0
0

Veliko vas je ze sprasevsevalo za knjige . Jaz res ne vem kaj naj berem.
v komentar mi prosim naisite knjigo in njeno obnovo da bom vedela ce je zame ali pa jo raje ne pteberem. Pa ne mi dajat kksne harryje poterje , dnrvnike nabritega mulca , tomaza goloba …. itd. Ker a ni logicno za nekatere knjige da smo jih ze prebral?

0
0

Hugo – Ta knjiga ima super zgodbo napisana pa je malo drugače. Večinoma zgodbo povezujejo slike, zraven je nekaj malega napisanega ampak je vsekakor vredna branja, ker je posebna. Gre se pa o osirotelem fantu, ki živi na železniški postaji in tam navija ure. V muzeju, kjer je umrl njegov oče, je našel avtomat (neke vrste robot, katere so v tistih časih uporabljali čarodeji) in Hugo ga je želel v čast očetu popraviti. Nikakor mu ni uspelo, potem pa je spoznal neko dekle in vse se je spremenilo.

Percy Jackson – Ali so te ene izmed tistih očitnih? No te knjige so čisto life. Gre se pa o Percyu, ki je sin grškega boga Pozeidona, ker ga ves čas preganjajo pošasti mora v tabor, kjer spozna še mnoge druge otroke, ki so prav tako kot on polbogovi. Ko pa bog podzemlja, Had ugrabi njegovo mamo, gredo Percy, Anabeth (Atenina hčerka) in Grover (varuh, satir) na misijo, da jo najdejo… zgodba se nadaljuje v še štirih knjigah in še v nekaj vzporednih zbirkah.

Ne vem koliko si stara ampak te so vsaj 12+

Igre Lakote (ena izmed mojih najljubših trilogij) – V Kapitolu vsako leto priredijo igre, katerih se udeležita po dva predstavnika (fant in dekle) 12ih okrožji Panema (okrožja so revnejši predeli države, vsako okrožje se ukvarja s svojo dejavnostjo npr. poljedelstvo, rudarstvo, živinoreja, sadjarstvo, tehnologija…) Na igrah zmaga tisti, ki preživi v areni, kjer nanj pretijo mnoge nevarnosti in drugi tekmovalci. Zmagovalec pa je vedno le en.

Razcepljeni (prvi dve knjigi sta res dobri, o tretji pa ti predlagam le to, da se je niti ne dotakneš) – Imaš družbo, kjer vsak 16letnik izbere svojo ločino (prijazni, resnicoljubni, pogumni, pametni, nesebični) in potem tam živi. Tris je bila rojena med nesebičnimi na testu, ki naj bi pokazal njeno ločino pa dobi nejasen rezultat. Na slovesnosti izbere ločino Herosov (pogumnih) a tam jo čakajo mnoge preizkušnje, ves čas pa mora skrivati dejstvo, da pripada v več kot eno ločino.

0
0

O hvala ti art3mis! Vsem vedno pomagas:pri tezavah , kako nardit blog… Res si najboljsa! O in mmg (mimogrede) tvoji blogi so res carski.

0
0

Vi ste najboljši ker me vedno podpirate. 🙂

0
0

Sama doma- napisala Desa Muck. Lauro so prvič sami pustili doma, ker je morala paziti na psa, njen brat, mama in oče pa so se odpravili v Maribor k teti. K sebi domov je povabila svojo BFF Tičko. Najprej sta šli v kino, potem pa sta si mislili napisati seznam koga vse bi povabili na žur. Pri vratih je pozvonilo, Laura je šla odpret. Zagledala je svojo nadležno sošolko Kamelo, v resnici ji je bilo ime Kamila a sta jo s Tičko klicali Kamela. Kamela je v zrak vzdignila steklenico vina in rekla da je slišala da Ima žur in, da če lahko vstopijo. Od zadaj so se slišali fantovski glasovi Yes party.

Ti potem napišem še drugi del saj zdaj moram nekam it.

0
0

Če imaš rada pustolovske knjige v katerih nastopa čarovnija oz. magija ti bo gotovo všeč zbirka SEPTIMUS HEAP
1.knjiga:Govori o nekem fantu ki šele pri približno 11letih ugotovi da ima družino in da ima poseben dar za magijo saj je 7.sin 7. sina. Za vajenca ga vzame Nadčarodejka UPAM DA TE ZBIRKE ŠE NISI PREBRALA

0
0

Pozdravljeni,

prosim za daljšo obnovo knjige Kot v filmu od Moderndorferja.

Hvala in lep pozdrav,

Karmen Šramel

Prikazujem 6 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*