0
0

Hejla!
Zanima me koliko vas ima tukaj mladičke in to.
Mi ga bomo imeli enkrat konec maja in sicer mesančka med zlatim prinasalcem in labradorcem. Ne vem kako naj ga naucim do kam mora iti(do kam mu je dovoljeno doma,da se ne sprehaja po ulici)pa sedi prostor tačko….pliiiis help. A je zelo težko? A kdo uporablja kliker?

0
0

Hej! Jaz imam 3 mladička mešančka pomeranca in nekega potepuh ampak se še najbolj podobni pomeranca.

Samo bodi vztrajna. Imej priboljšek(ali hrano(še boljše)) v roki in mu govori npr. Sedi, tačko, prostor… In to ponavljaj dokler ne naredi(tudi če to naredi navede). Na začetku mu malo pomagaj:
-da dvigneš tačko in mu zraven tudi rečeš daj tačko
-da mu potisneš rit na tla ko rečeš sedi…

Vadita samo takrat ko bo kuža lačen in zainteresiran tudi če to pomeni da bo izpustila en obrok ker se tudi v naravi psi borijo za svojo hrano in nič hudega ne bo če bo izpustil en obrok

❤️Vso srečo

0
0

Hojla, mi smo pred kakšnim tednom dobili mladičko zlato prinašalko.Ni je težko naučit sedi,samo reči moraš sedi in v trenutku ko se usede kliknit in ji dati priboljšek oz. briket (ja mi uporabljamo kliker,čeprav ne vem če razume,je pa bolje,da začneš uporabljat čim prej).Ni tako težko učiti takih začetnih vaj,ti pa priporočam,da vaji nameniš en obrok dnevno (nagrajevanje z briketi).Glede tega da na začetku ne uide na ulico pa še preden mladiček pride na luknje kjer bi lahko ušel namestite ograjico (mrežasto,žično).Zlati prinašalci(oz.labradorci)so tako ali tako zalo hitro učljivi psi.Poišči tudi kakšno knjigo ali članek o vzgoji psa -mladička.Drugače pa ne skrbi,prepričana sem da ti bo šlo dobro in se boš imela s psičko/m fajn.

Prikazujem 2 rezultata
Tvoj odgovor
Tvoje ime*