-3
0

Navem zakaj se usi tolko sekirate zarad korona virusa. Pac zlo je podobn gripi in u enem tednu se pozdravis. Pac res je da se zlo hitro širi ampak je nevaren samo ce mas ze kaksne kronicne bolezni(npr. Astma). In ce kdo umre so to res vecinoma starejsi ljudje, tipo 70 let. Še zdrauniki so danes povedali da novinarji in uglavnem usi prevec panicarimo. In ce nosis masko ti ne pomaga kr se ne prenasa samo po zraku ampak tudi z dotikom, ko kasljas v nekoga, ipd. No ja ne se tolko sekirat(ne bo vam skodlo 1 tedn polezavat v postli) pol se pa lahko usem pohvalite da ste preziveli to “epidemijo” (winky face)

0
0

Meni ni čist nč jasno ker tko kot si omenila je ful podoben gripi.Zdej pa delamo ker eno paniko.Beda. 🙁
Lp.
🙂

0
0

mogoc mas prov da mal pretiravomo vsi skupi s tem sam je pa tut mene strah kr nam noben ne pove nc (ukrepi…), u soli nam ucitlce govorijo da mormo dat mir s tem….. mislm, vsi govorijo kukr da se to v sloveniji ne bo zgodil(nemogoce).in zdej je itak use strah (kr nc ne povejo)…

0
0

Sam 5% moznosti je da umres ce mas korono

0
0

Kiki, manj ko 5% ampak 2%

0
0

Ne delat panike, itak je vseen če zbuliš, ker pač skor ni možnosti, da umreš

0
0

Vsekakor korona virus ni nekaj tako hudega kot je kuga ali ošpice, je pa hujši od gripe. Če smo natančni je približno 20x hujši, saj se smrtnost pri gripi giblje okoli 0,1 ali 0,2%, pri korona virusu pa med 2% in 3%.

In res je, da večinoma ni tako hud, ampak določen odstotek ljudi prizadene korona virus kot neka oblika pljučnice in se preprosto zadušijo. Res je, da so to predvsem ljudje, ki so že bolni in starejši, ampak tudi oni imajo svoje pravice!

Skratka: panika v smislu praznenja trgovin in delanja zalog je vsekakor neumna stvar, ampak vseeno je pa fajn bit previden. Tudi zaradi gripe, ki je je precej veliko letos. Razkužujte si roke in ne dotikajte se oči, ust, nosu.

Prikazujem 6 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*