0
0

Živjo!

No, tole je namenjeno predvsem puncam. Stara sem 16 let, imam 52 kilogramov, visoka pa sem 166 centimetrov.
Menstruacijo sem dobila pri 11ih letih, torej jo imam že pet let. Odkar hodim v srednjo šolo, torej pred kakšnim letom in pol, so moje menstruacije postale neznosne. Boli tako hudo, da se mi začne blesti, tresejo se mi noge, sili me na bruhanje, se mi vrti in nasploh imam občutek, da bom padla skupaj.
Načeloma pomaga kakšen nalgasin, pred kratkim pa sem začela jemati celo kontracepcijske tablete, ampak se mi zdi, da slabšajo zadevo (čeprav jih moram nujno jesti še vsaj 3 mesece, da bo učinek lahko viden).

Če imate močno menstruacijo tako kot jaz, kaj takrat naredite? Kaj vam pomaga, če vam ne pomagajo tableti? Rada bi pridobila samo čimveč idej glede tega, da še sama najdem način, ki mi najbolj ustreza. Gretje s termoforjem sicer pomaga, a bolečine trajajo še 2-3 ure, kar pa vemo, da je strašno mučno.

0
0

Hej tudi mene vedno zelo boli. Meni obicajno pomagajo tablete ampak imam rajsi “naravnejse” nacine. Meni vedno pomaga da se grem tusirat z vroco vodo. Vsedem se na tla in se “polivam”. Drugace mi je poleti tudi zelo pomagalo da sem se kopala v morju (ja kljub menstruaciji sem se -tamponi). Torej lahko puskusis tudi z mrzlo vodo. Drugace mene neha boleti tudi ko lezim nekaj casa. Ce ti nic nebo pomagalo lahko vprasas za kaksen strokovni nasvet zdravnico.

Prikazujem 1 rezultat
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice