justi_junij19

Justi v junijskem Pilu odgovarja na naslednja pisma:

 

Zdravo, ne bom govorila, ker že sama veš kako super si. Pišem ti že tretjič in pravijo da gre v tretje rado. Gre za to da imam 1 in to zelooo ogromen problem. Torej v šoli imam veliko prijateljic, ampak nobena ni prava. Imam tudi lažno bff, ki ves čas hodi za drugo sošolko. Po pouku me nobena ne počaka, da bi skupaj odšli iz razreda. Ko se hočem družiti z njo in jo kdaj po pouku počakam bi rada da sva sami, ampak potem pride tista druga, ki ves čas hodi za njo in se ji hoče prilizniti, takrat pa ne vem, kaj naj rečem. Tudi popoldne nima nikoli časa zame. V bistvu pa se dobi z drugimi. Včasih sva se zelo zabavale, ampak zdaj se vse želijo družiti z njo. Meni pa se para srceee!!!! Popoldne mi je prav tako dolgčas. Prosimmmm pomagaj mi, ker ne vem kako naj to rešim. Hvala ti že v naprej!

zlomljeno srce, 12 let

**

 

Draga Teta Justi.

Ti si najboljša tetka in res upam, da objavite to v Pilu.

  1. Stara sem 11,5 let in nimam še telefona, a bi ga rada imela. Mami in oči mi ne zaupata, ker mislita, da nisem dovolj zrela oz. stara 2. Mami se velikokrat razjezi name, tudi če je kriv moj bratec. V šoli sem vsako leto odlična. Če dobim v šoli 4, je jezna name (kdaj več, kdaj malo manj). Kako naj ji povem, da nisem popolna.
  2. Jaz imam svoje sanje. Rada bi postala pevka, a nimam dovolj poguma. Sem zelo sramežljiva, ne vem kako bi lahko postala bolj samozavestna.

Prosim pomagaj mi.

OBUPANKA 11,5 LET

**

 

Živjo!

Pišem ti že tretjič in upam da mi boš tokrat odgovorila. Si najboljša tetka na svetu in zelo dobro pomagaš, zato upam da boš še meni.

No moja BFF že od prejšnjega leta skozi govori, da je debela (ampak ni). In letos je začela »hujšat«. Najprej je bilo sam tako, da je manj jedla, potem pa sploh ni več jedla. Ona ne je zajtrka, kosila, nobene malice in ne večerje. Nič. Potem pa, ko se kdaj med vikendom dobiva, pa poje celo vrečko čipsa.

Ravno zdaj smo imeli športni karton in smo se tehtali. Jaz sem manjša od nje po velikosti in več tehtam, njej pa se sploh ne da dopovedat da je suha. Kožno gubo je mela 5!!!!! Ona pa hoče priti v minus!! Mene res skrbi zanjo, ker zdaj ker nič ne je ima ful slabše ocene in ful pretirano telovadi, ves čas je brez energije.

To smo povedal tudi razredničarki in ona ni storila nič.

Prosim pomagaj, res me skrbi zanjo!!

Lana, 14 let

** 

 

Odgovore preberi v junijski številki Pila.