsega dosti. Prosim te, pomagaj mi!!!!!!

Brezpomoči, 14 let

 

Justiiiiiiiii! Ker vem, kako dobro znaš pomagati, ti pišem. Sem fant, ampak mi v šoli nonstop težijo punce. Skoz mi govorijo, da sem možgansko zaostal in me zafrkavajo, da nič ne znam. Težko je, ker me potem zafrkavajo tudi fantje, da se ne znam upreti puncam in da sem jokica. Tako sem ves čas žalosten in se ne morem dobro skoncentrirati pri testih, zato dobivam slabše ocene in mi zaradi teh težijo še starši. Trudil sem se že povedati učiteljem, ampak pravijo, da je to znak, da so zaljubljene vame. Vem, da to ni res in ker ne vem, kako bi to rešil, sem ti pisal, ker vem da zelo dobro pomagaš. Hvala!

luka123, 13 let

 

 

Odgovore preberi v marčni številki Pila.