0
0

Hojla! 🙂 moja mami misli da nič ne berem in ne maram knjig. To ni res, knjige ubožujem in si tudi želim postati pisateljica, a med šolskim letom gre malo bolj počasi 🙁
Torej, bliža se poletje in rada bi imela kakšno dobro knjigo, saj poleti spet vzljubil knjige, ker imam čas. Te knjigo so mi bile zelo všeč:
Vse, vse
Tu ležim in krvavim
Čudo
Harry Potter
Hobit
Gospodar Prstanov
Deklica, ki je pila mesečino
Eden od nas laže
Vse te knjige priporočam in iščem podobne 😀
Ne smem brati igre prestolov in kit na plaži mi ni bil pri srcu
Rada imam mladinske knjige.
Všeč mi je in znanstvena fantastika in resnica, najraje pa imam knjige kjer moraš razmišljati, kot so kriminalke itd.
Hvala vnaprej za vse odgovore! 🙂 😀 😉

Ps: rada imam tudi stripe. Če imate kakšne nasvete, prosim odgovorite

0
0

Miki Muster
zbirka zlata knjiga
Rekrut
Vsi si želimo nebes
Pesem za kitovo pot domov
Neutonjeno dete
Trilogija hrup in kaos(moje najljubše knjige)

Tudi jaz sem knjižni molj in moram priznati, za knjige imš skoraj tak okus kot jaz(znanstvena fantastika, realizem in kriminal)
LP
JustMe

0
0

Calvin and hobbes(Bill Waterson)
Merlin(nevem avtorja)
Nisem ti povedala
vse druge knjige od Jane Frey

0
0

Jaz obožujem knjige. Zvečer včasih berem tudi po dve uri. Prebrala sem vse Harry-je Potter-je in brez knjige ne zdržim dva dni berem pa zelo podobno kot ti, bi rekla da enako. Priporočam knjige o Alexu Riderju, štirinajst letnemu fantu. Te knjige so kriminalke, jih pa ne priporočam, če te je strah streljanja. No saj je tega strah vse ampak mislim da veš kaj želim povedati.

0
0

Helooo! Najprej bi te prosila, da mi pojasniš, zakaj ne smeš brati Igre prestolov. Jaz mislim, da je to zbirka enih zelo kvalitetnih knjig, vse v njih je popolnoma realno in lahko čutiš, da je pisatelj vse našel v pravem svetu, v sedanjosti (tudi če nismo v srednjem veku, nimamo vitezov, kraljev, itd…). Čisto vse, kar se je dogajalo takrat se dogaja tudi zdaj. Incesti, spori, vojne, afere, spletke…vse. Res je, da so knjige dolge in precej odrasle, zahtevne, ampak zanimive so. Mislim, da je to glavno. Hkrati pa opisujejo srednji vek, vse velike družine, vsi kralji in prestolonasledniki, vojne za prestol, vojne za ohranitev držav, osvajanje novih ozemelj, vse to se je nekoč ZARES dogajalo. To je pretresljivo, a hkrati zanimivo. Poleg tega so v knjigah zmaji. To je mogoče celo najboljši del, Daenerys (Dany, khaleesi, kakorkoli :)) s svojimi tremi ‘otroci’, kakor jih kliče. No, obstaja tudi serija, ki je prav tako zanimiva, lahko jo pogledaš.

No, da ne bom samo o Igrah… Katere knjige ti še priporočam..? Glede na to, da so mi všeč vampirji in nadnaravne sile… Hiša noči mogoče.. zelo zanimiva zbirka o vampirski šoli.
Potem trilogija Hrup in kaos. Res je odlična (it made me cry like a baby).
Merlin je vredu.
Razcepljeni je ena super knjiga, splača se jo prebrati (ima tri dele, prebrala sem jih v enem dnemu, ker so bile tako zanimive).
Tudi Igre lahkote so zelo dobre.
In tukaj je še Labirint. Tusi to je trilogija. Govori o fantu Thomasu, ki se čisto na začetku knjige zbudi v dvigalu, ki ga pripelje na Jaso, kjer…. no ja, več to ne bom povedala, če boš slučajno prebrala knjige. Skratka, to so znanstvenofantastične knjige, vse se dogaja v prihodnosti, ko si Zemlja več ni podobna.

No, upam da sem ti vsaj malo pomagala, hvala za pozornost, če boš mi jo namenila 🙂

0
0

Kaktus, “premlada sm”.stara sm 11 in mami mi ne pusti da preberem. Tudi za igre lakote je treba še počakati kakšno leto 🙂 .
Drugače pa vsi, hvala za nasvete.

0
0

Hojla!
Vem zelo pozno odgovarjam. Jst sm Tut stara 11 in imam podoben okus kot ti. Moje najljubše knjige so:
-Skrinjica življenja)(nevem avtorja sorči)
-dež(Nejka Omahen)
-pol harry Potter seveda
-dobra je tut Kjer se gora dotika lune(Grace Lin)
-Skrivni dnevnik Jadrana Krta(Sue Townsend)
-zbirka knjig o punci Polleke(nevem avtorja) prvi knjigi je naslov :naj ljubezen gori kot plamen amen
-škorpijonov pik(nevem avtorja)

Prikazujem 6 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*