0
0

Tega nr berite, če ne želite, da vam pokvarim zgodbo. Če še niste prebrali kjig oz. Gledali filmov se raje ne lotite branja.
1. Po tem ko je bil skvržen v Harryu uničen, Harry ni več govoril kačjega jezika.
2. Raws sovraži Nevilla, saj bi lahko on ‘izbrani’ kar bi pomenilo, da je Lily umrla zaman.
3. Številka Siriusovega sefa (711) se ujema z številko strani na kateri je Sirius umrl. (V originalni izdaji petega dela v angleščini)
4. Minerva McGonagall je v času ko je obiskovala bradavičarko igrala Quiddich.
5. Raws je edini jedec smrti, ki lahko pričara varuha.
6. Fred po Georgejevi smrti ni mogel pričarati varuha, saj so bili vsi njegovi dobri spomini povezani z bratom.
7. Po tem ko je med bralci prihajalo do vprašanj o tek kako se izgovori Hermionino ime, je v četrti knjigi napisala kako Hermiona uči Zmagoslava Levya kako se naglasi njeno ime.
8. Oba Harry in Dumbledore sta bila nekaj časa lastnika vseh svetinj smrti tj. Gospodarja smrti.
9. J. K. ROWLING je v originalu želela ‘ubiti’ Arturja Weasleya a se je kasneje odločila za Siriusa.
10. Harry, Hermiona in Ron so dobili svoje kartice med čokoladnimi žabami.
11. Po tem ko je Kingsley Shacklebolt postal minister za čaranje, je dovolil, da se lahko vsi, ki so sodeljovali v bitki za bradavičarko brez N. E. W. T. ov zaposlijo kot Aurorji na ministrstvu.
12. Čarovniki imajo večjo življensko dobo, kar razloži, kako je lahko Dumbledore živel 150 let.
13. Otroke ki bodo sprejeti na bradavičarko določi čarobno pero, ki zazna rojstvo vsakega otroka z čarobnimi dari. Še nikoli niso sprejeli nikogar, ki ni bil zapisan v knjigo.
14. Prvič ko Harry vidi Rawsa ga zaboli brazgotina ker je bil Raws zraven Smottanovega turbana in vsi vemo da pod turbanom ni čabule, ki bi odganjala vampirje.
15. Očeta Deana Thimasa so ubili jedci smrti po tem ko je zavrnil njihovo ponudbo da se jim pridruži. Tega ne vesta ne Dean ne njegova mama mislita, da ju je preprosto zapustil. Prav tako nista vedela, da je čarovnik.
16. Leta 2017 Hagrid še vedno dela na Bradavičarki in je star 88 let.
17. Ginny Weasley je po nekaj generacijah prva ženska rojena v Weasleyevi družini, druge so del družine postale po poroki.
18. Ob napadu morakvarjev se je Dudley videl takšnega kot je v resnici bil in ugotovil, da se mora spremeniti.
19. James Potter je v quidditch ekipi igral zasledovalca in ne iskalca kot povejo v filmu.
20. Kalvara Temyna je bila aretirana in zaprta v Azkabanu zaradi zločinom proti muggleborns.
21. Slika Gandalfa sivega (gospodar prstanov) je v dumbledorjevi pisarni v filmu dvorana skrivnosti.
22. Če napis na ogledalu Ajneneperh ‘Ajneneperh ajov tmave sdoaz arb oagej ovtm ave sdoen’ preberemo nazaj piše “ne odsevam tvojega obraza odsevam tvoje hrepenenje” prav tako v angleščini (Mirror of erised – mirror of desire)
23. Prve Rawsove besede namenjene Harryu so bile: “kaj dobimo, če pelinovi raztopini dodamo prah korenine zlatega korena?” v originalu “tell me what would i get if I added powdered root of asphodel to an infusion of wormwood?” je J. K. Rowling uporabila viktorijanski jezik cvetlic, če bi sravek prevedli bi pomenil: ISKRENO OBŽALUJEM LILIJINO SMRT
Rawsove prve besede so bile opravičilo.
+++ J. K. ROWLING je razkrila, da je bila Lily ob smrti noseča z drugim otrokom in je želela, da bi se James in Raws pobotala prav tako si je želela, da bi Raws postal otrokov boter.
____________________________
Upam da so vam facts zanimivi in da kakšnega še niste poznali. Prosim komentirajte, če želite več. Pa napišite kaj si mislite o njih, katere ste poznali, katerih niste? Kateri so vas pretresli…

0
0

Samo da ti je všeč haha bom še kaj napisal haha kdaj drugič.

0
0

Carsko! Hvala! Še!

0
0

Super da si to napisala. Večino tega nisem vedela. In da je McGonaglica igrala Quidditch 😀 . Tega res nisem vedela. Če imaš še več factov samo napiši!

0
0

Hihi zakaj sem večino vedla? Mislim večino, 9.,15. in 21 nisem vedela kar je po mojem kar dobro za harry potter fanico. Pse mi zdi. Ja če berete moj fanfic (katerega bom verjetno nadaljevala… Nekoč ko se bo pojavil čas ali pa ko bom dobila časotresk) drugi Lilyin otrok-v mojem primeru Leila, sem se za pisanje odločila ravno po tem, ko sem našla ta fact. Pa še nekaj drugih no ampak ko sem izvedela tega sem jokala. Pa tisti z rawsovimi prvimi besedami se me je zelo dotaknil.

0
0

Zanimiv,večino sem jih vedela,nekaj pa tudi ne.

0
0

Uau, čeprav sem res velik fen Harryja Potterja, veliko dejstev nisem poznal. Hvala, da si jih zapisala, nekateri so res neverjetni. Še kej napiši! 🙂

0
0

Ful fino da vam je všeč, hvala za komentarje

0
0

Kje pa si našla te podtke? Jaz v knjigah nisem zaznala nobenega od njih (a Lli je bila noseča?)!

0
0

Cool!Neki sem jih že poznala,eni so pa res neverjetni!In to me precej preseneča,da čeprov sem fuul velika fanica od Harryja Potterja,nisem vedla npr.da je bila Lily noseča (ta je najbolj žalosten).Še kaj napiši

0
0

Gdc. Slovnica nekaj jih je že iz knjig drugače pa na pottermore, to o tem da je lily noseča je J. K. ROWLING objavila na twitterju. Nekaj je pač logično če razmisliš in če se poglobiš v knjigo.

0
0

Gdc. Slovnica nekaj jih je že iz knjig drugače pa na pottermore, to o tem da je lily noseča je J. K. ROWLING objavila na twitterju. Nekaj je pač logično če razmisliš in če se poglobiš v knjigo.

  • Art3mis
    1,3,7,16,22 in 23 so tudi v knjigah.
0
0

Waaw kok zanimivo! Nekej dejstev še nisem slišal in so res neverjetna! Hvala ti za to haha 😀

0
0

waw ful zanimivi facti.

0
0

Ful fajnoo. Sem jih kr dosti poznala razen zadnje 3,4

Prikazujem 14 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*