0
0

V svetovalnici sem zasledila vprašanje “nov telefon” dekle z vzevkom catlover je spraševala, kako preričati starše, da v šestem razredu potrebuješ računalnik “ki ni stara šara” dobila je dva odgovora, da je razvajena od “Art3mis” in “Dohtarja” a onidve sta imeli trdne razloge za svoj odgovor (obe sta kar nekaj let starejše pa še nimata oz. Sta ga dobili pred kratkim (računalnih/telefon). Dohtar je napisala da je v gimnaziji pa še nima telefona in na to se je odzvala oseba “sonček”, ki se ji je posmehovala glede tega da še nima telefona:

Sonček: v gimnaziji si pa nimaš telefona
jaz mam *** najnovejši in ful dober ti ga pa v gimnaziji še nimaš ha ha ha ha… kera si kako ga še nimaš

In odgovorila sem ji:

Emika:Dragi sonček. Brez slabe vesti lahko rečem, da si ena izmed najbolj groznih oseb na svetu. In res koga briga kakšen telefon imaš (Pa ok še ni tok dober da bi se lahko pohvalila in verjetno so ti ga kupili starši). Ne vem koliko si stara/predvidevam da si – 15 ali pa še v osnovko nisi začela hodit po tvojem odnosu sodeč. “jaz mam huawei p 10 lite najnovejši in ful dober ti ga pa v gimnaziji še nimaš ha ha ha ha… kera si kako ga še nimaš” jaz sem v prvem letniku gimnazije še imela nek star telefon, katerega sem dobila od mame, kar je bilo slabše kot nič. In šele med temi počitnicami sem si kupila novega (s svojim denarjem). Misliš da punca, ki je napisala” dohtar” komentar ni še nikoli slišala teh besed “hahaha kako da še nimaš telefona!?…” tudi sama sem jih in kaj sem imela za odgovor: živim v veliki družini, moja mama je brezposelna in oče dela delo z minimalno plačo. Pred pol leta je poplava uničila klet v naši hiši in morali smo kupiti novo peč. Naš stari avto se je pokvaril in morali smo plačati servis potem pa so sporočili, da je le še za na odpad, zato smo morali kupiti novega. Na kratko: nimamo denarja. In morali smo razmisliti o vsakem nakupu. Otroci smo nosili oblačila iz druge roke. In v šoli nismo imeli malice, ker je bila predraga. Starejša sestra je na valeti nosila hlače in jaz sem se vsak dan izmikala opazkam glede mojih ponošenih oblačil. Preprosto si nismo mogli privoščiti.
Mama je takrat rekla da se moram dobro učiti, da bom dobila štipendijo in da bom lahko dobila poklic, ki bo bolje plačan. Bili smo sami krojači svoje prihodnosti.

Kako se vam zdi sončkin komentar? Moj? Kakšne izkušnje imate z izkriminacijo zaradi pomankanja materialnih dobrin? Meni se zdi narobe, da se kdo norčuje iz človeka samo zato ker prihaja iz revnejše družine.

*se opravičujem, če sem koga užalila ali narobe prezodila situacijo. Dohtar ima lahko čisto finančno stabilno družino in to je samo moj primer. Kar sem napisala o sebi je delno res, delno pa sem dodala a vem da se to dogaja. So ljudje, ki imajo v življenju veliko manj sreče kot jaz*

Prosim komentirajte

0
0

Emika, to si precej na dolgo napisala, mislim da si mislila nekaj takega da naj se ne bi norčevali iz otrok v revnejših družin. Z tem se čisto strinjam. To je čisto narobe.
In da če si kdo ne more privoščiti najnovejšega telefona, to ni nič takega. Kajne?
Sonček se je res odzval zelooo nesramno. Ne da mu žametnim, ampak to res ni prav.

  • Ginny
    *zamerim
0
0

Gvala Ginny. Ja to sem mislila, ker otroci iz takih družin ne morejo vplivati na to kaj jim lahko starši kupijo. Zelo pa me motijo ljudje ki revne zaničujejo. Mislim sonček je ena izmed primerov ki niti niso tako grozni samo sem imela izkušnje z veliko hujšimi.

0
0

Emika, s tabo se popolnoma strinjam. Nekateri otroci pač prihajajo iz revnejših družin in niso sami krivi za to. Sonček je res grdo reagiral na to, ker zmerljivke niso potrebne, te še poslabšajo vse skupaj. Upam, da he takih ljudi, kot je Sonček, na svetu čim manj… Lp, 🙂

0
0

Jaz imam dvojčka, s katerim sem si mogel deliti Nokio na tipke in nič nisem jambral. Hvala Ginny. Res mislim, da pil potrebuje take, kot si ti. Kaj bi mi brez tebe?

0
0

Haha, Emika res ti hvala za to sončkinega kometarja do zdaj sicer še nisem videla rada pa bi ti sporočila sledeče:

Nisem iz pretirano revne družine oba moja starša sta sicer zaposljena, nebi pa na dolgo o njuni plači. Ja, sem del večje družine ne, da nočem telefona, to ni res in varčujem zanj toda stane moje šolanje, in mnogo raje kakor telefon imam počitnice s svojo družino ipd.

0
0

Ja sem na koncu napisala glede tebe. Očitno je oodgovor bol prizadel mene kot osebe kateri je bil namenjen. Sem rekla to je moj primer in tudi jaz sem varčevala za telefin, ker se mi ni zdelo kul da kupim prvega, ki mi pride pod roke. Bolje je počakati in si res kupit dovolj dobrega da nekaj casa zdrži.

0
0

Waw obcudujem tvojo samozavest in imas cisto prav. Tudi jaz se nimam telefona in me veseli da se najde se kdo:-D

0
0

Živjo,

Emika, seveda se strinjamo s tvojim odzivom. Odgovor sončka je res zloben. Verjetno si se pa tudi ti malo prenaglila s tem, da rečeš osebi, da je ena najbolj groznih oseb na svetu. Raje drugič napiši, da gre za enega najbolj groznih komentarjev na svetovalnici (kar je RES! za osebo pa ne veš, kakšna je). Razumemo, da te je komentar prizadel. Tudi nas je. In zelo, zelo pravilno, da si povedala svoje mnenje in odprla to temo!

Prikazujem 8 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*