justi_september19

Justi v septembrskem Pilu odgovarja na naslednja pisma:

Živjo Justi!

Pišem ti, ker me skrbi za prijateljico. Stara je 11 let. Danes mi je sporočila, da ji je všeč en fant. Jaz sem bila navdušena nad tem, da se je zaljubila, zato sem jo vprašala, kdo je in koliko let ima. Imena mi ni povedala. Povedala pa mi je da je od nje starejši 9 let. Rekla sem ji, da je ta fant star že 20 let in da je za njo prestar. Ona pa mi je odgovorila, da ima možnosti, saj se veliko pogovarja z njo, in da leta zanjo niso ovira. Rekla mi je tudi, da je z njim že velikokrat plesala in da mu bo kmalu povedala, da je vanj. Prosim, pomagaj in mi povej, kaj naj ji rečem. Oprosti za dolgo pismo. Upam, da ji lahko pomagaš.

 

Prijateljica, 11 let

 

Hej, vem da ti to vsi pišejo, ampak je res. ZAKON SI. Ker če ne bi bila, ti tudi ne bi pisala(že 12stič). Zate imam nekaj uprašanj in upam, da si boš lahko uzela nekaj minut, da prebereš pismo. Hvala že v naprej.

  1. Imam anoreksijo že od začetka šolskega leta. Začela se je tako, da sem na internetu prebrala, da ima moja zvezdniška simpatija rada lepe in suhe punce. Pogledala sem se v ogledalo in videla, da imam napihnjen trebuh, kar prej nisem opazila. Od takrat naprej jem samo še 1krat na dan ali pa sploh ne. Prosssssiiiiiimmmmm, pomagaj. Starši si že posumili, da jo imam.
  2. Imam težave z ljubeznijo in zaljubljanjem. Skoraj vedno, ko spoznam novega fanta z modernejšo frizuro, lepo postavo in čednim obrazom, se zaljubim. Če so to res hormoni, mi prosim, to povej. Slabo vest imam, ker imam fanta in ga nočem zamenjati zaradi manjših metuljčkov v trebuhu.
  3. Stara sem 13 let in odkar smo se v šoli začeli z sošolci pogovarjati o seksu, si resnično želim probati in si ga želim. Tega sicer še nikomur nisem povedala. Niti fantu ne. On je eno leto starejši in ima tudi zaščito doma in me je že uprašal za seks, ampak takrat sem odvrnila ne, zdaj po se ga bojim (bolj se sramujem kot to) uprašati za seks.

Res bi mi polepšala dan s tem, če bi si uzela čas in prebrala pismo. Fuuuuuuuuuuuul si zakon in Pil je legendarna revija. Hvala in oprosti, če je pismo predolgo.

 

Zmedenka

 

 

Oj, pisala sem že res velikokrat, čeprav vem, da je veliko drugih otrok, ki potrebujejo pomoč. Aja, superrrr si. No, moj problem je tak, zaljubljena sem bila v fanta, ki mi je lagal in zdaj sva skregana. Potem mi je začel slediti, dal mi je vzdevek (ne ravno prijazen), ali pa pride do mene in kaj naredi, da se drugi smejijo (ne meni). Pokliče moje ime, potem pa ali mi kaj reče, ali pa z nasmehom na obrazu pokaže sredinca. Mi je pa zelo veliko pomenil kot prijatelj. Prosim, odpiši, zaradi tega sploh ne spim več. Hvala  vnaprej.

 

Febi, 12let

 

Odgovore preberi v septembrski številki Pila.